(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. SwiFtiE-7330

SwiFtiE-7330 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Имам пробувано многу пати да ослабам, но џабе, иако кога држев некои диети симнав дури и до 7 кг, пак ги враќав назад, дури и вишок. Свесна сум дека треба да ослабам, и тоа навистина да ослабам. Сега од годинава сум цврсто решена тоа да го постигнам. Нема да биде лесно оти имам во план повеќе килограми за губење затоа што имам многу вишок. Кога разговарам со луѓе на оваа тема многу велат дека најубаво е да се ослаби ако се јади помалку. Но, не се согласувам целосно со тоа. Мислам дека не треба да јадиш помалку, туку поздраво (се разбира, без претерување, иако е здрава храна сепак има калории). Сега само нека завршат празнициве (нели, нелогично е малку да се зафатиш да ослабуваш за време на празници) и одма почнувам со остварување на мојата најголема цел досега - слабеење. Овој пат сериозно, нема откажување. :) Сега само не знам дали тоа да го правам со некоја диета (како УН на пример) или да си следам мој план на исхрана. :?: УН диетата е навистина добра, ја држев лани и симнав неколку килограми но пуста мотивација се изгуби. :( Овој пат, мора. Планирам и да вежбам на орбит рек, нели без физичка активност не може да се топи масното ткиво.
    Па, се надевам овој пат дека ќе успеам. Најмногу ме мотивира тоа што си го замислувам откако ќе ја постигнам мојата цел, како ќе изгледам и сл. :) Но не е доволно само замисленото, туку треба да се зафатиш со работа и да го оствариш. :)
    Еве нешто што многу ме мотивира, па сите вие што имате цел како мојава погледнете:
    http://funnieplace.com/24-unbelievable- ... ss-stories

На Ammy.Lee и she.narcisse01 им се допаѓа ова.
  2. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Ехее времето кога нонстоп пишував на темава... :D али се враќа времето послем божик ќе ме гледате тука скеој ден 8) Овој пат со иста цел да ослабам едно 10 кила иако сум 180 висока а имам 76 кила...Но нема откажување сега имам добра цел за тоа :D Сватив дека нема причина зашто некој ден да не вежбам.Планот е во подготовка односно коие вежби и диета ќе ја држам и идемее :) Исто така во меѓувреме станав луда по стомачни :D :$ и морам да си направам а секако и одма слика тавам ако ги направам да се пофалам малцее а и да ве мотивирам сите вас.
    А и еве една добра сликичка

Прикачени фајлови:

• Screenshot_1.png
      Screenshot_1.png
      Големина на фајлот:
      551,4 KB
      Прегледи:
      299
  3. SM12

SM12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    46
    Џабе ви се сите диети ако сте пасивни.
    И тие килограми што ке ги изгубите со таква диета, без вежбање, ќе ви се вратат за месец дена.

4. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Еве пола месец како почнав да водам поздрав живот. Не дека имам проблеми со килажа, ептен сум задоволна со телото (иако може подобро! :!: ) ама заклучив дека треба да го почитувам телово и дупло ќе ми враќа. Имам повеќе енергија, поубава кожа, помалку стрес, повеќе концентрација, целата аура се менува и некако полесно се справувам со предизвиците на животов.

Одам три пати неделно на пилатес, секое утро еден час вежбам јога и плус секој ден правам минимум 300 чучњеви и серија стомачни. Стомачните не ги бројам, туку континуирано ги правам додека гледам серија или некој филм, значи по 20 мин. дневно, отприлика.
    Секојпат кога ми е тешко си велам дека еден ден тоа ќе ми биде загревање.
    Пешачам што е можно повеќе и трчам на стаза по 1 час, два пати неделно бидејќи сепак студи. На пролет, лето и рана есен секој ден, некогаш и наутро и навечер барем така правев минатата година.

Внимавам што внесувам, утрото го почнувам со чај од коприва и една чаша со млака вода, лажичка мед, рендан ѓумир, лажичка оцет и малку цимет (препорачувам, многу помага во прочистување и дава енергија а брзо ќе се навикнете на вкусот) во текот на денот си пијам разни чајчиња и навечер чај од ѓумбир.
    Притоа сум долгогодишен вегетаријанец.

Е сега, љубител сум на брзата храна и признавам од време на време си јадам пица и пржени компирчиња ама гледам да не претерувам. И обавезно малку чоколадо, секој ден. Сепак, никако не сакам да се лишам од нив. :D

Одлично се чувствувам и ќе продолжам вака.
    Сите што пробуваат да ги симнат килограмите нека продолжат. Внимавајте на исхраната и вежбајте, не за да сте слаби ами здрави! :!:

На Elennaa, Ammy.Lee, AquaBlue и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Мора да се стаам на диета со оглед дека имам ептен вишок.Мора да им кажам збогум на слатките и смоките.Ќе ставам неколкку сликички за мотивација :D

На Ivy18 и MorbGoth.666 им се допаѓа ова.
  6. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Golden, гледам и ти се откажуваш од благото. Јас дури и го одвикнав. Само како да се организирам со храната ми е проблем. Дали е подобро диета да почнам, ја имам таа од Жан Митрев но знам дека ќе ми се лоши ќе ме тера на гадење..Гледам да јадам варива, грашак, леќа, боранија..После лебот го избегнувам, пржени такви работи исто..Салати гледам да јадам..Што е подобро?

7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Зашто да држиш диета за луѓе со срцеви болести, страдаш ли од тоа прво?
    Прочитај малце http://scoobysworkshop.com/fad-diets/

8. MorbGoth.666

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Ајде ќе го прочитам, инаку не страдам од ништо..

9. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Ех ова благово :( вежбам ама никако неможам да се откажам од благово :sweat: па после вежбање ми се јади повеќе благо послатко е :D
    Некој совет?

10. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Не се терај со сила да избегнуваш туку прави го тоа постепено од причина што уште повеќе ќе ти се јаде наместо да ти се одјаде.Јади повеќе манџи и салати заедно :D Барем јас така ќе правам нема да држам некоја посебна диета туку ќе ги одбегнувам слатките,чипсовите и лебот и ќе јадам се што сакам со граница освен овие работи и ќе вежбам.Еве сега моментално барам некои лесни вежби за почеток :wasntme:

11. MorbGoth.666

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    И јас исто, манџи, салати, се тоа јадам.Ама пак не е тоа тоа, од многу совети што ги имам зимано сите викаат побитно е да се јаде течно (манџи, супи) и чај и вода да се пие, не била диетата толку битна. Но ова се тие јадења што сите скоро ги јадеме и пак нема некој ефект..Колку време е најубаво ова да се практикува?

Инаку дали некој што не држи диета туку што јаде здравоа храна и манџи знае како да брои калории?

12. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Јас колку што знам пиши на гугл има сајтови каде што пишува секој продукт колку калории има ;)
    Инаку вежбиве ги вежбав до 8 минута утре другата половина :$

https://www.youtube.com/watch?v=i1ZzdBgLtZg

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.865
    Допаѓања:
    163.481
    Да оздравам, па ќе се фрлам на симнување на некое килце со 5:2, кардио, уписала сам јога ( :wasntme: ), пилатес по дома и това.
    Ама држете среќа да не отидат во неповрат прилично квалитетен пар груди... мислам, вака нескромно,ама тоа е вистината, што ќе се правам лажно скромна. :wasntme:
    Е нив да ги чуваш бе лепотице!!! :D Е треба, ама ќе мора да отиде и некој грам од нив,ама да ја одржат формата само! :^) Добро ќе дојдат типс енд трикс!

На Golden и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    143.260
    Празниците поминаа, па сега редно време е да се вратиме на темава.
    Да ги уништиме доказните материјали за изедените руски салати, кифлици, печења и баклави :D

Јас среќа периодов постев, па не направив големи зулуми, освен што се изнајадов леб како никогаш до сега. Волку леб немам изедено откако сум родена, а јас вообичаено речиси и не јадам леб.

Од утре се враќам на стандардната шема:
    10.30 житарки со јогурт
    15.00 овошје
    17.00 ручек - што има дома
    21.00 јогурт (ако ме фати криза)

На Ammy.Lee, Dream-Girl, AquaBlue и 2 други им се допаѓа ова.
  15. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Мотивација и подршка за сите, па и за мене

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,5 KB
      Прегледи:
      283
  16. nepoznata33

nepoznata33 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Јас имам симнато 2 кг за недела дена заради болест и поради тоа што таа болест ја комбинирав со диета. Но јас сакам да прашам како да го израмнам стомакот кој го имам под папокот,затоа што над папокот немам стомак односно имам лажиче како што вели мајка ми.

17. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Чиста исхрана и вежбање.

18. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Калориски дефицит.

19. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    ке правиш стомачни вежби ,ке трчаш , здрава исхрана и успехот ти е загрантиран

20. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    571
    Прво и најважно-Здрава исхрана.
    Можеш и диета да си држиш, некоја здрава и сигурна.. Без разлика што само долниот дел сакаш да го израмниш. Ќе имаш само позитивни резултати, можеш и да симнеш неколку килограми (иако малку потешко)..
    Чоколадото замени го за јаболко, тостовите за доручек со овесни снегулки и јогурт, желбата за благо смири ја со неколку кисели краставички.
    И уште нешто
    Ако ти се јаде нешто „водено“: компот, лубеница и што ти знам таму-Не посегнувај одма по нив. Напиј се една-две чаши вода, и желбата за јадење ќе ја снема (проверено).
    Второ-Вежбај.
    Секој ден трчај што повеќе, пешачи наместо да користиш превозно средство, вози велосипед.
    Па прави стомачни, врти хулахоп, џогирај во место и истегнувај се.

Ова применувај го во следните 2-3 месеци, па пиши ни резултати ;)
    И не очекувај за 2-3 недели да се срамни стомакот :D Бидејќи ти останале уште малку масти, кои се најтешки за топење. :D

Поздрав. :*