(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.808
    Допаѓања:
    142.182
    AКо не ослабам на толку вежбање? Не ми е целта секој ден да вежбам, туку да ослабам...
    Мислиш дека ако целта ми е вежбање, дека ке ослабам секако?

2. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ти можеш и маратон да истрчаш и да не ослабнеш.
    Резултатите е ако количински се ограничуваш што јадеш -20% од дневните потреби.
    Вежбањето и членството во теретана не гарантира дека ти ќе ослабнеш.
    Така да прв чекор е да ја средиш исхраната а потоа да вежбаш разумно и интензивно.

3. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    И да ти додадам еден факт што треба да си го вметнеш во глава.
    Килограмите не се важни важен е резултатот.
    Ти можеш со 60 кг да изгледаш перфектно и со 50 да изгледаш не убаво.
    Еве ти доказ.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.808
    Допаѓања:
    142.182
    Фајн, намалив на храна, со вчерашните лоши моменти, ама порано многу побрзо и полесно сум слабеела отколку сега. За постите пред некој месец качив килажа и сега со месци не можам да ја симнам. Ете тоа ме зезна. Порано изгледа бев помлада и побрзо согорував.
    Ајде ке кажам за две недели како, што :)

5. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Јас не можев да одолеам и се качив на вага денеска.

Последен пат се мерев пред 4 дена. За истите имам симнато 1,5 кг. Повеке од изненадена сум, али можеби дека имам доста вишок па слабеењето ми оде и побрзо. :!:

Сега си давам чесен ПИОНЕРСКИ збор дека до понеделник за мене вагата не постои, ке ја спакувам во куфер, и ке ја качам на таван! :whew:

6. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Ах колку време ехее го немав искусено искуството да застанам на вага и да покаже помалку килограми!
    Оваа година од кога застанував само накачени..и накачени и накачени килограми гледав.
    Но, пред некој ден се наканив, ајде викам или ќе се разочарам, или ќе е пак исто. Не ни очекував што ќе видам
    -3 килограми! :whew: ^_^ ^_^
    Се зачудив кога го видов тоа чудо, и викам ајде да не е расипана вагата и мајка ми и татко ми проверија, а на нив исто како и порано им покажуваше!
    Леле какво е чувството! Сеуште имам многу за мојата височина но...ова е невидено!
    И да,
    денес за доручек си напраив овошна салата..Отидов до продавница и за 50 денари си купив јаболка, праски,банани,грозје имав дома, и сето тоа убаво го измешав и направив во сочна салата! Леле луѓе незнаете колку е убаво! Оргазми за стомакот! Се прејадов дури од толку и еве ниту чувство за глад, ниту потреба за благо.
    Калории, ќе ве победам! ]:) :devil:

На feminium, CrnceSK и zeka им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.808
    Допаѓања:
    142.182
    Пола кило јогурт, 3 биквити досега. Да се разбереме од 8 сум станата.
    Имам две банани, па ке видиме како ке ме биде.
    Од 6 и пол сум на вежбање 2 саати.
    Оф леле

8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Браво за твојата промена што сакаш да ја направиш.
    Но сакам да ти кажам дека,додека се жалиш и додека чувстуваш дека нема да успееш нема никогаш да успееш.
    Ќе се зачудиш колку е губењето тежина повеќе ментален и психички тест одколку вежбање или држење диети.
    Не сакам да те разочарувам,но ако цело време гледаш пред тебе ѕид и ако не најдеш начин како да го срушиш,цело време ќе бидеш на истата точка кај што си почнала.
    Решение ти е да гледаш позитивно и да размислуваш позитвно за себе и да се запрашаш,дали вистински го сакаш тоа,колку си спремна од 1-10 да се промениш и повеќе дела од колку да се жалиш драга моја.
    Ова ти го кажувам од искуство 25 кг сум симнал и сеуште ги одржувам.
    Мене резултат ми е огледалото не вагата :)

На arontt и Cka им се допаѓа ова.
  9. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Ова Стеф што го збори е чиста вистина. Наместо да се фокусирате на бројката што вагата ја покажува, обратете внимание на одразот во огледало. Не се битни килограмите, битно е како се носите со нив ;)

10. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    ова е точно :!: јас имам школска со која имаме иста тежина и висина и таа е згодна а јас прасе сум :tmi: и двете се чудиме зошто така ама еве така е :?:

ах додека јас да го пратам мислењево еве ја дее над мене со истото :D

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.808
    Допаѓања:
    142.182
    Фала ви луѓе, ама на мене се гледа дебелко :)
    СУм била до пред 6 месеци 62 кила, знам како личев. Сеа до 65 да дојдам, ке се радувам.

12. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Тоа е затоа што телото е составено од мускули,коски,вода(активна маса) и масти.
    Мускулите зафаќаат по малку волумен од мастите за разлика од мастите што зафаќаат повеќе за иста тежина.
    Бидејќи сте жени и имате тенденција за да складирање повеќе масти од мажите,заради хормоналните разлики(помалку тестостерон,помалку мускулна маса) исто и имате тенденција да задржите повеќе вода заради естроген и во период на ПМС килограмите се качуваат заради тоа.
    Затоа секогаш советувам да имате стриктен план и да намалувате прогресивно и тоа максимално 0.5 кг неделно.
    Така ќе го задржите обликот на мускулот и ќе го добиете телото што го посакувате.
    Мускулите се вашиот одговор за убаво обликувано тело,мастите се тоа што ја прават фигурата и естетиката на една личност крупна и не посакувана.
    Нормално треба да се има здраво ниво на телесни масти а тоа се движи кај жени од 22 % па нагоре.
    Разликата помеѓу 0.5 кг мускули и масти.
    П.С имате иста тежина но девојката била благословена со подобра генетика :)

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Плус голема е разликата за одржување 1 кг мускул и 1 кг масти.
    За да одржиш 1 кг мускул се потребни од 7-20 калории ако ништо не правиш,за мастите се потребни од 2-3 калории на секој кг.
    Луѓето што имаат повеќе мускулна маса и се активни повеќе имаат голема побарувачка за енергија и ги горат калориите по ефикасно од луѓето што имаат помалку активна маса.

14. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Deneska bev na fitnes, Prva den. Edno pola saat, nemam kondicija, bev Mrtva umorna. Kako ke izminuvaat denovite taka ke nakacuvam pomalce I nabivam kondicija. Inace kako 2 nedeli sum prekinala da odam kaj nutricionist, za istite imam izgubeno 3.5 kg.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    bravo samo prodolzi

16. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Денес не бев на трчање и многу ми е криво. Ама тоа е... Правев стомачни и чучњеви, ама џабе. Не е ист филинг како кога ке трчаш и се враќаш дома цел испотен и одиш право под туш.

За јадење денес:
    Доручек: изедов 1 банана уште пред 7 часот и зелен чај
    Ручек: 5-6 лешници, салата со домат и пиперка, зелен чај, праска и јаболко
    Вечера: ништо. не ми се јаде воопшто

17. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Подобро фокусирај се на калориски дефицит отколку да правиш милион километри кардио.
    Ако не си трчала не значи дека е крај на светот,намали на исхраната.

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.808
    Допаѓања:
    142.182
    Стеф, како да намали на исхраната, па девојчево ништо не јаде! Чај не е храна. Денеска дали 200 калории внела, а ти и викаш помалку? Од ова помалку е да не јаде.

19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не го кажав тоа во лош контекст,да генерално жените сакаат да гладуваат и да комплицираат.
    Исто така мислат дека ако се премногу активни ќе ослабнат а тоа е контрапродуктивно.
    Поголема активност со повеќе исхрана е подобро отколку никаква исхрана и никаква активност :)
    И благодарам за забелешката.

20. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    За гладување, не гладувам. Во овие скоро 2 и пол недели не сум почувствувала воопшто глад, кога јадам сум доволно сита и имам сила да си ги вршам работите како и порано.
    А за тоа дека мислам ако сум повеќе физички активна и внесувам помала количина на храна, во право си, не можам да те лажам :lol: ама не ми беше целта да гладувам, туку да ослабам, а и да бидам здрава. :)