Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    сори не сум видела....моја грешка....може дека сум денес ептен гладна и уморна па не сум дочитала се ;)

2. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    леле кога ѓи читам коментарите погоре за еден месец толку јас се мачам еве веке два месеца и повеке и не сум многу ослабната само две три кила а редовно вежбам престанав да јадам мрсни работи аман веке ми се здосади од диети половина од животот така го поминав сакам уште седум кила и таман ке си бидам ама никако не ми оди а летото дојде нервоза опасна ме мава со денови девојките низ градот сите се ослабнати дури не ми се излегува повеке

3. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Од денеска и јас ви се придружувам...
    Имам стомаче поголемо од дозволеното :( и започнувам со активно вежбање.
    Наутро веќе пешачам 30 мин, сега остануваат стомачни и зумба ќе вежбам.
    Исто би сакала и на диета да бидам малку од малку,ако некоја од вас знае некоја диета што навистина и помогнала или некој режим ќе бидам благодарна ако ми го кажите :)

4. ambasadorka

ambasadorka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    од денеска и јас и се приклучувам на оваа група. почнав со фитнес и со здрава исхрана па се надевам на резултати :mm: дефинитивно треба да се подржуваме тие кој сакаме да слабееме, поздравче до основачот на групата за идејата :hai:

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Да ве прашам колку калории има варено јајце? Барав по нетов, ама сегде различно :wasntme:

6. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    148 , од кои 55 се во белката.
    Јајце на око има 223, а матено ( омлет) има 174.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    77 калории!

http://www.fatsecret.com/calories-nutri ... ole-boiled :) :)
    едит-
    но зависи виножитка, варира од 70-90 во зависност од кој тип на јајце станува збор, поголемо или помало!

Serving Size Calories
    1 oz 44cal
    1 small 57cal
    1 medium 68cal
    1 large 77cal
    1 extra large 90cal
    1 jumbo 100cal
    100 g 154cal
    1 cup 210cal

еве на англиски за сите јајца!
    а ровко варено т.е меко варено има 68cal

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    77,ама кога ќе ги пресметаш калориите од мастите,протеините и јаглехидратите(според табелата од линкот),излегува дека има 152 калории.

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    прв пат слушам, секаде каде што сум читала биле овие калории, од 70-90!
    нема шанса 150 премногу е за јајце :D
    викам, зависи од типот, но до 100 максимум за варено :)

10. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Така излегува оти,освен основните,да речам калории што ги пишува,треба да се гледа и ова:
    -протеини-1 гр=4 калории
    -јаглехидрати-1 гр=4 калории
    -масти-1 гр=9 калории

11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Не не Лајфлав, не е така како што викаш, нема основни калории и плус калории во еден продукт.

Од секоја намирница се земаат сто грама, на тие сто грама во калориметриска бомба или со друг метод се пресметува колку калории има точно до калорија. Од тие калории пишуваат колкав дел се масти, колкав дел се јаглехидрати и се остало. Значи тие се калориите. Во едно јајце калории има од 70-90 зависи од неговата тежина, варено јајце. Не се преминува таа граница. ОД јајцето покалорична е жолчката, белката е скоро целата протеин и едвај да содржи 20 калории. Јас и така повеќе белка љубам па немам проблем :wasntme: :D

Инаку јас сабајле пиев нескафе и цедевита, ручав 7 кебапи, малку компири и патлиџан. И тоа е за денес. Не ни имам апетит за повеќе ... :emo:

На kolovoz и ludoto19 им се допаѓа ова.
  12. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    И месо и компири Теди? Ја не мешам, ако јадам месо, само месо, ако се компири само компири.
    А не ни јадам нешто многу деновиве, толку се заинатил ова биков во мене :rofl:
    Едино што ме нервира кога ќе ослабам е тоа што и градите ми ослабуваат, а си ги сакам вака
    големи и полни :wasntme:
    Ај уште малку, па после пак ќе јадам да ги пополнам, дечко ми да се порадува, па пак ќе си слабеам и така еден зачаран круг :lol:

На teddybear, lolyta777 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    леле, и мене ми е страв од тоа!
    ќе ги фатам ќе ги стиснам силно, и не ги пуштам :rofl: :rofl:
    Hе дај боже да ми ослабат, ајде ок, ќе претрпам ако ослабат малце :wasntme:

14. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Значи сите си го имаме истиот проблем :lol: ...прво кога решив да се ставам на диета одма помислив на градите...
    ептен си го сакам деколтето, сега ми е така полничко, градите а бе милина и да ги гледаш и да ги пипаш... :rofl: а кога сум послаба-мизерно :$ како две вреќи виснати и исушени :@
    Чаре :^) ени уан :?:

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Нема чаре, НЕМАА! :@ Арно да беа вреќи, среќна ќе бев.

Моите се луѓе ПИРАМИДИ, надоле свртени. Уф, колку ме нервираат кога си ги гледам, страшно. Убави они, полни беа, сега... ПУФ, пуф, пууууууф... :x

16. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Па со вежбање нема така да виснат, ама мене ми се намалуваат само. :doh: Чаре нема ваљда, тоа си е. Да одбираш или целата полна со се градите или слаба :lol:

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850

Еве ви, за сите што мислите дека не треба да се мешаат протеини со јаглехидрати. Најздрав начин на исхрана е кога се јаде балансирано, според потребите на телото за одредени намирници. Јас обично одбегнувам да мешам протеини и јаглехидрати ама само во ист оброк, инаку не. И делува, башка што се чувствуваш убаво и имаш енергија. Може само малку да е побавно слабеењето, но затоа пак е и поздраво :) И не знам зошто така неправедно ги осудувате јаглехидратите бе, и сите ги одбегавате :D Не е убаво да се претера, ама не се страшни доколку се во нормалата. Па јас повеќе си ги сакам јаглехидратите, а вие сите така за нив :( :D . Не, озбилно, месишта ич не сакам да јадам, а и во ретките моменти кога јадам, обично е пилешко месо или мелено месо. Ах, не знаете што радости си пукнав откако ги поефтинија доматите, краставиците, пиперките... Секој ден летна манџа јадам :D Или салата со патлиџани и краставици, абе не можам да и се наситам :lol: Мој период е ова, дефинитивно :rock: .

18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Ќути :tmi:

Си велам, шуќур што живеам сама, па кога ќе ми се испразни фрижидерот не ми ни текнува да го наполнам, за инат.
    Само ќе се мачам. Не само заради убавите јадења - него да изедам се за да не ми се испорасипе! :D

А вака - фрижидерот празен, стомакот исто така празен. Ариведерчи јадење навечер!

Јас во последно време се мотивирам со претпоследниот спот на Лејди Гага - јао дупе :o
    И онаа Кејт од Лост си ја гледам чат пат - телце за мерак! Одма ми се одјадува! Некој да ме види од страна ќе мисли ги манијачам а јас само им ги следам цртите на сите мускули на телото, абе мераци.
    А има уште еден куп вакви женски кои служат за пример и како инспирација.

Дузи, пак ли со пирамидите?! :D
    Инаку јас сум горе послабичка и кога слабеам тој дел иде прв, значи градите па потоа задникот.
    Си викам - ај плис обратно? Ако може :wasntme: Тоа е - сите имаме поинаква конструкција на телото. Блазе си им на тие кои слабеат складно и урамнотежено.

19. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Раце, нозе, горен дел, стомак, нозе - така слабеам секогаш!
    Инаку 50 цреши за доручек, па...[значи вака планче:]
    09ч. 50 цреши;
    12ч. 50 цреши;
    15ч. 300 калории ручек;
    18ч. 300 калории вечера;
    21ч. [по потреба] краставица.
    Вкупно околу 800-900 калории, зависно дали додавам нешто +. Вака гледано 750 калории.
    Е така ќе си слабеам откога добив зелено светло од irenna ЗА разгранување на оброците.
    Да живее irenna:D.

PS: Лето вака[од петок]:
    11ч. [по еден артикал] = 100 калории.
    2 шољи цреши,
    1 шоња вишни,
    1 јаболко,
    1 портокал,
    1 гоолемо резне лубеница,
    10 кајсии, 5 кајсии [големина]
    1 праски
    14ч. = 300 калории
    ручек без јаглени хидрати, само протеини и зеленчук
    17ч. = 300 калории
    вечера без јаглени хидрати, само протеини и зеленчук
    20ч. = 200 калории
    ноќна закуска
    23ч. = 100 калории
    краставица, патчиџан [по потреба].
    Ете тоа е, 1000 калории.

На marija.hana.una му/ѝ се допаѓа ова.
  20. marija.hana.una

marija.hana.una Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    35

Ист случај. Цела година 2-3 кг ми задаваат проблеми, до 55 да стигнам. Вежбачка сум, диети...ама џабе...не иде и не иде. Само јо јо нон стоп :(