(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Имам добри вести! :rofl: :rofl: :rofl:

Денес конечно се качив на вага и ослабена сум 7 кила, од 72 сега имам 65. :) Немам повеќе стомак, ослабена сум и во нозете, во рацета ама и во градите, а најмногу ми се допаѓа што се познава на лице, сега сум поубава. :?: Нарцис. :f: :lol:

Последниов период не се замарав многу многу со диетата, си јадев по малце, почнав да јадам понекогаш и благо, ама ретко, пијам за викенд алкохол, ама не претерувам со ништо. Немам ни појдено на трчање, не одам ни на вежбање, ама цело време сум во движење.

Сакам да симнам уште 5 кила, да дојдам до 60 и мислам дека доста ќе ми биде. После ќе му ја мислам за зацврстување. :)

На Buttterfly, macence85, Ammy.Lee и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А за колку време ослабе 7 кила?

И јас се приклучувам на темава, нема смисла веќе само ослаби здебели се правам. |(
    Ми треба движење, физичка активност, еве летово работав и ослабев, сега престанав и одма си почна дебелеењето, абе тогаш можев и по цело работно време да не јадам, се замараш за други работи умот на друго место. А вака немаш занимација и гнети додека можеш.
    Аааа нема веќе, и тоа никакви диети јас си слабеам само со помалку внесување храна. Можам се да си јадам ама во помала количина.
    А сега, одам да си го повозам точачето, мора да се слабее.
    Се надевам уште знам да го возам :?: :D

На PParaskeva му/ѝ се допаѓа ова.
  3. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Паа месец и пол одприлика. :)

4. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    571
    Кажувај која диета ја држеше, под хитно !
    Уствари, може да ни кажеш од што се состоеше твојата диета :wasntme:

Јас досега само физички сум активна, од утре почнувам со УН диетата, ако успеам незнам што би направила од среќа :D

5. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Епа не е некоја посебна диета, туку благо, пржено, сокови, алкохол, чипс не јадам ни за проба бидеќи знам дека ако пробам ќе неможам да запрам со јадење.

Претежно јадам јајца, јогурт, ореви, лешници, домати, моркови, пиперки, од почеток обавезно на сабајле јадев јаболко и затоа сега неможам да опулам јаболка, а не па да каснам, обавезно ако не повеќе барем на сабајле пијам зелен чај, еден период јадев овесни снегулки и компири ама многу ме дуеа и ги исфрлив од исхраната.

Од почеток бев повеќе физички активна, скоро секој ден одев на трчање, сега не одам, ама сум постојано во движење.
    Ја пробав УН диетата, ама катастрофа ми е, неможам да ја држам јас.
    Сега направив неколку дена пауза, роденден ова-она, торти глупости.. и почнав за викенди алкохол да пијам, неможам до толку да се казнувам, инаку пиев флаширана вода. :lol: И кафето го имав одкажано, ама сега пијам понекогаш.
    Од ноември ќе си платам месечна членарина на фитнес и ќе одам секој ден, доста ми се уште 5 кила да скинам, иако ми велат дека таман си сум сега, сепак си имам и висина јас.. и така. :)

И со среќа нека ти е, немој да се одкажуваш имај трпение. :*

6. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522

:wasntme: :$

На anuskaNESTLE, Buttterfly, teddybear и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    :hai: Девојки.
    Ви честитам на сите кои успешно сте ги симнале килограмите и поддршка на оние кои се мачат да ги симнат како и јас :)
    Уморна сум од диети :yawn:
    Последниов период мојот избор беше здрава исхрана и трчање..
    Повеќе јадам салати и овошје додека благо,пијалоци(освен вода :D ) и леб воопшто не консумирам.
    За викендите најчесто за појадок јадам овесна каша..
    И не сум задоволна..Ни грам немам симнато ;( И ужасно се нервирам.Додека некој на одмор си јади хамбургери (а ни грам поправен) , јас си грицкам јаболче.Незнам во што е проблемот. :geek: .Иако е друга тема сакам да прашам дали е можно од тоа што имам нередовен менструален циклус,да ми се подува стомакот? :?:
    Ќе продолжам со ова темпо но стварно веќе губам мотивација. :sweat: .Ми треба вашата поддршка.
    ПС.Дали има некој искуство со капсуливе?Дали се ефективни како што кажуваат? :?:
    http://www.bioclinica.com.mk/shop/item.aspx?itemid=149

8. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Колку калории дневно внесуваш?
    Бидејќи џабе ти е ако се храниш здраво а внесуваш повеќе калории од колку што треба.И освен трчањето вметни и некој други вежби за да ја зголемиш мускулната маса за да согоруваш повеќе калории и кога не си физички активна.
    А за капсулите само фрлаш пари за џабе нема никаква корист од нив тоа е се хемикалии кои повеќе му штетат на метаболизмот и го успоруваат.

На Ammy.Lee и StefChef им се допаѓа ова.
  9. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Ајде јас од денес почнувам. Сакам да пробам да јадам 20тина дена само супа, и некој варива и многу вода и активност.Дали некоја има пробано нешто слично или да барам некоја стандард диета?
    И дали некоја знае како можам да следам внесување и губење на калории?

10. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    ^ Како бе 20 дена само на супи и варива? А протеини, а јаглехидрати? :^) Со планов што го имаш дефинитивно ќе изгубиш многу-здравјето. ;)

11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Одамна ја немам отворено темва, читам и се чудам.
    Па добро бе луѓе, 700 и кусур страни се напишани, испишани и препишани за ние се уште да тапкаме во место верувајќи дека со супа се слабее? Да, се слабее и откако ќе прекинеш да јадеш супа и ќе каснеш леб џабе ти е се.

Значи толку девојки и момци споделија свои искуства, и крајниот заклучок е секогаш ист: УМЕРЕНА исхрана и УМЕРЕНА физичка активност. Минимален внес на калории никогаш не значи здраво губење на тежина, ама работава на кој да му се каже.

На redhat и cocopuff им се допаѓа ова.
  12. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    A да оставиш диети и 300 други глупости и да си поченеш со броење на калории?
    20 дена само на супа и на варива ќе си го упропастиш метаболизмот.Почни си со броење на калории,пресметај си колку калории ти се потребни да внесувас за да ослабеш(ако незнаеш пиши ми ќе ти објаснам).И почни си да вежбаш.

На StefChef му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MorbGoth.666

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Па незнам сите различно ми викаат :( Сакав да јадам од се ама помалку но дали ќе има ефект?
    Денес изедов од сабајле само едно тањирче мусли со млеко, за ручек уште немам испланирано..
    Вода знам треба по 3 или 4 кила да внесувам, а мислев да бидам на супа и варива бидејќи гледам дека никој скоро не успеал само со здрава храна да ослабе..мислев дека така ќе биде најдобро бидејќи не јадам месо, многу ретко и тоа пилешко или полесно некое, не јадам свинско, кафе не пијам веќе ни кога сум излезена, исто и алкохол,никогаш не сум ни можела..Лебот го откажав, па незнам што да додадам или тргнам од храната.Од понеделник ќе почнам и со спорт, па ќе видиме.. :)

14. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ѕирни ја темава.
    fitnes/rezim-za-topenje-masnotii-t18001/

На MorbGoth.666 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MorbGoth.666

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Фала :)
    Ајде ќе ја разгледам :)

16. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Со УН диетата, која ја држев 10 дена па 3 лом, па 10 дена и еве ме сега пак си мешам успеав да симнам 1.5 кг. Пак ќе си продолжам, ама од понеделник, бидејќи си се вратив дома и сега кога фрижидерот е пол со се и сешто, не е фер да не си пробам :Р

17. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    571
    Јас пак, со УН диетата која ја држам 4 дена, и тоа 2 ги зезнав, и со физичка активност намалив -3 кг :)

Ама мене таков ми е организмот, ептен брзо „слабеам“, и после ептен брзо ги враќам килограмите, и пак си сум мече :$

За тие што се мислат дали да почнат да се хранат здраво и да вежбаат-ВООПШТО НЕ ДВОУМЕТЕ СЕ, ПОЧНЕТЕ СЕГА, БАШ ВО ОВОЈ МОМЕНТ, зашто после може да ја снема таа желба за слабеење :)

Ако успеам јас (а има богами големи видни резултати) ќе успеете и вие. Верувајте во себе :)

18. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    ^ Јас сега сакам уште 3 кг да ослабам (ама салцето над мускулите, не вода), а тоа е макотрпно. Затоа подолго време ми треба.
    Како и да е, ти остани така упорна, се‘ ќе биде! :)

На AquaBlue му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MorbGoth.666

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Јас денес се измерив и гледам симнати 2 кг. за недела и помалку. Но добро, последниов период се сум на поздрава храна, е сега има проблем, пукам за благо ама трпам.Ми се лоши денес цел ден, јадена сум грашак со едно парче црн леб, јаболки..
    Незнам што да направам за да не ми се лоши, се надевам до навика е :sweat:

20. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Може да ти се лоши од тоа што немаш јадено.Дали беше цел ден на јаболки и грашок или имаше и нешто друго?АКо е само тоа многу јасно е дека ќе ти се лоши на организмот му треба храна за да може да функционира како што треба.