(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.873
    Допаѓања:
    110.002
    Во тој случај не ги вежбаш правилните вежби за нозе, веројатно е тоа. Прашај кои се вежбите за нозе, ако немаш потреба од губење зошто да држиш диета, само вежбај ги правилните вежби ;)

На biibaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    И јас од денес се ставам на чичко Аткинс.Јас и задниов период пазев што јадам,одбегнував леб и благо ама сега сум решена дека сакам да ослабам уште 4-5 кила и доста е веќе.За ручек планирам да си каснам стек,а за вечера ако сум гладна ќе си направам зелка салата.Ајде со лесно на сите,зошто гледам дека доста не има активни во темава па што побрзо да дојдеме до посакуваните резултати :)

На Doozy, anabel-a и ljubam им се допаѓа ова.
  3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Од денеска решив да пазам на исхраната, не бидува веќе вака, накачив уште некое кило плус деновиве. Нема да бидам на никаква диета, туку едноствано ќе си пазам што јадам и како јадам. Денеска на пример појадував овесни снеглуки со пасирана банана и вода. Утре овесните снеглуки ќе ги јадам со млеко и мед. За ручек јадев компир салата со едно варено јајце и малку зачини. За вечера корнфлекс со баланс јогурт и така секој ден :)
    Инаку јадам 5 пати на ден, овошјето и зеленчукот ми се ужина.
    Инаку со душа чекам да се стопли времево за конечно да џогирам на кеј. Не за џабе лани летото со овој режим на исхрана и секојдневно џогирање ослабнав 15 кила :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. samovilamila

samovilamila Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    19
    порано мн пешачев по 3-5 км а кога немозев се шетавме со другарките и бев мн слаба околу 45-50 кг. а висока 165.сега седам дома и сум дупло подебела

5. samovilamila

samovilamila Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    19
    од вцера сум на диета и имам рок кој сама си го поставив до март 15 да бидам послабабарем 10-20 кг.мојата диета е комбинација јадам кога осекам глад и тоа овосје од компот(правев од висна и од рибизла) повеке салата и овошје.ке ви пишувам како издрзувам.
    порано ја поцнував неколку пати УН диетата но издрзуцвав до 2 недели имав мн вртоглавици и се отказував .
    совет за сите бидете мн упорни

6. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Значи девојки јас сум преемногу мотивирана , сеуште си имам режим сето тоа.Ама во последно многу ме нападнаа со изрази од типот ''премногу си ослабена, доволно е , немој повеќе, штетно е''..
    Ослабена сум некои 5 кила во рок од 2 месеци што и не е премногу.
    Имам уште. :( Јас сакам уште.Преку алишта стварно се заприметува фармерките ми висат, блузите ми стојат поубаво , а и плус во лицето сум многу да не речам испиена, ослабен ми е тој дел многу.
    Кога се гледам значи во огледало сакам уште, кога веке после толку долго време почнав, слабеам ми оди и сето тоа можам тој голем стомак да го доведам во некоја нормална ситуација. :!:
    Имам висина не велам не околку 170 сум височка 168 мислам точно, ама и на систематски ми рече докторката ме гледаш а таа беше една полничка жена ми вели несакам да си ваква ко ке порасниш, имаш висина ама некои 6 -7 кила намали.Сето тоа добронамерно. :(

Дај кажете совет ..Им кажувам на сите разберете јадам не гладувам само количината на јадењето ја намалив и избегавам благо, газирани сокови...но нормлано некогаш ке се напијам ке каснам се случува на секој. :!: Плус тоа се мотивирав па и вежбам, а тоа не е воопшто лошо и за здравјето е добро а и за диетата..
    И плус :lol: доаѓа свадба , фустани едно друго сакам да излгледам убаво, средено, послабо.. :)
    Извините за постот ама има искусни девојки кои ке ми дадат совети.

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.873
    Допаѓања:
    110.002
    Ич да не се замараш, знаеш мене што ми прават? Цело време леле душиче како сега ќе јадеш за ручек само салата, во овошен ден тоа, па како нема да каснеш торта, па касни си што ако, тоа либето и золва ми, а кога ќе седнеме на јадење ако ми е пример протеини и јадам месо, а буце, диетиче со месо а? ако за вечера јадам торта, диетиче со торта а? Муабети триста, сите се сожалуваат на тебе, демек ова она, ама дојде ли ред да те видат да јадеш одма почнуваат да буцкаат. Ич не се замарам, малку ја запоставив диетата, правев грешки ајде ќе речеш празници, ама почнав да правам грешки и без празници, нема за јадење тоа, па мака ми е свекрва ми да не помисли оваа прибира ајде ќе каснам нешто слично, како не, нема веќе. Им реков вчера, јас имам тоа за јадење, вие што сакате :!: , така они си јадеа макарони јас од гравчето од претходниот ден, што ако е од претходниот ден, се јаде, салата си правам за мене ако сака некој бујрум, ама мене ова ми е главен оброк. Ич не се замарам, јас си знам колку ми беше тешко со вишокот кила, не попуштам :!:

На Ammy.Lee, SkarletOHara и ana-girl им се допаѓа ова.
  8. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    73
    Денес се добро по план ама вечерва овие 3 кифлина малце ме зафркнаја вака на крај на денот ама што можам не можев да одолеам, па цела куќа мирисаше од нив :doh:

Иначе ајде некој предолг да ми дадете што би можела да јадам вака кога ќе сум од поручек на училиште, навистина немам идеја? :?:

9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    12.992
    Нели кажав дека +2 кила биднаа периодов по празнициве. А не претерував многу пустата, не ни мешав намирници. Изгледа периодот си беше, како да го кажам, гојазлив :nod:
    Е да се пофалам сега... Сум ги симнала тие 2 килца деновиве, не знам како, ама не ми е битно, битно јас се врткам околу 64-65 и убаво ми е :)

На tessi, Doozy и anabel-a им се допаѓа ова.
  10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Мене со Аткинсов ми тргна. И овците на број и јас сита :D.
    Вчера изедов една голема туна конзерва, па салатка зелка, па кашкавалче димено. Сабајлево таратур еден мавнав, сега 2 печени јајца со вегетка, црвен пипер :mm:, и до вечер најверојатно уште едно јајце ќе изедам. Пијам чајчиња, пијам многу вода, вежбам.. Иии, се осеќам полесно автоматски :D. Мило ми е што не сум ограничена со три оброци само дневно, па кога и да ми се пријаде пробувам по нешто и со тоа уствари јас и ја издржувам диетава како што треба. Планирам да се мерам дури наредниот вторник, па тогаш и ќе пишам како стојам со резултатите.

Искрено од диетава имам високи очекувања енд ај хоуп со дека нема да се разочарам.
    ]:)

На Ammy.Lee, Angel.Heart, tessi и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    ^Браво мори сестро, така се живее до 101 и назад. :rofl:

Ако ме снема од темава, сум го одложила почнување (мислев на Индукција) кога ќе тргнам во Скопје. Не ги можам секојдневните полемики дома дека не сум јадела од тоа што се правело за ручек, се фрлало јадење, дека сум јадела друго, значи милион пати им објаснив, ама ај. Ќе видиме до кај ќе терам со купување нешто од мои пари, повеќе од сабота, недела, чисто сумњам, имам и други работи за правење. :?:

Е ради ова се нервирам, многу се нервирам, демек од убавини ми е ова јадењево, се опрчив јас за варени јајца. :devil:

Нема веза, се разбираме што сакам да кажам.

На Ammy.Lee, tessi, thinkerbell и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Веќе 9ти ден како внимавам на исхраната, да не речам, припазувам да не јадам мрсно, тесто, чипсови никако, преработен шеќер... Вежбам приквечер, по половина час, барем за растегнување, и си го тријам газот со масло против целулит :rofl:

До сега симнав 1,5 кило.

Јадам наутро овошје, ручам што сакам (гледам да е избалансирано, домашно зготвено и никако не конзумирам леб, освен двопек, ако јадам супа или манџиче), а вечерам нешто лесно - салата, туршија, чаша јогурт, варен зеленчук, евентуално какао ако ме спопадне желба за слатко, или ред чоколада за готвење.

Мислам дека фактот што не вечерам мрсни буреци и сендвичи навечер, веднаш покажа резултат. Кило ипол не е нешто многу, вода е во првите денови, ама мене ми влијае, се чувствувам прочистено, и забележав разлика во поглед на мензисот. Кога се прејадував во тој период, тешко ми беше на стомакот, се чувстував омалаксано и без енергија. Сега си практикувам и гранола бар ако ме фати криза, и добро ми оди. Единствено вчера малку прекршив со јадењето пирошка во 8 вечерта на ѓезме во кафеана, и ракиичето со шопска. Ама не се притресувам, важно ми е да јадам здраво и да не претерувам. Па ќе видиме до каде ќе дотерам. :)

На Ammy.Lee, Angel.Heart, tessi и 2 други им се допаѓа ова.
  13. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    И мене супер ми оди со Аткинсот.Денес јадев плескавици и баш убаво си се најадов.За вечера ако огладнам ќе си направам некоја салата.Јас за разлика од Анабела не можам да издржам, а да не се качам на , па така и сабајле, прво станување и на вага.Стандардно си покажа - 1 кило,па се надевам ќе продолжи моето слабеење со вакво темпо :)

14. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Официјално прв ден на диета и диско ми е! :rock: Денес бев на туна со марула и кромид..(повеќе кромидче него марула ама нема врска). :D Утре на спанаќ со таратур и така...
    Мора 15 килограми да се ослаби до матура...Мооооооора! :nod: :punch: :muscle: :o:

15. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    124
    Имаш доволно време до матура, само треба да ја нашравиш вистинската комбинација на вежби и исхрана...не заборавај да пиеш многу вода, тоа е многу важно.
    Инаку и јас сум на здрав режим на исхрана и исто така се трудам да вежбам секој ден (барем да скокам на јаже), сакам да ослабнам уште шест кг., да стигнам до мојата долго посакувана килажа од 54 кг., па ќе видиме, ќе ви кажам како ќе оди напредокот.

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Сабајле видов 63,9 :lol: еее дека тоа е скоро 64. Ама и пред недела две се радував за 64,9. Искрено многу тешко се симнуваат сега, претходно полесно одеше. Сега едвај :whew: но морам, едноставно тоа ме прави среќна кога гледа дека парчиња облека кои не ми стоеле сега стојат, а и дечко ми ќе го изненадам :lol:

17. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Ехх Dazey, камо јас да бев ти ќе бев пресреќна и со тие 3,4 килца +. :$ Ама ако, сама сум си крива. :devil:
    Кој јаде манџи? Ситееееее! А што јаде Валерин? Па, јајца, пици, хамбургери нормално. :D
    Ни ,,м,, од манџичка не сум каснала откако минатата година во август завршив со здравиот режим на исхрана. Па, дури и вагата ме почасти со солидна бројка. :rofl: 84 машалааааааа, јака бројка..Камо толку милиони да имав.Ама тоа е, колку - толку ќе смогнам сили до матура да дојдам бар до 70 килограми бидејки повеќе се сомневам дека може да ослабам. Со оглед на тоа дека од месец слабеам по 4, а максимум по 5 килограми. :)

18. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    124
    Само напред Сноу, што побрзо да си ја оствариш својата цел, многу повеќе ќе се цениш себе си кога го постигнеш тоа што го сакаш.
    Валерин не губи надеж, нема да успееш само доколку се откажеш, затоа биди силна и издржи.

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Ве поздравувам сите што сте во темава. Се надевам дека наскоро ќе ви се придружам(кога ќе завршиме со доењето), и да знаете дека ќе ми бидете многу потребни.
    Ви посакувам на сите да си ја постигнете целта. Знам точно колкава среќа е тоа.
    Пред да останам бремена ја имав идеалната тежина и фигура каква од секогаш сум посакувала. Е сега има доста за повторно да ја постигнам таа цел.
    Се надевам дека ќе бидете со мене , ќе ми давате поддршка и најдобронамерно ќе ме искарате кога ќе забушавам :$

На teddybear, lolyta777, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  20. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

ееееее шубо ни беше кога си бевме слаби
    и јас си ја имав идеалната тежина и дури и бев слабичка
    ама сега......буцка :( :( :( :(