(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Буквално чиста храна ;)
    http://vimeo.com/40794732

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.906
    Допаѓања:
    163.776
    И што се постигнува со тоа?
    И што се прави за тој временски период?
    Не сериозно не капирам.
    Мене ми е исто што и диета и слабеење...

Ето ти, Стеф Шеф у негов стил се докажа ко шо треба, да појасни на нас неуките што значи чистење... На непрашано прв е да се објасни, а на прашано многу е духовит...

На Noemi и teddybear им се допаѓа ова.
  3. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    http://life.gaiam.com/article/10-ways-d ... -your-body
    Повели :D

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.906
    Допаѓања:
    163.776
    На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Искрено не знам од кај доаѓа поимот чистење,изгледа како мастите магично можат да се исчистат со некој детергент или препрат за слабееење,а нормално за да стопиш 1 кг масти ти се потребни 7000-8000 калории дефицит.
    Луѓето мислат дека ако се стават на поздрав начин на живот дека се чистат,иако тоа цело време телото го прави(затоа се бубрезите,црниот дроб и цревата) едноставно терминот го мислат на вадење на мастите што не ни се потребни и токсините.
    Мастите не се токсини така да не можат да се исчистат,туку се вишок енергија која се користи во кризни времиња.

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Јас веќе еден месец внимавам на исхраната и поредовно да вежбам, и ослабев околу 4-5 килограми. Моментално не сум дома, па не го знам точниот резултат, ама не можев да додржам да се вратам, па после да се фалам :D

Е сега тоа што ме мачи е грижата дека метаболизмот може да ми се успори. Вообичаено немам проблем со метаболизмот, ама периодов имав, не знам дали поради промените во исхраната или поради промена на клима кога отидов на одмор.

Реалноста е дека не внесувам којзнае колку калории, ама сум внесувала и многу помалку, па не сум имала вакви проблеми. За појадок секогаш јадам житарки со јогурт и свежо овошје во нив, често ставам и ленено семе, за ужина пак овошје, и за ручек што има дома со многу салата. Вечерата најчесто ја прескокнувам.

Како можам да го средам метаболизмот, по можност без некои големи промени?

7. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Редовно конзумирање на зелен чај 2-3 чаши дневно, пиење на ладна вода, за да останеш постојано хидратирана јади лубеница барем сега ја има, исто така за забрзување на метаболизмот треба да се внесува повеќе витамин Д а него го има во туната, јајцата и житарките. Јади јаткасти плодови а посебно бадеми бидејќи се богати со протеини, фибер (што прави да се чувствуваме сити) и незаситени масти.

И еве уште нешто за стабилизирање на метаболизмот:
    http://ezinearticles.com/?How-To-Stabilize-Your-Metabolism&id=363231

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maja06

Maja06 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Те молам ако сакаш кажи ми како успеа да ослабнеш толку многу килограми за толку краток период???? И јас искрено имам за ослабување отприлика 25-30 кг. ама никако да се натерам да почнам! А капак на се сега и нога скршив и уште толку се улежав и накачив кг.

9. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Најдобар избор Ун- диета.. Посети ја темата за Ун диета таму имаш подобро опишано и резултати.

10. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Zdravo zenski :):) I se razbira, momcinja :)vI se pridruziv neodamna vo borbata protiv visokot na kilogrami, resena sum, veke nekolku Dena ja drzam un dietata, do denes bez prekrsoci I mnogu podobro se custvuvam.

pokraj toa, se odluciv da pobaram strucna pomos, sabajleto otidov vo laboratorija napraviv krvna slika komplet I za cas I polovina ke odam kaj nutricionist.
    Mi ja pofalija deka epten si ja znae rabotata a isto taka imam I zivi primeri _ moi drugarki koi oslabnale od tamo po realno dosta kg.
    ne mislam na 5 ili 10 nego 20 do 30 kg.

se nadevam I jas na uspeh, imma dosta za slabeenje ,momentalno site rezultati se vo red, jas sum super, no Edna den sigurna bi se soocila so vlosuvanje na zdrastvenata sostojba poradi debelinata.

Se osekam deneska deKa pocnuvam novo poglavje vo zivotot... Rezultati naskoro...

Se izvinuvam za latinica, od mobilen sum.

11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Незнам дали пишувам во правилна тема,но ќе се обидам.
    Немам девојки некој голем стомак малку ми е изразен е сега правам веќе 3 дена по 50 стомачни на ден и ќе продолжам да правам.
    Е сега сакам да ве прашам каква храна би ми предложиле да јадам,додека ослабам. И дали воопшто можам да го ослабам стомаков. ;( ;(
    Фала ви однапред.

12. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Секако дека можеш да го ослабнеш ама не само со стомачни побарај некој видеа на ју-туб или ја би ти ги препорачала 6 week 6 pack од Јilian а за храната насабајле можеш овесни снегулки со овојше или па некој житарки за ручек тоа што е по дома само да не е пржено и без леб со салата,ужинката може зеленчук,овошје,јаткасти плодови.Гледај да имаш 3 главни оброка и една ужинка.На пр ако имаш доручек во 10 часот,ручекот нека ти биде во 13 часот па ужинката околу 16:30 па вечерата околу 20 часот т.е јади на секој 3-4 часа ова горе беше пример само а ти распредели ги како ти одговара.И пиј многу вода.

13. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Може линк поточно од вежбите.
    Фала ти многу :lol:

14. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    http://www.youtube.com/watch?v=ZJ8Zdj0OPMI Повели :D

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Незнаев каде би било најсоодветно да го поставам прашањево па одлучив тука.
    Во глобала немам проблем со килограмите но градбата на телото ми е таква што имам доста изразена карлична коска и најлесно се здебелувам во бутовите. Иако сите околу мене ми велат дека убаво изгледа мене не ми се допаѓа па би сакала да ми препорачате некои вежби или конкретно некои намирници што треба да ги конзумирам или пак да ги исфрлам од употреба за да намалам во обим околу колковите. Искуства, диети, се би било добредојдено затоа што веќе со години пробувам, еднаш намалив ама од тогаш стојам во мртвата точка, а не сум комплетно задоволна од мојот изглед.

16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не можеш да му наредиш на метаболизмот да топи на тоа место кај што ти сакаш.
    Ако имаш проблем со тој предел ти советувам да почнеш да вежбаш чучњеви,мртво подигање и глутеус мост.
    Со тие вежби ќе го добиеш обликот што го посакуваш.
    Верувај дека мастите ќе ти се изгубат кога ќе вложиш во интензитет и во правилна исхрана.
    2 грама протеин на секој кг,ако си побуцкаста намали на 1.5 грам.
    Другото е се следење на калориите и вежбање интензивно.
    Нема друг начин и диета да го добиеш тој ефект.
    Трпение спасение :)

17. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Прв ден денеска од диетата.
    Вчера бев кај нутриционист како што кажав, презадоволна од истиот. Верувам на резултати.

Имав за појадок 2 крушки
    за ручек Динстано пилешко со печурки и мирков со салата мешана морков, краставица , ротква и домати.
    за вечера половина од ручекот.

Слично како кај Ун диетата, но психичката подршка што ми ја даде неможам да ја вреднам со ничија.
    Резултати ке видеме за 7 дена, но се чуствувам засега одлично и пред се со малце храна С И Т А ...

Заборавив да напоменам, пред секој доручек кој вклучува еден вид овошје треба да пијам цеден цитрон, 1 лимон, мед една лажица , 500 гр вода и 3 мали лажички ленено семе.

Ептен ми е гадно, но шта чеш, се надевам со континуирано конзумирање ке се навикнам на неговиот вкус.

18. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Јас почнав од денес една брза диета 3 дена само колку да се вратам во форма пред повторно да почнам со броење на калории.. Диетата ветува -1,5 кг за 3 дена.. Односно се вика туна диета т.е. цел ден се јаде една порција туна (јас јадев од 170гр) и може салати и супа плус.. Е јас сега направив прекршок што јадев и овошје ама неможев и да прашам шампињоните од тегла што се дали можам да ги конзумирам бидејки и од нив јадев и плус јадев класја варени (но сепак тоа е зеленчук). Ич не бев строга со самата себе денеска но утре се надевам ќе издржам строго на една порција туна и само зеленчук.

19. Maja06

Maja06 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Кажете ми Ве молам колку е потребен дневен внес на калории за женски со не многу голема физичка активност а целта да е умерено и нормално губење на телесна тежина???
    Однапред Ви благодарам :)

20. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    http://www.atletiks.mk/vesti/ostanato/104-kalkulator-na-kalorii
    Само префрли цм во инчи...
    Треба на програмерот да му речам да провери што не е во ред.