(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    за вечера мооже да се јаде житарици? денес внесов повеќе калории а тие имаат некаде 120 а бидејќи неможам да ја прескокнам вечерата може да се јадат тие? иначе прашувам затоа што ги конзумирам и на сабајле

2. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Малото за да ти дадам конкретен одговор ми треба конкретна исхрана што јадеш секој ден.
    Препораката да се јаде зеленчук пред легнување е за да биде полесно да се раководиш кон еден план.
    Има многу фактори пред да се направи некоја исхрана,јас јадам житарици пред да легнам но знам колку калории внесувам.
    Исто и друг фактор е активноста.
    Генерално ако не знаеш колку внесуваш калории не можам да ти дадам насока :)

3. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    секое сабајле обично до 10.30јадам овесни трици со 100 мл јогурт, потоа ручек накај 13.00 јадам тоа што е по дома со парче интегрално лепче..потоа после еден час или два вежбам инсенити а вечера јадам салата гледам најкасно до 18.00 да сум јадена исто така преку ден јадам и благо од то неможам да се одкажам колку и да се обидувам дури ми се случува и навечер да јадам а дневно внесувам најмногу 1200-1250 калории некогаш и помалку зависно што сум јадела. од вчера почнав да скокам и најаже на сабајле и навечер по 15 мин. се извинувам за долгиов пост

4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    1250 калории се малку.
    Внеси до 1500.

5. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    A zitarki moze?:)

6. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
  7. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Јас завршив :wasntme: Со 7 кила :| |( Озбилно, се мерев, мерев и мерев, и до последно имав 9 кила минус, ај си викав уште едно, таман, и се мерам вчера после роденденското парче торта :angel: сметам, бројам, минус 7 ми излегуваат :geek: Ова мое тело, или органи или што :fubar: Како и да е, сум во тежок пмс, па не придавам значење на тоа што сум подена ко жаба, ама битно си се допаѓам и таква :wasntme: Сега чекајте по два месеци да се жалам како сум вратила до кило назад :| Таква сум, што да правам :doh: А ќе се трудам :!:

8. Femmince

Femmince Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    8
    незнам дали прашањево ми е соодветно да темава , меѓутоа незнаев каде да го сместам :)

сојата дали е препорачлива да се јаде кога се држи некој поздрав режим на исхрана ? и како вие ја подготвувате за јадење, со што ја комбинирате ?

9. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ферментирана соја ДА,обична соја не и термички обработена.
    Бенефициите на сојата се во ферментираните продукти (тофу,темпех),не во сојата :)

10. InnaA.B

InnaA.B Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Дали некој бил на диета од нутриционист со негова контрола.. на секоја недела?

11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    И јас сакам да поставам тука едно прашање :)
    Откако сум на мој режим на исхрана како засладувач користам :[​IMG]
    Има 0 калории,ама колку е здраво?И дали се препорачува?
    Знам дека е погоден за дијабетичари .

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Овој засладувач ти е подобра опција бидејќи е на природна база, малку поскап е, ама вреди

Овој ти што го имаш ставено е на база на аспартам ако не се лажам, да, дијабетичари го користат, ама препорачливо е само ако се нема избор. Стевиа ти е подобра варијанта.

На Ammy.Lee, teddybear, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
  13. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Луѓе како да ја скротам желбата за чоколадо :@ :@ значи ништо друго благо не сакам во последно време освен чоколадо.. ни праски, ни банани ништо не помага.. има некое диетално чоколадо или со нешто што можам да го заменам.. еве ова утро изедов 100 гр чоколадо со лешници знам за карање сум ама ете немзнам а претходно јадев и праски и банана ама ете неможев да се воздржам :@:@:

14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    ^ Диетално чоколадо па и нема некое , замена за чоколадо нека ти биде силна воља да не го јадеш , барем не цело пример касни само 1 ред . Јас на пример сум голем љубител на месени работи , кифлички , тиганички со сиренце мх мх :D Јас балансирам така што 6 дена се хранам диетално 7 миот ден се наградувам со тоа што си јадам што ми е по кеф , едвај чекам да дојде недела да јадам тиганици :tmi:
    Ваквиот начин мене ми помага , 6 дена здрава храна ,1 ден недозволена храна и сега за сега има добри резултати .
    Па така еднаш неделно изеди и цело чоколадо , а другите денови јади здрава храна ;)

Сакав да ве прашам што мислите за урдата ? Читав дека содржела многу калциум а многу помалку масти од сирењето , па почнав да ја јадам малку со салатка за вечера место сирење :?:

15. Charlottexo

Charlottexo Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    19

Не е воопшто здрав бидејќи засладувачите кои се стаени се вештачки и не се добри за срцето, пред се. Ист случај и со кока кола зеро.

16. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137

Овие таблетки ги користат чичко ми и баба ми затоа што имаат шеќерна болест..и 0 % калории има затоа ги земаат..знам јас како помала ги лижев дека благи се така и стално ме караа штетни се за срцето бла бла :) :)

17. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    незнам што ми се случи денес...влегувам во кризните денови и метам се што ке ми дојде при рака :D сабајле житарки со јогурт и 10тина мали чоколатца, за ручек две чинии компир манџа ена чинија сливи и сега чинија со бисквити ама со вода демек со млеко ке внесам повеќе калории страв ми е да израчунам колку имама внесено до сега :tmi: ми се плачи дури ми доаѓа и да си :@ а до денес убаво си бев на поздрав режим и внимавав колку јадам ;(

18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Пак вчера на ручек, и тоа овој беше перверзно добар, со највкусните десерти што некогаш сум ги пробала!

И сабајле кога рипнав на вага - ми се плачеше, што да кажам! :D

Затоа денес две понуди за ручек сум одбила! Тешко беше, ама успеав :D И им реков да не ме рачунаат за по ручеци следниов период :D

Целиот еднонеделен труд се расипува со само еден пообилен ручек.
    Ама морам да припазам сега, имам веридба кај ептен блиски за две недели, треба да се облече нешто убаво :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Мојава стрелка на вагата, ко да е зациментирана. Не се мрда, ни горе ни доле. :D На 18ти јуни го симнав последното килце. И од тогаш, не мрдам. Кога ги симнав тие 7, метаболизмот ми беше катастрофа. А сега, не можам да симнам, ама затоа метаболизмот ми е за 5ка. :D Еден ден само правев пауза, бев на прослава. Малку повеќе смешав јадења и алкохол се напив, малку троа поише... Од сабајлето кога ставав си реков: - Сега сигурно сум кило плус, ама гајле ми е. Кога се качив на вагата-ништо. Нема абер да се сврти стрелката. :D Не знам дали е тоа добро или лошо. :D

Само малку ме плаши. Минатиот пат, исто така стигнав до оваа килажа, истото се случи. Нејќеше да мрдне стрелката. Можеби месец дена, и затоа се откажав. Сега ќе продолжам. Ама колку ќе се исплати...

20. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    262
    Бидејќи сум на здрав режим на исхрана смеам палента да јадам или ?