(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
  2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    благодарам
    сакав да прашам што смеам да јадам
    сирење , кашкавали , такви работи ако можеш да ми наброиш нешто бидејки лебот веке го исфрлив па што друго можам да јадам
    пијам јогурт
    негазирана вода
    леден чај
    супа
    и сл

3. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
  4. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Стомакот како ми се израмне, никогаш не ми бил порамен. До година може и плочки ке има. :rofl:

Деновите поминуваат , килограмите си заминуваат полека а јас веке незнам што да готвам дома. :D Дали ми поминува времето брзо па спремањето на оброци ми доваѓа премногу често... Ух.

За појадок Супа и салата.
    За ручек ја мислам, може и некој предлог од тука да падне. :$

5. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Бев до пазар, испазарував се , си купив јагоди. Уф, много лепо , лепо. Си земав само 2-3, доволно е.
    Си купив и тренерки и за прв пат не го купив најголемото бројче. Имаше луфта и уште 2 бројки поголеми, Хепиииииииииииииииии :$

Уште малку да се спремам, да си направам ручоче, Се време немам и си купив денес сардина со шопска.
    За ќотек сум , знам.
    Од 5 сум станата, време да направам ручоче немам. :drunk:

За утре коковче печено во рерна со супа и салата.
    Си купив, си обезбедив намирници, така да - нема да биде проблем. :geek:

И сега гледам, за 2 недели повторно очекувајте слики од мене, before and after. Резултати, срце ми је пуноооооооооооо радосноооооооооо :emo: :D

Е така.

Зека е луда, зека е решителна, зека ќе успее во својата цел и сите оние кои што имаат јасно поставени цели. ]:)

Проблем, следен.
    најголем проблем ми се бутовите, се тешам дека не е коска, сало е, полека - ке го стопааам :inlove:

Се извинувам за дуплиот пост, али имав потреба да пишам а веќе никој , неколку часа не искоментирал.
    :hai:

На Markusa2, Doozy, macence85 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

колку време си на диета и колку имаш ослабено ? Што јадеш ? Благодарам

7. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    имам 70 кг а висока сум 174 см...значи треба едно 5 кг да ослабам ама проблемот кај мене е што многу малку јадам а ја имам таа килажа...значи буквално како постојано да сум на диета ...бел леб не внесувам воопшто,,,јадам црн леб една книшка дневно...за доручек обично еден геврек (од оној црниот интегрален) со јогурт и тоа ми е до 16.30 х после ручам обично риба или парче месо печено најчесто со многу салата...цвекло...моркови ...зелка салата или стандар патлиџан и краставица.....после ручак одма легнувам не можам да издржам капната сум едино тоа е погрешно...после за вечера ништо не јадам само јогурт пијам и така ми е постојано но кај мене е проблемот што имам намален имунитет од дете а сега ми се појави и ХПВ на папот иако го немам на типизација па последнава година сум постојано под препарати за имунитет и од тогаш од кога пијам препарати не можам да ослабам ...незнам што да правам ако и тоа малку што јадам не го јадам мислам ќе умрам од ова помалку нема....многу сум маклу физички активна пошто немам време ...дајте совет некој! поздрав!
    и да напоменам дека пред да ги пијам таблетиве исто јадев као сега и имав 64 кг...ама што да правам морам да ги пијам а работата плус ми е седечка цел ден седам на компјутер и не се мрднувам од место од работа после дома спијам едно саат време а навечер по курсеви или на кафе и обично одам пешки дневно по 4 км и тоа е се..време за спорт немам

8. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    41
    Моите сознанија се дека риба со млечни производи не треба да се меша, бидејќи експлозија е за организмот

9. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    41
    Благодарам можам инбокс документ во ворд да ти пуштам има доста за пишување, а исто така и сите други кои сакаат нека ми пишат ке им го пуштам, поздрав

На Pinklips му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Уште еден успешен ден помина а дојде следниот. :)

Како поминува времето, неосетно.
    Денеска четврток, уште малку да се мерам и да видиме резултати за 14 дена.
    Уште малку, ке почекам, осеќам дека кг си одат од мене, полека, па не се преоптоварувам со вагата.

За денес на мени
    појадок, јогурт баланс и краставичи -измешано, две у једно.
    За ручек, го ставив коковчето да ми се зготве, ке го јадам со салата исто.
    Нема секако цело да го изедам, ке оставам :$
    За вечера што ке ни дадат на работа.

Иначе, јас за јадење гледам повеке протеини да внесувам.
    јаглехидрати сведувам на минимум.
    Многу салата.

А да се откажав од нешто, чипс, смоки, грицки.... ЛЕБОТ, мене ми го дуе стомакот, како тапан, или трудна жена. Имам мака од него. Газирано, благо исто не внесувам во организамот, но во многу ретки случаи можам да направам изузетак, ако има некоја прилика, но со усул.
    Брза храна - никако. мислам, ни пред тоа не ја конзумирав, сега најмалку.

Сега се пребројувам и до 24ти правам точно 2 месеца.
    до сега имам ослабнато 10,4 кг. :)

Имам големи резултати за кратко време , тоа е веројатно поради големиот број на вишокот килограми.
    Почнав со 45 кг вишок.
    Сега сум на 34,5 кг. И две недели се немам мерено до недела. па уште 2-3 кг мислам ке имам елеменирано.

цел.. 65 кг. :geek:

Во почетокот ми беше страм да кажувам колку кг имам вишок, сега веќе сум поносна и не се страмам.Поносна бидејќи кажав СТОП и направив голема промена во мојот живот.
    :hai:

На calliope, GretaGarbo, vinozito1 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. star789

star789 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Сахар е шеќер...
    Во недела завршвам.. Симнав 6кг :D

На LiliMari му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Јас мрднав од мртва точка. Не знам точно колку, не сум се мерела 2-3 дена, ама пантоланите ми се доста лабави, што ме прави посебно среќна и горда на себе :D

Ќе имам за некој ден едно опасно патување со лошо друштво. Ќе има доста искушенија, ама ваљда ќе успеам да победам барем на дел од нив. Има работи кои знам дека сигурно ќе ги пробам.

Пробав еден од свадбарските фустани и морам да констатирам дека многу добро ми стои :D Со мидер, уште подобро :D Има уште две недели, а бе до тогаш од згодноќа нема да се трпам :D

На zeka, mimoza.mk и Pinklips им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Јас сум во стагнација. :D
    Добро ај деновиве воопшто немам апетит, денеска само еднаш јадев и толку и тоа многу малку.
    Не ми се јаде не знам зошто, вака исто и во октомври, па после нагло качив килограми.
    Ах леле оваа мака на сите нас што сакаме да ослабеме. :x

14. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    6кг за колку време и со колку кг :) почна да ја држиш диетава

15. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Еве ја Зекица :D Ме бараше некој?

Не ме бараше, океј. :wasntme:

За денес појадок неколку јагоди и чаша јогурт.
    За ручек супа и шопска.
    за вечера грав ќе има на работа. :?: Некако не ми се вклопува во менито, незнам, можеби ке барам сува храна ако има, туна нпр.

Здравје.

Ех, колку сум среќна денес, задоволна, толку сум и лута. :drunk: си облеков тренерки, залепени и маица залепена, не верувам ккога мајка ми ми велеше дека ми стојат убаво, ама ај, се убедив неако и ги земав да носам.
    Одам во продавница да си купам патики, ги пробувам, и на огледало одам, се вчудоневидив кога видов цела од глава до пети :o Абе момето многу ни ослабнало, прв пат да се бендисам, многууууууууу, ај велам, да сликам, качам да се фалам. И земам телефон продавачката ми збори, врт заврт до мене, ми се чинеше да експлодирам. :envy:

Добро, претерувам, не е жената виновна, виновна сум јас, од каде знае дека сакам да направам едно селфи... :fubar:
    И да нема вакви недоразбирања, ке си купам огледало колку мене, ке си го ставам во соба.
    Па до миље воља да си се сликам и гледам.
    Прв пат задоволна се гледам и вртам по огледала, навистина.
    Не си давам сега 34 кг вишок, до 20 може, зеки е многу затегната. :!: :geek:

На Pinklips и Markusa2 им се допаѓа ова.
  16. Marigold

Marigold Нов член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Od koja dieta ste imale najdobri rezultati?

17. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Од таа што дава долготрајни резултати и е доволно лесна да ја одржуваш како животен стил.

18. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    Од Ун диетата..бар по мое мислење..самото име на диетата доаѓа од undiet што значи дека тоа е режим на исхрана не е диета и нема гладување..сум ги држала скоро сите диети..најдобра е таа ;)

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Јас цела недела бев на екскурзија, и замислете ослабеана сум 1 к :D
    Од утре пак почнувам на диета. :hai:

20. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Хај, Хај.....

За денес појадок јогурт ( бев во брзање и немав избор)
    За ручек, јогурт и краставици и едно јајце (пржено, не сакав да го јадам, али во мисла ми остана, со малку зејтин, и целото не го дојадов) И повторно бев во брзање и не направив саглам јадење. :^) :fubar:
    Се срамам.

За вечера шопска и компирчиња , со усул.

И утре денот ваков ке ми биде, ама ке се подготвам. Ке си земам со себе една туна, за појадок јогурт повторно.
    Ова мени го избрав како најбрзо и поздраво.
    Дека нема да бидам дома, дека не сакам буреци, кечапи, мајонези. Подобро јогурт секојдневно.
    Од следната недела сум прва смена а со тоа автоматски значи редовни, убави, здрави оброци.

Иначе утре е денот Д, утре ке видеме колку сум успеала да ослабнам за 14 дена. :clap:

И една инспиративна, мотивирачка приказна....
    http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=39565

Уживајте.

На forevar21, Srckata28, Pinklips и 3 други им се допаѓа ова.