(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Дали планираш да живееш само од овошје и зеленчук? Млечните производи, месото, сојата и секој извор на протеини и те како ти се битни за здравјето.

2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.608
    И јас ке те дружам од денес со аткинс сум И јас сум си месар така да немам гајле од диетава само ке ти напоменам да змаш шумливи калциум и магнезиум вит ц За ефект има многу голем ефект барем кај мене ја држев едно време за 10 дена симнав 4 килограми и не ги вратив до сега така да одам и јас уште недела дбе со аткинас да ги досимнам и тиа 3-4 килограми што ми останаа

3. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    Помина една недела од кога сум на здрав режим на исхрана, дополнето со броење на калории.
    Искрено, не очекував толку добри резултати. Значи, повеќе од задоволна сум!
    Почнав со 62.8 кг и за една недела стигнав до 61.5 кг. Имам за симнување уште 6-7 кг.
    Јадам за појадок 2 исти овошки или само една и скоро секој училишен ден јадам плус по еден бар на виталија наутро за да имам повеќе енергија дека сум 1ва смена на училиште па можностите за појадок ми се ограничени. Дома за ручек исхраната ми се базира на протеини и тоа: туна конзерва во вода, пилешко месо(печено или варено без зачини), јајца (исклучиво варени по 2-3) комбинирано со салата без оцет и сол само со лимонов сок (свежо исцеден) и знам да си каснам едно парче интегрален леб.
    За ужина најчесто јадам 1 оризова плочка од оние на макпрогрес новите одозгора со едно мало лажиче мед и понекогаш ставам и малку семки од тиква или сончоглед. МИЛИНА! Или пак пијам 1 чаша баланс јогурт заедно со замрзнато овошје и една оризова плочка или млеко 0.5% масленост со едно парче овошје. За вечера јадам најчесто 1 варено јајце, салата и едно парче фета сирење или пак една чаша јогурт со салата и едно варено јајце.
    Сето ова комбинирано со 2 пати одење на зумба и 5 пати одење на теретана(кревање тежина + кардио вежби). За енергија пред тренинг знаев да каснам 1 банана.
    Инаку апликација која што ја користам за броење калории е myfitnesspal.
    Мотивација имав страшно голема! Само вака да продолжам ќе бидам најзгодната девојка летово
    :lol: :lol:
    Инаку денес имав ден за мамење. Па се почастив со еден сладолед :$

4. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    - 16 килограми!!! :rock:

На crimson, k.r.i.s.t.i, AnaMKD и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    91.890
    Бравоо :clap:
    Достигни ја идеалната тежина ,онаа посакуваната,но внимавај на здравјето :!:
    :*

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.608
    Ја сум -9 килограми од јанурари па наваму со паузи секако
    за мене е сепак успех

7. k.r.i.s.t.i

k.r.i.s.t.i Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    50

8. natris

natris Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    devojki,dali nekoj ja drzel DASH dietata? Ja preporacyvaat kao za zdrav nacin na ishrana... bas sega ja citam na dijeta.net....

9. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Здраво на сите!!! Zeka is BACK!!! :geek:

Се дружиме повторно!! :))

Морам да се пофалам, за 2 недели 2 цм во обем ослабена :) Одиме понатаму, да бидеме витки, слаби и конечно да си ги одбираме убавите парчиња гардероба :)))

незнам дали е малку или многу, но повеке сакам пополека да одам а здраво да слабеам! :) Секојпат брзите резултати ми давале негативен исход.
    Вака е подобро, колку се израдував, ув!

исто така внимавам и што и колку внесувам во организмот.

10. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Јас си пробав неколку диети и видов дека неможам да се придржувам веќе си направив своја диета. Јадам 2 пати во денот, овошје, зеленчук и мноогуу вода пијам. Но неможам да се откажам од лебот, благото веќе го изоставив.

11. MusicGirl32

MusicGirl32 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Јас денес почнав малку, по малку го исфрлив лебот, благо не сум каснала, грицки не чепнав, па да се надеваме на резултати.Утре 2 саати на кеј ќе возам велосипед, а од сабајле 1 саат сум на хип-хоп.Само незнам до кога ќе терам, некако тешко е...И да, мојата цел е овој месец барем 6кг.

12. natris

natris Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    jas sega ja razgledyvam DASH dietata i seuste bja xcitam knigasta. Toa vsusnost i e cel nacin na ishrana, no luge.....predhodno za istatacitav na dijeta.com, i vrska nema so toa vo knigata. Za zal, zatoa i nerkoi se razboluvaat. Tie jha napravile dietasra kako south beach....2 nedeli bez ovosje, a DASH se bazira na zelencuk,ovosje, riba, i zdrav nacin na ishrana. Bidejki pred se e za namaluvanje na visok prityisok i srcevi problemi, no tolju dobri efekti imala sto e nasjpreporacana dieta, kako zdrav nacin na ishrana.
    Znaci aman od sajtovi koi gi lazat lygeto i koi citaat samo delimicno raboti. Pa za zdravjeto stanyva zbor :(
    Koga ke ja zavrsam knigata, ke spodelam onaka vo grubi crti dokolku nerkoj e zainteresiran. Samo predypredyvanje , da se informirame poveke.
    ubavo e tuka sto ima forum pa moze da se spodelat mislenja :)

inaku jas se obudov i sdo undieta,i so dietata na irena i ne mozam da izdrzam. Ovosje sabajle mi e premalku, ...
    i zatoa pocnav da ja xcitam knigava,mi treba cerlosen nacin na ishrana koj ke moze da si go primenuvam sekogas znaejki deka e zdravo za mene i mojata familija ( da ne mora da poravam razlicni jadenja za sekogo).

pozdrav

13. lovely-pretty-girl

lovely-pretty-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    6
    Луѓе зашто бе вака, секогаш кога ке се обидам со здрав начин на исхрана, диета, броење калории и повеќе физичка активност, абе немам енергија, почнува глава да ме боли, немам сила за ништо.... како тогаш би успеала да трошам повеќе од што внесувам и да ослабам?

14. natris

natris Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    e i jas iam ist problem.
    Jas nikako ne mozam da oslabam bidejki ne vezbam (so malo detence sum) i vreme jok, ic! taka da koga ke pocnev so bilo koja dieta, de gladna sum, de malaksana, i iskreno samo na hrana mislam, sto e izmacyvanje.
    Da si doma non stop, i vrti zavrti op do frizider, tesko e :) porano jadev salati eden ton, ama sega koga treba da mijam marula so edna raka a bebus vo dryga, ke jadam nesto drugo. I tuka e greskata.
    baska seker mi treba sabajlecki za da pocnam so rabota .... motorceto inaku ne raboti :) 82 kila od predhodni 58-60.... ne za drugo, poslaba bev koga se porodiv otkolku sega, kaciv +10 kila.
    i resiv....moram nesto da smenam. Ne za drugi, nego za sebe si. Samo dosta mi e od dieti so nejadenje i zaobikoluvanje na raboti, sakam zdrav nacin na ishrana, kade sabajle moze da jadam razlicni jadenja, a ne da otvoram frizider i da ne mozam da se napijam casa jogurt bidejki ete denes toa ne smee.
    Toa me ubiva na psihicka baza i cel den ke mislam samok na toa...casa laden jogyrt :)
    back to reading sea....64/400 strani

15. workaholic91

workaholic91 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Па може да има неколку причини:

1. Не внесуваш доволно калории.
    2. Нормално е кога ке почнеш да вежбаш телото да боли бидејки не е навикнато но со време ја снемува болката.
    3. Не знам каква храна јадеш, но би требало да ги внесуваш сите групи на храна за да имаш енергија.

Овие работи барем мене ми помогнале.

16. lovely-pretty-girl

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    6
    Па, еве, се обидувам да не надминувам 1200 калории, зашто сакам со вежбање да истрошам повеќе од 1200. Од друга страна, внимавам да внесувам јаглехидрати за доручек, пилешко за ручек, и нешто полесно за вечера(салата,јогурт). Секој обид ми трае кратко, немам енергија или пак услови.( или пак останувам гладна)

Еве денес за доручек изедов два цедени портокала и две од оние житните чоколатца на Виталиа. Веднаш потоа брзо одење 7 км. и кога си дојдов бев толку многу исцрпена, изморена, главата ме болеше премногу попладнето.

Не знам како да успеам да ослабам, а да немам вакви негативни последици, што да направам?

17. lovely-pretty-girl

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    6
    Може некој да ги преслуша клипчињава од доктор оз?
    Не разбрав што всушност треба да се избегнува, житариците ли?
    Ај малце помош, од оние кој што ептен знаат англиски.

http://www.youtube.com/watch?v=4lnpjVLI2fU
    http://www.youtube.com/watch?v=Wb4gGpV630k
    http://www.youtube.com/watch?v=CnIvRhfFWI4

Фала. :)

18. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Доручекот ти е слаб, личи дека премалку јадеш а можеби има и друга причина заради која си без енергија, провери си.

19. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Сакам да ослабнам 5кг ве молам нај многу дајте ми некоја диета стварно ефикасна без јојо ефект и да не е мн тешка бидејки имам проблем со желудникот од диетите си го расипав желудникот :devil: и дајте ми некои вежби сакам до мај да ослабнам 8)

20. Pinafan

Pinafan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    36
    Јади си се,само во помали количини.Оди 10 пати на Водно со велосипед за тој месец и со сигурност имаш минус 6кг.