Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Мелани знам само дека за секоја диета е препорачливо да се направи мала пауза, доколку пак сакаш да ја повториш, пошто и не знам колку е здраво за организмот да веднаш почнеш со друга, пак и поригорозна диета. Пошто завршуваш со овошен ден посебно тоа ќе е шок мислам да одма нареден одиш на некоја екстремна диета. Направи пауза или види диета која првиот ден нема да е ептем строг.
    Во советите од УН нели има за ова посебно. А, за понатаму, откако ќе ослабеш довоно гледај придржувај се до овој на УН режимот, ако можеш со тоа што нема да е толку строг да се лишуваш од буквално се, да јадеш во таа количина во која е даден, него просто да не мешаш некои јадења.

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Тинкербел...па до денес имам симнато -17 ама сакам уште, уште не се чуствувам добро. Инаку таратурот ти е салата а ти ако си на ун диетата можеш да ја јадеш само во протеинскиот ден(ама не во комбинација со др. продукти освен со др зеленчук)

Жапче, потполно си во право, но според диетата треба 3 месеци да правам пауза...а баш тие 3 месеци се лето :( . Јас сум презадоволна до сега, ама сеуште не сум стигнала до моментот кога ке се чуствувам убаво во своја кожа... мислев да продолжам со овој начин на исхрана, ама повекето од главните јадења да ми бидат само салати во комбинација со млечни продукти или по некое варено јајце....и така барем до крајов на месецов.
    Појма немам...може и во овие 10 дена ке се случи чудо.... :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    леле туго моја :worried: ми се згрози од маруливе...... |( ! тоа ги правам само со 1 лажица маслинов зејтин, без сол, бутам бутам, да се набутам наврзинка :D !
    Aма ајде, уште денес ќе издржам утре фала богу патлиџан ќе внесам! и веќе не правам по 3 дена, туку по 2!
    т.е ако не ми се згрози по 3, ако ми се згрози по 2...
    ох, мори мајко! :D
    ајде феминки ако имате некои предлози дајте ми, јас сум исцрпена со идеи веќе!
    п.с морам да ви кажам дека уште денес ве дружам, морам да учам овие 2 недели, и после свечено се враќам, можеби видно ослабена ]:) !
    :* фала ви на сите до една навистина ми бевте голема поддршка деновиве :D

На vaskatodi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Мислиш имаат 200 калории.

Не не мислам 200...20 го кажав онака на шала, ама имаат мнооооооогу помалку од 200...бејк ролсот е 270, а овие ич грамски стапчиња имаат многу малку........
    И бтв од кај ти е податоков ?

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    неее бејк ролсот на 90 грама со лук има 390 калории а на 90 грама со спанаќ
    360 :D
    http://www.livestrong.com/thedailyplate ... ake-rolls/

6. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Лудо бе, баш гледав минатиот пат на тие со пица, на 100 гр некаде 300 и нешто, а тие се по 75 грама...
    Пред една недела баш истражував...се мислам така беше, на нив пишуваше, не со вакви пресметки.. :?:
    Ама соленките на вики сигурно немаат 200 калории, затоа што не се исти со останатите соленки, мене доктор ми го кажа ова, кога беше внук ми во болница, не смееше ништо да јаде, некој режим, диета му фураа и само соленки вики му даваа надвор од режимот, и тој ми кажа дека заситуваат а имаат многу малку калории, и се погодни во секоја диета...
    На нив не пишува калории, а неможеш тука да ги водиш како соленки, затоа што пак ќе кажам не се ист состав со останатите...

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.017
    Допаѓања:
    11.751
    Да се пожалам.. :(
    Земам јаболка да јадам сабајлево, доручек нели. Ја измив, седнав да учам и си гризам по малку. И одеднаш чуден вкус. Што да видам, сакапана.. Ми се згади, одвратно. А многу убава беше од надвор. Си бев купила 2 за 90 ден. Како по сериине што им стојат во кујна беа.
    Ова за памет. Отсега ќе ги сечам.

Мелани27 уште едно прашање ветувам :)
    Вежбаше редовно? Јас вежбам, ама неможам секој ден.
    Замарам знам

8. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Зошто ми го избришавте коментарот?
    Инаку јас се придружувам со irenna-диета сеуште.

9. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Вежбав да ама не секој ден... пр во текот на циклусот не, зашто имам големи болки...тоа се 4 дена ...2-3 пати неделно во просек...ама мене и работата ми е малку исцрпувачка.(посебно минатиот месец) па така надокнадувам до некаде

10. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Започнете со вода!

Пред оброкот, напијте се две чаши вода. Пиењето вода пред оброкот ќе ве засити, па со тоа ќе внесете помалку храна во вашиот организам, што секако, ќе ви помогне да ослабите!

^Во 20 страни го читам ова, а една феминка кажува да се пие вода 30 мин. пред.
    Сега што е корисно...

11. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Вода не се пие минимум 20 мин пред и 30 мин по оброк, затоа што го разредува желудочниот сок пепсин, кој ја вари храната, и со самото тоа што се разредува сокот, потешко ја вари храната, и го успорува метаболизмот...
    Според ова пожелно е и да не се пијат и други течности како сок за време на јадење, суштината е таа, се создаваат многу проблеми...

На julie77 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  12. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Во ред.
    Јас сега јадев цреши иако се вика овошје насабаље али пусти стрв :(

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Како бе не се пие вода за време на јадење? Мене пак ме учеа обавезно да пијам вода за време на јадење - а уствари јас поинаку и не знам да јадам. И сега?

Морам да залеам со вода, пошто инаку ич не ми лизга низ грло, ми заглавува :D Плус јадам ко желка, и со тоа помалку јадам.

Супер начин на диета :wasntme:

Сега нешто прочачкав на нет, и стварно сум збунета. Не дека е битно, ама се исплашив дека треба да менувам цела навика на бавно јадење и залевање со вода, затоа што јас поинаку не ни знам.

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.220
    Допаѓања:
    56.900
    Па тоа и јас се мислам, ако не треба да се пие течности пред, за време и по оброк, која е тогаш логиката на супа за предјадење? :?:

На gaga.rocks и Phyramide им се допаѓа ова.
  15. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    ^ Или чорба за главно јадење...?! :?:

Инаку мене докажано, течност од типот на вода, сок, пиво, вино итн, за време на оброкот и непосредно после него ми прави тегоби во желудникот, а за пиење пред јадењето, не сум почувствувала некои маки.

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Јас пијам вода пред и за време на оброкот.
    Ја одбегнувам после јадењето, како што пиша Енца.
    Слично како и Пирамид, не можам да јадам без чаша вода. Или две.
    :)
    На тој начин желудникот се полни побрзо и создава илузија дека е најаден, дури и со дупло помалку храна.

17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mене многу ми е тешко од како ке се најадам,и мала количина да е,ме надува и после ми е тешко,не можам да си легнам,дури не ми се спушти храната :D
    Aма се чуствувам ослабена,навечер воопшто не јадам,сега јадев во 7(вечерав) сега е 10 и уште ми е тешко на стомаков :tmi:

18. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Точно, навика е навика, ама има и одвика :D
    Шала на страна, мене многу ме интерсира пустиов нутриционизам, се нервирам што се навлеков и нон стоп читам, и проблем ми е дефинитивно, внимавам и премногу, ама еве не тупам за се и сешто, ама ова се потенцира како една од клучните грешки во исхраната, и при диетите, затоа и ви потенцирав...
    Сега која е логиката на супа или чорба, значи тоа ти е јадењето кое го конзумираш и кое треба желудникот да го свари, оброкот кој треба да го имаш, е сега како што кажав, со внесување на дополнителни течности, се разредува пепсинот, и нормално потешко е да вари...
    Е сега, навика е навика, јас ова го дадов како информација, за сечие добро, кој сака кој може нека се придржува, би било добро, а кој не, здравје :lol: .
    Трендафил :D , чувство на ситост исто со бавно јадење се постигнува, немој да пиеш многу вода, за почеток само намали, па ако можеш ќе се откажеш скрос...
    Значи Пирамитке, бавното јадење е супер, со бавно јадење, добро изџвакана храна секогаш ќе имаш добра линија, само ова залевањето на храна со вода, создава проблеми, порано или подоцна, малку по малку одвикнувај се... ;)
    Ете, јас неможам да јадам бавно, лапам ко да не сум видела, и тоа големи залаци, и мака мачам, дури бројам одреден број пати, 20 да го изџвакам залакот, за да се контролирам :lol: едвај успевам, маки, маки мачам.. . :lol:
    Едит - Пирамитке сега видов во спојлер, и се зачудив, затоа што скоро и да нема некое предавање на кое сум била, или книга од оваа област прочитана, а да не спомне да не се пие вода пред и по оброк, баш ме зачуде со ова...или јас сум у заблуда после толку читање на темава, или ова е некоја збунка...
    Логиката, пак ми ми оди натака, ако пепсинот и неговата концентрација се клучни во варењето, ако се разреди, по логика му е отежната функцијата... :?:
    Ху ноуз, тогаш, најдобро е на кој како му кажува организмот....

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Јас се навикнав на бавно јадење - една краставица ја јадам 15 мин. и едвај можам да изедам нешто друго.
    Ситост одма почуствувам. Бројам до 20 да џвакам, инаку ако не бројам заборавам и за 5 мин. ајмо све у желудац. То е.
    Јас веке 3 ден не пијам вода помалку од 30 мин. пред јадење, засега е океј али читам насекаде ПИЈТЕ ВОДА, ПИИИЈТЕ пред оброк... |-)

20. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    изводливо е за еден месец да се ослабне 6-7кг ?