(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    од утре планирам да почнам со диета и вежбање
    многу сум загреана да смалам некој килограм , дај ве молам дајте ми некој режим на исхрана или некоја диета нешто. Немам врска од овие работи многу ке ми помогнете. Благодарам однапред

2. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Nana19,толку ли ти е проблем да отвориш во "диети"(што ги има во изобилство )да си разгледаш ,па да си одбереш соодветна диета :?: .

На Marossa и Silver.E им се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Темава е мојата најболна точка, на форумов. :D

Убаво си симнав 22, ама качив 12. Алал да ми е. Стварно. Тутурутка. Моментално имам симнато само 3. Што значи, сега сум - 13. Почнав со нешто, со што, поима немам ни јас. Гледам исхраната да ми се базира на протеини и зеленчук. Во главно тоа јадам. Јајца, урда, краставица, домат, обарени виршли, туршија, маслинки, праз. И пијам чај со натрен. Во просек по три/четири чајчиња дневно. И гледам повеќе вода да пијам. На млекото му правам тата-мата, не ме задоволува мене пола кило, на едно пиење. Така што, пробувам да се контролирам, или цело кило или ич. Многу сакам млеко, се давам во него. Најчесто наместо вечера, млекото го пијам.

Колку оброци дневно, не знам ни јас. Во случај да јадам леб, јадам само црн со такви јаткасти плодови внатре. Ама и тоа многу ретко. Во салатите ставам од сите можни зачини. Бучкуруш.

Еве вчера на пример, дури касно вечерта се прибрав дома. А од сабајлето каснав само две јајца. Бев прегладнета. И на враќање си купив хамбургер. Цел го смачкав. И гледам сум го симнала ова третово килце. Ама затоа цел ден бев до движење, не знам дали воопшто седнав.

Така што... што е ова моево, благе везе немам. Гледам повеќе да се движам. Секој ден одам неколку автобуски станици пешки. Или цепам од една населба, во друга. Одам на Водно, ако си најдам некоја жртва. И така. После некогаш дома кога ќе се најадам, ќе ме фати грижа на совест, па ќе ја земам топката, ќе почнам да играм со неа. Де фудбал, де кошарка... што ми дојде. Среќа немам комшии долу.

Еден ден имам протеински ден, еден ден сум прегладнета, трет ден јадам хамбургер. :D

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    Јас вчера бев на воден ден, бидејќи завчера се удавив од јадење благо. А денес, нешто слично на завчера само помалку :| :| пробав некако да избројам што се внесов од сабајле и излегоа накај 1300 калории така да до утре нам да јадам ништо. Што поточно јадев? Се одлучив да јадам протеински доручек од 3 белки и 1 жолчка кајгана пржена на 1 лажиче маслиново масло. Плус одозгора си додадов доматен сос и една чаша баланс јогурт. Но, не ме најаде..... Па ајде изедов плус уште 1 гранола барс (едното од нестле, а другото на виталија) и 1 ред чоколадо. И плус една рака јаткасти плодови (сончоглед мешано со ореви). Е вака се најадов. Количински премногу. Знам, но бев прегладнета, вчера ништо не јадев а плус вежбав фитнес кардио и едни вежби од јутуб за потенка половина. Значи заклучок: мене нема да ме најаде кајгана од 3 белки и 1 жолчка макар и јогурт плус.
    За нареднава недела што иде планирам да јадам житарици со јогурт и 1 парче овошје тоа веќе со сигурност би ме најадело. А потоа од понаредната недела се враќам на ун диета и ќе ја држам 20тина дена. Дали имате некој совет или предлог за мене пример што би можела друго да доручкувам или како да не се прејадувам. Сепак 1300 калории за 1 час се премногу......... :@

5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Повеќето од таа килажа е вода,не знам што има тука да се слави.
    Не те демотивирам,сакам да ти кажам да идеш бавно и да се тргнеш од диетирте и брзо слабеење.
    Вагата не е мерило за прогрес,зашто во килограм еден имаш вода,коски,мускули и масти.
    Прашај се што сакаш да изгубиш?

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Па се јадам јас и вода пијам многу,тоа и порано не само сега.
    Не избегнувам ништо,само после 7 часот не јадам и за мене тоа е доволно,мене диетата ми е одлична.
    Не гладувам напротив,во 11 или 12 си легнувам па супер ми е,на сабајле на улилиште доручкувам,значи баш НЕ ГЛАДУВАМ.Не знам што е лошо во диетава т.е не е ни диета туку како режим на живот,кој што навистина ми се допаѓа. :^)

7. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Заклучок:НЕ ТРЕБАЛО ДА ГЛАДУВАШ ПРЕТХОДНИОТ ДЕН,ЗАТОА СИ ЈАДЕЛА ПРЕМНОГУ!

8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не знам каква е таа диета со благо,но без протеини и масти ти губиш мускулатура.
    Ти мислиш дека е доволно затоа што се држиш свето да вагата покаже помалку,заборавајќи го фактот дека телото не е само масти,има други работи како коски,мускули,вода,гликоген.
    Можам за 1 ден да ти ослабнам 5 кг без јадење јаглехидрати,знаејќи дека јаглехидратите задржуваат вода.
    Тоа е пребрзо и треба да идеш максимум до .5 кг на секоја недела.

9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Јадам и протеини и јаглехидрати,протеини повеќе. :rofl:
    Па добро 5 дена уште малку е 1 недела,па 2,5кг и не се многу. :)

10. bemmy

bemmy Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7
    Веќе 22 ден ми е од диетата. 8) И стварно има резултати, нозете и стомакот ми се ослабнати. За ручек изедов половина парче плескавица и чоколадо од виталиа.

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Денеска ми е 43 ден, и сум ослабнета 11 килограми :rock:

12. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Kikiriki koga e najdobro da se jade? Vo posledno sum zavisna od niv :lol:

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Ако ме прашуваш мене, нема добро време да се јаде кикирики. Масни се, калорични и го дујат стомакот.
    Има многу покорисни апетисани од кикирикиве, јади бадеми и лешници непечени ако ти е за занимација, барем внесуваш корисни калории во себе.

Деј-дрим не се обесхрабувај, 2.5 килограми се само почеток.
    Млада си, т.е мала си, метаболизмот многу побрзо ти работи него на нас постарите, не ти требаат ригорозни диети за да ослабнеш.
    Оди си така, јади си убав појадок, ручај си без леб или со малку леб, и не јади после 6-7 часот.
    Повеќе салати и овошје, без чипсови и чоколади.
    Вежбај на физичко, трчај, играј кошарка, одбојка што и да играте, трчај низ сала било што само немој да пишуваш домашни тогаш како што сме правеле сите ко деца.
    Сега 2 ипол, за месец дена уште 2-3 и така постепено, ќе бидат 10 кила за 4 месеци.
    Ништо не може преку ноќ.

14. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    612
    Годиниве како минуваат се повеќе и повеќе учам за организмов како ми функционира што треба да јадам,што да избегнувам за да бидам фит! Сум пробувала и јас многу погрешни брзи диети и единствено што добив е расипан желудник и чир и секако моментални резултати! Сфатив дека треба да си воспоставам постојан режим на храна и така да се одржувам( нормално ако сакам да изгубам некое кило идам малце поригорозно т.е со мало органичување на количинскиот внес на храната а не со изгладнување затоа што јас сакам да си јадам! :D и не знам како некој функционира без јадење.Токму поради тоа ќе изберам во текот на денот да изедам печени компири,салати свежи,тиква,житарки и сл.отколку само 1 во денот да јадам хамбургер! Да нормално дека има период 1 во месецот да си дозволам вакво guilty pleasure!).
    И сега за сега супер иде, иако малце стагнирам со губење на килажата или пак можеби така мислам бидејќи пливам и приметив дека ми се направија мускули па можеби само така ми изгледа! Приметив некое мало намалување во обемот ама на пример масните наслаги на одредени места си стојат ми се чини само со липосукција ќе ми се тргнат! Особено мислам на делот на грбот и меѓу нозете! Дали треба да зголемам и да вметнам малце повеќе кардио вежби и малце џогирање можеби? Нема да дојде лошо некој совет од вака стручните и начитаните на форумов... ;)

15. RuzicaT

RuzicaT Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Dream Girl koja e taa osumcasovna dieta...pisi ili daj mi link..jas ozbilno se resiv za medicinskata dieta od utre ili od ponedelnik...100 pati ja pocnav inace, i maximalno eden de da izdrzam ili pola den... i mesto da slabeam se poveke se debelam, so moeto vecno OD UTRE..ufff se nerviram duri i koga pisuvam,,,letovo bev 58 kg i mnogu mi bea sea sum 65 i moram da prezemam nesto, odam se nagore :(
    jas pak ke pisam..... i moram da ve izvestuvam site, mislam deka samo taka ke izdrzam :*
    [mod-kirilica:3gd2xpbm][/mod-kirilica:3gd2xpbm]

16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Да ве насмеам,малце доста со диетите :))

На hristinnnna, Ariel и Meredit им се допаѓа ова.
  17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Оф леле подршка до сите, хахха јас па си имам мака да се поправам малце :)

18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Сто пати сум кажала и пак ќе кажам. Не се изгладнувајте, не си забранувајте. Научете да ја комбинирате храната правилно и научете да ја внесувате во период кога вашиот организам најдобро ќе ја прифати. И бидете физички активни. Половина час пешачење ви е ДОВОЛНО!

На Rose-tulip, Gioia, Marossa и 2 други им се допаѓа ова.
  19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Кажуваш на очајни чуѓе и луѓе поврзани со тоа што ќе каже вагата.
    Како една бројка да е поважна од нивното здравје.
    Тоа не иде така,али тоа е :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.