(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Јас сум некогашен голем приврзаник на диетите, уште која ја немам пробано.
    Од јануари 2012 до јануари 2013 сум -12 кг.
    Моментално сум послаба за 5-6 кг. во периодот пред да забременам, значи кога бев девојка.

Кога јас успеав да ослабнам, секој/а ќе може!

На volsebna, Hopeful, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Значи има надеж и за мене ,еве скоро 6 месеци одкако се породив и денес почнувам со диета.
    20кг ми се крајна цел битно да се почне ова веќе не се издржува неможам да се гледам . :puke:

3. pretty-lady

pretty-lady Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дали смоките и јогуртот дебелеат, ако се консумираат наутро? :?: Поздрав

4. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    124
    Зависи од количината која ќе ја изедеш, ама немаат некоја голема калорична вредност.

5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Еве ви една слика да си имаме преглед како делува салатата и здравата храна во желудникот и нашето тело, а како маснотиите

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    ... мене да ви кажам денес ме демотивираа страшно на работа.
    :(
    Мака ми падна дури.
    Скоро 2 недели како одам на фитнес, по 4 пати неделно.
    Имам задолжително 40 минути на орбитрек, а остатокот се вежби за нозе, задник и стомак, ама јас не кревам големи тежини, далеку било, 15 кг ми е максимумот на справите.

Си јадам одбрани работи и здрава храна; еден типичен ден на пример денешниот -
    корнфлекс со млеко за појадок,
    јаболко за ужина,
    за ручек имав половина туна со 3 мали парчиња двопек.

Пред да вежбам, изедов едно гранола и се напив чај.
    После вежбањето вечерав од чорбата на мајка ми.

Е не, многу сум јадела. :^)
    Ќе сум се здебелела.
    Тоа ми го рекоа, ќе сум се здебелела луѓе од вежбање.
    Дали се при здрав ум?

Па добро - што да јадам?
    Јас сум рекла, варени компири без сол и храна за крави не можам да јадам.
    Каде се лишувам од секаков леб и секакво благо и газирано и алкохол, сега и од нормални ли јадења, како туна и корнфлекс и јогурт?
    Значи не можам.... ќе се мрднев.

А ко за белја, се чувствувам фино, некако позатегнато...
    Ама вагата не мрднува. :|
    Само јас се мрднувам.

Не сум некој експерт за фитнес, ама луѓе бре... знаете ли колку е тешко да се стави маса, па после да се обликува во мускул?
    Јас се сеќавам братучед ми мораше месеци и месеци да јаде само варени јајца, макарони и литри и литри млеко на ден, и да вежба како луд со огромни тежини за да набие мускул.
    А јас со мојата храна и моето кардио - ќе сум се претворела во мускул, немало да ослабам, туку ќе сум имала контра-ефект?
    ;(

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.146
    Ахх Трендафилке, љубоморни луѓе може да ти кажат дека и од вода ќе се дебелееш.
    Не им се нервирај. Докажи им дека грешат
    А со вежбањето се зголемува мускулната маса и немој да те чуди ако вагата си стои исто
    или покаже 1,2 кг +
    Резултатот се гледа по телото и по старата облека која виси на тебе ;)

На Ammy.Lee, TheCandy880 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Мери обем и зафркни ги сите. :D

А Трендафилке, што ти е толку битна вагата додека изгледаш добро? Не ве сфаќам, јас поима немам колку кила сакам да имам, знам само дека сакам да немам спојлерчиња и апла сало на мевот. Се друго е бонус. :D Не се замарај толку, подобро да имаш 65кг чисти мускули отколку 55 кила, ама саде млитаво да виси на тебе.

И дај да ги џитнеме вагиве, може ли. :devil:

На kejtule, Ammy.Lee, Grejsi и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Луѓе ве молам ако може да ми дадете некоаков совет или мотивација бидејќи многу глупаво се чувствувам.
    Напишете ми некој режим на исхрана или како изгледа еден ваш ден .. ве молам .. се обидувам долго време ама никако да ослабам ;(
    Разочарана сум многу висока сум 166цм , а имам70 кг.
    Ако може да ми кажете нешто , нека оди бавно ама ефикасно да е .
    На пример за 3 месеци барем до 58 да дојдам ;( .
    Ве моламм .
    Ви благодарам однапред ..

10. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Држи ја УН диетата и редовно вежбај. можеш и повеќе да симнеш ;)
    Ако немаш време да идеш на кеј да трчаш или во фитнес центар.. трчај си по скали во влез горе доле и кучето расположи го и шетај го почесто! :)
    Ќе се навикнеш вака на здрав начин на живот!

11. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Ех девојчиња мили мои ич да не ве боли уво што другите зборат,секогаш ќе има завидливи и лоши луѓе кои ке ви даваат лоши комплименти и покрај цел ваш труд ,се разбира да ве демотивираат и да се запрашате зошто јас го правам ова а нема позитивни реакции од околината.
    Уживај и сакај си го телото дури не станеш мајка и не родиш дете.
    Мајчинството е најубаво нешто во животот но телото нема да биде веќе исто како порано .
    До пред година дена јас се нервирав за некое кг повеке ,никогаш во животот немав стомак имав струкче, газ затегнат,нозете ми беа полни е секогаш ми биле слаба страна комплекс да неречам ,никогаш ништо не ми висело ни салце таква конструкција имав се беше затегнато на мене иако не бев слаба.
    Е сега каде е тоа тело само на слика ми остана ,6 месеци одкако се породив и конечно денес почнувам со диета бидејќи од дома не ми се излегува со детето на слика несакам да се сликам од што несакам да се гледам ваква ,нема да не излезам а некој да некаже леле колку си се поправила .
    Тоа е факт дебела сум и сега дури сваќам колку сум била луда само до пред година дена за што сум се нервирала .

На Ammy.Lee, Minareli, Ivanatassstic и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Eagleeye

Eagleeye Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    58
    Ако сакаш оди со некоја позната диета, како на пример УН, би требало да ти помогне. Иако, јас лично сметам дека не ти е потребно такво нешто. Направи си сама сопствена диета. Нека зеленчукот и овошјето ти бидат главни во исхраната, најмалку 80%. Друга храна можеш да јадеш ако сакаш, како на пример месо и млечни производи, но во помали количини. Исфрли ги лебот и житариците, благите, грицките, процесираната храна и слично. Би требало за кратко време(неколку месеци) да стигнеш до нормална тежина. Меѓутоа, ова нека не ти биде за кратки стази, туку присвој го како начин на живот.

Предупредување: може да се чуствуваш гладна на почетокот, иако имаш јадено доволно, но ќе се навикнеш.

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Еве јас деновиве варирам 63/64 море нека биде и така,само да не иде над 64кг.
    Порано паничев така кога ќе стагнирав,но сега сум свесна дека неколку дена така ќе биде па после пак може едно килце -
    Ќе биде, ќе биде... :o:

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Еве ме мене. После долго размислување конечно се решив полека полека да се вратам во нормала. После скоро 4 месеци од пораѓај, млекото ми е доста намалено, а демек јадев па и калорично за да ми се појача но ништо. Ни чаеви помогнаа, ни храна, ни пиво, ништо.
    Така сега додека има млеко има, и онака нема во изобилство, па затоа си земав за право да ви се приклучам.
    Во неделата навечер се измерив колкови, гради, половина, па повторно ќе се мерам за еден месец. Вчера можам да кажам дека поминав доста успешно. НАмалив со леб и изедов само едно парче и тоа за појадок, а за ручек јадев манџа без леб со салата. Вечера немав, така што последното јадење ми беше накај 16ч.
    Во текот на денот пиев чај со мед и една јаболка.
    Денес се надевам дека ќе биде исто така успешен ден. Го почнав со домашна пита со зелка(1парче) :$ , па продолжувам со супи и можеби уште едно парче за ручек. Секоја криза ќе ја пополнува со чинија супа, се надевам ќе ми успее.
    Не губам надеж, а целта ми е до од прилика јули месец , значи за 5месеци да симнам 10кг, му доаѓа по 2кг на месец, што мислам дека е сосема ок.
    Е после тие 10кг ќе има уште 10кг за симнување, но за тие последните ќе треба и вежбање, посебно стомакот да се врати малку од малку во нормала. Засега сеуште не смеам да имам поголем физички напор, па затоа почнувам со ова детоксикацијата. :angel:
    Поздравче до сите :* :* :* :*

На Ammy.Lee, Doozy и Mrs.Bass им се допаѓа ова.
  15. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.317
    Допаѓања:
    13.000
    Анабелке никогаш не ми бил понапорен распоредот. Учам, одам на факултет, полагам, навечер на работа, ме фаќа 2-3 додека да си легнам, станувам во 8. Си го терам одржувањето, ама во секоја секунда од денот сум активна.

16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Ми треба мене совет дали ќе го биде режимот на исхрана што планирам да го почнам. Ќе гледам да доручкувам овошје и да вечерам салата, за ручек ќе јадам манџички пример боранија,леќа,грав,грашок или само мевце. Ќе исфрлам благо,леб и сокови зошто стварно многу ги пијам. И кафето ќе лета од мени зошто само со него конзумирам шеќер,а натрен не сакам да користам,ми изгледа уште по нездрава варијанта. Е сега прашањето ми е дали ќе успеам да издржам со оглед на тоа што пола ден сум на факултет,пола ден учам. И дали ќе има ефект? Зошто не сакам да држам овошни денови и сл. Секој совет ми е повеќе од добредојден. :)

п.с Ви пишува некој што нема никаква физичка активност,а нема време ни сила да почне. :tmi:

17. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Ви благодарм многу , ќе почнам вака по малку па ќе ви пишам за две недели :*

18. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Леле одвај чекам малку послободно време, односно викенд, да поиграм малку зумба.Школо, обврски, многу ситуации и го запоставив вежбањето . Плус тоа планирам да почнам и други вежби да правам за нозе, за раце за поголеми резултати.Имам намалено 5 кила ама некако периодов немам некој мотивација.Секојденевно барам , гледам слики ама секогаш прам кикс навечер. ;(
    Дајте девојки малку мотивација. :sweat:
    ОД УТРЕ ПОСТРОГООО :!: МОРАА :!:

19. PinkpankaceM

PinkpankaceM Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    без леб и благо се тера , мусли, брускети марети ( пошо нашколо сум) , протеини за вечера јајце риба цвекло ова она, и денес ме фати крзиата за благо и мафнав две крем-банани,. (Режимчево го држам од понеделникот до петокот и од денес па ке видиме до кога ама мора шо се мора)

20. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Јас цела година скоро не сум стигнала до бројка 6 напред. И сега дааа! 69.5. Пресреќна сум. Се надевам ќе продолжам со темпово.

Доручек: само мала овошна салата.
    Ручек: еден тенок двопек со намаз од цвекло.
    Вечера: салата од рукола, со сирење и маслинки, и цел дена кога ќе ми се пријаде, јаболко и мандарини.

На Waka-waka, Ammy.Lee и Ariel им се допаѓа ова.