Девојки ај некој совет, вака не сум дебела ама не сум ни слаба хаха сакам да ослабам во бутовите ,нозете ,стомакот тие делови значи сакам еве некој 10 кила да симнам ... нејкам некој брзи диети пошто пробав секакви и само ми се вракаа килата, значи некој програм за вежбање да ми дадете ама што ке ослабам а не што ке се затегнам и некој режим на здрава исхрана ? и уште едно прашање ,почнав да трчам денес, дали тоа ке ми помогне у процесот на слабеење или само ке ми набие мускули нанозете? пошто иам многу големи листови
Кои се најдобри вежби за затегање на горниот дел од телото раце, гради... ај ако може линк или некое објаснување од некој што имал искуство со вакви вежби...позз
За 70 дена од УН диетата Ја држам прописно, исфрлив леб целосно(чист леб, тестенини и пица и кифлички и слично јадев кога беше дозволено) и плус си имам бавен и глуп метаболизам кој прима се, а не фрла ништо Ама 9 килограми се 9 килограми, и повеќе од доволно за мене
Една од најефикасните вежби за мене се склековите значи ги зацврстуваш и рацете и градите - но оние машки склекови што ги викаат, а не женските со кои се потпираш на колена додека вежбаш.
Точно. Со тоа што класичните склекови главно ги зајакнуваат рацете (поточно трицепсот) додека тие со широк фат и градите.
А како би изгледале тие со широк фат? Или како се викаат таквите склекови на англиски да побарам на интернет како се прават.
Се местиш исто како за обичните но ќе ги рашириш рацете уште повеќе, барај ги како wide pushups или wide grip pushups. Некогаш го пишуваат и како push up. http://www.dailymotion.com/video/xhanep ... bzynk1Mi9I
Prvo, se izvinuvam shto ne pishuvam na kirilica, imam problemi so kompjuterot. Znachi vaka: Jas sum delumno zadovolna od toa kako izgledam. Edinstveno neshto shto bi sakala e da oslabam nekoi 2-3 kila i malku da se zategnam vo noze. Pochnav da trcham i da skokam na jazhe,da pravam nekoi vezhbi po doma, a i napraviv mali promeni vo ishranata. E sega, problemot e shto ne sakam da oslabnam vo gradi, zashto i onaka ne mi se mnogu golemi i ushte da oslabnam, kje nemam ich :// Znam deka e povazhno da imash zdravo i fit telo, ama sepak, I don't want my boobs gone. x) Nekoj sovet?
^^^^ 69 на вага, А НУТЕЛА на попуст у КАМ. 155 денари Издржав, Не купив. Се кааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааам
Јас ја почнувам од утре кардиолошката диета Wish me luck И да прашам, бидејќи сега нема портокали, може ли за ручек некое друго овошје освен банана нели?
Јас девојки сум 52 кила , не дека сум дебела , но гледам дека сум се поправила многу во стомакот и рацете инаку грешка правам што многу благо јадам , но јадам и салати и овошје Кажете ми што да направам за да се вратам како порано што си бев
Кардиолошка диета? Да не страдаш од срцеви заболувања па ќе се ставаш на неа? Мој совет е да почнеш да размислуваш како сите други и да направиш конретен план за исхрана. Диетите се рестриктивни и не се добар начин на слабеење. Кога телото не добива доволно храна и макро/микро нутриенти го слабееш имунитетот и срцето. Имав отворено тема да научите како делуваат макро нутриентите ваш избор е дали ќе го примените,резултатите се секогаш гарантирани ако го следите тоа и ќе бидете флексибилни и нема да се тормозите со вишокот килограми. Реално не ве рабирам вас девојките,сакате да стопите 10 килограми за 1 месец а такво нешто нема,то ест има али не е здраво и не е реално. Не те осудувам твое е да одлучиш што избор да направиш,мое да ти го дадам вистинскиот одговор и правиот пат.
Се убаво, ама мислам дека прво трба да ја прочиташ таа диета...Ова е всушност само начин на исхрана преку кој внесуваш абсолутно се што му е потребно на организмот, а не гладуваш, некои дури велат дека можат да се прејадат од толку храна...Јас со ова дури ќе внесувам многу повеќе од што внесувам сега, бидејќи јадам 1-2 пати дневно и веќе така едно 2 години. Така да не е лошо да се испороба ова. Ќе ми ги намали навиките за консумирање на благо, од леб веќе се одвикнав вака-така. Погледни што се јаде таму, па кажи ми
Прочитај искуства на девојките, 2 теми има за диетата. После 5-6 дена на сите им опаѓа имунитетот. Тешко дека внесуваш се што му е потребно на организмот. Дневното мени има во просек по 600 калории (горе-долу). Не за џабе се дава диетата на луѓе кои мора нагло да ослабат пред операција.
Има и позитивни и негативни искуства...Јас имам вишок килограми и сигурно нема ништо да ми биде ако ја пробам 1-2 недели. Убаво си кажа една девојка дека диетава не е за луѓе со 50 килограми. Имам комшика што ја држеше, ослабна и плус супер се осеќа. А да, повеќето мислења се позитивни одколку негативни, дури и лекари ја препорачуваат. Има луѓе што си ја нормализирале крвната слика, т.е. имаат супер хемоглобин и холестеролот им е сведен на нормала благодарение на оваа диета. Тие што не успеале, сигурно биле или преслаби или не се придржувале кон неа вистински. Мислам дека Жан Митрев не е будала да им дава диети што би го намалиле имунитетот и тоа баш пред операција кога ќе треба имунитетот да им биде многу добар. Логика. Поздрав
^^ , па моето дневно мени знаеш колку има?? за денес 200 калории(во просек 400) си ја подобрив и крвната слика и имунитет и супер се осеќа дури и физички никогаш досега не сум била волку активна и бај д вуеј симнав 14 килограми за околу 2 и пол месеци П.с. сум ги читала и јас сите ти од типот НЕ ТРЕБА ДА ВНЕСУВАШ ВО ОРГАНИЗМОТ ПОМАЛКУ ОД 1200 калории, некои дури и 1800 пишуваат, но во пракса-пробано на мене ова не важи Подетално диетава не ја знам снегце ке може да ми пратиш линк во ЛП да ја разгледам??
Си зависи до организмот. Како што не може буквално на секој организам да му се потребни два литра течност во денот, така и не постои конкретна калориска вредност која е неопходна и валидна за сите.
И јас решив уште некое килце да ослабам . Инаку имам 60кг. а сум висока 163.Имам 16 години. Почнав од денес.Немам многу јак карактер ама се што се може...се сака. Денес истрчав 8 км. а утре планирам да истрчам 12. Како за прв ден добро ми оди.Не одам по некои конкретни диети. Кога станав се напив една чаша млака вода, во неа имаше една лажичка мед и малку лимон.Трчав, изедов една праска и сега јадам црешни. Многу ми е убаво и не чуствувам глад. Подршка до сите феминки што сакаат да ослабат
Девојки, прашањево веројатно повеќе спаѓа во темата Рецепти, но ме интересира вашето мислење како диеталки - кој е најздравиот начин на подготовка на свежи шампињони? Исто и на тиквички. Ви благодарам.