(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. purpleegirl

purpleegirl Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Значи вака..нова сум овде и имам 15 години.Бев 4 месеци на здрава исхрана и скоро симнав 10 килограми.Уште имам масни наслаги и сакам да ми кажете нешто што ги топи масните наслаги во пределот на стомакот и бутовите.Исто така и вежбам,трчам и сл.Што диета вие би ми препорачале? Навистина сакам да ослабам барем уште 5 килограми.Фала ви однапред :))))

2. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Земи во предвид дека може се преоптеретуваш па место да слабееш се ти се складира. Или пак внесуваш многу малце калории. Значи Инсенити доаѓа со план за исхрана кој треба да се следи и не е џабе ставен таму. Не знам кои ти се пропорциите ама со толку напорни кардио вежби би требало да внесуваш најмалку отприлика 1600-700 калории ако си ситна девојка, па до 2000 и нешто ако си висока и покрупна. Ти си најверојатно во дефицит и телото место да оддаде, кај тебе се што ќе внесеш си складира.
    Првите две недели од вежбање се насобира вода во мускулите и нормално е тежината да се зголеми за 2-3 килограми, ама после тој период треба да ги снема.
    Некои викаат дека е тоа мускулна маса, ама значителна мускулна маса не се прави за 20 дена.
    Заврши еден циклус од Инсенити ако после вториот месец немаш намалено на килажа, не мора да е драстично 15 килограми ама барем 2-3, значи или ти грешиш во балансирање на вежбите со исхрана или едноставно Инсенити не е програм кој ти одговара.
    А колку време седеше на форумов? Па и 15 минути да се можеш да повежбаш било што, да се истегнеш ако ништо друго. Или земи го малиот и шетај го низ маало половина час, пешачење е најдобар спорт, а чим имаш мало, ако ептен не е бебче, значи нема да е само пешачење туку и трчање по него што е уште подобро. А и да е бебче значи или ќе го носиш на тебе што е + тежина и повеќе ќе трошиш, а исто и кога би буткала количка.
    Не си барајте изговори. Не ме терај да ти барам цели реферати од мајки со по 3-4 деца кои работат, се грижат за децата, се грижат за домот, па пак како што вика Стеф 2-3 пати неделно имаат по половина-час да извежбаат.

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.317
    Допаѓања:
    13.005
    Мене единствено ме буни тоа што салцево се топи, намалувам во обем, а килажата си стои во место.

4. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Значи знам што ти кажувам бидејќи поминав низ истото. Сега баш си го барав листот од последната серија кога ја вежбав, јас се мерев во обем и килажа секоја недела кога беше слободен ден. На крај на трета недела, каде што си моментално ти, од почеток сум ги имала следниве резултати: стомак -5 цм, струк - 3 см, бутови -3 цм, раце +1 цм, килажа +2 кг. Немав пропуштено ниту еден ден и одев по распоредот. Го завршив цел програм килажата ми беше +1 кг од почетната што мене не ме потресуваше уопште и во главно прекинав со Инсенити бидејќи болките во колена ми стануваа неиздржливи.
    Значи килажата реално е најмалце битна, побитно е да губиш во обем кога се мериш и да приметиш дека облеката ти е полабава- тогаш значи дека вежбите се ефективни. Меѓутоа според пообразованите на оваа тема од мене, после Инсенити ако правилно се балансира сепак би требало да има промена во тежина, и тоа нагласуваат не после првиот, туку после вториот месец. Така да ако се друго ти е ок терај го до крај, не се мери за да не те обесхрабрува па кога ќе завршиш скроз измери се и види дали ќе продолжиш пак, или ќе си бараш други вежби.

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Стевија е од растение.
    Стевија е исто како екстракт од ванила.
    Има разлика.
    Не шири дезинформации.
    Можеби вкусот не ти се свиѓа но далеку е подобро од мед,шеќер или било кој засладувач...

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Случајно застанав на вага ииииииии.........
    забележав дека ми фали некое килце и веднаш се фрлив на работа т.е на диета...
    веке втор ден на диета, но овој пат ке кажам според мој режим на исхрана , не е кој знае каква диета сама си определувам што и како ке јадам , бидејки од досега многу диети ни една не успеав да ја издржам како треба.
    Прво почнав да го избегнувам лебот и не вечерам , денеска сум само на една баничка , супа , чај без шекер и кафе без шекер....
    И така ке продолжам да го исфррлам лебот па понатаму ке видиме.нека мие со среча

7. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Тоа со најмногу % какао. Тоа што е за готвење има малце (20%) и полно е со шеќери масти некакви.
    Јас лично земам од 70%. Највкусно чоколадо ми е :)

Мене ова ми е 6ти ден без леб, тестенини, ориз, компири. Краставици сечена на коцкички + урда(+јогурт) + томатело италијано (одбегнувам кечап) = омилено јадење на денот :up:

8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Bright па у кечапот немаш шекер, напротив,во томатело има. бољи кечап да користиш :)

9. RibljaCorba

RibljaCorba Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    на форумов се зачленив само за ова тема да побарам совет и да споделам искуства со вас. нај активна ќе бидам овде во диети, како подебелка. :P
    Јас сум некаде околу 80кг :$ се срамам да признам, висока сум некаде над 170 и мислам дека би било добро да намалам барем 10 кг па почнав со диети и вежбање.
    Вежбам вејке скоро недела дена и нема никакви резултати, рано е сепак. Ке вежбам уште, не се откажувам. Само сакав да кажам дека е битно да се вежба диетите се лоши и може да ти го пореметат организмот ама ете јас сепак ризикувам. Мора да намалам 10 кг.

ке пишувам овде стално да знаете до каде сум и како напредувам. :)

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Очигледно нешто до исхраната ке да е. Исфрли леб благо и пржено,прај секој ден минимум 30 мин. кардио и ке видиш како за една недела ке има резултат. Со срека и добре дојде.

11. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Во кечапот има повеќе шеќер него томатело...

На Bright му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Да да. Затоа такмичарите јадат кечап. Ти стварно немаш поим каде да солиш памет нели?

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Чив кечап? се прај тој у македонија од гугл? друже не обесуј! на секој производ си има содржина. молим те макни ми се од врат. не сум од вчера јас. поздрав не те приметувам веке.

На Sudika и GretaGarbo им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Денес - течен ден.
    Една чинија супа, литар и пол вода и два литри пиво.
    Е не ми се верува, и чаша вода да се напијам ми се лепи :D

16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    http://www.kim.com.mk/kecapLista1.html#&panel1-3
    Состав.
    Вода, концентрат од домати,
    шеќер, оцет, модифициран скроб, сол, природна арома.
    Киселина: лимонска киселина, згуснувач (Е-415, Е-412), конзерванси (Е-202,Е-211) макс. 0.1%. Сува материја мин 25%.
    За разлика од тоа томатело ти е само концентрат и шеќер.
    Во кечапот има скроб,што додава на енергетската вредност.
    Нормално кога наместо да прифатиш критика се тргаш од дебатата.
    2 супени лажици се 40 калории и 40 грама.
    http://migusto.mk/kolku-kalorii-ima-kecapot/

17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Digy, не скокај. Не за џабе користам томатело. Помалце шеќери и калории, поубави зачини. Во кечапот и тоа како се вкусува шеќерот.
    Eве овој го употребувам

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Помина и овој ден го совладав добро , си реков дека нема да подклекнам на искушението
    денеска за доручек
    чашка јогурт
    за ручек едно тањирче манџа сега пак една чаша јогурт а леб никако...

Бидејки никако леб не јадам дали смеам зденки сирење ?
    и дали мислите на овој начин дека ке намалам некое килце да не јадам леп , тестенини , благо , шекери
    туку се што се готви само без леб , мрснотии , и такви работи ?

19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Крем сирење ти е полно со масти и има иста калориска вредност како обичен кашлавал.
    Наместо да го избегнеш лебот земи интегрален и јади со него зеленчук и крем сирењето замени го со урда.

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    што друго можеш да ми препорачаш ?
    лебот го избегнав а што друго можам да јадам