(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Vi blagodaram ke probam i ke pisam rezultati ;)

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Чоек да не се пофали, боже, реков дека симнав 4 кила, следната недела уште 1, и одма после тоа си се опуштив, и сеа грам не сум мрднала подоле.
    Барем среќа не сум качила некое кило, ама не мрднав овие 7 дена подоле.
    Теши си се.
    Битно цреши се изнајадов за цел живот, што викаше прабаба ми, јади цреши да станеш како дршката.
    Aмин бабо амин.
    И така продолжувам без да се фалам, зашто контра ефект има кај мене очигледно.

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103
    И сеа као ајде да ослабам и нема да јадам...нема врска..
    јас ослабев 5kg за месец и нешто, само што намалив од храна, не јадев леб, благо, повеќе бев на овошје во летен период, физичка активности и многу многу вода пиев.. подобри резултати ќе се добие на тој начин отколку на држење на некоја диета која после си има и свои последици.

4. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    Дали е во ред да се јадат житарици и млеко за вечера или за појадок е подобро?

5. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    ^ Подобро е за појадок бидејќи житариците се јаглехидрати, а тие одлични за енергијата што ни е потребна наутро :)

6. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Многу фактори диктираат како ќе го направиш режимот за исхрана.
    Една е активноста и каков вид на тренинг правиш.
    Ако воопшто не си активна,поголемиот дел од јаглехидратите можеш да ги надокнадиш од салати и овошје.
    Ако вежбаш вечер добро е после тренинг да имаш добар оброк од протеин и јаглехидрати за да го поправиш тоа што си го потрошила и да ги стопиш маснотиите.
    Така да има многу фактори што треба да ги знаеш и да ги примениш.
    Нема лоша храна,секоја храна е полезна ако се јаде умерено.
    Дури и алкохолот има бенефит(вино,пиво) ако се пие умерено.
    Само за пример ти давам што можеш да направиш ако вежбаш тежини.
    http://www.fitocracy.com/knowledge/out- ... r-the-bar/

7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.418
    Допаѓања:
    143.282
    Така се заоблив периодов, просто се чудам кога ќе се видам во огледало :D
    Денес една поранешна колешка ме сретна на улица и ми рече - пу, пу, машала :D

И така од денес бек ту д фјучр - летна шема.

Појадок: житарки со јогурт
    Ужина: овошје
    Ручек: чорба или сериозна салата (не само свежа, туку зачинета со туна, пармезан, јајца, моцарела, лосос - како кога)
    Вечера: јогурт, или евентуално свежа салата, ако не се издржува само со јогурт.

Нека ми е со лесно, па ќе се пофалам / пожалам за некое време.

На Daisy.E, zhap4e, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. teedybeear

teedybeear Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    До вчера уво не ме болеше.Ама сега постојано мислам на слабеење.Од две причини.Првата е што решив да си го сменам животот,па ако веке си го менувам,да го сменам до крај.Втората причина е што сум по цели денови дома,немам што да правам,за малку ке шизнев,а уште почеток на распуст.Не ми се смејте,така е.Сега си мислам само за ова,читам на нет,на фемина..Од утре диета и ке вежбам,пешачам па така ем ке ослабам,ем поубаво ке се чувстувам,ем ке ја затнам устата на мајка ми,ем нема толку да ми биде досадно.4 во едно :rofl: .Само не ми се смејте,ве молам.
    Се надевам за околу 3-4 месеци и јас ке пишам во тема успешни стории и ке ставам слика од пред и потоа :) .

9. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    А бе незнам зошто дикутирате кога кај секој човек си е различно. Ете јас кога имам најмногу обврски не вежбам ама па и не јадам, немам време.

А сега ога неам ништо обврски па не вежбам и секогаш со најголемиот изговор сум ‘‘ немам време‘‘. А имам време да дремам на ФБ и на фемина а за вежбање не.

Туку за друго дојдов на темава
    Имам дома едни слим апчиња купени не можев да ги најдам на нет слика ама ке ви текне сигурно на сите аптеки ги има на слика на излог, бела кутиичка со виолетов нешто зелено малку има. На слим им почнуба името важно околу 750 денари се.

Дали ги има некоја пиено?
    Јас ги имам веке 3 месеци дома ама се сум почнала да ги пијам

10. teedybeear

teedybeear Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    Мајка ми ги пиеше и немаше никакви резултати.За џабе фрлени пари...

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Претпоставував...

Инаку предходниот пост за во тема таблети ми беше ама залутал...

Конечно за прв или втор пат во животот сум си на идеална тежина (додуша цел живот имав само 5-7 кила вишок и никако да ги симнев). Само што ја завршив медицинската и си викам додека сум во ‘диета фазон‘‘ да си издржам уште две недели со неа бар да си направам залиха од 2-3 кила ако ме нападне јо-јо ефектот.

Ослабнав некое килце со медицинската и сега од утре ја почнувам пак . Плус на јаже скокам. Плус вежбам јога. Плус ове апчињава ке ги пијам. Какви се такви се кога се веке купени да ги искористам.

12. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Јас сум малку офф топик ама да ве прашам како се на англиски вика "динстано пилешко месо" Пробав на google translate не ми се преведе или како на англиски го викаат динствуваното месо -.^ За ручек имам динстано бело месо со сос од печурки и треба да видам колку калории има а незнам како е на англиски .. помош?

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Broiled chicken breast.

На iloveugirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    а ако може линк од каде гледате колку калории има? сакам и јас да почнам

15. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    www.myfitnesspal.com
    Ја има и на Андроид и на IOS.
    Добра апликација пробај.

16. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Луѓе да ве прашам нешто.. Што е подобро за конзумирање ако сакам да ослабнам млеко со ниска млечна маст или јогурт со ниска млечна маст? Јас мислам ЈОГУРТ! Си го пијам балансот секојдневно некогаш и по пола кило испијам ама денес мајка ми купила од ова новото битолско млеко со витамини и морав да испијам 200-250 мл незнам колку еве сега пред легнување што се вика и имам такви кеселини и ми се гади толку мн што незнам од што ми е уууфф :@ И мислам дека не е убаво толку млеко да се конзумира.. Можеби грешам??

17. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Јас лично единствена разлика помеѓу млеко и јогурт,гледам во столицата.
    Млекото е некако преразредено и ми дава дијареа,а јогуртот колку и да го пијам,не ми дава ништо од тоа.
    Се е инвидуално и до вкусот но кога се работи за хранлива вредност разликата е никаква.

18. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Лелеее мислам се покајав што ја испив таа чаша млеко :@ :@ сега имам мачнини во стомакот, подждригнувања (се извинувам за изразот ама незнам како да се изразам), киселини и така натаму и сеуште мислам дека од ова млеко ке се здебелеам ууууфффффф
    јас си пијам баланс + и се си е ок ама со ова незнам што ми е мислам нема да можам да спијам

19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Смири се само си нетолератна на лактоза,ништо друго :)

20. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ни едното ни другото, и двете немаат врска со диетна или здрава храна а уште помалку со слабеење. Тие 1,5% масленост помалку не играат таква разлика туку многу повеќе твојата физичка активност и (не)консумирањето на јх, претежно прости шеќери и скроб.

Внимавај со млечните производи воопшто не се така здрави како што се мисли :) .