(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Maja06

Maja06 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Веќе 15 дена сум на свој режим со броење на калории!! Дневно внесувам 1200-1300 калории!!! Имам дневно по 5 оброци!! Значи денот ми започнува со непечен бадем па за доручек мусли со млеко и 1 лажица мед, па потоа јадам овошје и некоја гранола!! Ручам без леб со супа обавезно и со многу салата. За вечера или салата или ништо или некое варено јајце!! И секоја вечер (скоро секоја) со м.м. пешачиме по 7 км. И 1 неделно си земав ден слободен и се погоди да бидеме на роденден и си јадев се што сакам се разбира умерено. До сега имам изгубено 5 кг. се чувствувам одлично имам и сила и енергија!! Имам уште многу за губење уште 25 кг. ама ќе си продолжам вака супер ми е има резултати и се додека е убаво времето барем уште 1,5 месец ќе си пешачам а после здравје Боже ќе одам на фитнес малку на справи!! И навистина сум пресреќна :)

На zhap4e, Ariel и s.T.e.F.i им се допаѓа ова.
  2. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Браво сега само продолжи со тоа темпо и на овие УН луѓе да им покажеш дека не треба да се држи толку ригорозна диета за да го постигнеш истиот ефект.
    Тоа што го прават луѓето на такви деструктивни диети е тоа што јадат само еден тип на храна.
    Кажи им на луѓето дека бел леб јадеш и ќе мислат дека си луда што го јадеш тоа,бидејќи бел леб дебелее а мрзеливоста не дебелее и седењето на фејсбук...
    Само напред!!!

На Maja06 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    можеби нее за тука прашањево ама ајде... да не знае некој колку чинат “направите“ што мерат колку калории си изгубил во вежбање? мислам дека се како часовник... планирам да земам еден. и во спортска продавница може да се најдат? :$

4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    1800 денари ГТЦ 2 спрат,продавницата не знам како се викаше.

5. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    :) многу ти благодарам за одговоров ама додека да појдам скопје којзнае колку време ке помине бидејќи сум од струга ама ке побарам по спортските продавници. а како точно се вика?

6. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Heart rate monitor

7. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    фала

На StefChef му/ѝ се допаѓа ова.
  8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Колку сте силни девојки?
    Само да ви покажам дека тежината е голема лага и не треба да верувате на вагата.
    Еве на што мислам,која е подобра и позгодна девојка?
    Таа со 50 кг или таа со 60 кг?

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    http://brkajrabota.mk/lifestyle/zdravje/26676-turbo-dieta

Еве ви една супер диета. Ми се допаѓа што вклучува разновидна исхрана и доволен влез на калории. Ќе ја пробам од 1ви да видам колку и се ефектите за 3 дена :) .

10. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Од Велигден со дене=ен ден имам симнато точно 10 килограми. Почнав со УН диета и 72 кг ,продолжив со мој режим на исхрана и апчинња за слабеење. Имам уште 7 за симнување и ќе бидам пресреќна.

11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Искрено и двете ми изгледаат убаво :D

12. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Помлада и попривлечна е таа од десно :)

13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Ау какви кризи ме дрмаат оваа недела, чудо!

Деновиве се утепав од јадење благо, не издржа срце јуначко без благо :D Веќе 8-ма недела како се пазам, ама веќе е извесно дека 8-миот килограм нема да го баталам оваа недела. Ќе почека за некои подобри времиња :D

Тоа што дополнително ме плаши е што следната недела ќе одам на пат. Помал проблем е тоа што ќе јадам два оброка во хотел. Ме мачи тоа што ќе бидам на место во кое храната е изгор скапа, а највкусен и најевтин избор се чоколадите кои ги има во изобилие и се оргазмично вкусни! :D
    Да, да, за мене и чокладите се оброк, слободно можам да ги јадам како замена за било кој оброк.

Вчера вечер ме фати таква криза за јадење, што превентивно земав да ги пробувам алиштата од лани, да видам што убаво ми стојат сега, со 7 кг помалку, и да замислам како ќе ми стојат со уште 3 кг помалку, колку што имав некаде до минатата нова година. Ама изгледа вечерва пак ќе треба да го правам истото, пошто другите механизми за мотивација ми се исцрпени :D

14. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Шпагети со доматен сос ти е ефтина храна и здрава,така да немаш тука нешто изговори за чоколадата :)

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    ^ Во хотел нема да можам да готвам, а ако земам за носење едни шпагети со доматен сос што едвај ме најадуваат чинат колку 400 грама перверзно добро чоколадо. Проверено :D
    Знаеш какво искушение е тоа? :D

Шала на страна, знам дека не треба да попуштам. Барем ако јадам чоколади, а сигурна сум дека ќе јадам, барем ќе се потрудам после работа да шетам, да потрошам некоја калорија. Па здравје. кога ќе се вратам ќе патам малку повеќе :D

16. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Не би да демотивирам никого па подобро во спојлер да си се олеснам.
    Јас си ги вратив сите килограми кои ги изгубив после бременоста, вкупно 7 на број. :( Постојано сум дома со бебушот и само поткаснувам нешто. Немам никаков ред на доручек,ручек, вечера. Постојано сум гладна и само чепкам низ фрижидер. Крајно сум разчарана во себе, алал да ми е. Немам мотивација ниту вода да пијам колку што треба. Чекам дури не сум мртва жедна да се напијам чаша вода. Ниту фармерки ме берат ниту шорцеви. :( Немам ама баш никаква идеја од кај да почнам дури сега. Се изморив од ово горе долу со вагата и никако да се сопрам. Ај ако има некоја мамичка овде како бре се мотивирате со сите обрвски со бебушите.

17. Katarina.91

Katarina.91 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Јас повеќе би сакала да ослабам со нутриционист, сигурна сум дека ќе ослабам со помош на доктор, вака ми е многу тешко кога нема кој да ме поддржи :(

18. Katarina.91

Katarina.91 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Почнувам од денеска со диета, еве што решив да јадам: сабајле пијам чаша млеко, потоа си правам сок во блендер, ручек тоа што има дома и салата, ужинка овошје, и вечера кисело млеко :)
    Ајде со лесно нека ми е.

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ако земаш нутриционист земи некој што изгледа нормално и тоа што ти го продава го прави лично на себе.
    Многу пати гледам клубови на нутриционисти што се дебели и на други им велат да ослабнат,а личен пример не даваат.
    Иако тие имаат цертификати и дипломи за мене ако не го практикуваш тоа што го продаваш не си нутриционист и џабе си на пазарот...

20. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Добро чоколадце важно после да го испотиш тоа :)

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.