(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    ^ Не, тоа е само виц :rofl:

На StefChef, Noemi, feminium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Е овој пат ја претерав со тежината. Од зимоска до сега имам качено 10 килограми. Едвај ги носам, па уште и морав да купувам нова гардероба.
    Повремено ќе припазам, ќе подослабам некое кило, и ќе престанам. И пак после ќе им се нафрлам на чоколадите.

Сега пак почна да пазам, и еве, првата недела ослабев 2 кила. Се надевам ќе ми потрае.
    Не дека правам богзнае што, само го исфрлив благото, или поточно го намалив, бидејќи решив да јадам кога ќе има свечености, ама по малку.
    Е сега, за мене исфрлањето на благото и не е така мала работа, тоа значи дека нема да јадам благо:
    - наутро пред првото кафе
    - помеѓу појадок и ручек, а и она што понекогаш го јадев за појадок
    - после ручек
    - пред спиење.

Плус физичката активност ми стана поредовна и поинтензивна, па веројатно затоа имаше резултати уште на почеток. Одам на Водно или вртам на орбитрек скоро секој ден.

Морам да ослабам, сликата во огледало ми е неподнослива. Немам конкретни цели, не сакам да правам планови, само сакам да успеам да издржам.

На ceca-1, Sara123, Sweetheart87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
  4. nadya99

nadya99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Ако сакате да ослабнете мора да внимавате на исхраната односно да избегавате да конзумирате газирани пијалоци,тестенини,леб,компири и слични врсти на храна во чиј состав содржат поголем број на калории...Пробајте да ги избегавате овие врсти на храна,па потоа видете ги резултатите ;)

На cute-32 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Кардио (пешачење, трчање, возење точак) секогаш се прави на гладно. Доколку јадеш пред вежбање, потребно е да направиш тежински тренинг (ако си во теретана) или дома со импровизирани тегови или оние од џамбо за да ги изгориш ЈХ. После тоа се прави кардио, а салото почнува да се топи по 30-тата минута активно вртење на точак, степер или лента.

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Како бе вакво интензивно вежбање на гладно?!

Aко одма по станување отидам на стаза да трчам или точак да возам ќе треба да дојде да ме собере некој. Воопшто нема логика. Сабајле се станува, се јаде, па после одредена пауза се вежба. Или ако ептен сакате да вежбате, нешто лесно како јога на пример. Вака ништо нема да се постигне, нејадена одиш да вежбаш и ако не се онесвестиш ќе се вратиш уште толку прегладнета, па во еден момент ни багер нема да те тргне од маса.

7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Компирот на 100 грама има 72 калории од кој 18 грама јаглехидрати.
    Лебот има од 200-300 калории или 4 кришки се тоа некаде.
    Така да не ми е јасно каква имаш корелација со јаглехидратите и слабеењето,јаглехидратите се потребни при слабеењето.
    Јаглехидратите се анти-катаболични и спречуваат деградирањето на мускулната маса.
    Едни од најздравите нации на светот се Азијците и 80 % од исхраната им е јаглехидрати.
    Имаат исто најмалку кардиоваскуларни болести.
    На крајот нема храна што не дебелее,ако не си активен,треба да јадеш малку.
    Жените генерално имаат помалку мускулна маса и затоа имаат тенденција за дебелеење.
    Но затоа биди активна,јади повеќе и ќе видиш како ќе имаш подобри резултати...

8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Прво големо НЕ за некој што е почетник.
    Почетникот нема апсолутно никаква енергија во него и не треба да се замара со такви работи.
    Треба да си направи листа на храни и план за вежбање.
    Подобро да биде нахранет и да потроши повеќе калории,отколку да биде исрпен и да не може ни километар да испешачи...

9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Јас најчесто наутро вежбам, и тоа се разбира, на гладно.
    Тогаш ми е наједноставно и најубаво се чувствувам.

Периодов неколку пати неделно се качувам на Водно, одам пред 6 наутро, па немам кога да јадам, а и не би можела да се качувам најадена. Кога ќе стигнам на средно обично јадам половина јаболко, па се враќам назад.

Јас ако не извежбам сабајле, после тоа не вежбам. Се нешто друго ми излегува. Вака си станувам порано, и завршувам работа.

10. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Значи јас сум пак 70 кг :@
    Стигнав до 63, и ми застана слабеењето. Бев на режим уште скоро цел месец, промени никакви во килажата и се откажав, па како некоја крава кога напнав на јадење успеав тие 7 килограми да ги вратам за две недели :o Не знаев ни дека е можно толку брзо да се вратат килограми, ама ајде. Сега 10 дена сум под режим, а од денес почнувам пак со редовни извештаи овде, па се надевам ќе има некој совет за како да мрднам од мртва точка ако пак застанам на мртва точка со слабеењето. :D

Сабајле во 8 и пол изедов две праски, кафе со шеќер. Во 10 изедов еден морков, сега накај 12 пак ќе грицнам морковче и ќе пијам уште едно кафе. Пред ручек може уште една до две праски.

Ручек - шпагети со печурки
    Вечера - салата или чаша јогурт.

Измеѓу ручек и вечера пак морков или краставица.

11. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Дечки малку ли е 1кило неделно? :wasntme:

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    ^Таман е :)

На the-girl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109

Така бе, не си слушнала/видела? :^)
    Се знае дека залихите се трошат со вежбање на гладно. Едноставно е, се` што ќе изедеш треба да го потрошиш, па потоа да трошиш од салото.

Додека на гладно оди побрзо.
    И шо е тоа онесвестување од 20минутно пешачење или џогирање на гладно? :rofl:

Болдот уствари е поентата на слабеењето. Да одолееш на седнеш на маса и фрижидерот да го собереш у желудник. Шо еден 200 грамски стек со салата нема да те најаде? :?:

Зошто да не? Освен ако сакаш да имаш мрсен мускул?
    Се знае дека се` што се јаде мора да се потроши, а најубаво се троши со тежински тренинг. Кардио се прави откако ќе ги изгориш ЈХ.

14. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Вратена од одмор со уште едно минус килце. Имам 53! Прекрасно се чувствувам. И доволно ми е слабеењето. Откако ја прекинав диетата ослабена сум со здрав режим се на се 2 кила.

Моментална овошка која ја обожувам ми е зелената слива. Киселкаста ммм највкусна, ем веднаш ми го регулира метаболизмот. Па јадете сливи.

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Blondie14

Blondie14 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Висока сум 168цм и имам 57 кг прееска се мерев..имам 15 години..дали е нормално или сум дебела ..сакам искрен совет? :|

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.882
    Допаѓања:
    163.612
    Се нервиркам, секогаш доаѓам до одреден степен на слабоќа и од тоа не можам да мрднам. |( Аман веќе! |(

На Mygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    иста сум и јас,додека одев на школо наутро немав никаков проблем да вежбам попладне :!: , а сега ако не е наутро воопшто ни не вежбам :( (сама себеси си наоѓам милион причини за да не станам од пред компјутерот :envy: )
    ии сакав да те прашам ариел како се справуваш со спиењето?? јас се трудев една недела пешачев наутро, не ми беше проблем да станам имав енергија дури и одлично се чуствувам додека трчам(пешачам) но кога ќе се вратам цел ден од кревет неможам да станам, цел ден потоа неможам да се наспијам :x

18. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Зошто да не? Освен ако сакаш да имаш мрсен мускул?
    Се знае дека се` што се јаде мора да се потроши, а најубаво се троши со тежински тренинг. Кардио се прави откако ќе ги изгориш ЈХ.[/quote]
    http://alanaragon.com/myths-under-the-m ... ardio.html
    Summing Up the Research Findings

• At low intensities (25-50% VO2 max), carbs during exercise reduce fat oxidation compared to fasted trainees.
    • At moderate intensities (63-68% VO2 max) carbs during exercise may reduce fat oxidation in untrained subjects, but do not reduce fat oxidation in trained subjects for at least the first 80-120 minutes of exercise.
    • Carbohydrate during exercise spares liver glycogen, which is among the most critical factors for anticatabolism during hypocaloric & other conditions of metabolic stress. This protective hepatic effect is absent in fasted cardio.
    • At the established intensity level of peak fat oxidation (~63% VO2 max), carbohydrate increases performance without any suppression of fat oxidation in trained subjects.

19. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Не си дебела. Нормално е.

20. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Таман си, девојче. Јас сум 168цм ама имам 60kg. Сега работам на случајот да ослабам 3-4kg. :)