(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Кога веќе би требало да има видливи резултати?
    Две недели сум на диета, вагата покажува иста бројка како и секогаш. Физички сум активна околу час ипол секој ден, кардио на кеј и плус дома вежбам зумба, па потоа следуваат стомачни (горен и долен стомак), грбни и вежби за задник.
    Од исхрана сосема исфрлив бел леб, (црн во овие 2 недели дали 3 пати каснав по мноогу малце за да не вечерам да ме држи повеќе), никаква брза храна, а благо и газирано чим видам бегам.

Не сфаќам, почнувам да се разочарувам.. :(

2. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Многу брзаш, баш сега не треба да се разочаруваш :). Не знам каква ти е исхраната во текот на цел ден ама ако внесуваш приближно иста калориска вредност колку што трошиш нема да ослабиш.

Од друга страна малку се две недели, треба стварно да бидеш на режим да се осети, не брзај продолжи со вежби и ќе има резултат.

Инаку провери си дали имаш разлика во обем, вагата не единствено мерило. Ако истовремено си качила мускул нормално дека нема да спаднеш во тежина :).

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Изабела,премногу претеруваш со вежбањето,особено даваш приоритет на кардио тренингот.
    Зумбата исто е кардио вежбање.
    Плус сигурно не внесуваш доволно протеини.
    И ако не спиеш доволно тоа е друг проблем.

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Јас од денес почнувам со УН диета. До вчера, држев моја диета. Всушност, мислев дека ја држам на ЖМ, ама не. Јас 26 дена, држев протеинска диета. Само протеини. Јадев туна, јајца, сирење, патлиџан, краставици, варени виршли и јогурт. И од тие продукти си комбинирав секојдневно, од тоа што го имаше дома. Тоа ми беше за ручек и вечера. А да бидам искрена, не доручкував секогаш... а кога доручкував најчесто беше или овошје или чаша млеко или многу вода. Дневно пијам околу 2л вода. Ми се има случено и 4 да испијам. Ама многу се дујам. Нема шанси 4л вода да исфрлам од мене, па само се дуев. Па гледам некогаш да се контролирам, да не пијам многу вода. Обично не пиев пола саат пред и после оброк. Повремено пиев шумечи, кисела вода или леден чај. Ама многу ретко. За овие 26 дена, ослабнав 7 килограми. Знам ќе ми речете, не е здраво толку брзо и се' тоа... ама јас навистина не се чувствувам заморно, омалаксано и слично. А на ова топлово се чувствувам како да губам апетит. Бев на полуматура, роденден, апсолвентска, именден... ама ништо не пробав. Башка последните денови, скоро секој ден се движев/пешачев. Јадев најдоцна до 7 часот. Скроз го исфрлив лебот. Со се' минатото лето сум -17. Дури почнаа и некои пижами по малку да ми паѓаат. Се чувствувам полесно, иако имам уште многу за симнување. Здравје Боже, кога ќе прекинам со диетиве ноември/декември, нема да се вратам на старо. Како минатиот пат. На 2 јули имам закажано за на ехо. Најважно ми е жолчката да си ја проверам. А после тоа ќе одам и крвта да ми ја испитаат. Од ѓумбирот ми се смачи, секој ден да го правам. А и топол е. Го баталив.

На thinkerbell, zhap4e, Noemi и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    За една недела се стопив. Така да, мојот совет раскинете со дечкото :D
    Од сите можни нервози не ми се јадеше воопшто. Едно овошје за појадок и пола чинија од ручек без леб, за вечера ништо.Кафе, цигари, кафе, цигари.. НОНСТОП!!
    Вежбам саат време на орбитрек секој ден и гладувам. Првите неколку дена само што ќе станев ми се вртеше се пред мене, сега немам гајле. Еве само што ручав, салата шопска и две јајца и сум прејадена. Неможам веќе ништо да каснам, ќе пукнам.
    Благо, газирано, леб, вечера ми се забранети зборови.
    Мада овој режим треба рано станување и рано легнување. Ако заседнам покасно ќе ми се јаде, а вака право во кревет, како знам и умеам ќе заспијам со тажниот стомак.
    Не застанувам тука, вака еден месец ќе терам. Прочитав неколку мислења тука со ваков режив ама без физичка активност и за еден месец 8 кила ослабнати. Мене тоа побрзо ми иде, орбитрек златен не го давам за ништо. Џабе јас се јачав со триста програми. Уште кога дознав дека Шон Ти ( креаторот на Инсејнити е геј ) се откажав. Џабе тој мене ми вика пуш ит, пуш ит. Он нека го пуш ит на маж му.

На Claire, Dannyella, AnGeL4e009 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    -2 килца на вагата!

Е богами не знаев дека некогаш бројката на вагата ќе ја има моќта значително да ми го подобри расположението. А таман и претходно пишав во темата кога ќе можам да очекувам резултати :lol:
    Денеска после скоро 2ипол недели, ја бележам својата прва победа против битката со килограмите.

Пресреќна сум, само уште две ме делат од мојата идеална тежина. Приметувам ми се смалија буткиве, конечно, зошто тие ми се и единствениот проблем и поради нив се изгладнувам понекогаш!
    Фала богу, вредеше и сега сум повеќе од било кога измотивирана за да продолжам со истово темпо.

Знам дека можам! :* за мене :D

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    247
    :D фала ти многу почнав да си вежбам и јас се намалив и тие малку се намалија :clap: но треба усте да се намалват ;)

8. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Женски мене вчера ме фати дијареа :worried: незнам од што може да е ама дали може да е од тоа што последниве неколку дена јас место на диета испомешав се живо во мојот организам посебно многу мешав овошје и зеленчук заедно а пред 1 ден изедов скоро кило кајсии :x што да правам како да се вратам на стариот режим на исхрана
    и ова времево е никакво уфф немам ни мотивација за вежбање а ич пак за диета...

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Уште од кога не сум мрднала. :doh: Ја мерам населбата, ама тоа не е ништо. Само прав пат. Друго е кога се мучиш угоре... Ама веќе немам слободна. До 20ти имав. Сега ќе треба да потрошам 140 ден, за до Водно да отидам. Едино ако натерам некого, пешки да тргнеме у 5 саат до Средно Водно.
    Мора да натерам некого, мора. ]:)

10. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Па се дур го имаш зборот диета во твојот речник,ќе бидеш во тој круг на разочарување и нема да го имаш резултатот што го посакуваш.
    Зборот диета замени го со животен стил и наместо да се разочаруваш со тоа што си изела кило кајсии кој не се голема калориска вредност,после секој оброк почни да пешачиш.
    За мотивацијата мора сама да си ја најдеш,треба длабоко во тебе да видиш што вистински сакаш од целиов процес.
    Ако сакаш брзо решение никогаш нема да се задоволиш затоа што нема да го добиеш резултатот што го посакуваш,ако си направиш план на долг рок со исхрана,вежбање и доволно одмор,нема да доаѓаш тука и да викаш како и зашто.
    Едноставно ќе го тргнеш глутеусот од компјутерот и ќе почнеш да вежбаш,не барај причини едноставно почни,после ќе ти биде подобро.
    Што е до дигестивниот проблем,тоа е затоа што јадеш една иста храна.
    Нема разновидност,нема протеини и нема скроб+зеленчук.
    Овошјето е супер но треба да е во умереност,фокусирај се повеќе на салати со протеини во него.

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Кажи мрдни го г*зот, не крши јазик :rofl:

На Ana122, feminium и StefChef им се допаѓа ова.
  12. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    nekoi vezbi za zategnuvanje na grbot? mi se cini kako da imam stomak i na grbot :tmi:

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
  14. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Таков сум си филозофче што да правам :) :tmi:

15. mnikolovska

mnikolovska Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Може ли диетава да ми ја кажеш во ЛП ? :)

16. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    На StefChef му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Точно, ја би додала and shout your mouth. :D Додека не ги средиме навиките со количината и квалитетот на исхраната, џабе ни` физичка активност

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  18. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Имаш и хиперекстензија ако го правиш во теретана и мртво подигање.
    Но основата е таа.

19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Вагата е на бројчето 53 и половинка! За 10 дена изгубив -1 килограм. Бавно слабеам бидејќи не сум повеќе на диета, сега само си пазам колку храна внесувам.
    По 4 лета и јас ова лето одам на плажа без испакнато стомаче!

http://www.youtube.com/watch?v=hTQN09Yudpo

20. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    doma vezbam sepak fala
    :)