(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Каде го најде како „џумбур“ жити мајка? :D

На AhThatFemaleProblems, Sweetheart87 и Lux им се допаѓа ова.
  2. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Поново, поновоооо, пред вама грешна стоjим... :D
    Не бе, каква грешна :emo: , ко солза ми е денов.
    Сакам да појаснам дека јадењето немрснотии и прженици за нецели две недели ми помогна да симнам скоро 3 кг. Toa што јас сум ненаситно прасе во душа си е мој проблем, зрел да седнам пред психијатар и да ме анализира поштено. Ама сировата храна делува 100%.

Значи напаѓам на два фронотови.
    Се враќам на здрава и сирова храна и бројам калории. Сега, не со премногу опседнување, зашто со мојата пасија имам тенденција да се збрлавам, ама онака, колку да имам некоја граница.
    Според мојата тежина, висина, години, пол и физичка активност, за екстремно слабеење ми се потребни околу 1260 калории.
    Запишувам на страна што и како внесувам, си извадив и некои потребни податоци низ сајтовите, грицкам сува брусница (само 60 калории на 100 гр. сува без додадок на шеќер, уште цената да и беше 100 ден. кг, ќе бевме вечно среќни и витки). :D
    Од утре му се враќам на ѓумбирот наутро, го запоставив два-три дена.

И по психолошка логика на нештата - јадење на кое не можеш да му пресметаш калориска вредност - или нема да го јадеш или ќе каснеш малку, ако имаш грижа на совест. :?:
    Во спротивен случај, ќе си речеш - ќе земам една банана, барем знам има 120 калории, тоа ми е сигурно.
    И пуна капа.
    :)

п.с. Јас сум како првото девојче во вториот ред слики. :?:
    Дечко ми вика дека сум секси.
    :D

На Doozy, JuLleE, Bright и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
  5. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    Не да сум грешник вчера и денес :tmi: :tmi:

Ама :!: од утре пак јово на ново :D зголемениот апетит ми е од ПМС,денес ми дојде па ќе се стабилизирам со јадењето ]:) од сабајле изедов 2 лиснатици,не многу големи :$ за ќотек сум,знам.
    е сега за ручек ќе јадам манџа грашак со варено телешко мевце БЕЗ ЛЕБ(за казна ова со лебот :D )
    Се осеќам мнооооогу дебело :sweat: а килата ми се исти :^) изгледа ме јади чуство на вина,пошто го запоставив вежбањето(од неделата немам вежбано,од оправдани причини,по 13 часа сум на работа,немам време кога)
    и така цури.....ќе си патам овие дена :?:

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.393
    8ми,овошен. Го почнав со банана за да одложувам глад. Имам бадеми, брусници суви, киви и јаболки и чај,а ќе правам и смутис,ама тоа не знам како би ме заситило. Ќе го поминам бе. Ама во 00.00 ми доаѓа најголемиот глад и си викам,де ма па ти бишко една, како да ќе умреш утре и никад пица пак нема да пробаш у животот. Ако каснеш сега ќе се каеш, ќе се демотивираш и ќе изгубиш самодоверба,вака трпи си,уште некој ден и после оптимално,тук таму пициче, мициче,ама у принцип истото.

На teddybear и Trendafilka им се допаѓа ова.
  7. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    403
    мммммм хмммм хелоу :) Јас сум прилично ново дебело месо на форумов и одамна ја читам секцијата Диети и си велам готово почнувам. Одам до кујна и заборавам на тоа во главата инстант штом видам било каква џваклива ѓаволштина за моето подуено стомаче, така си возам со месеци.

Али ееееееееееееј, кога ги гледам сите убави и затегнати женски створења, па секако дека сакам и знам дека можам да успеам да симнам некое килце ;/

Овие два дена скоро ништо не јадам и се гледам на вагата 59,5 а пред 3 дена бев 57,7! Ха Ха Ха. Многу смешно вагичке, многу!

И бев у една фотокопирница вчера и си испринтав една слика од една прилично слаба девојка, ја залепив на фрижидер. Сега кога одам натака и кога ја гледам ми паѓа незгодно од неа да јадам кога ја гледам какво тела има. Мислам, срам ми е. :D Ама не ја вадам, ноооу веи!

На Sweetheart87, Doozy и simoncelicius им се допаѓа ова.
  8. LadyKWoman

LadyKWoman Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
  9. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Јас не сум знаела за слабеачкиве способности на ѓумбирот, знаев само дека е силен афродизијак, па може да се пофалите како стоите на тоа поле по толку пиење ѓумбир. :lol:

Инаку и јас веќе една недела пијам насабајле една лажичка ѓумбир во топла вода со еден лимон и сакам да прашам дали има врска пиењето ѓумбир со доењето, мислам дека не е штетно, ама пак да си прашам бидејќи таква информација не најдов на нет.

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Ајде една статистика (многу си се радувам некако ^_^)

- 17ти ден откако бројам 1250 калории
    - 6ти ден откако вежбам со Џулијан (од вкупно 30)
    - 2 ден откако пијам ѓумбир :drunk: (од утре зголемувам доза)

На почетокот си удрив едно кадро за спомен, зш навистина сакам и планирам да си го сменам телово на подобро... и не сакам да престанам, не сакам да одовлекувам, бидејќи почетоците се навистина досадни за да би се вратила на стариот живот. Сум почнала, ќе си завршам до крај!

Сега сум Скопје, на 5ти април се враќам дома, па ќе си се мерам сабајлето. Едвај чекам!

Трендафилке, фала многу за информацијата за брусницата (од пазар ја купуваш таква незашеќерена?)

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.393
    Не знам од кај ми е силата за овошниве. Ама... 50 грама бадеми, две банани, две киви, едно јаболко и една рака брусница. Чај од мајчина душичка со сила го пикам,вода исто...ама ми се собира устата веке,очигледно ми се јаде. Да не се подречам...имам уште три овошни според планираното да терам... нека се вакви...на шала на смеа поминале.
    Сега ми се јаде,ама... јебига,повеќе ќе се каам ако јадам,него ли што ќе уживам тие 15 минути во јадењето.
    Утре стекови од мисирка ќе ги спремам и нема да ги штедам!!!

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Лилит, касни си слободно, веќе е нов ден, сметај дека ти завршил овошниот :P.

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.393
    Не биди злобен демотиватор,ќе те молам!
    Јас дур не си легнам,да поспијам и да си станам,не ми е утре бре!

14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Цццц, јас ти ги прикажувам работите од друг агол, на крај добивам епитет демотиватор :(.
    И тоа злобен :o - не е фер. ;(.

Сепак е нов ден, без разлика дали си легнала да спиеш или не, гледај од таа страна на работите. :P

Јас така си се тешев сега кога си каснав баничка :D .

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.393
    ^ Мор ми фали смајлито,мислев си ми го прочитала постот за демотиваторите. :D

Добар денененене!
    Доручек,банана. Ручек, салата и мисиркин стек( а може и ќе додадам крајче од багет лепче,ќе видам),за вечера исто!

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    9 работи кои не треба да ги јадете никогаш повеќе...
    http://mkd-news.com/9-raboti-koi-ne-tre ... sh-poveke/

Пуканки во микро секој втор ден јадам, заразив кого стигнав со нив, а тие штетни да ти биле, се изнервирав ептен сега. :D Ќе морам да пукам во тенџере пак ]:) :D

И не знам зошто млекото од соја е вброено како штетно кога мене цеце ми го даваше секој ден, некогаш цело шишенце пиев по пола литро, таа го фалеше добро било за ова за она и така од помала имав добро мислење за млеково, а сега тука читам други политики... секој ден нешто ново пишува по интернетов и оди па пронајди го крајот. :bandit:

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.393
    Диеталки, јас само да ви го препорачам мисиркиното мевце. Јас не сум љубител на месо, јадам пилешко, ама ова не ме воодушеви многу по вкус, затоа што мааааалку е како свинско со вкусот (јас не го сакам свинското ич),ама структурата му е како на пилешко,убоо, немрсно и ПЛУС, држи долго време сит. Прееска ручав, прееска по гости, ме намолија ај земи барем наполитанка чоколадна,ај две,ај две и ги кснав,па не вечерам, ама воопшто не сум гладна. Тоа стекот колку два стандардни пилешки и тоа не го дојадов,се прејадов. Штета што речиси и да не се наоѓа свеж, го има само замрзнат во СП и во Тинекс, само 30 денари е поскап од пилешкиот.
    Топло ви го препорачувам за протеинските денови ако ви е смачено од друго месо и ако сакате подолго да бидете сити.

Еве ви линкчиња да се запознаете со бенефитите од истото.

http://www.bodyandsoul.com.au/food+diet ... urkey,9869
    http://www.livestrong.com/article/2704- ... ts-turkey/
    http://www.fitho.in/guide/meat-poultry/turkey/
    http://lifestyle.iloveindia.com/lounge/ ... -6249.html

Мече,сојата мене ми е забранета најмногу ( и на сите со хормонски проблеми). И тоа докторката ми рече,таа не е здрава за НИКОГО. Предизвикува ужасни хормонски варијации во телото и го успорува метаболизмот страшно многу.

На teddybear и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  18. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Сакав да те прашам да не знаеш каде има мисиркино месо дали по месариве или по веро или тинекс? :^)

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.393
    Пишав, во Тинекс и во СП моите го купуваат,а по месарите не се наоѓа. И тоа смрзнато се наоѓа само,ама ако влева доверба што е од Цекин - Хрватска,тогаш нема простор за грижи.

20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Да, баш прогуглав синоќа и јас, искрено ниту на крај памет не ми беше дека не е здрава пошто нели нутриционист ти ја давал и си викаш добра е ]:) ахх.

http://mojtrener.mk/lista-na-ishrana-sp ... shrana/774
    Инаку ги разгледувам листиве и добар дел од тоа што наводно не чини за мојата група(нулта) јас го конзумирам и го обожавам... :tmi: :(
    Како на пример млеко, јогурт, сирење, индиски ореви, кикирики, бело брашно, портокали, мандарини, јагоди, оцет, кечап, кисели краставички и чај бе. Чај да не ти одговара...ЧАЈ. :x
    Јас се ова што наброив како дупната го јадам, значи нема ден без јогурт или млеко или сирење да ми помине, нема шанси јас сум зависна од млечни производи, портокали, мандарини и индиски ореви обожавам значи, а за јагодите да не правам муабет, се давам во нив.

И сега? Чорба :swear:
    Се мислам дали да донесам одлука да ги тргнам од исхраната портокалите и млечните производи... тоа ќе биде најтешко нешто во животов што ќе треба да го сторам, да се збогувам со сиренце, млеко и јогурт :( потешко ми доаѓа на душава тоа отколку раскинувањето на врската :D
    Во дилемааа сууммм :)

Има на листата за сите крвни групи, баш на интересен начин се напишани, кога ќе го видите тој иксот кај нешто што го обожавате ќе ви се стемни пред очите :D