(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Види мајкатаааааа, јас денес првпат слушам за ѓумбиров. :rofl:

Најверојатно од понеделник ќе почнам да го конзумирам. Оти утре ако станам касно, ќе ме мрзи да одам до продавница. :D Ќе видиме, ќе видиме... Башка привремено се откажав од диети. Смучено ми е, низ нос ми излегоа. Низ уста, низ све. :D

Кај некои гледам, имало некои „повраќачки“ ефекти. :wasntme: Мала утеха за мене е што не знам да повраќам ни да плукам. :D Ова ми е најголем проблем, кога сум болна. Никако не можам шлаемот да го исфлам. Па и литро сируп да испијам за исфрлање на шлаем, џабе ми е. :D

Ја љуто не поднесувам, не јадам скоро ништо љуто. Додуша јас и кисело па не поднесувам, ни киселкасто овошје. Ама затоа благичко како поднесувам... :D Тука нзс баш и нема. Битно јас кажав нешто. :D

2. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Интересантно ова со ѓумбиров. Јас го јадев жив деновиве и бидејќи сакам цитрусни мириси и лути вкусови, во мали количини можев супер да го поднесам, немам ич гајле. А поголемиот дел овде гледам го пијат, значи чајче од свеж, или чајче од прашок правите? Пошто го пробав јас во некоја мешавина со нане и брусница, супер ми се виде, чист не знам каков е, немам пробано :/ ама претпоставувам појак, од живо парче да се мези, не може да биде? :)

Иначе еве и јас да ви се пофалам, во обем сум намалила машала, ама просто да не верува човек, килажата ми покажува +1 килограм. Си реков ај не е точна вагата, ама после ми текна дека ко си почнав со режимов си се мерев на 2 ваги, една обична и една дигитална. Е сега и на двете е + 1. Не сум сигурна, дали прочитав некаде низ форумов, дека ако имаш добиено покажува повисока килажа, или пак сум сонувала (во последно време многу реални сонови имам, мислам дека добивам некое психо соматско заболување). И како во старата добра ТАА од времето: Драга ТАА те молам помогни ми! :))

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Јас сум во минус кило и пол.За 3 недели.Па не е многу ама со оглед дека не јадам многу ,отфрлив леб и тестенини. Вака повеќе ми одговара отколку да држам строго зацртани диети.Уште 5 кг да симнам и таман ми е :rock:

4. Mygirl

Mygirl Популарен член

Лилит ослабна 4 килограми само за 11 дена? Е како бе така со Ун? Јас ја држев две недели, килограм ослабнав со неа, а досадна ми беше многу и ја прекинав.

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Лилит сигурно практикува нешто,а не кажува.Лошка една ]:) :D

6. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

^ Јас колку што имам прочитано во претходните постови Лилит има напишано дека вежба и тоа многу, бидејќи само со диета не се ослабнува толку брзо, потребна е и физичка активност ;)

Lilit likes this.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Ништо не практикувам и не кријам,имам друг проблем (сум пишувала де на соодветната тема). Задржувам многу вода на периоди и имам проблем со глутенот. Чиста вода е. Секогаш е така,малку да гладувам и одма отоците ми спаѓаат. Ако нормален човек задржува 2, 2,5 литри вода, јас задржувам дупло. Што се однесува до салцето,ми стои,само помеко е на допир,значи во фаза пред да почнам и реално да слабеам,што знам дека тешко ќе оди,а тој дел ми е најбитен. Се убив од мочкање,особено првите 5 дена,сега не очекувам нешто многу да симнувам. Сега ако престанам во рок од 2 дена пак ќе се подувам.
    А башка,ја читам темата УН диетата долго време и кога читам што се не им проаѓа како легитимно у диетата и се чудат зошто не се слабее... немам коментар. Растителни кашкавали, виршли во протеински денови...и еден куп такви смешки и после зошто не симнувам ќе пишат. Дневни оброци, што да ти кажам. Имам прочитано дури и две јајца со две виршли и огромна салата... и после зошто? Е чуди се зошто... Мене оброците ми се оскудни, ги пишувам тука, можете да прочитате... А не,битно да е протеин или стриктно скроб и лапај колку што ќе ти собира стомакот. Ама јас научена сум да гладувам, не можам секогаш,ама ако се сетирам у глава дека треба и морам, издржувам. Не е дека диетава е супер лесна. Супер лесна е ете со погорното мени. Ич не се мачи психички дека си на диета ако веќе не бираш производи. Не разбирам стварно.
    И морам да признаам дека мојата најголема грешка се состои од крајче од багет и нешто ситно такво,што дури и смешно е (вчера јадев чоколадо за вечера и тоа малку и тоа вечерава...ми се фати у 4 попладне и ништо не каснав после).. Немам отстапки премногу. Многу вежбам и секој ден се масирам за целулитот два пати дневно. У превод,шокови си правам кои не верувам дека се претерано добри за телово. Само овошен ден кога е, не вежбам, не дека не би можела, туку зошто да се мачам кога и онака е релативно досаден и тежок ден.
    Религиозно си го сфатив,можам да издржам еден месец у животов,нема ништо да ми биде без пица, посластици, кока кола, пиво, чипс и такви частења за душа. Полесно ми е да го издржам, него ли да се јадам себе си откако ќе завршам со задоволство од 15 минути и истовремено да се чувствувам ужасно во физичка смисла. Искрено, да не ви се опишувам како ја поминав зимата, не од прејадување,туку од лоши избори на храна, веќе март месец со последни сили бев кои беа еднакво на мов. Не можев да мислам од успореност на метаболизмот и умор. Отоци да не кажувам...
    Ми се јаде,ама физички. Ме копа желудникот, ми се собира устата и све тоа...ама поминува. Нема забавна диета и не ми е прва у животов. Првиот ден ми беше најтежок,ама решено си го сфатив и тоа е тоа. Сум ослабнала и повеќе за истото време со медицинската диета. А не дека не ми се јаде се некаква глупост. Еве моиве си се сладат сега со ручече убаво, јас лапам мандарини...тужно ми е. Ама се храбрам дека задутре ќе јадам полнети пиперки со ориз и печурчиња. :D

Така што, чувствувајте се среќници ако се е во ред со вас,а не да се прашувате како така сум симала, зошто нема никаква тајна,ни пак е нешто посебно, туку мене ми е една досадна доживотна борба.
    И да, ѓумбирот пишав претходно, не го вбројувам во секојдневното мени,ама пишав дека јадам по обичај една овошка затоа што секое утро јадам по една лажица мед во кој има најситно исецкан ѓумбир (соодносот е на една тегла, ѓумбир, свеж, две паричиња нормална големина),ама ова е лек, што нели не значи дека никој друг не смее да го конзумира. Па сега... не знам.

zhap4e and Mygirl like this.
  8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Што се однесува до УН, вистината е таа што ја кажа Лилит погоре - кој се држи до менито и мали оброци, ќе ослабе, и тоа како.
    Кој си воведува негови верзии од оброците и јаде цела глава марула на едно седнување, салата наменета за тричлено семејство, пиши пропало.
    Не е само што, туку и колку.
    Не е само колку, туку и што.

Со УН реално и нема потреба од броење калории, не надминуваш 1000 дневно, па што сака нека е.
    Ниту да си ја трескаш главата мешаш ли групи на храна, зашто не мешаш.
    Тајната е да се држиш до менито, помалку масло, повеќе вода и физичка активност, и вешто одбегнување на скриени замки како - „абе една цедевита беше само“ или „само 2 ќесички нескафе испив денес“ или „само една лажица слатко сркнав, што може да ми биде“... |(

Епа може.
    Јас или држам диета или си јадам, трето нема.
    Ама кога е диета - диета е , не заебанција.
    :!:

Angel.Heart, Lilit and Catalea like this.
  9. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

потпис лилит и трендафилка! од збор до збор скроз точно... :clap:

10. Catalea

Catalea Активен член

Од утре со Господ напред и јас почнувам.Се одлучив,ке ја почнам УН диетата.Можам-не можам ке издржам.На крајот од месецот ке се мерам за да не се разочарам.Прво вага да си купам :lol: .
    Инаку,да секогаш кога се држи диета не треба само да се внимава што се јаде туку и колку се јади,а и вежбање.Јас и вежбање :x ,затоа само ке пешачам и трчам дневно по отприлика 1 час,се надевам ке има резултати. :)

11. kate21

kate21 Популарен член

Tочно е она што го вели Трендафилка, нели ќе изгубиш неколку килограми, и еден ден ќе се опуштиш, ете и два, и одма после следното мерење пиштиме дека пак се накачила вагата :^) Значи ако си јадеш обилно, и да мешаш и да се држиш до УН, исто ти се фаќа, тешко дека ќе ослабеш, може само на таа тежина ете да речеме да се држиш, ама ако јадеш малце постегнато, одма се забележуваат резултати :)
    Добро сега, минатиот пат јас кога ја држев, правев заебанции, не велам не, си кажував, само батаилв леб(и еве и сега не го јадам обичниот, едно лепче интегрално на ден ако ми се фаќа) ама ете, сепак се слабее, ослабев едвај 8 килограми што за мојов метаболизам се премија :D Сега почнав да се држам построго, 5 ти ден денес, искрено не бев ни свесна дека можам со едно јадење да издржам и тоа во оскудна количина и чај, чај, само чај :D Али што се мора, мора се, ми фали уште за да бидам супер, пошто сега сум речиси таман :tmi: :lol: Е, да, минатиот пат не вежбав нонстоп, повеќе бев дома, ама сега, имам и прекуимам работа, па стопати повеќе се движам, и стопати полесно ми е да ја избришам храната од мозоков :)

Ееј, диеталски маки големииии :D

12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Денеска се мерев и пријатно се изненадив, сум имала 64кг., а не 66кг :clap: , тоа значи дека за една недела сум симнала 2 кг. и тоа само затоа што не вечерав :!: ....цела недела после 19ч ништо не јадев, пред легнување некаде околу 22ч. пиев само јогурт (200-250 мл.) колку да се потсобере малку млеко за доење, и оп 2 кг. :rock:
    И денеска слабо јадев
    -доручек-2 мали мекици со малку сирење, требаше житарки, ама свеки од сабајле ми го раскопа желудникот со мирисот на мекиците, што не можев да одолеам :P
    -ручек-мала полнета пиперка со ориз и печурки и малку пржени компири (пак од стрв :tmi: ), без леб
    -ужинка-една наполитанка-и за ова имам изговор, ми падна шеќерот и малку ми се сврти :$
    -вечера-ништо, само 100 мл. јогурт Баланс.
    Следното мерење ќе ми биде наредната недела.

13. Catalea

Catalea Активен член

Мекици и сирење за доручек? Пржени компири за ручек? Верувај вака многу потешко ке имаш добри резултати.Подобро еден интегрален геврек за доручек и варени/печени компири за ручек.Сепак твое право без навреда. :)

Инаку се мислам за салатата.Утре сакам да јадам зелка салата,ама зејтин да ставам :^) или да не ставам? Дали мн калории има зејтинот?

14. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Вчера почнав со диета, т.е. пробувам да ја намалам количината на храна и калориите што до сега ги внесував, а вистинската диета ќе биде за некоја недела...се надевам. :$
    До пред некоја недела ако напишам што јадев има во несвест да паднете :tmi: и само стрвотии ќе направам на многу гладни (како мене) тука :lol: .Јас сум горда на себе и што издржувам без месо и сувомеснато во текот на цел ден, па и 2-3 дена.

Како што и претходно пишав, мм пости и месо не готвам, а јас сум ептен мераклика на месо во сите облици и варијанти. :!: Ручекот е посен, значи посни манџи со или без риба. Откако почнаа Велигденските пости, само еднаш пржев стек за мене и ќерка ми.
    И си признавам, гладна сум и тоа многу, ама не се давам. :D
    Плус се уште го дојам бебето....во фаза сме на одбивање т.е се трудам да го одбијам.

А компирите пржени, не можев да одолеам....а кој може :wasntme:

И не се лутам, таман работа, темава е за да си помогнеме, а не да се навредуваме или пак да не прифаќаме совети. Кој се навредува нека не пишува или нека не чита. ;)

15. Lilit

Lilit Форумски идол

А и за УН диетата,не знам прочитав како ги класифицираат печурките, те у протеини,те у скроб, те у јаглени. Многу груб пристап за едно убаво нештенце како печурче. :( Јас искрено, читајќи ги бенефитите од печурките,за мене се неутрално добро, како и зеленчукот (не секој),па може да се вметне во било кој ден (јас така ја разбирам диетата,а башка ја гуглав и ја читав и како Рина 90 и како УН и така и си пишува,зеленчук и печурки може да се јадат во било кој ден,во зависност од соодносот и видот на храната). Ако толку не можете да поднесувате бланко вкусови, мелени,сушени печурки се супер зачин, како надополнување на недостаток на месо,исто така. Далеку подобар избор од некои си соини шницли и слично. Печурките поттикнуваат слабеење. Јас обично ги користам ко зачин во протеинскиот ден,а се некако ми се фаќа со скробниот свежи,па испечени. Иако и тестенините немаат зло да се измешаат со потпечени печурки.
    Значи секоја храна не е стриктно јагленихидрати или протеини,туку доминираат или едните или другите,а не значи дека во месото стриктно по состав е протеин,има незначително количество на јагленихидрати. Печуркиве се пола,пола по состав. На 120 грама,имаат 40 калории ако се на скара. А со 120 грама ти си наполнил стомак и цело богатство на здравје. Сварени на 156 грама,имаат 43 калории.
    Тоа не ми е јасно. Некои производи се богатство од состојки кои стимулираат слабеење,се избегнуваат, како печурки, ама затоа тоа растителни кашкавали, тоа соја...па не постиш,на диета си за бога милога!
    Патем по тобаката може да се најде едно списание,60 денари е,се вика печурки и има за многу видови печурки многу интересни податоци.

(Ода за печурките напишав :D ,ама стварно ми се еден прекрасен производ под услов да е свеж,па испечен и никако ИСПРЖЕН,конзервирани па воопшто,маслото ги уништува)

Лолита,месото не ти е грев,ама воопшто. Јади го без проблем, месото само по себе не те дебелее, туку лебасите производи и слатки. Штом си месар (ама без сувомеснато) не би ти одело тешко месо со зеленчук и салати да го тераш. Ама пржен компир е убиство во диета. Боље стек,него ли пржени компири (ама тоа да ти била храна која кога ја јадеме сме се чувствувале најсреќни :( Помфрит ти е злато во храната бе :D Јас не знам човек кој не го сака...).

DAngel and Mishela like this.
  16. cocopuff

cocopuff Популарен член

Печурките и мене ми се меѓу омилените :) Бидејќи содржат и протеини и јх ни јас незнам кога е најправилно да се конзумираат (во УН диетата), но како што прочитав повеќето диеталки ги јадат во скробен ден, што според мене е многу погрешно. Треба да се јадат или во протеински или во јх.
    УН диетата ми се свиѓа не само што ми помага да изгубам некое килце, туку затоа што е пред се здрав начин на исхрана.
    На организмот сите работи кои се наведени во планот на диетата му се потребни, затоа не треба да се избегнува ниту месото, ниту скробот и тако даље и нормално се да биде во умерени количини.

17. Mygirl

Mygirl Популарен член

Ама баш тоа е работата Трендафилка, што стрикно се придружував до менито. Јадев само варено пилешко месо во протеински ден, понекогаш две јајца, потоа за другите денови макарони или шпагети со томатело и вегета за јаглехидратниот, а навечер по две мали топчиња сладолед, а кога се манџите јадев грашок или леќа, без запршки. Јас мислам дека мене најголем проблем ми беше тогаш што реално и немав што да слабеам, тогаш имав едно 58/59 кила, а активно спортував и тоа не фитнес, туку имав 3 дена во неделата кошарка, три атлетика, бев доста затегната и со јаки мускулчиња на нозете и рацете, па затоа и толку тежев претпоставувам. А висока сум 161 до 2 цм преку сила :D Сега како што немам тренирано со години со 52 кила мислам ќе изгледам исто како тогаш, т.е. исто во алишта :D

А Лилит, знам за твојот проблем со тироидата, Ама пошто хипото предизвикува потешко да се слабее, затоа се чудев. Не знаев дека прави да се задржуваат течности во телото. Башка и не ми текна во моментот, а знам дека на почеток секогаш губиме прво вода.

Инаку женички и девојки, да ви се пофалам, имам симнато 5 и пол кила :) Супер е, со оглед на тоа што и направив неколку прекршоци. Задоволна сум од досегашните резултати, ми даваат желба да продолжам. Па се надевам дека до крајот на мај ќе бидат барем 15 кила помалку, заедно со досега изгубените.

Инаку Дузи, да ти кажам прво мило ми е што си симнала килограми, ама не ти стискам ми се допаѓа, оти си го прекршила пактот за немерење :D А твоја беше идејата, не си стоиш на зборот :devil: Мала шала, добро ми дојде што не се мерев до денес, сега наеднаш кога видов 5 и пол кила добро ми дојде.

Денес на менито:

Појадок портокал и турско кафе со лажичка шеќер (се обидов да го пијам без шеќер, ама не можам, а и без кафе не можам )

За ручек шпагети, со печурки и томатело

Вечера морков ќе грицнам.

И од денес почнувам со тие третманите за слабеење, па ќе пишам после како сум поминала.

Инаку не знам што е причината, ама јас го изгубив апетитот. Многу малку ми се јаде, а и постојано сум жедна, т.е. не знам дали сум толку жедна колку што ми е сува устата. И насабајле кога ќе станам ми се лоши(не сум трудна :D ), што ми е чудно , јадам лесна храна, на почеток се чувствував одлично кога ќе се разбудев, а сега до толку ми е лошо што мислам ќе повратам.

Doozy likes this.
  18. Catalea

Catalea Активен член

Од денес ке вистанам досадна :lol: .Мн сум среќна што во школо издржав само со едно јаболко.

Инаку печурките се протеини и во УН диета се јадат во протеински ден.Многу погрешни,многу ги јадат во скробен ден.

19. cocopuff

cocopuff Популарен член

и јас се обидував да им докажам дека печурките се протеини и се јадат само во протеински ден :D ама никој не ме слуша :D

20. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Леле значи каква фалбаџика сум била ауууууу! :$ незнаев. ]:)
    Да има уште некоја тема мислам и на таа ке напишам, радост луѓе, радост! :hai:

Noemi, kate21, Annath and 3 others like this.