(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. zeka

zeka Популарен член

Retko pisuvam, zafatena sum periodov, no motivirana, posilna I poslaba od bilo koga! :D

Za denes pojadok sopska
    Za rucek grasok
    Za vecera nekoe peceno, pilesko meso od rabota so supa.

Toa mi e menito :) dodeka se zavrtam, gledam nedelata ne odminuva vece, vremeto leto brzo, imam osecaj deka isto taka letaat kilogramite hahi! :)

Za fizicka aktivnost, ovie denovi so pojak intenzitet. Trcanje, pesacenje po saat ipol, do dva casa.

Slednata nedela mi e cel da zaokruzam na minus 20 kg! :)

Se izvinuvam za latinica, od mobilen sum.

sweetgirl77 likes this.
  2. Speechless

Speechless Популарен член

Физичка активност + не толку пазење на исхрана(си признавам :lol: )
    [гледам само после фитнес да не јадам] = -3kg :)
    + добро расположение + (малку)зголемена самодоверба кога се гледам цела на огледало :D

3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Мислам дека ова е чист пример за се што Стеф Шеф сакаше да ни каже и да ни објасни. :)
    И,не се многу разбирам,ама мислам дека треба постепено да почнуваш да правиш вежби за затегнување.

4. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Денеска цел ден сум на кајсии и цреши, кафе и зелен чај.
    Знам дека ќе успеам да ги намалам и тие 7-8кг :)

sweetgirl77 likes this.
  5. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Јaс целосно изгубив мотивација. Порано вежбав и внимавав што јадам сега веќе не. Воопшто не се држам гладна, ми се пријаде ли одма си земам да јдам + преставам да вежбам. Како вие се моривирате помалку да јадете?

6. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

^ И јас ја изгубив мотивацијата, баш вчера направив грешка, ама тоа е, и многу се каам за вчера :(

7. sweetgirl77

sweetgirl77 Активен член

Jaс паk од вчера добив мотивација некако да вежбам и да внимавам на исхраната. Денес ми е втор ден на диета и добро ми оди се одвикнав од таа навика постојано да грицкам нешто.Доволно ми е да ослабнам некое килце и да се затегнам малку :D

8. Zule2000

Zule2000 Истакнат член

Дај кажете како да ослабам 6-7 килца за мецес дена? :sweat: :sweat: :sweat: :@ :@

9. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Нека завршат овие екстерните и школскава година и Стефани се става на сериозен режим :!: Секое сабајле ќе одам на спортската сала со другарките ќе трчаме,после ќе повежбувам пилатес дома,и попладне пешачење.Леб и благо нема! Десет кила мора да симнам! Мислите ќе можам до септември? :D

10. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

^ ако си упорна ќе можеш. Дај Боже и јас како тебе да се мотивирам и да решам да намалам со јадењето.

11. StefChef

StefChef Истакнат член

12. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

14 ден
    појадок: туна со кромидче
    ручек: 2 лажици турли тава, малку свинско месо, 1 парче црн леб и краставица салата
    вечера: /

13. tiph24

tiph24 Истакнат член

tinka-mace
    и имаш резултати од ова гладувањево?да не ти ослабе крвта од волку нејадење?вежбаш иначе? :)

14. tinka-mace

Вежбам, многу пешачам, и играм во дворот по 1-2 саати со топка. Ама не гладувам, мене ова ми е и премногу дури. :$ ;)

Zule2000 likes this.
  15. StefChef

StefChef Истакнат член

When individuals go on these crash diets, they are motivated initially due to the rapid weight loss that occurs. Although weight loss does occur, water weight is lost through the reduced glycogen stores and not the fat loss that individuals often strive for.[2] In order to lose 1 pound of fat, a caloric deficit of 3500 kcals has to be made. Eventually the ability to rapidly lose weight diminishes due to numerous factors. A vicious circle often exists for dieters who go on these crash diets. It is often known as yo-yo dieting, which is the repeated loss and regain of body weight due to dieting.[2] Diets often cause caloric deficits, resulting in weight loss in the initial start of the program due to the use of glycogen, protein, and fat stores. However, eventually metabolism begins to slow down to preserve the energy stores that are left in the body. This is caused by the numerous factors, such as the hypothalamus detecting changes in fat stores and thus lowering metabolism to replenish the fat lost.[10] As lean body mass is also broken down to supply protein, the loss of muscle mass further accelerates the decline in metabolism, as muscles are energy utilizing organs. Eventually the individual reaches a weight loss plateau, loses motivation as rapid weight loss is no longer occurring, and thus returns to their normal eating habits.[11] As normal dietary habits are resumed, the weight that was lost is often regained quickly, and even more. As the caloric intake increases along with carbohydrate consumption, glycogen stores become replenished and thus the water weight. Since the basal metabolic rate is now lower than the rate at the initial start of the diet in the individual, further weight gain occurs as the body is "less efficient" than it was before in burning calories. Studies have proven that weight is readily regained at a much faster rate than it was lost. With the rapid regain in weight, eventually the dieter may find a new crash diet to try or a new gain in confidence, thus resulting in the vicious circle seen below. With repeated bouts of starvation, it results in faster and more significant lowering of the basal metabolic rate, and thus weight being regained faster.[12]

Crash diets are low caloric diets that often include some gimmick to attract consumers that desire a "quick fix" solution.[13] Along with the vicious circle that is seen, crash diets can have negative implications for one's health, especially if carried over the long term due to the avoidance and elimination of food groups.[1] Depending on the diet, negative health effects can include malnutrition, electrolyte imbalances, and increased susceptibility to chronic conditions such as osteoporosis. Side effects include nausea, diarrhea, lethargy, headaches, dehydration, and much more.[13]

http://en.wikipedia.org/wiki/Crash_diet

16. zeka

zeka Популарен член

Денес ми излага протеински ден, непланирано.

За појадок јогурт Баланс.
    За ручек туна и салата - домати, краставици и две јајца. Све убаво промешано.
    За вечера 120гр стек со павлака. Салата краставици.
    (павлаката е од Фит, новата од битолска млекара) :)

И така.

Убаво поминувам деновите, како и секогаш! :$ Али, веќе ме `плаши` ПМСво, мислам почнува да ме удира во глава. :?: Ах, маки, маки.
    Ке се борам со него, секако! предизвик! треба на 15ти убаво да се израдувам па јас на него да му се насмеам! Ќе види тој! :clap:
    За мене, секој чекор, секој намален грам е успех, затоа и го прославувам. Не важно начинот на прослава, важно се чуствувам одличноо поради тоа.

Зека растура. :D Имам уште 27,800 (мислам редовно си кажувам :D ) ама сепак не се преоптоварувам многу со конечниот резултат, чекор по чекор, предизвик по предизвик КОЈ СЕ ГРИЖАМ ДА ГИ ИСПОЛНАМ а истото тоа ме мотивира, ме мотивира напредокот, гледајќи се себеси како си остварувам замислите, желбите. :clap:

Редовно ја обвинував генетиката, добро точно е дека има улога ама моето здравје честопати зависеше од начинот на живот кој јас самата си го избрав.

Дали треба да вежбам? -Да
    Дали да не вежбам а сепак да ја кривам генетиката и пусто, не јадам многу? - Јас го избрав првото, ТРЕБА ДА ВЕЖБАМ, ги превземав работите во свои раце и секојдневно сум си посреќна и посреќна. Блескам!. :geek:

едитирано да не пишувам дупли пост.

Се испофалив набрзинка и заминувам сега!. :D :hai:

macence85 and Markusa2 like this.
  17. tinka-mace

15 ден
    појадок: 2 парчиња црн леб и салата патлиџан со кромидче со малку сиренце
    ручек: ориз со 2 парчиња црн леб
    вечера: 10тина јаготки

Денеска се мерев на вагата и од 71 кило, 67 па 66 и денеска конечен резултат 65 :dance: !
    ЦЕЛ: 55 килограми!
    Се мислам да не изедов многу леб денеска, шо мислите вие? :?:

18. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Oд утре почнувам да слабеаам.Ви се прикључувам во тимов :)
    MEНЕ МЕ МОТИВИРА ЕДНА ДРУГАРКА. Ми вели на лето на сабајле ќе трчаме,поручек точаци ќе возиме и ќе слабееме..xD
    Инаку ќе почнам да избегнувам благо.Ќе го зголемам количеството на вода.И онака сокови не пијам,ни најмалку газирани.
    За појадок ќе јадам житарки...
    Ручек тоа што ќе ме натераат да зготвам :)
    И за вечера барам идеја од вассс...
    Се надевам ме примате во клубов!?Поззз :hai: :hai: :hai:
    П.С.Инаку утре почнувам со трчање од 8 саат до 10h :) :lol:

19. Ariel

Ariel Форумски идол

Цел ден се е ок. Јогурт, овошје, салатки, некое парче месо евентуално... и после тоа доаѓа вечерта.
    А навечер... што да кажам освен дека овој месец платата ја оставив во Апче и Палма.
    Сладолед, еклери, трилече, милфеј, профитероли... секој ден. Добро е што не сум се здебелила, туку само стагнирам.

Денес па и кафанче ќе падне.

Туку знаете ли како најмногу слабеам? Кога пијам алкохол. Сите од алкохол се дебелеат, јас слабеам :D Само да завршам со обврски и кога ќе се дадам на пиење има да се преполовам :D
    Па ќе отворам после нова тема: Алкохолна диета :D

Појадок: чаша јогурт или цеден лимон, за трезнење
    Ручек: Две ракии и шопска
    Вечера: Свежа зелка салата и ракија, двете во неограничени количини.

Значи само хард кор алкохол, без пиво и вино. Е сега не сум го пробала ова на подолг рок, ако го пробам ќе ви пишам за резултатите - или од дома, или од некој центар за лекување од зависности :D

Rose-tulip likes this.
  20. Zule2000

Zule2000 Истакнат член

незнам дали да ги јадам производите на виталија бисквитите и слично предлог? :inlove: :D