(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    На Divinebutterfly и Libera им се допаѓа ова.
  2. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Сликите од денес.Значи имам слики демек од бифор ама многу се високи и не можам да ги ставам. Некој нека ми кажи како да ја смалам висината на сликата бидејки е превисока.
    Инаку блузата на едната слика е намерно ставена внатре за да се види половината.
    Вака не се знае колку сум ослабена, но се гледа во каква состојба сум сега. Кога ке ја ставам и сликата од порано ке видите. :)

Прикачени фајлови:

На BonnieTop му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    ana-girl според мене си таман :) уште затегнување и ќе го биде :)
    јас сум пак на режимов (the so called диетата на ирена :) ) по многу краток период пак си се вратив. На вагата не и верувам, не ми е ич стабилна, ама на метрото да :) ваљда не е растегливо направено од она кинезине :))) супер си се чувстувам, додуша немам направено слики од пред :) ама имам од периодот кога од прилика почнав пак. Ма да немам уште голема разлика. Иначе од првиот ден кога почнав со режимов, имам и тоа супер резултати. Се навикнав на „диетава“ како на начин на живот и супер си функционирам. Не сакам повеќе да се измачувам со кркорење на желудник, ниту пак со јадење на гнасни супи од зелка. си ги кажав маките ете :) се надевам сите ќе успееме до в лето да си бидиме какви си сакаме а потоа нормално, да не се вратиме на старите навики :* поздравчиња

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Myworld

Myworld Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Бони а колку кг ослабе за 27 дена?

5. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Незнам точно Колку Кг, се немам немерено. Чекам да земам плата и да си земам дигитална вага.

Ама како и да е, и во овем и во кг имам намалено доста.

Разликата се гледа, да не кажувам претпоставки, за неколку дена ке ви пишам точни бројки. :)

На Myworld му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Еве ме и мене пак, назад тука, пак со големи гревови, спремна сум за ќотек. :(
    Негде до пред 3 недели, си водев здрав режим, не ми беше толку целта слабеење, колку што ми беше малку на телово да му напраам мерак, да го одморам од сите глупости што го мачат.
    И топ ми идеше, салатки, овошје, мевце, стриктно вода и чајчиња (и кафенце чат пат)..
    Ама не знам кој ѓавол ме снајде, еден ден како што станав од кревет, така навалив да јадам, и за 2 недели качив 3 кила. Сеа се осеќам ужасно, и веќе 3 4 дена по ред како си викам, од утре веќе готово, крај, пак почнувам со здравите навики и ништо.
    Се надевам дека ова што ќе почнам да ве дружам во темава пак, ќе ми даде некое чувство на одговорност па нема да си го прекршам зборот така лесно. Поздрав :*

7. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Денес само поддршка ми треба
    веке сум 20/90 ден на ун диета.. денес овошен
    прво изедов 1 јаболка па уше една после 1 цитрон и 3 портокали и во мегу време имаше дома некој овошнио мармаладчиња по 20 гр од Германија и едно има 14 калории јас изедов 4 такви(2 од јагода,едно од брсница и едно од кајсија) па од овошје се белки смеам и после јадов слатко од смокви :@ :@
    нешто прво ми се вртеше свест и морав нешто благо да земам и после другарка ми ми се јавува вика имам ослабнато 4 кг.. а таа не држи диета така нормално јаде и мене ме фати депресија и ете јадов слатко од смокви и тие малите мармаладчиња
    уффф мислам на работ сум да се откажам

8. Catalea

Catalea Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Немој да се откажуваш.Секој прави грешки,гледај повеке да не правиш грешки.Само напред. :)

9. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Многу сум здодевна, знам, ми нема помош. :lol:
    Ама што да правам, темава ми е единствен поттик за да ослабам кога ќе видам и вие девојки како се советувате и мачите за да дојдете до посакуваната цел.
    Имено, дали некој знае колку калории има
    макробиотски сендвич
    , (од центар го купив), со шницла од соја и сите врсти на салати внатре?
    Благодарам.

10. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Девојки читав за ѓумбирот, ама вчера на мајка ми пријателка со која се немаат видено одамна се виделе и женава коа ми дое дома напалена со намирници се зачудив. Имено пријателкава ослабнала за три месеци 18 кг.

Секое сабајле на гладно срце во млака вода се става пола лажичка мед, цимет и пола исцеден лимон. Поручек лененео семе. И без вечерање.

11. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277

Aко пие само тоа, на 20 кг. ќе заврши во болница. :x :lol:

12. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Да ви кажам многу ме мотивиравте.После прочка се забегав малце ама кога се сака се се може. :D

13. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Да прашам нешто...
    јас почнав до ун детаденс сум 20ти ден овошен.. имам 14 години и мајка ми ми с екара денес не ми требали диета ке сум си направила проблеми и слично. Треба да ослабнам 6-7 кг т.е. јас имам сало и денес како вечера морав да јадам спанаќ и ориз манџа и тенко парче леб а цел ден бев на јаболки,портокали и 2 банани и ете мајка ми се караше и прекршив... тешко дека ке ја продолжам диетата па која од вас си има како своја диета што треба да јадам а што не и кога како за да ослабнам... сега за да не се вратам на старо ке продолжам уште една недела да бидам на доручек само овошје а за после незнам...
    но сакам да го стопам салото.. дали да идам кај мојата докторка и да се консултирам со неа?

14. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    Еве ме и мене на темава, конечно. :)
    Планирав од 1-ви да почнам со диета, ама непланирано излезе од денес. Целта ми е да ослабам 10 кг., имам 66кг., ама задоволна ќе бидам и ако симнам барем 8кг.
    Најпрвин ќе ја намалам количината на храна што досега ја внесував и да го исфрлам лебот скрос од исхрана, а потоа или ќе ја почнам диетата на Ирена, која за мене беше пред бременоста ефикасна, или пак ќе биде тоа УН, ќе видам.
    За сега од голема помош ми е тоа и што мм пости, па така нема да ми прави лиги :lol:.

Денеска јадев
    -за доручек-едно парче леб со маргарин и едно парче ептен тенко, сецкана печеница
    -ручек-една средно голема полнета пиперка со ориз и печурки (посна)
    -вечера-едно варено јајце и околу 200мл. јогурт Баланс.

Па со лесно нека ми е :lol:

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    И јас знам дека и циметот влијае и си мислев да го пијам место ѓумбир,пошто ич несакам лути работи,а иначе од денес почнав јас,еве секако немав јадено којзнае што,со режимот на Ирена,па јадев мусли со јогурт,2 кафиња,супа и вечерва едно крајшниче мало (пошто ме натераа по ноќето топол леб од пекара да купам,ама од утре нема леб,што помалце),па ако ми се пријади пак,ќе пијам вода :) Ќе терам колку што можам вака,па ќе видиме :) Ве читав сите и баш ви се восхитувам,браво и само продолжете така,ќе ме мотивирате и мене :D

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.413
    11 ден,јагленихидрати. Појадок,ми нејќеше душата. Ручек, пица со кечап и оригано. Вечера, не е у план,ама јал две парчиња торта, јал четири топки сладолед или бело чоколадо со брусница од Европа, колку два реда. Епа тоа. Морам со кафе, значи ќе се турчам, ќе се праам не знам што, ама без кафе не можам,без две на ден, без шеќер ич у нив, ич не живеам!
    Утре овошен.
    Од понеделник турбо Ун.
    Се мерев 4 кг мање,а не се осеќам така. Стомакот ми е подуван некако. Али ваљда од расположење! :D

На Mygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Јово на ново, го истерав и првиот овошен ден :D
    А бе психа ли е, што ли е, дека строго четири дена се држам, одма ми се чини сум намалила во обем |( :D

Татко ми денес ми купил зелен чај со лимон, слим микс чај и некои си переци од Виталија, и ми ги тупна прееска ми вика, еве, занимавај се кога си решила, овие вкусни ми изгледаат |( Дури и тој ми помага, што автоматски значи оти ме гледа дебело |( 8) ако не ми призна прееска, ми вика мааа нееее, ти бело мече си, таман си :geek: Јаоо Боже, арно ти е тебе да кажиш оти и после завршувањето на УНот остана ист, дури и симна килограми :envy:

Да бе, не ќе ослабам јас со вакви (де)мотиватори 8)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Јас реков дека нема да се мерам, ама прекршував неколку пати во теков на март. Не беше секој ден, после секој поминат саат, ама се измерив 2-3 пати. Мини-психопатски де. :D Намерно не ви пишував за да не ве демотивирам и вас. :D

Ослабена сум 3.5-4 кг, поштено. Си се вратив на претпразничната килажа.

Па добро, фино. :geek:

Телото никогаш не ми било во поужасна состојба и не знам кога ќе се научам дека му е доста од здебели се, ослаби, здебели се, ослаби итн итн итн. Газот ми е на катови цел, по нозите имам целулит како никогаш до сега и висам, висамммм, висам од сите страни! Не можам да се поднесам, и морам да преземам нешто во врска со ова, затоа што ќе скренам. Страшно.

Ќе почнувам да подвежбнувам наскоро, оти ова вака не оди. Како и да е, има голема разлика од затегнато тело на една килажа и пиевтиеста маса на истата. :D

Кип калм и кери он, ај да видиме дали ќе се спуштам под 80 некогаш во животов мој. Ако стасам до 75, ќе биде топовини. :D

На Ana.Jones, Bright, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Се навикнав да го пијам ѓумбиров како ништо. Еве веќе недела дена како што го пијам и денеска се измерив сум ослабнала две кила, што ми претставува голема мотивација за да продолжам и понатаму. Секое сабајле јадам мусли со млеко и лажичка ленено семе. За ручек варам месо (риба, стек или соја) со салата, или пак варам компири. За вечера јадам овесни снегулки со баланс јогурт. Кафе го заменив со зелен чај, а како ужина во некои ситуации јадам овошје.
    Како и да е планирам деновиве да почнам да џогирам по кеј само се нервирам со времево дај нека се стопли веќе убаво :(
    Битно е дека сега за сега си имам голема мотивација за да продолжам понатаму. Дури и пуканки денеска одбив да јадам :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Вака прво ти си мала за било каква диета и мајкати е во право што те кара остај ги диетите и почни да се храниш здраво значи имај си доручек.ручек и вечера а ужинките да ти бидат овошје а не цел ден да бидеш само на овошје.За доручек можеш да јадеш овесни снегулки,јајце,туна.... менувај пробај да го исфрлиш лебот или ако веќе неможеш тогаш јади го црниот леб.За ручек тоа што е зготвено ама не сега ако има пржени компири,хамбургер,нешто од што си се здебелила немој тоа да го јадеш ако сакаш месо тоа нека биде пилешко,мисиркино а не свинско и тоа пржено не викам сеа да престанеш да јадеш свинско ама пробај да го намалиш.Благо можеш ама пробај што помалку немора да биде цело чоколадо нека биде една коцка или уште подобро ни една наместо тоа нека биде една јаболка,помаранџа,киви,морков,орев,бадем...Чипсови и грицки тоа нема ти кажав што се можеш наместо тоа.Почни си по дома да вежбаш или па ако немаш желба почни нешто да спортуваш биди активна играј прави нешто што тебе ти се допаѓа а да бидеш физички активна.
    Ако имаш др прашања пиши ми лп порака поздрав и остај ги диетите научи самата ти да одлучуваш што да јадеш а што не,што е здраво за тебе и што уште повеќе ќе те здебелее