(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Мои калкулациии се дека има од 800-1200 калории.

2. Adi990312

Adi990312 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    3
    апсурдно е до толку да има, плус пола тост изедов и тоа без салама и без кечап и мајонез ..друг некој мислење ? :D

3. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Па тука некаде е само помфритот има околу 400-500 калории

4. Adi990312

Adi990312 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    3
    па помфрит стават 5-6 компирчиња

5. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    ццц колку и да стават ти кажаа колку отприлика калории има значи под 700 сигурно не е

6. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Постов за тостот и помфритот колку не е за у темава, ама ај!
    Ако некој не верува, нека си израчуна сам колку калории има тоа што го јаде

7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не е до компирчињата туку до мастите што ги ставаат.
    Колку маргарин ставаат врз него.
    Еден грам маст има 9 Кцал(килокалории) и кашкавалот има исто добро количество калории.
    Еден хамбургер во 7ца има 1600 калории,една пица нормална има има исто така.
    Има скриени работи што не ги приметуваш а јас знам како да искалкулирам :)

8. enaveko

enaveko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    Искрено сочуствувам со твојата животна приказна....Сигурно ти е јасно дека здравјето е пред се...Животот продолжува понатаму, работите не можат да се сменат, но не дозволувај да одат во надолна линија.....утеха во храна не барај, тоа е краткорочно задоволство што не ти оди во прилог...но не се мачи ниту со диети, гладувања....сум пробала се и сешто...мој совет е колку што можеш повеќе избегнувај храна од животинско потекло ( месо, млеко, јајца)...овошје, зеленчук, грав, грашок, леќа, ориз палента-колку сакаш....почни така, па вклучи физичка активност, и верувај ќе има резултати а и подобро ќе се осеќаш ( меѓу луѓе...теретана, кеј....) немој со стрикни диети, тоа само ќе те измачува....среќно:)

На Nutricionist му/ѝ се допаѓа ова.
  9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    добро а да прашам кај се протеините овде??
    со ова што го наброи ти внесуваш само витамини и скроб,а ги забрануваш протеините :fubar: , како тоа да не е доволно го праќаш дечкото во теретана.Епа како ќе се гради таа мускулна маса без протеини кога протеините се фундаментални за мускулната моторика??
    Си читал/а нешто за улога на протеини во организмот, за актин, миозин нешто такво,м
    Ајде и немора да знаеш ништо од тоа, ама кој нутриционист ги исфрла протеините од исхраната??- никој, да не е случајно ова
    Зошто голем број од вегетаријанците јадат јајца или земаат протеини??
    Прочитај прво некоја страничка не шири тука безосновани совети ;)

На Maca8a му/ѝ се допаѓа ова.
  10. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Женски прашав и во соодветната тема но тешко дека некој ке одговори па и овде ќе си прашам проблемот ми е во овесните снегулки ги имам еве овие http://www.femina.mk/out/?id=59be11...vac.com/usdocs/bruggen-haferflocken-500-g.jpg и сега каде и да видам колку калории има во овесната каша секаде ми покажува некаде 70 калории во 100 грами но на овие во 100 грами има 372 кцал :o тоа е претпоставувам бидејки се однесува за живи снегулки ( не каша, варена) е сега јас денес за прв пат си направив ама според мој рецепт бидејки на овие пишува на германски а јас сум тапа германскиот :tmi: и така ставив вода од око да зоврие и после 5 лажици од овие овесните и така неполни 5 мин мислам дека се вареа а на пакувањето пишуваше нешто 5-10мин?
    И сега прашањата ми беа колку навистина калории има овесната каша и дали од кога ке ја сварм треба да ја прецадам за да има 70 калории во 100 гр но јас мојата не ја цадев бидејки беше многу густа и беше пре пре убава не знаев дека е толку вкусно па да си прашам како треба да ги подготвам тие овесни снегулки- за да во 100 грами има само 70 калории ?

11. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Бев некаков тип на вегетаријанец,пред да почнам да се дебелеам.
    Инаку,УН диетата ми пружа се што ми е треба.Првин ќе пробам со неа,не е ич рестриктивна,напротив,ми прија.Благодарам за подршката.Јас мислев,ке наидам на коментари од типот ШО бараш на женски форум,ама добро шо не сте стериотипни.

12. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Сакам да се пожалам дека овој мојот апетит ми се врати и тоа на велико. Неможам, секој ден јадам благо, секоја минута помини замини си каснувам карамели, кики, крем, Марс чоколатца.
    Готово, утре постам цел ден, а после тоа идам по следниот режим:

1) овошки и зеленчук, несквик, малку кикиритки, сладолед!
    2) исто како првиот ден + туна со кришка црн леб и кромид :*
    3) исто како првиот ден + макаронс
    4) исто како првиот ден + леќа
    5) исто како првиот ден + компири

Да напоменам, ова не ми е диета за ослабнување, туку режим за зауздено јадење. Да си имам листа за да не јадам се и сешто. Како што гледате овие денови благо кое ќе го јадам ќе биде само по едно несквик и еден сладолед. ОК и овошјето е тука.

Совршено тело, треси растреси, облина. Вистинска жена е од вратот па се до стапалата.

http://youtu.be/wgcmbZL_aTA

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Луѓето сакаат да веруваат на луѓе,само затоа што функционирало тоа за нив.
    Не сакаат да слушат студии и аргументи.
    Остај ти тоа....

14. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Мери ја во сирова форма храната :)

15. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не знам кој ти го испрал мозокот за месото.
    Али рибата има полезни дејства.
    Една од најздравите исхрани на светов е медитаријанската исхрана.
    Богата е со масти,црвено месо,млечни производи и риба.
    Така да аргументите не ти стојат...

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  16. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Hm zosto da ja meram taka koga ja imam svareno hranata i na internet koga napisam oatmeal mi iskoce samo 70 kcal na 100gre sega od koga ja svaram kasata nrznam dali da ja cadam bidejki mozebi ima kalorii sega vo vodata.... mene syvarno ne mi e jasno kako treba da gi prigotvam ovesnitesnegulki za da imaat tolku malku kalorii... se izvinuvam za latinicata od mobilen sum

17. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    абе така е, и јас сакам да слушнам искуства подобро речено пресудни се искуствата за да држам одредена диета или режим, само јас се бунам зошто не кажува целосен извештај, колку време бил/а на вегетаријанска храна, колку ослабел/а, и ако си бил/а подолго време како стоиш сега со имунитетот?

Инаку и покрај прекршокот на дитата од вчера си продолжувам денес :) ,што е тука е, не вреди за еден милкшеик да ја прекинувам диетата и да се откажувам,со малку повеќе физичка активност денс се ќе се среди :hai:

18. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Луѓе,јас СУМ вегетаријанка,песко вегетаријанка и апсолутно е неточно дека со вегетаријанската исхрана се слабее.Неможеш да слабееш ако јадеш огромни количини од храна од неживотинско потекло.Сепак треба да ги смалиш порциите.Јас некогаш јадам мноогу,некогаш мноогу малку,но еве од понеделникот наваму јадам мнооогу малку....Никогаш волку не сум се задржала да не јадам,и еве има резултати.А сето тоа несакајќи...Едноставно немам апетит и тоа е се...

19. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Само да те корегирам за црвеното месо:

И не знам за кои „масти“ збориш, ама единствено масло што е дозволено во овој начин на исхрана е Маслиновото.
    Да нема забуни :)

20. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ти не си вегетаријанец,вегетаријанец е човек што не јаде животински продукти.
    Пескатаријанец е некој човек што јаде и риба.
    А рибата што е?