(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Точно 5 килограми за 23 дена! :rock: Пресреќна сум! :) Сега уште - 5 и готовооо.
    (Ако се лажеме)
    :lol:
    Имам јас уште едно 10-15 за симнување дур да дојде матура за да изгледам перфектно. :) Ама за тоа ќе си се наоружам со трпение и ќе си молчам.
    Инаку навечер ме фаќа глад :devil: и тоа многу! Тогаш ми текнува на
    тостови, хамбургери, пици и сите останати калорични и нездрави храни
    Не знам како да си помогнам...Искрено. :|
    Инаку навечер сум на литро вода и една чаша јогурт, + едночасовно вежбање на орбитрејк.

На Hopeful, Bescheiden, Dinnna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    ВЕжбам вече 4 недели точно од 22 јануари а досега сум изгубила само 2 кила. Секој ден се потам по 45 мин, некогаш и 1 сат на орбитрек, а потоа правам вежби за задникот. Стомакот никако да се намали. Внимавам и на храната, газираното ми е скроз отфрлено, лебот исто.. Веќе и незнам што да јадам.
    Но ајде не се откажувам ке видам какви резултати ке имам до крајот на овај месец, ете нека биди и првата недела од др месец.. :/

3. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Може имаш бавен метаболизам.. Купи си зелен чај, тоа е еден од начините да го забрзаш. А и намали со храната, количински. Јас на пример дневно внесувам по 1000 калории, понекогаш и повеќе но ги согорувам.. ама затоа си јадам се што си сакам, во било кое време. Балго особено :D

4. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Ајде ќе пробам, ама ми е премногу гаден.
    Колку шољи на ден? Без шеќер така?
    Инаку некои го пијат ладен, речиси во еден здив со затнат нос, а некои со тек на време се навикнуваат :)

5. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277

Лана јас мислам дека сепак проблемот е во неадекватно комбинирана исхрана.
    Што јадеш? Имаш ли направено некаков планер по кој од прилика се водиш?
    Пр. јаглехидратен, скробен ден итн?

Ѓи мешаш ли продуктите? На пример: компир со месо или шпагети со некој калоричен сос? :?:
    Бидејки не би требало да вежбаш толку, и да не јадеш а да имаш минимални резултати. Ме чудиш...
    Башка колку пати во неделата вежбаш? Ако бар ѓи немаш намалено килограмите, во обем имаш ли ослабено?

Плус се надевам дека си редовна и упорна па режимот на исхрана секојдневно го практикуваш. :)
    Само како и да е, ќе имаш резултати, биди истрајна. Но, пред се упорна! И тоа многу. ;)

6. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Сакам да ослабам! :|
    Имам сало на стомакот и најбитно ми е првен тој дел од телото да го ослабам, но како?
    Не можам да применувам некои ригорозни диети, а размислував да почнам да одам на фитнес, аеробик, пилатес или тае бо? Не знам кои од овие би ми помогнале првен да ги стопам мастите, па потоа да ги оформам мускулите? :?: м? :?:
    Навистина сакам да ослабам 7-8кг.

7. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102

Кардио, кардио и кардио :)
    Можеш Тае Бо - одлични резултати дава (проверено), имаш на youtube премногу кардио вежби, разгледај си кои ти одговараат најмногу (зборувам за вежбање дома), а ако веќе сакаш некаде да си уплатиш можеш на фитнес, таму ќе те упатат на што да обрнеш внимание... а и сега како што доаѓа се поубаво време, ќе можеш да спортуваш и надвор.

На Sunchild му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Вечер ке има ново вагање, на ништо не се надевам несакам да се разочарам после.
    Иначе се се исплака.Сестрами стигна 70 кила, а беше 86. :!: А и да кажам еден фустан на средина со патент од кој страшно ми се отпетлуваше патентот ради стомакот, сега супер ми стој, ке го изнаносам пролетва и летово за излегување. :$

На the-girl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Готово, ви се враќам. Не за да се жалам колку сум дебела, туку за да се хранам здраво и да водам сметка за себе.

Не знам кај ми отиде паметот, од каде изгубив апетит последниве месец дена та се доведов до анемија. :x И си реков, ова вака не оди. Ниту имам енергија, ниту се хранам здраво, а најлошо од се е што се подувам. ]:) И еве ме назад, оти сакам да си се одржувам и да бидам полна со енергија ко летово. Темава ми фали. Пред некое време и се вратив ама сплет на околности ме спречи во намерите (и за тоа многу жалам, оти се доведов до катастрофална ситуација со сопственото здравје). Од кога ми почна губењето на апетит и се задоволував со половина кришка леб и две јаболки на ден не сфаќав дека нешто не е во ред, а кога почна да ми се врти и да ми е страв да се симнувам по скали за да не се онесвестам, дури тогаш ми светна дека нешто правам погрешно. Од кај се заташка моето нетрпение и губењето на желба да се хранам здраво и наместо тоа да се хранам минимално, воедно и нездраво - не знам.Ама ми иде да си треснам шамар, си ја расипав крвта.

Се читам низ темава од летово, со 15 кила симнати, без ниедна стриичка, хранејќи се здраво сум пишала еден куп совети како сум успеала, како го заборавив сето тоа незнам? И ево га, ми останаа уште 4-5 кила а за тие ниту трпение ниту памет.

И затоа, се враќам, да водам сметка, некаде, за тоа што сум внела, да има нешто да ме прекори ако нешто внесам погрешно - оти сакам да се хранам здраво. Ем за да си го вратам здравјето - ем за да се средам. И не знам заш ама ако не јадам како што треба мене цел живот ми е хаосен!

У поход. :emo:

На drugarka, the-girl1, L-enna и 4 други им се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.693
    Допаѓања:
    24.065
    Јас се договорив со една другарка од 1 март да се зачлениме во теретана. Таму ќе ни направат фитнес план, и ќе ни објаснат кои вежби како правилно да ги правиме. Пробав еден период дома да вежбам зумба, ама ем брзо ми здосади оти немав друштво, ем не ги правев правилно сите чекори. Затоа сега ќе платам 500 ден. и ако ништо друго, знам дека заради парите ќе одам кога нема да сум мотивирана. Исто, татко ми ми ги напумпа гумите на точакот, и да се затопли уште малку времево ќе возам.
    Во меѓувреме, ја почнав и диетата на Ирена, и навистина се надевам дека до апсолвентската вечер ќе ги симнам овие 8 кг што ми сметаат сега. :)

На the-girl1 и Doozy им се допаѓа ова.
  11. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    постојано велам дека ќе ослабам ама чоколадото ме спречува :D

12. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    devojki ve molam za pomos dajte nekoja dieta za slabeenje za dijabeticari strasno sakam da oslabam a nemozam probav so da pravam helpp dajte nekoj rezim ako ima nekoj slicen na mene ....

13. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    И мене исто! Денес правев недела од диетата, ама дома имаше чоколадо (како за инает да купиле-.-) и од утре пак прв ден :D Инаку решив да си се вратам на стариот режим, јади што сакаш и кога сакаш само во границите на 1100 калории :D За месец можеш да намалиш до 5кг. :!: А ако ја држеш месечевата, до 7-8 на месец :)

14. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    За слабеење се препорачува 3, ама што е премногу, премногу е... пиј си по една! Без никакви засладувачи, за да биде поефикасен... ако толку не можеш лимон исцеди си. Кога е топол, вкусот помалку се чувствува :)

На lana8 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    zdravo feminki imam dvaest i tri godini i sum dijabeticar veke tri godini inaku pred pet godini bev kako bombonce slabo so kilaza od 70 kg visina 1,180 a sega imam 104 kg a skoro ne jadam nisto pijam siofor od iljada mg i veruvajte pesacam ama nisto od toa sum probala sekakva dieta ama bez uspeh ve molam dajte nekoj predlog kako do sovrsena dieta ama i pritoa da bideme siti neli zasto nie dijabeticarite nikoas nesme siti i da ne sme gladni kako da sme ama toa e so da se pravi ve molam ako mozete da napisete nekoja dieta za dijabeticari ,,,,ili predlozi za dieti pozdravce :*

16. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936

На Bescheiden и the-girl1 им се допаѓа ова.
  17. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Искрено неможам да водам таква диета како УН или тие што се. Јадам по малку, не се заситувам. Леб едно парче денот, тенко, сокови никако, благо исто така. Тестенини ретко..Ако јадам месо, увек е без компири, никако пржени.. СЕ што имам дома, за ручек јадам. Прженото го намалив.. Незнам .. Не се откажувам ама.. ете.. Во обем не сум се мерила. Едниствено забележувам разлика во нозете. А стомакот ми е најкритичен и мора МОРА да се намали. :)
    2 и пол кила за сега сум - .
    И тоа е нешто :)

18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Охохо!

Јас денес појадував едно варено јајце со кришка леб и јогурт. За ручек ќе имам ориз со салата, а ќе вечерам јогурт со краставичка. 8)

И ве гледам тука за чоколадите. Ако ви се јаде апнете си, само согорете го тоа што сте го внеле ич не му ја мислете. Јас летово си јадев и леб, и чоколадо кога ми се јадеше, ама во помали количини, афкорс, јадев и смоки некогаш, па си ослабев 15 кила. :D Само одредете кога, во кој дел од денот, со што ќе го јадете и како ќе го комбинирате тоа.. Немајте гајле. :D Ќе ослабиме и ќе се направиме риби. :rofl:

На vaskatodi, pamelche, Sunchild и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    После 20 диетални денови од мојот живот -4кг и 3 см во обем,мотивација до плафон има уште 15 до совршено тело но и со 10 ке се задоволам.
    Имам уште 6 месеци да се направам секси мама :lol: за првиот роденден на моето ѕверче.
    Денес искушение од храна на роденден во кафана, да се биде или не е работава,но нема да мрднам од планот само протеини денес .

На Sunchild, Buttterfly, AnaKarenina и 6 други им се допаѓа ова.
  20. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Лелелелелелеллее, јас сум кеф на векот...... :$
    65 кила. -1 кило. Одеше вагата кој 64.5.Можеби толку беше , ама заокружувам на 65.
    :) :)

На the-girl1 му/ѝ се допаѓа ова.