(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Zule2000

Zule2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    6
    daa blagodaram mnogu ke se oslabev i jas neznam kako za nepolni 5 meseci nekade 13 kilca smaliv ;) prvo si jadev se i makaroni i smoki se ama BEZ BLAGO LEB I GAZIRANO pred se posle otvrliv se sto e domasno podgotveno i rucek si se i jas neznam kako ama sakam nekade ose 5-6 kilca i dovolno mi e pa zatoa :rofl: :rofl: :inlove:

2. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    А си се запрашала што вистински си изгубила?
    Тоа е маса, каква битно е исто како да репарираш кола и си го сменила моторот, но си заборавила да си ги смениш другите делови кој исто бараат одржување.
    И поентата на една исхрана е умереноста.
    Не да избегнуваш леб и такви штетни храни што им давате маркица, а уствари телото на крајот на денот познава калории и макронутриенти.
    Ваш избор не ви се мешам.

3. Zule2000

Zule2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    6
    ne e mesenje vase mislenje e toa sto poveke mislenja tolku podobro :$ :$ :$ :$ :$ :$

4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Се` додека не стекнеш навики за здрава исхрана и правилно комбинирање на тоа што го јадеш во оброците, џабе ти се сите диети, ова не само што е мое мислење туку и потпишувам дека сум во право.
    Поздрав и се` најдобро.

На StefChef и Zule2000 им се допаѓа ова.
  5. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    -23 кг!!! :rock:
    Луѓенца, не ми се верува дека уште 7 кг ми останаа :)

На Ariel, Golden, Bright и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Тинка Маце,жити се прекини со овој начин на исхрана зашто ке почнеш од болница да ни пишуваш.

7. Zule2000

Zule2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    6
    како бе и за колку време од прилика? :sweat: :sweat: :sweat: :sweat:

8. sweetgirl77

sweetgirl77 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    12
    AA денес ми е прв ден.Уште денес ќе се откажам ама лето иде :// Од утрово имам испиено само еден мал јогурт :D Вие одприлика колку калории внесувате дневно? :D

9. Zule2000

Zule2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    6
    како бе 1 јогурт не си играј со здравјето земи јади нешто дуго ако не ништо барем една голема овшна салата изеди додека не е многу касно и излези пешачии барем 1 круг :rofl: :hai:

На sweetgirl77 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    za колку време ги ослаби овие 23 кг, и со која диета?

11. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    13 ден
    појадок: 10тина јагоди
    ручек: варени компири со кромидче
    вечера: /
    ;)

12. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Луѓе дај кажете нешто како ја надминавте кризата за благо и солено нездраво? ;(
    Неможам,многу големи кризи имам,депресија ќе фатам.Денес цел ден во ум ми е пионир со лешниции,цеел ден.
    И не викајте пробај малку да ти помине фореста.Нема кај мене малку,коа веќе сум почнала, цело чоколадо отиде.И со овошје пробав,и диетални чоколадца ама со ништо не поминува.
    Дома имам благо,и само го намириснав и со поглед го изедов. :tmi:
    Отии ни е толку тешко,оти? :x

13. tiph24

tiph24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    177
    Абе дечки колку треба време отприлика да се намали во обем?Килата не ми се важни,сакам во обем да намалам.
    Јас еве вежбам 1 недела 20 минути на орбитрек на голем отпор и после правам некои вежби(скокови во место,стомачни,чучневи).Вчера вежбав 30 минути на орбитрек на голем отпор и вежбите,а денес 20 минути со вежбите и после со правосмукалка чистев(ми кажаа дека ова било кардио и било добро,мама се зачуди кога и кажав дека ќе чистам :lol: ).Внимавам колку можам на исхраната.Идам на школо па ми треба енегрија нели :$ Леб јадам интегрален,гледам ептен умерено да јадам.
    И сеуште немам мрднато ни 1мм хаха.
    Треба да зголемам вежбите или да намалам уште јадењето?Затоа што читам насекаде,треба умерено да се јаде,а не да се гладува...Или е прерано за резултати?Имам слушано дека за 1 недела некои попуштаат малку..
    Any advice? :$

14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    tinka-mace извини што ти се мешам, ама кој ти го препорача овој начин на исхрана?
    Сама си одреди што ќе јадеш, или некој друг ти направи распоред?
    Те читам низ темава некое време, немам поим ниту колку години имаш, ниту пак колку килограми сакаш да симнеш, ама ова што го јадеш е премалку. Не е сé во количината. Подобро количински да јадеш повеќе, отколку вака да го истоштуваш не само желудникот, туку и целиот организам. Ќе си ја ослабеш крвта.

15. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Од нутриционист ми е распоредов на храна, една докторка од ремедика ми го препорача нутриционистот. Дури и ова ми е многу, воопшто не ми се јаде.
    И мене ми е многу тешко да надминам благо, порано јадев чоколада, торти, колачи и наеднаш СТОП! :( Се залажувам со житни плочки на Виталиа, има од портокал, брусница, лешник... Си купив и диетално чоколадо на Виталиа.
    За се треба само ГОЛЕМА ЖЕЛБА!

16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ако не го сакаш нашиот совет и критика и самата го знаеш длабоко во себе дека мора да стапиш само-контрола над своите навики и емотивно прејадување,што очекуваш друго да ти кажеме освен да најдеш што е вистинската причина за тоа?
    Ако си депресивна почни да вежбаш.
    Ако немаш само-контрола почни да се обложуваш со некого и ако почнеш да губиш ќе видиш како ќе се подобруваш секој пат.
    И јади повеќе зеленчук,протеини и овошје така ќе го контролираш апетитот и јади на секој 4 часа.

17. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    А бе дај не се зафркавај, една маслинка? Две лажици пире? Е што и лажиците да не ги јадеш? Земи јади нормално и зголеми си ја физичката активност, велосипед вози, спортувај.

18. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    2.597
    Јас маки си мачам со колковите. ослабев 30 кила, имам уште 10тина за симнување, ама кога ќе се погледнам во огледало, посебно задникот ми се плаче, кожата ми е прилично незатегната, целулит... :@ незнам што да правам веќе... :sweat: секој сабајле трчам, навечер одам во теретана.... здраво се исхранувам, ама некако губам волја и надеж..... ;( ;(
    дали покрај се ова да почнам да правам и вежби по дома, како чучњеви, вежби за нозе? :^)

19. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Рече дека треба да гладувам, за организмот да ги земе мастите, и нив да ги користи за јајниците да ми се смалат, 2 пати се поголеми од тоа шо треба. :|
    Ахх, уште неможам да се помирам дека вака треба да живеам наредниве 2 години. ;(

20. starish

starish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    80
    А бе дај не се зафркавај, една маслинка? Две лажици пире? Е што и лажиците да не ги јадеш? Земи јади нормално и зголеми си ја физичката активност, велосипед вози, спортувај.[/quote]
    Рече дека треба да гладувам, за организмот да ги земе мастите, и нив да ги користи за јајниците да ми се смалат, 2 пати се поголеми од тоа шо треба. :|
    Ахх, уште неможам да се помирам дека вака треба да живеам наредниве 2 години. ;([/quote]
    Вака нема да издржиш ни два месеци а камоли две години. Со тоа што се изгладнуваш вака само ќе си го забавиш метаболизмот ќе се ставиш во мод на гладување и ќе изгубиш повеќе мускулна маса отколку сало. А верувај, тебе ти е важно да изгубиш сало, тоа е финтата да кажам, зошто незнам дали ти кажале дека дел хормоните кои ти фалат се распоредуваат во масно ткиво. И се надевам дека докторката ти кажала дека јајниците ти се 2 пати поголеми и дека со диета ќе ти се намалат само за да може полесно да ти објасни зошто ти треба диета, зошто дефинитивно тоа не функционира на тој начин. и земи спортувај дете (претпоставувам дека си дете во споредба со мене) не ти е ништо зашто си сеуште млада ама се си има последици подоцна, подобро научи си со време дека со месец два гладување и брзање нема да решиш ништо долгорочно.

На StefChef му/ѝ се допаѓа ова.