(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Охоооо јас колку пати се нервирав и цело време почнував со вакви „диети„. И шо добив? -Ништо! Јадев за појадок јаболко, за ручек овошна салата(банани, јаболка, киви, портокали исечкани) за вечера пак некоја овошка или зеленчук. И така терав 2-3 дена, ама после кога ќе седнев по полна чинија компири, многу месо, 5-6 парчиња бел леб, кечапи, мајонези, копани, чипсови, торти, колачи јадев се наеднаш зошто бев прегладнета. Неможе така наеднаш денеска си изела се и сешто и утре викаш ке јадам само овошје и зеленчук. Ова е моето искуство.
    Може вие викавте дека ќе ми заслабне крвта, дека ништо нема да постигнам со мојот режим од нутриционист, дека сум прегладнета... Ама мене ме држат шумливите таблети од Златна Пчела а со нив неможе да ми заслабне крвта, ги внесувам сите потреби за витамини и малку ми го „спречуваа„ чувството за глад. И таблетите се на природна база и не се штетни за никого и не зборувајте нешто шо не знаете! :!:

2. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Епа редноо беше и јаас да пишам тука. :)
    Со несериозен режим на исхрана,кој подразбира денес здраво,утре нездраво, и вежбање тек тук си го намалив стомачето а и секаде вкупно сум ослабена.
    Задоволна сум да. :rofl:
    Се немам мерено,али не можам да престанам да си се гледам во огледало.Од утре со нови сили,али ќе започнеме со здраво,да се надеваме. :$

3. Zule2000

Zule2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    6
    Не мислам дека ќе почнам да јадам бидејќи можам да издржам сум издржала 4 месеци така ослабев 24 кила :D

4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Oк, убаво, издржа, ослабе 24 кила. А сега знаеш ли зошто пак треба да издржуваш? Бидејќи не си му дала на организмот здрави навики и правилна исхрана, и си ги вратила килограмите. Вака ако сакаш ти и цел живот издржувај на овошје и зеленчук, ја знам дека се здрави ама не можеш цел живот марула и круши да јадеш. Се јаде и месо, се јаде и сирење, се јаде и ориз, и леб, и чоколади се јадат, факт е дека луѓето не само што имаат потреба од егзистенцијален аспект, туку потребата од храната се јавува и како резултат на задоволство - кратко речено слатко ни е да си јадеме.

Затоа наместо да трпиш и само да си праиш јојо ефекти на организмот, фати се за некој здрав режим на исхрана кој ќе вклучува разновидни оброци и внес на калории доволен за да ги задоволи твоите дневни потреби, како и внес на различните витамини кои му се потребни на организмот.

На tinka-mace и Marossa им се допаѓа ова.
  5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Браво за мене. |( Појадок, ништо. Ручек, тост со многу компири, зденка и што ли има. Вечера, кифла со печурки и све остало. Е супер. А денес е роденден во фамилија, така да нема шанси да сум на диета. Вежбање ич, оти секако, мрза сум. Ама се рачуна пешачењето еден час, нели? Барем тоа ми е добро. И спијам доволно во последно време. А секако, и пијам 1,5 литри вода дневно, бидејќи толку е препорачливо за деца.
    Од вчера се разочарав, ама од Понеделник навистина ќе почнам да вежбам. Гледам тоа Зумба не е нешто претешко. Ќе пробам дома неколку пати, а можеби и на часови ќе се запишам.
    Ако тоа не ми оди, да се запишам на Кик Бокс? Троши тоа калории, нели?

6. katestojkoska13

katestojkoska13 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    18

za negdee 1 mesec mozi i pomalku

7. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Имаш бадемово млеко во Cosmo, бар таму видов пред месец дена коа бев, во одделот за здрава храна ;)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Си ја згрешила сезоната.
    Мислите така е лесно да се ослободите од 70000 калории енергија во себе?

9. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    сакам да прашам кога е подобро да се трча...на сабалје или одручек кај 18h некаде?
    Инаку...и јас да си кажам кога почнав имав цели 78кг .. на 17 години и 155цм...решив да ослабам и почнав од април со здрава исхрана и до сега ослабев цели 8кг...не сум задоволна баш затоа што се во прашање 3-4 месеци, затоа решив и да трчам...еве веќе недела дена од кога трчам, но сакам да прашам дали е подобро да се трча на сабалје или одручек кај 18h некаде? Јас пробав и на сабалје и на вечер, и поубаво ми е на вечер т.е кај 18h :)
    Благо и леб, јокк! :D
    Но, вчера го направив првиот грев :lol: си купив сендвич (кашкавал,виршла,пржени компирчиња) :tmi:
    ајдее нема да ми се повтори ветувам :)
    целта ми е 60кг, треба уште -10...па внимавање на исхраната и трчање по 1 час во денот Доволно е? и се разбира пешачење во текот на денот :lol:

10. starish

starish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    80
    Мене вагата ми покажува убаво -7 кг за последниве 3 и повеќе месеци, планирам така и да продолжам:) а и во обем имам изгубено доста, само едно нешто ме мачи:( сеуште имам голем процент на масти 31% :( да, да беше и повисок, сето она јојо диетирање си имало своја цена изгледа. Но не се откажувам, работам на случајот:) е сега ме интересира, дали некој знае дали постои начин да си го забрзам напредокот? :) маааалку барем:) a pod napredok mislam na pomalku masti ne pomalku kg :) izvinete za latinicava editot e of tel

11. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Кардио се прави на гладно, затоа е поубаво и поефективно сабајле да се трча.
    Инаку денес повторно за доручек јогурт со мусли и ленено семе.
    Ручек: леќа и салата
    Вечера: туна со кромид.

Денес тренинг ќе имам меѓу доручекот и ручекот, бидејќи вечерва имам обврски.

12. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Најдобро време за вежбање нема кога можеш тогаш битно е да вежбаш а ако веќе сакаш сабајле тогаш 45 мин.-1 саат после појадокот.

13. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Денес појадував шопска.
    За ручек салата и риба.
    За вечера најверојатно супа. Мислам дека немаше туна на менито, зденки, шунки,топено сирење - никако. Подобар избор ми е само супа. :)

:inlove:

За саат време ќе си каснам и парче лубеница, ја обожувам иначе. Често ќе се дружиме со неа. :!:

Она што ми падна во очи е тоа дека многумина прескокнуваат оброци. Особено појадок.
    Важно е да не се прескокнуваат оброци, со прескокнување оброци нема да се реши проблемот, напротив.ПОјадокот му дава енергија и го активира организамот,на почетокот нашиот организам е посилен и има повеќе сили да се избори со маснотиите, а доколку јадеме добар појадок и ручек, помали се шансите да добиеме напад на глад навечер (или да станеме од сон гладни во 2-3 часот по полноќ) кога нашиот метаболизам не може да се бори со послабо варливата храна.

Сепак гладувањето е подеднакво лошо како и нездравата храна. Избегнувањето на оброци може да го поремети нашиот метаболизам.

А во една поговорка има голема вистина и не е тек така кажана појадувајте како крал, ручајте како принц, а вечерајте како просјак.

14. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    28 ден
    појадок: 1 парче црн леб, лут буковец, 1 голем патлиџан
    ручек: 2 парчиња црн леб, 4 премали посни сармички, лут буковец
    вечера: 2 посни колачиња(со овесни снегулки, брусница, суво грозје, бадеми, банани, мед)

15. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Абе да ве прашам.Денеска за појадок изедов 3 праски,за ручек 2 чинии супа(без леп),ужина кајсии и за вечера 3-4 колачи со кокос и зелен чај :tmi: :tmi: :@ Да не е ногу? Иначе имам испешачено оклу 2,5км?

16. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    многууу? одлично е :)
    јас:
    поручек: 1 портокал
    ручек:1 чаша јогурт, 2 варени јајца и 1 пржена виршла
    вечера:салата крставица, и портокал
    денеска скоро 3 кила вода имам испиено и тоа е све за денес :lol:

17. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Да прашам јас нешто. Што ќе биде ако еден ден јадам, еден ден не јадам, наместо да си водам сметка за секој ден колку и што јадам? :?: Најсериозно прашувам.

Значи не можам да се контролирам кога јадам. Или ич или премногу. Последните неколку дена тоа ми се случува, вчера бев само на вода, денес убаво ми почна со смуди од овошје, па салата и оп, ми излезе на фемина темата "што ви се јаде во моментов" и мене ми текна на милката со бисквити и почнав да збеснувам по благо како наркоман по дрога и така ја превртив цела куќа се дури не најдов се што постои од благо и фино лепо си се најадив. :rock:

18. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    pa ako sakash da oslabnesh malku ako mnogu ti se jade za vecera ne jadi leb ili teska hrana tuku nekoe izedi nekoe ovosje ili napravi si salata :)

19. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Е мене баш на вечер ми се јаде тешка храна и благо, а преку денот супер ми оди со овошје и салати. И не ми е така заради тоа што не јадам доволно, туку од секогаш на вечер ми се отворал апетитот без разлика колку имам јадено.

20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    ^ Тоа ти е всушност диетата 5:2, ја има во категоријава, види ја.

Генерално, 5 дена јадеш нормално, 2 дена преживувавш. Мислам дека само со еден ден неделно нејадење ништо не правиш, па би требало барем два вакви дена да имаш, иако и тие не верувам дека ќе ти дадат брзи резултати.

Види во темата кави искуства има, ако има.