Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Секоја зима качувам по неколку килограми вишок,кои редовно во мај и јуни се трудам да ги намалам пак.
    Критични ми се некои 4 килограми кои ми се наталожени баш кај колковите и стомакот.Пред две лета имав качено можеби така 5-6 кг повеќе ама успеав да ги намалам па дури и помалку отколку што имав и пред нив.
    Тогаш по два пати дневно јадев само шопска салата,не штедев на сиренце во неа,бидејќи многу сакам сирење,пиев литро и пол вода дневно,и на два-три дена си дозволував и по некое кроасанче со чоколадно млеко или по некое чоколатце (иако мене благото баш и не ме поправа,сепак го редуцирав и него).
    Сега сум пак на салати и сладолед. :) Но овојпат и вежбам,и засега сум задоволна со резултатите.
    Сите кои можете да јадете салати по цел ден,практикувајте го овој вид на диета,здраво е а сепак и се слабее.

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    со протеинска диета!
    јадев само јогурт кисело млеко сирење (кравјо) салати понекогаш овошје варени јајца и варени виршли
    печени зеленчуци ко турли тави, спањаци, и само тоа :) не беше баш чисти 2 месеца, 2 и некоја недела скоро :D
    едит
    п.с од кога ја прекинав диетата ослабев уште некои 3 кила!
    ;) си јадев нормално и слабеев, ама оддамна беше, сега потешко оди :|
    сега варирам последниве 2 години 58-63 само овие кила ми се вртат :devil:

3. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Мислиш имаат 200 калории.

Нема потреба од таков почеток на одговор. А колку ослабе и за кој временски период?

Ако си испила 200 гр млеко од 3% маст, значи имаш 2х60=120 калории
    Ако си изела средна банана, значи имаш 60 калории
    Ако си изела 6 бисквити неинтегрални имаш 160 калории
    Ако сето тоа си го измешала, имаш 340 калории.

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.392
    Допаѓања:
    250.194
    Затоа јас сеуште не сум гладна :D :D :D
    Сега си варам компири, пире ќе си ги направам, без маргарин, без зејтин, само ќе ги згмечам, и еден домат ќе зеам. За вечера салата. Ќе гледам да не надминам 1200 калории.

5. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Јас од утре почнувам со јаворов сируп.....го пијав ама само 5 дена и со малку трчајње симнав 7 кила :clap: а сега сакам да слезам 10 зс имам 67 а тоа е многууууу :devil:

6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Еве моето денешно мени

Денот го почнувам со кафе-обично наше македонско без шеќер (инаку станувам секое утро во 7-30 h, ја носам малата во градинка)
    Околу 10 часот Доручек- банана, мусли на виталија со млеко, после пак банана околу 12 ч.
    Ручек околу 15-16 ч - посна манџа ( ориз, компир, морков, патлиџан-потпечено во релна), патлиџан и краставица салата со маслинов зејтин и младо кромитче, без леб.
    Вечера -краставица со јогурт или краставица со туна.

7. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Аха, значи гледам и без ограничување на калории се слабее. Епа супер, фала на напишаното.

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    ^^Па нели мила прашував за калории :!: , реков дека не знам да бројам :lol: ...и сега не бројам, само онака ќе ѕирнам отприлка кое колку калории има...ама не се придржувам до тоа дневно да внесувам 1000-1500 калории.
    Се` што јадам е во мали количини...на пр. еве манџата од погоре во чинијата си ставив две супени лажици и повеќе јадев салата. ;)
    Вечер -една краставица на пр. со туна од 95 гр. или пак краставицата ја прелевам со 100-150 мл. јогурт.
    А тие муслите што ги јадам во Зегин се најефтини-84 ден. и има со вкус на јагода, папаја, кајсија...4 супени лажици мусли со 100 мл. млеко или јогурт (така пишува на кутијата) :)

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Јас утринава се мерев и за 9 дена, вагата покажува минус 4 кг.
    Да не се залажуваме, тука 2 кг се само водата, а секогаш првите 10 дена се онака турбо... па сега очекувам да стагнира некоја недела.
    Сеедно, немам определена временска рамка, овој режим на исхрана ќе потрае... доживотно. :lol: :D
    Шала.

Леб сосем исфрлив, газирано и благо исто, освен чоколадо за готвење, еден ден во неделата јадам по ред чоколатце или два.
    Изминатава недела имав дури 2 овошни денови.
    Додека омиленото овошје е на репертоарот да се искористи. ;)

И овај што друго битно... :?:
    А да, кога има компир и месо, го бирам едното или другото со салата.
    Вчера му реков збогум на крцкавото коковче и јадев само печен компир со салата.
    Денес од манџата ги одбрав само брокулите и морковот, повторно со салата.
    Пак ќе кажам, за мене количината не е толку важна, колку комбинирањето и мешањето на видови храна.

Тука обрнувам повеќе внимание.

На Marilyn-Monroe и ludoto19 им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Јас денес за доручек една банана, за ручек една чинија грашок со патлиџанче и до вечер пак нешто овошје. И зумбата нормално :) Не ни ми се јаде, ниту пак имам некоја си ненормална потреба да гнетам :lol: Ама мерак ќе ми биде кога ќе си го фрцкам телово на плажа :rofl:

11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    жени знам дека ќе ме тепате :tmi: Aма ми искрсна свадба и тоа на 25ти, така да, морам нездрава и турбо диета да фатам :tmi:

денес ми е 2 ден како јадам само марула со краставица и ротква по 3 пати на ден
    уште утре вака после 3 дена само патлиџан и краставица!
    немам проблеми зашто ми се навикна организамот на помалце храна!
    не се мерам, страв ми е, ама искрено не се осеќам нешто баш-баш ослабена :(
    морам вакви скапани диети, зашто сум на свадба кај другарка од средно, а не сме се виделе оддамна, не сакам шок да ги мавне другариве од средно,кога ќе ме видат, а знаат дека сум вечно на диета :lol:
    така да, овие 20тина дена вакви некои скапани диети ќе држам, да се надеваме дека барем 5 килца ќе ослабам :)

12. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Ајде подршка и за мене :D Веке една недела правам некој вежби што ги најдов овде на форумов,резултати нема некој посебно бидејќи тешко се откажувам од храната....не можам бе не можам....многу се нервирам после од ко ке каснам па макар и мало залаче :(

13. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Во ред.

14. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Лудо19, знам дека не е добра за здравјето таа диета со многу гладување, знаеш и ти. Штом е свадбата за 20 дена зошто не ја пробаш диетата: ДИЕТА ЗА ТИЕ ШТО НЕМААТ ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ. Во таа тема ти е напишана диетата. Иначе и таа диета се држи 20 дена и можеш да ослабеш од 7 до 10 кг.

Види, ти си знаеш дали ти одговара, ама мислам дека таа е поздрава за разлика од оваа бидејки јас ја држев диетата и ни еднаш не почувствував глад, ниту ми се слоши, а сепак ослабев и во обем и на вага.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Дечки ај да ве прашам нешто... :?:

Со ун диетава си подослабев јас така ама и се ближи крајот...уште 12 дена. Мислам дека нема уште многу да симнам до крај. Е сега ми треба советче дали да направам пауза или после тие 90 дена да почнам друга диета ама малку по строга???
    Малку ми е страв да не направам некој контра ефект :^) , па затоа секое советче ке ми биде добредојдено.

16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас вчера направив еден грев,јадев хамбургер,но без компирчиња и мајонез,само со кечап :wasntme:
    пешачев за 2 саати,за вечера имав само краставица и чај од камилица,си легнав гладна :)
    Oд кога почнав да намалувам на храна сега што и да јадам и пијам,ме сити брзо,еве сега пијам нескафе со млеко,и се чуствувам како веке јадена,а не сум појадувана :^)
    Mелани јас мислам да си направиш пауза,па после 2 месеци почни ја пак ун диетава :wasntme:

17. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Па можеш да ја почнеш Аткинсовата. Со неа мислам дека ќе имаш добри резлутати. Ама построго. Значи со ептен внимавање. По ЛП ќе ти пратам една ептен добра страна, каде Аткинс е екстра обработен, имаш доста објаснувања, па дури и рецептче некое ќе се најде.

АМА и откако ќе помине свадбата внимавај што јадеш за да не биде нели она кое не го сакаме(јо јо ефект).

Јас иако си ја исполнив целта, внимавам што и како јадам. Некако се навикнав на таа исхрана, освен што за појадок може да кркнам и некој геврек и сл, ама сепак ручекот остана месо и салата, вечера ретко.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vaskatodi

vaskatodi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Добро утро ,еве ме жива ,здрава и гладна ,пијам турско и ве читам вас ,инаку до вчера прво фб уклучував ама сега ме копкаше што се случува тука ....имам чувство дека сум најслаба на свет оти ептен ми се јаде си мислам стомакот ми е залепен го гледам на огледало он уште вака ко тапан а јас гладнаааааааааааа...и искрено ,тука има подршка...прекрасни сте :)

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    11.670
    Мислам дека треба да правиш пауза толку време колку што си ја држела. Туку да те прашам нешто... Колку ослабе ако не е тајна? Пошо и јас ја држам и сега за сега добро е.
    И друго да си прашам... Таратурот се смета за салата???? :?:

20. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mислам дека да -салата е :)
    Jас сега јадев и ме насити доста,ми држи со саати ;)