(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Maja06

Maja06 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Пробев секако меѓутоа не можам никако да пресметам не сака да ми отвори. Можеби е моментално ќе пробам пак!! А би сакал ли те молам да ми кажеш отприлика како се движи границата и што би било најдобро да се внесува бидејќи искрено гледам дека на многу луѓе им имаш помогнато па сакав да те прашам за мислење!! А и искрено треба да намалам некаде 25-30 кг. што искрено не се малку меѓутоа ми се смачи веќе од диети со јо-јо ефект сакам сега веќе конечно со здрава исхрана и со умерено пешачење за почеток бидејќи скрсив нога и неможам многу да се движам!!! Ти благодарам однапред!! :)

2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ima li nekoj od feminkite sto momentalno e na rezim na nutricionist? Da ne pisuvam sama so sebe...

2or den deneska, za pojadok imav od pijalokot so leneno seme, kruski I slivi.
    za rucek dudule I salata cveklo, zelka I krastavica

za vecera polovina od rucekot.

znam deka e rano za rezultati no meseto go custvuvam podsobrano, mislam I 200 gr da oslabnam gi custvuvam..
    Najkriticniot del mi e zadnikot pa meseto. Tamo prvo se debeleam. Se nadevam isto e I za slabeenje , ke pocne prvo od zadnikot, ha, mala sala da se nasmeeme na ,makata, sto sme si ja stvorile samite sebe.

3. mihaela55555

mihaela55555 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    121
    http://www.femina.mk/%D0%B4%D0%B8%D0%B5 ... 0%B8%D0%B8
    има и на фемина калкулатор за дневна потреба од калории :)

На Maja06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ова диета е гладување.
    Како може да ти даде само еден тип на храна што нема ни протеини и само зеленчук овошје и семки.
    Диета не треба да е рестриктивна и не треба да психички да те тортурира.
    Не знам како издржуваш но јас да сум не би идел повеќе.
    Диета без сите макро и микро елементи во денот е гладување и не е добра за имунитетот и метаболизмот.

5. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Mene mi odgovara za Sega, za utre imam riba pecena vo folija na zacinal po zelba, I salata
    za vo nedela makaroni so tikvicki I puter. I salata po zelba
    Za vo ponedelnik tikvicki I modar patligjan so dinstani pecurki I salata mesana

za vtornik ovosen den

rece da videme kako ke se odvivaat rabotite prvata nedela
    poznavam devojcinjata sto oslabea od kaj nea imaa se za jadenje
    Vklucuvajki I blago, gazirano vo. Normalna kolicina I sl..

6. Maja06

Maja06 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Јас бев лани на диета од нутриционист и за 4 месеци ослабев 15 кг. ама искрено и гладував бидејќи бев без вечера и после 4 месеци бидејќи немав никакво месо ми се покачија многу ензимите на црниот дроб од недостаток на протеини и ми се смачи и престанав и еве сега скоро по 1 година ми се вратија сите килограми и плус уште 5 кг. си додадов!! Значи крвта ми беше ептен јака без збор меѓутоа црниот дроб ми страдаше во недостаток само на протеини!! Затоа сега решив дека сакам со нормална и умерена исхрана и со физичка активност ако ништо друго барем да шетам затоа што колку повеќе си ускратувам толку повеќе сакам нешто!!! Ама здравје само психички да се натерам :)

7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Утрово се мерев, и официјалниот резултат е 5 килограми за 5 недели.

Додека слабеењето ми оди по план, мака мачам со констипацијс, опстипација, шо да е, проблем којшто сум го имала во минатото, ама пред оолу 10 години, па и повеќе. Читав што треба да јадам, и баш ги јадам сте работи што се препорачани. Ај, се надевам брзо ќе се среди.

На Hipster, the-girl1 и anabel-a им се допаѓа ова.
  8. fashion.owl

fashion.owl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    21
    Мојот предизвик е 30 кила до Нова Година.
    Здрава исхрана, многу вода и редовна физичка активност.
    Од утре ја почнувам УН диетата.
    Решена сум и ќе успеам ! :)

9. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Ве молам....ве молам помогнете ми да ослабам.Нека трае подолго ама трајно да е.Некој режим нека е само диета да не е.....со тие диети многу пати ослабев , но дупло си ги вратив килогреамите сега и како последица на тоа и огромни стрии имам , а само 15 години сум.Очајно ве молам за помош :u: :(

10. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Почни со броење на калории имаш на интернет калкулатор со кој пресметуваш колку калории треба дневно да внесуваш за да ослабеш и почни со некоја активност било да е трчање некој вежби на интернет најди или некој спорт што го сакаш,вози точак.Види битно е да имаш 3 главни оброка и една до две ужини.Јади на секој 3-4 часа и пиј многу вода.Ако имаш др прашања слободно.И немој толку да се демотивираш имаш само 15 год и цел живот е пред тебе. :)
    http://caloriecount.about.com/ Овде може да видиш колку калории има храната што ја јадеш и нејзините нутритивни вредности и јас ова го користам.
    http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm А ова е колку треба дневно да внесуваш за да ослабеш.
    Види посебен режим нема и не постои некој шаблон со кој може да ослабеш."Режимот" треба ти да си го одредиш и според него ќе се храниш цел живот и ќе бидеш здрава.

На StefChef му/ѝ се допаѓа ова.
  11. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Па внимавај на исхраната,гледај што помалку калории да внесеш и најважно ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ,пиј многу вода. :)

12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Ух бре, што ми се јаде нешто хиперкалорично со миљарда маснотии, без ич целулоза и ниту еден витамин... шо да е, само да е такво. На пример чипс умацан во некое мајоневче, со кока кола на страна... Ни мајонез јадам, ни кока кола пијам, ама душава ми бара калории. Само немам дома, а не ми се иде до дуќан по калории. Ај, ќе си легнам, може ќе ми помине.

Не знам дали беше од ѓумбирот со млака вода и без лимон пошто немав дома, или пак од појадокот составен од јогурт баланс, две сливи, лажица овесни трици и две лажици мелено ленено семе, ама не, веќе немам проблеми со опстипација. Цел ден во ВЦ го преседев, на работа треба дневница да ми одбијат :D

Искомбинирав се што може да се искомбинира против опстипација, на памет знам која храна колку целулоза има, чунки таа била многу важна! Среќа што откако завршив работа прочитав дека тоалетната хартија била 100% целулоза, инаку ќе ја изедев и неа!

Малку офанзивен ми е пристапот, ама функционира. Само строго, ќотекот од рајот излегол!

Ми поминаа 4 дена од шестата недела откако внимавам што јадам, а во неа, блага стагнација. И одма почнав да се живцирам! Ај, може утре ќе биде подобро. Ма сигурно ќе биде, после цел ден во тоалет :rofl:

Ми требаат инспиративни приказни, а како доаѓа крајот на летото, во темава има се помалку мислења...

На teddybear, zhap4e, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    325
    Имав 54 кила симнав до 49 и тоа за 10-15 дена.Уште не сум задоволна со мојот изглед и некој да ме види нема да поверува дека имам 49 кила.Овие 3-4 дена многу јадам и иако сум прејадена и отпосле ми е тешко.Сакам пак да се вратам на диетата пошо така почисто се чуствувам а и да симнам уште 2 кила. :( Немам мотивација и не сум сигурна дали ќе можам да издржам до 1ви септември на диета а сакам за на школо да си бидам тип топ. :(

14. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Значи имаш погрешна замисла на тоа што ти го сакаш.
    Телото е создадено од масти(не активна маса) и активна маса (мускули,коски,вода,минерали).
    Генерално тоа што го сакаш е да добиеш убаво обликувано тело а тоа со диети не се добива.
    Треба да почнеш да јадеш убаво со доволно протеини,јаглехидрати и масти а да не гладуваш.
    Ти препорачувам да ја прочиташ темава и да се запознаеш со основата.
    Не сум имал можност кој вежби но ќе биде наскоро.
    fitnes/rezim-za-topenje-masnotii-t18001/

15. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    дали некој има искуства со ХРОНО ИСХРАНА?

16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Секој режим работи ако трошиш повеќе одколку што конзумираш.

17. Goddest

Goddest Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    42
    Значи мои феминки имам огромен проблем со тоа да започнам диета. Никогаш не можам целосно да се решам, а веќе долго време се чувствувам доста поправено. Секогаш кога ќе решам да држам диета не успевам да дочекам ниту еден ден. Ве молам помогнете ми ;(

18. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Имаш две опции.
    Првата е да се прејадеш се што ти е во мисли и да почнеш веднаш да се едуцираш за исхрана и да додадеш активност.
    Втора опција е да побараш помош кај некој што ќе те воведе правилно да ослабнеш личен тренер,нутриционист.
    И подобра опција е плати салото помалку да се клати :)

На Goddest му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Значи си ги спуштив INSANITY вежбите и денеска стапувам во акција.Се надевам ќе има некој резултат :)

20. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Веќе неколку пати прочитав на форумов за тие INSANITY вежби.. Може некој да ми каже од кои вежби се состои тој тренинг (ако може така да се нарече)?