(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Денес најдобриот ми другар јадеше милка и мене ми понуди и ми даде 2 реда и некако непријатно ми беше да го одбијам, а не дека не ми се јадеше. 8)
    Голем грев направив?
    Не сум јадела 10+ дена благо, ама сега ми се јадеше и морав да земам. :D :$

2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    91.893
    Хахах не ти се јадело ама после ти се јадело а Дрим :D Или момент на искушение и стрв :D
    Не е страшно штом повеќе од 10 дена не си каснала благо,нареден пат кога навистина нема да сакаш фино лепо одбиј го ,несакам и готово
    А сакаш т.е сакам потајно сакам и јас,кој одбива чоколадо ? Но мора да успееме и да стигнеме до посакуваниот резултат :)

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Пишав дека сакам, а не дека не сакав, се правев како не, не не сакам, а сакав и на крај земав. :D
    Не сме се разбрале, ама да тоа е, ајде нема врска. :D

4. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    91.893
    Грешка разбирање но оваа нека биде не само кон тебе мислење туку за сите овде :D Сакаме ама мораме да викаме дека не сакаме :D

5. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ох и мене ми се јаде благо, ама до сега немам направено прекршок!
    Многу ми е тешко кога сум на школо, сите јадат сендвич, кроасани, чоколада, ама јас не се давам така лесно!!! :muscle:

6. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Значи ја ако се решам за диета поради притисокот од околината мора да а прекршам..А можеби и подобро е и без диета туку броење калории....И секја недела се мерам :) И секој пат е по пола кило помалку :^) Може два кила иам помалку(според вагата) а не забележувам нешто промена..Се мерам во истите алишта не јадена....

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    Мене денес ми е овошен ден. Веќе ми се тресат рацете. :(
    Ќе каснам супа покасно, а може и една салата марула да изедам, не го бива вака. Само благо да не каснам и на коњ сум.

8. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Jas ja drzam ^^sedum dnevna dieta^^ denes mi e 5 den se merev -2kg zadovolna sum, i bas sega napraviv prekrsok jadev crna alva. Sakam da prasam dali crnata alva e mnogu kaloricna. Se izvinuvam za latinica od telefon sum. :)

9. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Да,јас сакам да ослабам.
    Бев на фитнес некое време намалив неколку kg,ги вратив,целосно.Сега почнав (УН) диета.И според вашите резултати месечно,доколку се придржуваш,може сигурно 5-10 кг да се ослабне.Си кажав в себе,јас околу 10 килограми дека ке ослабнувам секој месец од божјава диета.Го раскажав планов на постара личност и ми рече дека 20 килограми за 2-3 месеци не е многу здраво да се ослабе,може да се разболиш.Ти се менувал целиот метаболизам на кој можеби и неможе доволно време организмот да ти се навикне.Се инаетам иако знам дека можеби е вистина.Бев и советувана дека секој месец по најмногу 5кг да ослабнувам доволно е,отприлике годишно 20-27 килограми да ослабнам.Но незнам,чувстувувам како малку да ми е тоа.А за да имам нормална килажа,односно како моите врснички и според висината треба да ослабам 30 килограми,НАЈМАЛКУ.
    А инаку,за ослабнувањето,најстрашното-страв ме е од ЈОЈО ефект,иако тврдења се дека после диетата која ја држам нема јојо ефект бидејќи организмот веќе ти се навикнува на таква храна а и не само тој туку и ти се навикнуваш на тој начин на исхрана и не се премногу прејадуваш,продолжуваш со помало количество на благо и леб.
    Па ако може некое советче да ми доделите би било убаво од вас :angel:

10. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Прво не знам кој ти кажал дека ќе слабееш 10 кг месечно, тоа е индивидуално. Второ ако не се прејадуваш, намалиш на леб и благо (како што сама си напишала) ќе ослабиш без диети и изгладнување. Ја имам држено диатава пред многу години и килограмите се враќаат. Сега сум си на мој режим и сум задоволна од изгледот, но сум и фиизички активна. Ти размисли што сакаш да постигнеш и на кој начин ќе стигнеш до тоа.

11. Natence18

Natence18 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Предложете ми некоја диета од која ќе можам да ослабнам околу 5 кг за месец дена :)

12. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Од вчера ја почнав 8 часовната диета, со мала модификација- јадам од 10.00- 18.00 часот бидејќи така најмногу ми одговара. Иако самата диета дозволува да јадеш што сакаш, сепак јас ќе гледам да не бутам глупости, со тоа што решив дека за појадок ќе внесувам јаглехидрати(ако ми сака душичката благо, само во утринските часови), додека за ручек нешто месо, салата, јајца....За вечера некако немам време, така да ја скокам :D Сакам да симнам 5 кг, оваа диета ми изгледа најок пошо не е класична, туку му доаѓа повеќе и како начин на живот а кон тоа и се стремам. Ич не сум наклонета кон брзи диети, кај нив секогаш ми било нејасно што откога ќе ги симнам килограмите? Затоа ова засекогаш и на коњ сум :P :D

13. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Денеска пак ми кажаа дека многу сум намалила! :rock:
    Ајде уште неколку дена влегувам во 3 месец од диетата :)

На Saki15, Dream-Girl и Elennaa им се допаѓа ова.
  14. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Мноогу ми се јаде благо луѓе,ќе си умрам.
    3 дена досега одбивам секакво благо, и замислете колку ми е тешко, па поготово коа дома на изволте имаш чоколада со лешници и кроасани?Хистерија ќе ме фати, не се издржува ова поќе. ;( Али нема, не правам прекршок, мислам дека и една коцка ако изедам ќе иам грижа на совест.па ајде, ќе трпам. :(

15. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Ма на школо воопшто не јадам веќе цел месец,евентуално кога ми е мерак си земам Виталиа оние чоколатца.И неколку кардио вежби и доволно ми е тоа.Иако во поголемиот дел јас јадам само 2 пати на ден а највеќе масти внесувам во ручекот и затоа комбинирам со некоја салата.Планирам веќе воопшто да не јадам за ручек или пак само јајце.Но,јас неможам секој ден иста храна да јадам,бидејќи ке ми стане одвратна |( .
    Иии да како благо ја користам диеталната чоколада од Виталиа,и исто така наутро јадам Мусли-чоколадни(си останав верна на нив :lol: ).

16. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    На организмот му е потребна храна за да функционира.Како ти планираш да функционираш во текот на целиот ден само на доручек и тоа мусли? И уште планираш да го исфрлиш ручекот од мени.Доручекот е приоритет да ама и ручекот е многу важен, наместо тоа што јадеш виталија можеш некој сендвич со ржан или интегрален леб со пилешко или мисиркино месо и некоја салата. Затоа што само јајце за ручек не бива.

17. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    91.893
    Денеска почуствував самодоверба,убавина и среќа :)
    -9кг а за некој ден ќе праам 2 месеци откако сум на УН-диетата :)
    Кошулата,онаа омилената која ја имав носено само 2 пати пред 2години повторно ми е точна :tmi: копчињата се едно до друго без ниакков проблем,комотна ми е :lol:
    Панталоните кои неможев да ги закопчам веќе удобно си ги носам на себе...
    Ми се познава,но треба уште....,бравоо само напред ме подржуваат :lol: Па тоа и ми требааа беее подршка за да можам да успеам.

Тоа што се почуствував денеска убаво во моите омилени парчиња на облека ми даде уште толку волја да продолжам напред и да не се откажувам,сепак тоа е нешто што најмногу посакувам :)

Бидете храбри и упорни,се се исплаќа на крај :)

На Saki15, Maroon5, Ema.Sk и 2 други им се допаѓа ова.
  18. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    894
    Завршив со диетава на Жан Митрев вчера 8)
    Резултат поразувачки -3 кила вкупно,за три недели држење без прекршок направен.Искрено мислев уште една недела да ја држам ако денеска видам добар резултат но се откажувам,доста се 3 недели.Инаку ја држев 5 дена па два дена пауза,и така три пати,како што треба нели,во слободните денови не јадев воопшто многу,пошто веќе и немам апетит.Значи единствено утешно е што обемите ми се намалени доста пошто се мерам комплет секоја сабота.Денеска и утре пауза а од понеделник ќе видам како и што ама сигурно не се откажувам,има да ослабнам па што сака нека биде.Во април 2011 имав 93 кила,во април 2012 и сега имам 73(значи килава ги имам скоро добри 2 години и неќе надоле :( ),ако можев тогаш 20 кила да симнам,можам уште 10.

19. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    Еве ме мене повторно. Во рок од 1 месец два пати ја пробав ун диетата и не ми беше успешна. Проблем, на јаглехидратен ден секогаш прејадувам (во буквална смисла) и не симнав ниту 3 кг. Јас имам за симнување 6-7 кг, од денес почнувам со броење на калории. Тоа начин на слабеење е многу популарен и доста успешен како што слушам :?:
    Си симнав на телефонот една апликација за броење калории, па се надевам дека овој пак ќе биде успешно завршена мојата диета. Исто така ќе се ставам на предизвик 1 месец без благо(од типот на милка и сличните, маленките чоколадца од по 5 денари, сите торти и слатки)! Неможам вака, како што бев на ун диета секој 4ти ден чоколадо, затоа што сум ужасен зависник од чоколадо и благо. Замена за благо и чоколадо ќе ми биде темното чоколадо на виталија по 1 ред неделно и 3-4 пати неделно по една гранола бар на виталија (без разлика дали е со чоколадо или не).
    Денес исто така ќе се измерам околу половината и бутовите, за да видам дали ќе имам резултати за 1 месец.
    Јас го пијам 1 година зелениот чај на гуд нејчр во филтер кесички што е, и сакам да му најдам замена, некој поефикасен, се мислам дали да купак зелен чај на ласој??
    И плус уште нешто, неможе да продолжам да ја држам ун диета бидејќи во последно време сум повеќе физички активна. Возам ролери, трчам, одам на зумба и дома ќе почнам да правам чучневи и неможам цел ден да бидам само на 300 гр варен грашок, салата и 2 јаболки (типичен скробен ден). Затоа мислам дека со броење на калории ќе биде поефикасно.
    Благодарам на читањето и ако иамте соет плус или некоја замерка слободно поправете ме :)

20. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    Еве ме мене повторно. Во рок од 1 месец два пати ја пробав ун диетата и не ми беше успешна. Проблем, на јаглехидратен ден секогаш прејадувам (во буквална смисла) и не симнав ниту 3 кг. Јас имам за симнување 6-7 кг, од денес почнувам со броење на калории. Тоа начин на слабеење е многу популарен и доста успешен како што слушам :?:
    Си симнав на телефонот една апликација за броење калории, па се надевам дека овој пак ќе биде успешно завршена мојата диета. Исто така ќе се ставам на предизвик 1 месец без благо(од типот на милка и сличните, маленките чоколадца од по 5 денари, сите торти и слатки)! Неможам вака, како што бев на ун диета секој 4ти ден чоколадо, затоа што сум ужасен зависник од чоколадо и благо. Замена за благо и чоколадо ќе ми биде темното чоколадо на виталија по 1 ред неделно и 3-4 пати неделно по една гранола бар на виталија (без разлика дали е со чоколадо или не).
    Денес исто така ќе се измерам околу половината и бутовите, за да видам дали ќе имам резултати за 1 месец.
    Јас го пијам 1 година зелениот чај на гуд нејчр во филтер кесички што е, и сакам да му најдам замена, некој поефикасен, се мислам дали да купак зелен чај на ласој??
    И плус уште нешто, неможе да продолжам да ја држам ун диета бидејќи во последно време сум повеќе физички активна. Возам ролери, трчам, одам на зумба и дома ќе почнам да правам чучневи и неможам цел ден да бидам само на 300 гр варен грашок, салата и 2 јаболки (типичен скробен ден). Затоа мислам дека со броење на калории ќе биде поефикасно.
    Благодарам на читањето и ако иамте соет плус или некоја замерка слободно поправете ме :)