(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    може линк? :wasntme:

2. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Кажувај одма! :lol:

3. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    И јас се сликав пред да почнам да внимавам што, како и колку храна внесувам во организамот.

Резултати инзвонредни кога ке направам споредба. Носев фармерки 56 и со судни маки , претесни број 54.
    Вчера си ги облеков фармерките што си ги купив пред хххххх период бројче 52. Ејјјјјјјјј, много комотно ми стојат!!! ;)))) Следно е 50етче... а посреќна од мене ќе нема кога ќе видам 4ка напред. :rofl: :geek:

Бидејќи имам веке постирано слики од мене на форумот пред и потоа, штом имам малку повеке време ќе се фотнам и постирам на форумот. :inlove:

На Ariel, Dentina, Pinklips и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Еве јас ќе ви одговорам наместо Тинкербал, нема да ми замери. :D

Инсенити морате да ги барате преку торент, ги нема на јутјуб ставено. Ама да ве предупредам, не ги може секој, не се за секого и мора да ги вежбате сите 6 дена во неделата ако сакате резултати. Другарки мои ги вежбаат, ама јас не се нафатив, од проста причина што не знам дали ќе го издржам тоа темпо со моите обврски. :)

Него мора да се стегнам повеќе со исхрана, и јас, и другаркиве со Инсенити не мрдаат со килажа, а фора имам уште месец дена, после толку. :worried:

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.318
    Допаѓања:
    13.013
    Danke Дузи. Торентот го има на првата страна во соодветната тема во фитнес.
    Инаку да, вежбиве се вртоглаво напорни на моменти, дури некогаш викам од мака, ама ги терам :) .
    Дузи еве и јас не мрдам со килажа, а мевов ми е бајаги намален за една недела, целулитот исто.
    Како што ми вика момчево кога му се жалам за килажава, сега сме ти спортисти и правиме мускули :D

На Pinklips му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Абе правиме мускули, ама што имам еден ,,мускул на мевот,, одвај чекам да го немам. :D Значи најкритична точка ми е, дефинитивно, не ми е јасно, како може се' да оди на едно место, не е ни во струкот, само околу папокот. :devil: И имаш релативно секојдневни рачиња, малце крупничка женска во струкчето, МЕВ МЕВ МЕВ, и нормални нози. Зошто? :D

Леле како пишувам така се фрустрирам, сега морам да припазувам, а цел месец пред мене ќе има испраќања, славења, здравици, пијанки... Да додадеме на ова и дека предвреме ќе полагам нешто, и ба-бум, ќе испадне дека треба да бидам среќна ако не се здебелам. :x

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ах, Дузи, јас се мачам еден `мускул` да отстранам од бутовите, уф, колку ги мразам... моментално само на нивно отстранување се фокусирам. и Од нозете ми се намали видно целулитот а додека бутовите не и не :( колку ме нервираат, да им ставам до знање мислам дека ке разберат. :rofl: ]:)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. septemberinparis

septemberinparis Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    56
    2 недели непрекинато јадење, односно прејадување, морам да се вратам на здравиот режим, баш добро ми идеше, за 2 месеци симнав 5кг, а сега скори и ги вратив :( Почнувам сега! Не утре, сега!

9. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Јас од вчера почнав да се исхранувам здраво! :D
    И многу го сакам ова чувство кога не мислиш:многу јадам, треба да сум на диета... Прекини да јадеш.
    Пазам да не ме контролира храната, ете вчера еден тост на масата седеше, толку ми течеа лиги но јас си ги изедов муслите 8)
    Сакам да почнам да трчам исто така, но ќе идам негде на фитнес. Тоа барем ќе ми е обврска, а не вака утре ќе идам, утре ќе идам.... :D
    Се надевам ќе останам придржана кон здравата исхрана :)

Вчера:
    Доручек:
    -1 портокал
    -Овошно јогуртче 250гр
    Ручек:
    -Ориз(без леб и месо)
    Вечера:
    -Мусли
    +1 ипол литро вода :)
    Денес:
    Доручек:
    -Мусли
    -Портoкал
    +500мл вода
    До сега :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    -20кг, многу сум среќна :)

На sweet-cherry, Sweetheart87, Ariel и 16 други им се допаѓа ова.
  11. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Хелоу пипл. :D
    Реши и свит стар дека е време да се добие рамен стомак.Претходно само се зезав ама сега сфатив дека уште еден месец ќе дојде лето па мора да си ја сфатам сериозно работава.
    Не дека имам многу сало,но на средина секогаш е како подуен не знам како да објаснам.Добро има и малку салце ама не од страна туку во тој дел.Oд сабајле кога ќе станам е скоро рамен а после веќе не.
    Последен пат си имав рамно стомаче лани летото. ;(
    Пробав и со теретана ама имав скоро незабележлици резултати(или халуцинирав дека ослабев :D )
    Ќе пробам со вежбите на Jilian Michael.За исхраната,ќе намалам со благото а и еве веќе некое време не вечерам,се навикнав. :) Само ако сака некоја од вас да ми каже која храна го подува стомакот за да знам да ја избегнувам?
    Нека ми е со среќа. :D

12. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    Браво за колку време симна 20кг, пишини поопширно подели убави и тешки моменти кои те доведоа до оваа прекрасна бројка.

13. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Да си кажам дека направив уште една грешка :D
    Денеска цел ден имам некој си цревен вирус, и морав да изедам цело парче проја :)

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    ^Тоа не е ништо, јас изедов две гира вчера :lol:
    Леле ама мотивираме :clap:
    Ај да си кажам за денес:
    Доручек: двопек, јогурт со семиња и краставица
    Ручек: две варени јајца, двопек, патлиџан и краставица со маслиново без сол
    Вечера: 1 портокал
    Литар зелен чај со ѓумбир и лимон и литар вода.
    Физичка активност: 1 саат трчање, 1 саат брзо одење (читај шетање куче) , 100 стомачни, 100 чучеви.
    Прашање дали прво да си го правам кардио тренингот односно да трчам па да правам вежби стомачни, чучеви едно друго или обратно? Како е подобро и како е правилно? :^)

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Сите, каде и да одете, со кој и да бидете , убаво да си поминете на овој, убав, празничен ден!. :)

Ке падне денеска скаричка, стекче, ќебапи, плескавици , ребренца, ох, ох. Добро, ќе гледам да не претерам, со усул што велат старите. :wasntme: Одамна не сум пишала нешто, немав време. Никако.
    Некни, каснав малку благичко и сокче една чаша. АЛи се вратив во ормала, и денес ке се контролирам, ветувам.

Before

Имав уште една , ама неможам да ја најдам. :'(
    Tuka se popraviv kako krava :( ne pamtam da sum se zdebelila tolku... :(((

A sega..

After:

Разлика за месец дена.
    Продолжувам понатаму. И ветувам самата себе си дека никогаш нема да си дозволам да претерам толку :((( ми се :puke: од самата себе.

На aleks26, vesna23, Ariel и 6 други им се допаѓа ова.
  16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Продолжи така не се откажувај.
    Следи што јадеш,отвори дневник.
    Напиши си ги лошите навики и контролирај се.
    Напиши си писмо до старата себеси и дај го на некој твој пријател и во случај да направиш грешка нека го даде на некој ептен твој најблизок.
    После инвестирај во твоето губење тежина.
    Ако ја постигнеш месечната цел,си ги враќаш назад парите и награди се нешто плус.
    Ако не ја постигнеш целта,тие пари ги губиш.
    Така следниот пат кога ќе изгубиш пари ќе се заинатиш повеќе :)

17. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Благодарам Стеф.

Да си го искажам гревот денеска. :wasntme:
    5 чебапчиња.
    1 плескавица и околу 100 гр. стек.
    1 пупче, малечко, тркавалезно. И кисела краставичка. :fubar:

И неколку чаши вода.

Незнам колку калории има во горенаведеното мени. :?: :wasntme:
    За вечер планирам салата краставици и толку за денес.

Од утре внимавам повеке на исхраната. Сериозно, исто како пред 3 дена. :geek:

18. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Zeka продолжи така! На прав пат си :D
    Ајде и јас ќе ви се пофалам вака за месец се надевам :lol: :P

-0,5kg од 28ми! :D
    Денес прв пат да се качам на вага и да ми покажува помалце! ЈЕС!
    Ова е само почетокот ;) :D
    Вчера:
    Доручек :
    -3 интегрални колачиња
    -1 портокал
    Ручек:
    -Краставица
    -Едно бело лепче+Салата(павлака+рендан морков+рендана краставица)
    Вечера:
    -Сокче пасирано со банана морков и портокал.
    Меѓу јадењата грицкав микс од несолен бадем, лешник и сувогрозје.

Денес:
    Не јадев скара! :rock:
    Но, затоа пак правевме топено сирење :D Shame on me :wasntme: :$
    Сега јадев еден портокал, и до вечер може уште бананка портокал ако ми се пријаде нешто.

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Јас се ужаснав откако вчера газот не ми влезе во еден фустан, а газот мој не е ни критична точка на мене. :o Очигледно се смениле некои работи од летоска, без јас да осетам. Страв ми е да се мерам искрено, а таман се пофалив дека ми е смален меот. :D Од утре вадам тешка машинерија и артилерија, на Цеца режимите и си терам со на Џилијан вежбите, па да видиме за еден месец што ќе стане.

:emo:

На Hipster и Maroon5 им се допаѓа ова.
  20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Марун јас ќе продолжам да те карам, ама сега морам да тe контрадиктирам, проја е пропорачливо од време на време да се јаде. Не секој ден и многу ама поздрава е него обичен бел леб. Посебно ако е домашна е најубава за јадење. Лесна е многу, не смета на стомакот и лесно се вари. Ич ама ич не си згрешила.

Туку јас денеска колку јадев :tmi: Срам ми е да признаам, и на крај морав да јадам парче торта, абе кад је бал нек је маскембал, ама првомајски мораше да се замези убаво.
    Али се што ми беше тесно сега ми е точно, се што ми беше точно сега ми е широко, ама ми паѓаат сите фармерки и панталони посебно. Мајка ми ќе има многу работа за тесење, а јас уште поголем изговор за шопинг, се ми е широко де немам што да носам :D

Секако од утре продолжува рутата на вежби, саат време инсенити, пола саат точак или трака, во зависност како ми е ногата, ми е страв да не ја оптоварувам многу.

Ги прекинав сите диети инаку, не можев веќе да издржам со рестриктивни јадења, демек полесно и поарно ама после два месеци придржување по стог план едноставно дигнав раце. Од протеинската диета (актинс или како и да се вика) имав најголеми резултати, 3 кила за 10 дена, ама бев ужасно нервозна, константно уморна и без воља за било што и решив да не се уништувам себе си без причина или барем 6-7 кила не ми беа доволно голема причина. Само штом прекинав, одма си вратив 1ипол, со нормална исхрана, без благо и прженици, само ми фалеа бананите и портокалите и малку лебче не можам без тоа и не можам.

Вака со 2 оброка и 2 ужинки на ден т.е јадење на секои 3-4 часа некако повеќе ми одговара за дневните активности и за интензитетот на вежбите па и реално поубаво се осеќам кога не сум стегната да мислам дали денес тоа и тоа ми во план и смеам да пробам од нешто, макар и 10 грама или два залака.

Мимс нема да згрешиш и да ги прави прво кардио па после стомачни или обратно, ама според мене кардио вежби се најдобри за загревање. Прво пола саат до саат трчање па после стомак/задник или што и друго да вежбаш. Види како тебе ти одговара, јас обично праам кардио и пред и после тренинг, ама јас сум ретардрана со тапија така да отпосле и нема потреба искрено.

На hristinnnna, thinkerbell, Ammy.Lee и 3 други им се допаѓа ова.