(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    Е баш него треба да го издржиш.
    Имаш можност да јадеш благо :!:
    Не се откажувај.

Јас вчера почнав со Ун.
    Немам многу за слабеење, ама мене ми се проблем нозете.
    Исто како на Артемишн ако се секавате на сликата што ја постираше.
    Си имам некој грда конституција, се ми оди во нозете. :(

Додека можам ке ја држам оваа диета, а кога ке ми се здосади, ке ја почнам онаа на лудото, дваесетдневната.

2. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Немаш грда конструкција,жените се предиспозирани да складираат масти во бутовите и во газот,од еволутивни причини и од хормонални (естроген).
    Но не се откажувај тоа последно ќе иде и наместо да гледаш во вага почни да вежбаш интензивно.
    Што сакам да ти кажам илустративно.

3. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835

Порано премногу јадев, а сега немам желба за благо. И сега сум се пазела, не сум јадена тестенини и благо месец и пол и мислам дека грешам ако јадам нешто такво а и не ми сака душата. :)

4. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    со тој мев ти најде да кажуваш :puke:

5. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    ^ Црнче што сакаш да кажеш?
    Не те разбирам :?:

Абе не се сите исто градени.
    Кај некои салце се јавува на стомак, а имаат тенки нозе и тесна карлица. Други се дебелеат во горен дел- гради и раце а нозете пак им се слаби.

А јас не помнам од кога последен пат сум се измерила на вага.
    само пак ке кажам, се е до конституцијата, дури стигнам да ослабнам во нозе, прво ке ми ослабе лицето, па рацете и градите и додека дојдам до нозете.

А кардио тренинг имам, само многу лошо ми влијаат вежби со терет, тегови.
    Одма ми се зајакнуваат мускулите на нозете, посебно листовите и пак дебели ми делуваат на око.

6. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Некој има проблеми со љубомората и завидува на знаењето.
    Ако знаеш подобро зашто не сугерираш нешто.
    Ако имаш стомак не значи дека не знаеш,едни од најдобрите тренери имаат нормални тела,па направиле успех.
    Имаш проблем со твојата логика :)

7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Јас реков генерално,не реков дека нема исклучоци.
    А тоа што ти го правиш е контра продуктивно,само ќе дојде време кога самата ќе си разбереш.
    И нема ти како што сакаш да согориш масти,туку иде прогресивно.
    Кај жените последно е страничниот дел на бутините.
    И да се согласувам дека кај секого е различно,зависи како им е хормоналната слика :)

8. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    Пред некое време тука се праеше wanna be fittnes trainer и збореше за нутриционисти и за фитнес тренери дека не треба треба да се дебели и од нив девојките да не земаат совети а ти мев до колена на што да бидам љубомерен бе хахахаах на тебе ке :puke:

9. supernatural

supernatural Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да ве прашам нешто.
    Сум на некој мој вид диета, ништо строго меѓутоа...
    Денес, во 11 часот јадев овесна каша и 1 банана, во 14 часот изедов гола леќа и салата од домати и крставици, но сега јадев едни солени стапчиња Нутри од Swisslion...
    Се каам за стапчињата, мислите ли дека би ми влијаело на намалувањето на тежината? :(

10. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Па јас не сум дебел,јас сум фит,не знам од кога фит е да имаш стомачни?
    Според твојата логика секој што има стомачни е здрав,а генерално е прифатливо дека здрава личност е со телесни масти од 18%-21 за мажите и за жените од 21-25 % телесни масти.
    Јас не сум ванаби фитнес,имам студио и клиенти,ако имаш нешто против тоа имаш инспекции и слободно пријави.

11. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    а кој рече дека треба да имаш стомачни , но за тебе wanna be fitness trainer кој не испорбал ни 30 % од тоа што кажуваш и советуваш да имаш стомак е :puke: .
    имај си ти што сакаш тоа не ме интересира ич

12. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не можам да се расправам,со луѓе што имаат изградено став според нивните размислувања,а не со тоа што имам постигнато.
    Ти реков знаеш подобро,направи нешто,дај совет.
    Темата моја има 10 страни.
    Бујрум направи тема и нека те прашуваат тебе.
    fitnes/rezim-za-topenje-masnotii-t18001/
    Кога ќе измислат лиценца за фитнес тренер официјална,јас ќе бидам првиот што ќе ја земе.
    А како аналогија на твоето размислување,тогаш сите што имаат возачки и дипломи се добри шофери и тоа што го студираат,а затоа има невработени и луѓето што имаат дозволи денес ама не знаат ич да возат.
    Истото и со било која работа.
    Ако имаш нешто против,отвори си тема и дискутирај со аргументи.
    До тогаш,не ја тупи.

На lemi07 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hamstika

hamstika Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    9
    Колку калории има во 1 лажичка еурокрем?
    Во 100 гр. има околу 550, но во една лажичка некако неможам да израчунам :D

14. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    ^50тина калории.

Иначе јас сум задоволна од УН диетата, не дека се имам мерено, туку дека е ефтина и приспособлива. Само овошниот ден, т.е. сега по ново витаминскиот, ми е тежок, а се друго е фино распределно.
    На 26ти ќе се мерам, тоа би дошло скоро еден месец од кога сум ја почнала диетата. :)

15. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    11.796
    И јас дојдов овде на голема мака сум. :worried:
    Оваа лето го „обрав бостанот„ :D Сите на лето слабеат ,а јас обратно.Време е да кажам стоп не е играчка.Верувале или не, за само два месеца успеав да се поправам 10на килца и + пред тоа имав некое вишок.Значи решена сум од утре почнувам ун диета и нема зафрканци,а ако ногу се правам на „ тошо„ да ме изшамарите.Ајде со срека,па ќе ве информирам за резултатите се надевам позитивни.

16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    1 лажичка еурокрем има 15-20 грама.
    Така да пресметај :)

17. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Последнове неколку дена скроз ја запоставив диетата. :x
    Во сабота вечерта алкохол, неделата мусака, вчера полнети пиперки. :x
    Незнам зошто ама ил не можам да ја држам УН диетата. Не сакам еднолична исхрана. Подобро ми е да си јадам пример за доручек јаболко, ручек јаце, вечера салата... одколку цел ден јајца јајца јајца, друг ден пак јаболка јаболка јаболка, а да не правам муабет за тоа дека не го сакам јагленохидратниот ден и дека не го држам, а исто и скробниот не го сакам бидеќи ме дуе.
    Ќе и дадам уште една шанса на УН и ако не ми оди повторно, ќе си продолжам по мое.

18. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    За да се ослаби треба физичка активност, а не диети. Секако и на лебот ќе намалите и благото, но најважно е да се биде активен и да се јади разновидна храна (здрава) но онакви ограничувања како што се диетите НЕ :!: Можеби има ефект од диетите се ослабува, но после дупло ќе се накачат изгубените килограми, но од физичка активност (спорт,трчање,возење велосипед) здраво се ослабува на природен начин и што е најважно НЕ се врајќаат назад изгубените килограми. :)

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    А зашто гледаш калории??? Ако мислиш дека ако внесеш 300 кал дневно од благо ке имаш повеке резултати од 1300 кал од здрава храна-гадно си се заебала.

20. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Денес си мерев обем, 3 см сум смалила :) И веднаш се познава, по дупчињата на каишите :lol:

Утрово пак го почнав со кафе, морам некако, ама клот. Не пијам кафе со шеќер, така да и едно мало турско ми е сосема ок.
    Изедов сечкана дуња со парчиња јаболко и малку цимет колку да ми даде смисла и мирис, а циметот генерално го препорачуваат во диета како зачин зошто регулира напади на глад.

Денес ми е јаглехидратен ден, па си направив жужу лиснатици за на работа и си носам домашен сос од домати со оригано, кој го јадам како супа (пробав и карпачо да комбинирам во вакви денови и добро ми доаѓа). За вечера ред црно чоколадо и коцка лења пита со чоколаден крем и вишни.

Сепак не е така страшно :)

На Ammy.Lee и LittlePinky им се допаѓа ова.