(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Од кај знаеш дека тие килограми се масти?
    Се мери прогрес со телесни масти,огледало и како ти стои облеката.
    Можеби ако си вежбала си добила мускули и си накачила вода.
    Можеби си во циклус и добиваш вода од хормоните.
    Можеби си внела повеќе сол и јаглехидрати и си внела повеќе вода.
    Телото е 75% вода и секогаш ќе сака да одржува хомеостаза.

2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Нема зошто да се разочаруваш.
    Не ја користи вагата толку често, честото вагање е проследено со големи резочарувања а како резултат на тоа е објаснето во горенаведениот пост. Да не се повторуваме.

Еднаш на две недели е сосема доволно а 2 пати месечно.
    Јас така правам. Дури размислувам да ја вадам вагата еднаш месечно, не два пати.
    Па мој совет ти е тоа. :)

И јас порано бев опседната со вагата, дневно се мерев 3 до 4 пати. Будалче.
    Ама,кога седнав, кога се едуцирав повеќе, ја разбрав суштината.
    Сега и не помислувам на вага, дури си ставив аларм да ме потсетува телефонот кога да се мерам пошто пред еден месец и заборавив дека големиот Д ден пристигнал. :lol:

а резултатите се :$ :inlove: :bow: на самата себе.

е така.

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Деновиве цело време по ручеци и кафанчиња. Три обилни оброци дневно. Катастрофа.

Ваљда од утре ќе се средам, што да кажам. Не се резултатие толку драматични колку што би можеле да бидат, најмногу кило да имам ставено, ама не треба да ставам, туку да намалувам.

Битно ве читам скоро секој ден, за мотивација.

На Viktorijaaa5 и zeka им се допаѓа ова.
  4. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    19 ден
    појадок: 1 парче црн леб сиренце и пршута
    ручек: гравче, 2 парчиња лепче неколку кисели краставички
    вечера: варени компирчиња со кромидче
    Вагата покажува 64 кила, пресреќна сум. И осеќам дека стомакот ми се смалува. 8)

На Zule2000 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ново интересно видео за
    аеробниот тренинг.
    Зашто кардио тренингот не е потребен за слабеење?: http://youtu.be/9xB3HKYC6Zg
    Погледнете доста интересно

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    ЗОШТО
    Оставај ги целосните линкови, не скратените. Скратените не се отвараат веднаш поради оној глупавиот банер на форумот.

На Sky-butterfly и Srckata28 им се допаѓа ова.
  7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
  8. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Аааааааааааааааааа! Поддршка! Поддршка огроооомна ми е потребна! ;(
    Таман денес си реков дека повторно се навикнав и дека нема повеќе да подклекнам, се упропастив. Убаво ми почна денот, јаболко, белки, зелка.. и после се иззнајадов глупости. :( Идиот.
    И ај Стеф постирај го повторно линкот за прашањето на Срцката дали има врска ако трчаш на утре или на вечер, не го отвора, а и менене ме интересира тоа.

9. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    се уништив со исхранава...до пред некое време ми беше проблем вежбањето бев мрзелива и се тоа со исхраната бев скоцкана сега обратно со јадењево сум катастрофа.. покрај секоја диета која имаше краткотраен ефект почнав со броење калории испадна дека кога најмногу јадам внесувам не повеќе од 1000 кал...
    денес за доручек овесни снегулки и јагоди
    ужина јаболко
    ручек варено пилешко со салата од пола краставица и еден домат
    ужина пола цитрон
    вечера не знам само што јадев цитрон(по потреба ќе се вечера)

и ајде ова број број не повеќе од 400 калории на исхрана ли личи??
    ајде демек и бирам храна која не ме дуе и која ми одговара на организмот абе џабе си, а внесам повеќе од 1000 калории ко буре сум во стомакот цел ден и утрото што следи...

10. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ако е ниско интензивно нема проблем.

11. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    20 ден
    појадок: едно јаболко
    ручек: неколку фишфингери, 2 парчиња интегрално лепче малку печурки
    вечера: малку кајмак, 1 парче интегрално лепче и 2 маслинки
    Денеска се сликав колку сум ослабена ама нешто неможам да ги префрлам сликите. ;)

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Пред 15 мин. се вратив од џогирање!Пресреќна сум,бидејќи издржав,не трчав цело време,но не седнав некаде.Трчав па кога ке снемав ваздух-одев.Не се откажав.Одсабајле испив половина чаша лимон-половина вода,за подобро да ми се вари храната во текот на денот.
    Инаку,денеска за доручек имам корн флекс со јогурт,за ручек не знам што е,иии за вечера некоја овошка или салата.

Нека ми е со среќа! :D

13. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Кога ќе паднеш во искушение за нешто мрсничко, полно со шеќери и нездраво прашај се дали досегашниот труд ти бил за џабе? Ако сега ја каснам оваа глупост тогаш за џабе сум јадела сабајлево само овошје...Ја бар така си викам кога моите дома ќе земат да ми јадат пред нос тостови, тестенини, хамбургери од 7ца :^) и има ефект бар кај мене :)
    Инаку ослабена сум видно, почнаа лугево да приметуваат, посебно ми е мерак што моите дома ме приметија :D Уште две килца да намалам и толку, ќе се трудам да ја држам таа тежина.....И за сите што сакаат да ослабат само трчање му е мајката, слушалките на уши, музика до даска и шибај :D
    И најголема поддршка до сите феминки што сакаат да ослабат и уште поважно, да водат здрав живот :rock:

14. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Денеска од 7 до 8 бен на сала трчавме со другарките.Еден круд трчање еден пешачење! :rock: :rofl: И се испешачив додека да отидиме и си дојдиме.После ќе одам да завршам некој работа до чаршијата,пак пешачење и на крајот со друарките ќе испадниме да се прошетаме. ^_^ Ептен сум хепи! Се надевам ќе ослабнам накај 10 кила.

15. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Колку време трчаш и колку ослабна? :wasntme:

16. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Луѓе ајде малку помошш :D
    Сега сум на диета, го изоставив целосно благото више една недела.. Но сакам да го изоставам и лебот малку по малку.. што ми предлагате за доручек? не сакам леб да јадам..

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.039
    Допаѓања:
    5.452
    Јас еднаш во денот јадам леб, две сечени кришки. Гледам да го избегнувам не поради диета, туку зашто е штетен. За доручек јадам корнфлекс, житарици, јајца варени и парче сирење (имаат мноу протеини, а малце калории и се доста здрави), понекогаш си правам вегетаријанска пица, ја замрзнувам и по потреба дирекно во рерна и ја јадам на два пати. Исто со секое јадење скоро си правам салата, некогаш си правам овошна салата и го полнам целиот сад за мусли.

На Saki15 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Многу спијам, :tmi: се надевам дека се трошат калории при спиење.
    Исто така, доста време поминувам на интернет, се надевам дека куцањето на тастатура троши калории, бидејќи ако е така, јас видно слабеам а не приметувам.
    Исто така обожавам бејли денс па и чочек да си пуштам, или нешто во тој ритам, е тогаш уживам, легнувам на кревет и мрдам со газот (како го викаа она-тверкање) ама тверкам лежејќи, од една страна, па се вртам од друга страна, и мислам дека има ефект, ми го стега и онака црвстиот газ. :lol:
    Се си јадам, во последно време се трудам да биде во помали количини. Но од благото не можам да се откажам (средно кафе, крембананчиња, чоколатце, тортичка,сладолед но во помали количини), исто така и од лебот не можам да се откажам, особено ми е вкусен домашен месен леб, било што дома замесено, некој селски леб, чиабата и сл. оди па одолеј.
    За сега вака се одвива мојата диета, се додека некој не се смилува па да ме почасти орбитрек :rofl:
    До тогаш во кревет, газот во вис и вибрирај. :D
    Не се шалам, ова е чиста вистина, целта и желбата се тука уште средства фалат. :D

На Plavushka и tinka-mace им се допаѓа ова.
  19. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Abeja ме изнасмеа :D :D :D
    21 ден
    појадок: портокал, јаболко и пола банана
    ручек: интегрално багетче, малку кајмак, 3 маслинки, маааалку месен нарезак, кромидче, чушка и патлиџан
    вечера: варени компири со кромидче
    :* :* :*

20. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Според мене најдобро овесни снегулки со јогурт, а можеш овошје или варени јајца.
    И јас како Elence93 си велам нема да јадам благо и леб поради тоа што не е здраво, ама кој да му одолее на тоа пусто благо. :tmi:
    Атлантиас чоколадца цело време ми се вртат низ глава. :tmi: