Ја советував да зголеми калории и да внесува повеќе,зашто знам дека гладува и ќе стане анемична но џабе збориш со инат и тврдоглав човек
Ајде мене да ме советувате луѓе... Оваа зима накачив рекорден број кг 6 и што стигнав до 70 кг никогаш во шивотот не сум била толку и многу ми се познава на телото... јас има тело со крушевиден облик и мастите ми се таложат во бутовите ама ова зима ми се направија и спојлери и стомак што никогаш го немав... почнав неколку денови со диетата на ирена и симнав 1 кг ама некако телото го осекам млитавоа, почнав со орбитрек по пола саат и сакам со време да продолжам да ја зголемувам активноста Проблемот е што јас воопшто несакам диети за слабеење зошто слабеам само дополнително во лицето градите и рацете а бутовите и спојлерите стојат и не изгледам пропорционално .. ми треба совет на каква исхрана и на какви вежби да се концентрирам да си го доведам телото во ред?? StefChef?? плис совет
Јас го користам caloriecount.about.com, на него сум навикната и супер ми е. Имам записи уште од 2008 година Инаку пијам витамини и минерали, затоа што знам дека ако не друго, ќе ми падне имунитетот и ќе настинам, а може и повеќе. Тоа што не ми беше јасно е како е можно со намален внес на калории во период од 10 дена да нема никакво губење на тежина, без да завлегувам во тола колку е здраво или дали се работи за масти или мускули. Чисто математички му пристапив на проблемот. Знам дека не може да очекувам секој ден исти резултати, ама 10 дена не се малку. Како и да е, по овошниот ден работата мрдна од мртва точка. Доволно за мотивација за следните 3 дена, колку што и мепреостануваат од диетата. Чисто од љубопитност, да знам каков ќе биде резултатот. После ќе се префрлам на тоа што ми е веќе пробано во повеќе наврати. Уште во старт знаев дека ова не е диета за мене, ама ме понесе колективното држење на работа. Инаку јас не мислам дека со помалку калории од основниот метаболизам после има јојо ефект. Јас никогаш не сум ги вратила веднаш коилограмите, а секогаш ми биле со ваков дефицит. Дека не е здраво, тоа се разбира, и не треба да се применува од тие причини, ама дека ќе ги вратиш веднаш - само ако се прејадуваш после тоа.
http://en.wikipedia.org/wiki/Starvation_response Starvation mode is a state in which the body is responding to prolonged periods of low energy intake levels. During short periods of energy abstinence, the human body will burn primarily free fatty acids from body fat stores. After prolonged periods of starvation the body has depleted its body fat and begins to burn lean tissue and muscle as a fuel source.[2] Ordinarily, the body responds to reduced energy intake by burning fat reserves first, and only consumes muscle and other tissues when those reserves are exhausted. Specifically, the body burns fat after first exhausting the contents of the digestive tract along with glycogen reserves stored in muscle and liver cells.[3] After prolonged periods of starvation, the body will utilize the proteins within muscle tissue as a fuel source. People who practice fasting on a regular basis, such as those adhering to energy restricted diets, can prime their bodies to abstain from food while reducing the amount of muscle burned.[4] Resistance training (such as weight lifting) can also prevent the loss of muscle mass while a person is energy-restricted.[citation needed]
Веќе неколку дена немам мрднето од место, ни напред ни назад Мислам дека вчера ми беше најголем предизвик, ми беше роденден имаше стварно ептен убави работи, ама јас не апнав Денешно мени: едно јаболко, компир манџа со зелка салата, и за вечера само зелка салата
сакам да сум Sex Toy штета што немам колкови... Вежбам сега вежби од Youtube, ама нешто не е како што треба.. а и немам желба веќе, кога нема подобрување
Имам 12 ипол години имав 68.600 кг пред две недели.Денес се измерив и имам 67.400,многу малку почнав да јадам и нема големи резултати ама не се разоцарувам бидејќи мајка ми ми вели тоа е додека да почнат да се намалуваат масните наслаги.Вчера ми се случи и повратив,сакав да прасам некој ако има искуство дали е од диетата?Загрижена сум навистина,ви благодарам однапред
jас на обем пагам секаде и во стомак и во колкови и во раце нозе а на вага иста тежина сум добро е или лошо и сама незнам знае некој што се дешава ? бев на протеинска диета заврсив па си јадев од се по малку без благо газирано и леб и од утре планирма пак на протеинска уште недела две
Не треба да престанеш да јадеш! Си повраќала зашто наеднаш си ја одземала храната од организмот, и ти се слошило. Нормално е да ти се лоши кога не јадеш како што треба. На овој начин ќе ти се забави работата на метаболизмот, и после што и да ставиш во уста, од се ќе ти се прават масни наслаги. Пробај да јадеш почесто, по 5-6 пати на ден, ама не јади мрсна и пржена храна, туку побај да јадеш салати и овошје многу, варен зеленчук, варени јајца, ориз, печено или варено месо без многу зачини.. Можеш и зелен чај да пиеш.. Не треба да продолжиш така дане јадеш, оти покасно во животот ќе имаш проблеми. Сега нема да ги осетиш, ама ќе видиш кога ќе пораснеш. Плус, на твоето тело му требаат протеини и витамини за да се развива
Значи многу ви сум благодарна на сите вие кои сте ,,учесници'' во оваа тема. Од вас добив ОГРОМНА мотивација која никако не можев да ја добијам. Па вака, веќе 3 ден сум на диета и гледам стомачето ми е намалено. МОРАМ да симнам 10-15 па дури и 20 килограми ако можам. Еве еден совет од мене до вас, пред секој оброк испијте голема чаша или пак 2 помали чаши со вода, а наутро испијте една голема чаша со топла вода и цеден лимон. А кога ќе ве фати огромна криза за благо испијте кафе со захарин или пак изедете едно чоколатце VITANOVA, чоколадото има само 112 калории. Поздрав до сите вас кои сте на диета, а вие кои сеуште се двоумите дали да почните сега или покасно, почнете ВЕДНАШ!
http://popara.mk/2014/zhivot/ishrana/di ... za-7-dena/ го најдов рецептон пред некој ден и решив да го пробам...некој од вас да не го има пробано и да сподели искуство? за првиот рецепт зборувам
Се додека држите “диети“ и читате магазини за тоа како да ослабнете,нема никогаш да ја постигнете целта. Не сакам да ве демотивирам,но лош совет секогаш го има во вакви магазини кој гледаат повеќе читаност него да ви помогнат. Едноставно е троши повеќе,јади доволно(не гладување и диети)
Незнам каде да го посатавм прашањево Од јогуртот баланс плус има некои резултати како што е по рекламите за 10 дена,забрзување на метаболизам,слабеење и слично? Искуства?
Размисли малку логички. Во твоето тело имаш 10 трилиони бактерии(пробиотик). А во еден јогурт имаш 10 билиони бактерии. Колкав ефект ќе има 0.1 %?
Од утре си почнувам со здрав режим на исхрана и вежби, мотивирана сум ептен хаха Со оглед на тоа што сум од поручек на училиште режимот ми е ваков: Лажичка мед веднаш после станување, за доручек шоља мусли со млеко и некоја овошка, на училиште банана, јаболко и една витанова, за вечера манџа со едно парче леб и вечера 1 чаша јогурт или млеко, или пак овошје.Преку цел ден планирам да пијам по 2/3 литри вода. И вежби нормлано по 1 час после училиште, инсенити ќе вежбам, и навечер пред спиење чучневи , стомачни вежби и склекови. Епа ајде, со среќа нека ми е,пред мене се 4 месеци.Морам ама морам да ослабам, целулитот да го тргнам и да го подигнам задникот, и мускулчиња на стомакот, морам баш за полуматура . Ако заради оваа моја проклета мрза не успеам во ова цело лето нема да излезам од дома.:C Предосеќам дека ова лето ќе ми биде едно од омилените. Иначе иам околу 6-7 кг за ослабнување.
Мене овој јогурт ми помогна многу во регулирање на столицата. Во последно ретко го пијам и одма приметувам понередовна столица. Значи јас го препорачувам ама редовно да се пие, секој ден барем по една чаша.
Истиот ефект би го добила ако јадеш доволно зеленчук и овошје. Пробиотици се маркетинг трикови за диетални влакна. Диеталните влакна ако не ги конзумираш во опсег од 25-35 грама дневно ќе ти предизвикаат нерегуларна столица. Диеталните влакна исто така помагаат за хранливите материи поминуваат глатко низ цревата. Храната богата со диетални влакна се зеленчук,интегрални житарици,овошје,мешунки. Не верувај на се што ќе пишат и што ќе кажат,направи свое истражување. Исто има два типа на диетални влакна,тие што се растворливи во вода и тие што не се. Овесните снегулки се богати со тие што лесно се дигестираат. И секој јогурт содржи добри бактерии,разликата е тоа што Бимилк има ставено олигосахарид(олигофруктоза) која ја има во овошјето и зеленчукот. Додај и во муслито ленено семе и ќе ти помогне со варењето во храната.