(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Пиј вода!

На dancestr му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    http://www.kafepauza.mk/zivot/ovaa-zhen ... i-pomlada/

Што велите за статијава? Женава претходно по 1 литар пијала а јас ни толку неможам да испијам, а за 3 ми е невозможна мисија :)

3. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Денеска се мерев 64.9, а во саботата 65.9 :)

4. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    35 ден
    појадок: 2 големи праски
    ручек: 1 мала плескавица(со свинско месо, ама повеќето беше кромидче), салата зелка со краставици, 1 парче бел леб
    вечера: /

5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Телото е 70% вода така да не знам зашто не се рекламира како чудотворен напиток :)

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Стеф да не знаеш колку се троши со возење точак и да не имаш случајно некоја табела за потрошени калории со различни вежби? Кој е мојот план, долгорочен, појадок овошје и многу течности, вода и јогурт, евентуално едно ѓеврече, или салата со сиренце, за ручек стандард ручек, вечера веќе 10 и кусур години не вечерам, физички колку што можам сум активна, зборам ако можам секој ден и секој ден вежбам. Вчера не можев пошто возев точак 2ипол часа низ град, си дојдов преморена дома, а иначе почнав со 10 минути степер па еве сега вртам и по 25 минути степер и плус вежби со тежини, нешто од пилатес, нешто што ми останало или ќе видам по нетов одма дома инкорпорирам, последно стигнав до саат и 10 минути вежбање, за една недела од 30 минути вежбање стигнав до саат и 10 минути. Целта не ми е краткорочно да ослабам, затоа и сакам да слабеам со вежбање, не со диета, затоа и не се жестам одма, еве супер ми е, вака ми е, така ми е, ќе видам после месец дена како ќе се однесувам па можам да речам еве ова е тоа. Малку ме кочи просторот, порано вежбав во Сарај ама сега после случувањата ми е страв исрено сама да идам и да вежбам, па дома колку можам вежбам на подлога за вежбање. Деновиве ќе се средува собата во која вежбам па ќе направам максимум напори да ослободам повеќе простор за вежбање и да можам да вметнам и некои други вежби, ама откажување нема, доста беше, сега само може да додавам а не и да одземам ;)

На Angel.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Првиот пост во 4тиот месец. :)

Лелее што направив, леле што направив!!! :rofl:

На денешно мени, јогурт баланс. нешто подоцна се почастив со 2 праски.
    За ручек пиле печено и шопска.
    За вечера боранија со месо.

Само што си ручам, да да.
    Појадов кај 7 и 30, штом се вратив од џогирање.
    Вечерата ќе ми биде во 17 и 20.

Втора смена сум, затоа оброците ми се малку поместени.

Во недела здравје следува мерење. После цели 14 дена. Се надевам на - 3 кг а - 30 до 31 Јули. Имам време. Цел.

Вчера убаво си поминав, секако. Но ми се смачува од притисокот на околината, Ај на пица, ај на бурек.
    А знаат убаво дека правам Се за да се ослободам од вишокот на кг.
    Се трудам да не отстапувам, да не правам големи грешки. Не само сега, и после. Бидејќи штом се вратиме на старите навики, враќањето на старата тежина е неминовно.

Секој пат, после 4-5 дена држење `диети` почнував да си велам, ај, зекич, еднашка ништо не е, нема да ми наштети. Ај една 7ца. Вежбање сум пропуштила, денес, утре. Повторно ништо не е. Од задутре.
    Така се до недоглед и доаѓа ден сваќам дека не сум постигнала никаков позитивен резултат, напротив. Треба да одам во продавница да си купам нова гардероба, но поголема.

И до кога така?
    Додека самите не кажеме Стоп!

Крај.

Убаво си објаснив повторно, само до кога ќе бидам истрајна, незнам. Некако претерано е.

Имам Цел, целам кон истата.
    Сакам да ослабнам за да си го подобрам (влошам) здравјето,
    Сакам да ослабнам за да изгледам МНОГУ ПОДОБРО,
    Сакам да ослабнам за да се чуствувам поудобно во својата кожа,

Имам цел и постанува незапирлива и тешко кршлива, имам план за исхрана, се едуцирам, вежбам, џогирам. Ќе успеам.

На Ammy.Lee, Angel.girl, Viktorijaaa5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Велат не можеш да мамиш добра исхрана,иако може да мамиш добар тренинг.
    Премногу правиш кардио.
    Премногу кардио=горење на мускули.
    Треба да си направиш план кој се раководи според твоите потреби.
    Ако сакаш можеме заедно тоа да го направиме.
    За калории колку трошиш најдобро ти е апликација да си земеш и да ти мери.

9. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    36 ден
    појадок: 1 парче црн леб, малку диетален маргарин, лут буковец и половина патлиџан
    ручек: 1 парче црн леб и полна чинија тавче-гравче
    вечера: или ништо или ако многу ми се јаде 1 лажица гравче

10. dancestr

dancestr Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Сабајле:пола чинија макарони,ручек 1чинија ориз тавче со 1 кришка леб + салата патлиџан и краставица,вечера:малку од оризот,скоро 3 л. вода испив,дали можам да ги преоптеретам бубрезите со толку вода(ме боли нешто позади,мислам дека е бубрегот)

11. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Кога јадеш ориз или компир не јади кришка леб .. ;)

12. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Денес, јас и уште две другарки официјално се решивме да слабееме. Од сега една со друга кога ќе сакаме да јадеме калорична една со друга ќе се опоменуваме, ќе се вршиме контрола и ќе си кажуваме кој што и колку јадел. Се договоривме и да трчаме ќе почнеме :)

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    И ако некоја мами нека даде пари на таа другарка,личност или партија што најмалку ја сака :)))

14. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    А јас вечерва ја прекршив диетата, јадев сончоглед и тоа мнооооогу .. :(

15. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Девојче ти дали си нормална? Знаеш ли колку органи со ваков начин разболуваш?
    Кај гладуваш па уште 2 нес кафиџа си бапнала, и после ќе се чудиш зошто се тресеш на 30 години или зошто имаш чир на желудник. Внесувањето на кофеин без добра подлога од франа го разорува желудникот и нерввите и уште еден куп органи. Само штета што кога ќе сватите дека сте грешеле веќе ќе биде доцна. Што е нај трагично никој не се ни обидува да ти укаже на грешката.
    Голем дел од вас овде поима немаат дека наместо да бидат поздрави всушност се уништуваат сееси убедени дека прават нешто добро за себе.
    Верувајте ми кога ќе ја постигнете идеалната тежина ќе го изгубите здравјето. Трудете се да бидете подобри луге а не да имате идеална тежина, идеалната тежина нема да ве направи ниту по паметни ниту посреќни, можелби сега мислите дека ќе ве нправат, но еден ден ќе сватите дека нај глемата среќа е да бидете здрави.

На Monna.Monna, bubac, mimiiiii и 4 други им се допаѓа ова.
  16. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Не знам каде да го сместам прашањево. :?:
    Некаде прочитав дека замрзнато овошје не е добро да се јаде за време на диета. Вистина ли е? :?:
    Јас многу јадам замрзнато овошје, поубаво ми е од свежо.

17. B-O-N-I

B-O-N-I Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    15

Може да се јаде..мене нутриционистот ми даваше да јадам смрзнато овошје нормално не е замена за свежото ама не е ни штетно....и да посебно ми рече дека е подобра варијанта за консумирање од оние овшки што ги има во текот на цела година а не им е сезона... :)

18. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    37 ден
    појадок: 1 зелено јаболко
    ручек: 1 парче црн леб, 1 кислека краставичка, малку печени компири
    вечера: салата

19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Замрзнатото овошје/зеленчук е секогаш подобро од свежото.
    Зашто?
    Затоа што веднаш се замрзнува после бербата и ги има сите хранливи материи,за разлика од свежото што бара транспорт и времето што седи на пазар/маркет го намалува квалитетот.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Денеска за прв пат издржав без леб :clap: Тоа за мене е голем напредок бидејќи си бев лебарче :$
    Уште да можам без благо |( Ама полека и од тоа се одвинкувам :!: Наеднаш не бива, полека ќе го намалувам. И секако се грижам да внесувам протеини и витамини за да не ми заслабне крвта и имунитетот многу, затоа што имам слаб имунитет :)