(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Немојте само со диети, посебно не тие што се мајки...

Прикачени фајлови:

• diet.jpg
      diet.jpg
      Големина на фајлот:
      26,4 KB
      Прегледи:
      235
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Јас конечно завршив со диетата -8 кг за 20 дена, со резултат под очекувањата, од 4.6 кг.

Како и да е, пошто целам на околу 10 кг, сега сум во дилема дали да ја продолжам истата за уште еден циклус, или да ја терам диетата на ирена. Ама мислам дека ќе биде диетата на ирена, затоа што ми здосади да носам храна на работа.

За некој ден конечно ќе почнам и со пливање. Едај чекам.

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Еве ме мене.

За кратко време (скоро две недели) си ги ослабив тие 4 кг, секој ден вежбав и резултатите се очигледни и воодушевувачки. :)

Човек кој цел живот вежба, колку и да се здебели или разболи, телото не го заборава времето поминато во вежбање.
    Си останува нешто и полесно е да се врати во форма.
    Тоа го имам приметено кај себе, многу лесно ми е да се вратам во форма.
    (да изгледам здраво, флексибилно, еластчно, а не како на сликите, не ни сакам да бидам како тие на сликите).

Тешко е само на почетокот, додека навлезиш во шема, потоа се станува навика.
    И треба да научиме да не сме робови и зависни од нездрави работи кои не трујат.

Претходно напишав и за некои кои ме исмејуваа (за тие 4кг. замислете), ама сега си штурат.

Не слушајте ги другите, правете и бидете онака како вам ви е најубаво и како вие се чувствувате најудобно. :)

На Divajn и Rose-tulip им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.253
    Допаѓања:
    91.908

Ариел а зошто не ја пробаш УН диетата ? Навистина е добра и има добар ефект доколку се придржаваш на онаа што е пишано :)

5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Сум ја држела, знам дека има добри резултати. Таа е многу слична на оваа што ја држев, само што за појадок има овошје и распоредот на деновите е различен. А јас сабајле најмногу јадам, ако не се најадам за доручек, не можам да функционирам. Со УН го почнувам денот гладна, и тоа чувство на глад ме држи цели денови, без разлика што ручам и вечерам.

Затоа диетата на ирена повеќе ми се допаѓа, за појадок најмногу се јаде, а за вечера нешто лесно. Навистина помалку се слабее, по 1 кг неделно, ама многу поподнослива е. Сега и не мис е ни брза со слабеењето, можам да си ги облечам старите алишта, иако некои пукаат на мене. Претходно се ми беше тесно.

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    чудна направија сум јас
    два пати ја држев УН диетата и двата пати немав резултат а се придржавав ептен после некој период се откажував
    а оваа протеинската па чудо едно за 10 дена симнав-4 килограми ми требаат уште 3-4 да симнам и сега си јадам од се по нешто ама гледам да сум со дефицит од 500 калории секојдневно и добро ми оди
    ова беше колку да си се окуражам :D сама себе :!:

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.454
    Допаѓања:
    35.073
    Цели 2 месеци ги вежбав само овие месеци,и сега имам рамен стомак.Пробајте,ви ги препорачувам :)

Прикачени фајлови:

8. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Дај препорачајте ми од тие белите корнфлејкс
    незнам како се викаат, како снегулка што се
    ми здосади да јадам корнфлејкс секое сабајле :swear:
    Инаку денешно мени: една шака корнфлејкс со кисело млеко, супа и пречено мелено месо со кашкавал, габи и грашак, и за вечера ќе видам што ќе јадам :)

На devil-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Овесни снегулки...

10. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    262
    По колку пати ги повторуваше и дали ги правеше само овие вежби или и некои други? :)

11. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Овие два дена малку повеќе јадев :) Планирам утре да ми биде витамински ден.
    Денешно мени: две јаболки, две банани, мелено месо печено, супа и сок од портокал и лимон :)

12. tiph24

tiph24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    177
    дечки мајка ми ми купила некои интегрални колачи wellness и o'cake.дали се добри за на школо(5-6колачиња) на пр. да ги јадам или кога ќе ми се пријаде а брзо сум јадела?(1-2колачиња)?

13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Си се запишав на фитнес, трет ден денес. Фино е :) Возам орбитрејк, трчам, тегчиња за раце, вежби за нозе, стомачни.. Сите се на левел 2,3. Целта ми е да ослабам, а не додатно да пумпам мускули (I have them enough big!).
    Внимавам на исхрана, особено навечер. Ќе видиме резултати, овој пат сериозно :wasntme:

Oние цртките дијагонални на стомакот веќе ги имам, само уште треба да го исфрлам масното ткиво на средиот дел.

На Hipster и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  14. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Јас денеска требаше да имам овошен ден, ама ништо, ќе се потрудам утре да е.
    Денешно мени: две банани, едно јаболко, марула салата и мелено месо + габи + пире.

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.454
    Допаѓања:
    35.073
    Овие сите ги повторував 5 пати на ден,а и малку е тоа.Треба повеќе,ама кој колку може.
    Правев и други.Можете на фб да отворете на една страна.Се вика Sixfackfactory.com и таму има многу убави вежби и диети. :)

16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    прашањево и може не ми е на место но ај тука ке пишам
    Дали е нормално пред циклус да си потешка со кило -две и да си подуена ?Се осекам како балон

17. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.149
    ^ Секогаш е така. Не се секирај

18. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Денешно мени: едно јаболко, една банана, парче сирење и кашкавал, една чаша млеко, две чинии супа и две чаши домашен сок од кајсии.
    :)

19. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Марун, која ти е целта што тука пишуваш што си јадела? Во УН диетата пишуваме за да си даваме идеи за оброците и заедно да одбројуваме денови.
    П.с. А да не зборуваме дека 500-600 калории на ден е премалку и штетно за телото.

20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Денес се чувствувам прекрасно!
    Убав ден :sun: ,јас полна со самодоверба и со енергија пред се.
    Само што се враќам од возење со велосипед,заедно со другарка ми извозивме 15 км.
    :rock:
    Иако непотребно кажувам но менито денес ми беше:
    појадок:семки од тиква и портокал
    Ручек(пред возење):1 парче леб со маргарин,парче кашкавал и салата од марула
    и сега после возење си изгрицкав една краставица :)
    Бидете упорни,и остварете ја својата цел.
    Јас во тек сум со мојата на забавен начин и во друштво.Секогаш така е полесно.
    Имајте убава вечер :hai: