(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Имаш здравствен проблем и нутриционистот ти препиша баш ваков режим бидејќи е добар за тебе :o
    Сите што ти префрлаат и ти зборуваат ти кажуваат за твое добро затоа што верувај дека AngelOfArh,Стеф и многу други имаат многу повеќе поминато од тебе во борбата со здрава храна и вишокот килограми.А не дека незнаат и само зборуваат како што кажа ти.

Јас мислам дека оваа тема е да се кажат резултати да се мотивираат другите да се каже својот начин на исхрана,вежби и такви работи а не секојдневно да се пишува што имаш на мени и што јадеш |(

2. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

А една моρална поддρшκа до сите што саκаат да се здебелат? :rofl:

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

http://forum.femina.mk/dieti/kako-da-se-popravam-t179/
    Само треба да побараш ;) Е така ми тргна денес со муабетиве на р`чка :D

4. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Еее дефинитивно сум ќоρа чим не ја видов темава до сега :rofl:

5. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Извинете јас навистина не знаев дека не се пишува овде денешното мени. Не пишувам повеќе.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не е битно дали се пишува менито или не, не се карајте и овде одма, цел форум е направен каша попара, и да пишуваш ама да прифатиш кога некој ти кажува е во ред, а не да се контраш и да продолжуваш караници. Ајде стоп, доста беше, не се карајте веќе, продолжете да пишувате за да не ни ја заклучат темава. Секој има право да јаде колку сака а овде може да пишува и дека јаде се како што треба а уствари да не е така, се е ова виртуелен свет.
    Тинке јас ти пишав и во ЛП за да не ме сфатиш погрешно, твоево сум го поминала и на тебе е дали ќе послушаш совет. Слободно пишувај си што и како јадеш и продолжи да ни ги пишуваш твоите успеси, ама имај на ум дека секогаш ќе се најде некој да те посоветува и да ти каже кога ќе погрешиш, твое е да прифатиш или не, ама без карање и без тензии молам!
    Ајде смир смир, одиме на ново дете и нови успеси :D

Zule2000 likes this.
  7. starish

starish Истакнат член

Да друг е режимот ама знаеш ли зошто? Зошто имам здравствени проблеми и МОРА, АМА МОРА да биде по различен.
    Ем незнаат, ем зборуваат. :|[/quote
    А ако ти пише некој кој бил во иста ситуација? Знаеш што правиш во моментов? Си го користиш здравствениот проблем како оправдување а всушност еве да кажам си заслепена од моменталните физички промени кои ги гледаш на себе ( вау ослабена сум диетава функционира). Да, таа функционира, и се гледа на тебе, ама... Што имаш изгубено? Мускул, сало, вода, дури и коскена маса? Што? Го имам поминато истото кога бев помала, само мене не ми требаше лекар да ми рече да слабеам, јас си бев самата себеси огромна со 10 кг вишок 180 см висока си се доживував како шкафче :) згора на се тука беа моите прекрасни јајници кои решија дека не им се овулира и дека од некоја причина сакаат да имам повеќе тестостерон од се друго.
    Можеш ли сега да ме замислиш како си се замислував на мои 16-17 години? Како влакнесто шкафче кое никој никогаш нема да го сака. Одиме понатаму во приказнава. Моите полицистични јајници решија дека не само што не им се овулира туку и дека им се сака да имам циклус ( ако може така да се рече) кој ке трае по 25-6 дека, грдо нели? И нормално шкафчето го ставија на хормонска терапија:) арно ама иде лето и како и секој нормален човек кој во текот на годината не мислел како ке изгледа на плажа си се ставав на диета, јеииии диетаааа:) 10 кг помалку за 1 месец супер нема да бидам дебела. Само што, до септември веќе си ги имав истите кг како пред диетата, а до декември и 2-3 кг плус. И сето тоа не реши ништо, не ме излечи, напротив, имам толку масти од сето тоа јојо што на 26 години имам проблеми со притисок кој btw се јавува и како една од оние ретки компликации од полицистични јајници, меѓу кои е и дијабетот ама да не навлегувам во тоа.
    Е сега, да не ти тупам веќе, на 25 години завршив со 20 кг вишок но и со огромна желба веќе сето тоа да се заврши и барем еднаш да бидам таква каква што треба да бидам. Сега сум уште 9 кг до целта, но многу полека, многу сигурно со трајни промени, не дека не ми се смачило, не дека и до ден денес не барам дали има некоја финта за побрзо:) само што ете, немало:) а и изгледа, не ми требало побрзо:) јајниците ми се супер, притисокот ми е супер, јас сум супер и ќе бидам уште подобра.:)
    Ако уште не ти е јасно што грешиш и зошто сите ти укажуваат на тоа, прашај се, да беше на добар пат, ќе ти требаа додатоци во исхрана, незнам таму, пчелки некакви:)

Btw, надвор од сиов муабет, браво Зека, секоја чест!!!! Само продолжи ќе биде најубаво:) и јас ќе продолжам овојпат како што треба:)

AngelOfArh likes this.
  8. zeka

zeka Популарен член

Џенцки, многу ви благодарам за подршката, многу ми значи.

Денеска, штом станав кај 4 и 30 си дозволив околу 250 гр лубеница.
    После на работа кај 10 и 30 имаше гравче тавче и риба - ослиќ. Останав само на рибата, сакав малку и од гравот, но не беше сварен убаво, па така убаво, сите колеги останавме за јадење само по едно рибче! ]:)
    За ручек динствуван стек и шопска.
    За вечера исто така.

Следната недела одам цела трета смена.
    За жал, од поздраво мени што можам да одберам речиси ништо не даваат. Се рпефрлија на зденки, мортадели, кашкавали, месни нарезаци. Туни даваат само еднаш во неделата.
    Па сходно на тоа, ќе си носам туна нпр. од дома кога нема да има супа. Се од горенаведено мени, не конзумирам.

Ангел, точно е тоа, имам конзумирано месни нарезаци во почетокот, ама сега ги исфрлив и нив. Секојдневно учам по нешто ново, се едуцирам. Извлеков поука, со сигурност нема да се вратам на стариот живот.

Кај мене делува ваквиот режим на исхрана, среќна и задоволна сум.Во предходните постови напоменав најпосакувана диета односно режим на исхрана е онаа која нема да ни остава чувство на мачење и жртва. Се држам на тоа.Вежбам и други активности имам, плус работата ми е во движење. Со просек 3,5 кг на две недели, јас сум премногу задоволна. Не се изгладнувам, гледам да си ги дозволам потребите во нормала. Да не претерувам.

Ammy.Lee and AngelOfArh like this.
  9. StefChef

StefChef Истакнат член

Поентата кај нас е што повеќето нутриционисти прочитале некоја книга и по тоа се раководат, како слеп за стапот.
    Од мое лично искуство со работа со такви луѓе, секогаш се на "диета" без разлика дали ќе имат негативни ефекти кон нивното здравје.
    Здравјето се чува не со гладување или било која болест поврзана со метаболизмот или било што е поврзано со исхраната.
    Решението е многу просто, но луѓето не сакаат да слушаат зашто сакаат чуда за еден ден, не тоа да го видат на долг рок.

Јадете 3 салати, 2-4 парченца овошје и 2 главни оброци и ете ви1600-1800 калории.
    Нутриционизамот не е копирање на еден режим на исхрана од книга, интернет или било од каде.
    Се базира инвидулизирано на секоја личност, ако таа личност е преактивна не може да биде ист како и некој што не е.
    Нема стандарди кај ете така ќе биде на долг рок.

Marossa likes this.
  10. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Ќе дојде крај и на тоа. Курсеви и аматери веќе нема да се признаени.

Студирам нутриционизам, јас и некои членки на форумов. Уште не разбрале луѓето која филозофија е да се направи режим за исхрана за индивидуалец.

AngelOfArh likes this.
  11. StefChef

StefChef Истакнат член

Јас планирам од септември или на ДИФ или на тоа.

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Сакам да си купам орбитрек елит, е сега сакам да прашам, дали е за слабеење или за затегнување на телото? Би требало да е за слабеење, кардиоваскуларна е :?:

13. XstrongerX

Орбитрек ти е замена за џогинг, полесна и многу еднолична верзија според мене. Не верувам дека затегнува значително нешто, можеби нозете ако вртиш обратно, но не нешто посебно. Јас сепак би инвестирала, одличен е за во зима на пример, кога не секогаш има услови да трчаш надвор, или за делови во денот кога не можеш тоа да го правиш исто надвор. Го разбирам тоа оти сум била по цел ден на работа, па нема логика во 10 и пол навечер да излезам на игралиште да ме бркаат кучињата |( .

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ааааа сте се зарчкале малку ;)
    Иако не пишувам секој ден ве читам редовно,еве и јас да кажам како стојам
    Имам некои 4-5 килограми вишок и цели време се вртам гор доле симни качи
    Денес ми е 3 ден на аткинсон ам ау некоја моја варијанта пример одтоа што може да се јаде јас и го готвам пример денес дропче пилешко ам ајас си го правам како мангичка со 3 голи главици кромид+морков+пиперки+печурки со пропржувам и оставам да се динста и адам кога ке се осетам гладна
    Леб не јадам веке 6 месец ,газирано исто овие6месеци дали 2 пати по една чаша кога одам на гости е мене ме зеза благото никако да го отфрлам него ,ама ај се надевам за 2-3 недели ек ги снема и овие килограми
    мислам дека добро одам а??

15. pink1991

pink1991 Активен член

Здраво на сите.... еве веке 1 недела како внимавам на исхраната а имам и физичка активност денес се мерам нема ни пола кг.помалку. но се мерев имам 1,5 цм.помалку во обем што мислат поискусните тука дали ее нормално вака? Инаку гледам да не внесувам повеке од 1200 калории имам 4 оброци дневно... дали некој од поисусните мозе да ми помогне како да ја комбинирам храната за подобар ефект...

16. zeka

zeka Популарен член

Во Среда треба да ми стигне орбитрејкот и теговите. После ќе дебатирам за него. :lol:
    Од истата причина, бидејќи одам сменска работа а понекогаш работам и повеќе од 8 часа не ми одговара времето за фитнес. Најмногу затоа се решив да инвестирам во нешто мое.
    Времето ќе биде мој сојузник.

Инаку, Го поминав ПМСто, но малку потешко, потешко од изминатиот месец. Кога едноставно `морав` да каснам нешто избирав лубеница. Едно парче и се фрлав во некоја активност. Затоа, може забележавте, оброците ми беа каша-попара тие неколку дена. Од денес сум нова личност. ]:)

Се на се сум задоволна, но можеше да биде подобро. Уф. :?:

Со физичка активност, бев и сум, но не трчав, само пешачев. Од утре почнувам да трчам и да превземам некои други активности исто така.

Денес се гледам, на критичните места, салото ми е премногу намалено. Секако дека има уште премногу работа. Сепак, +50 кг (да бидам реална, да не се кријам зад врата и да велам 40 +, кога се во стварност 50) не се малку. Половина ги елеменирав, уште половина останаа. Се на се за 4 месеца и 10тина дена.
    Продолжуваме понатаму, До нова година цел ми е да бидам , да си кажам скромно Риба! :$ :geek:

Си поставувам реални, а не нереални цели.
    Секој може, ако го мрдне газето малце и не се бара само ИЗГОВОРИ да Не се вежба.

Дали ја тупам јас, незнам, ако е така се извинувам. Пошто гледам доста тензии се створија, а јас секојдневното си го пишувам. :wasntme: :drunk:

17. Kitty-2102

Kitty-2102 Нов член

3 дена = -1.5 кг :rofl: :clap:

Пресреќна сум, се надевам така ке продолжам.
    За доручек јадам 1-2 овошки плус понекогас и чаша млеко.
    За ручек што има дома зготвено без леб + мноогу салата (шопска најчесто), и вечера или од ручекот пола или само салата или пак 2-3 парчиња лубеница или некое друго овошје. :)

Дневно пијам и по 2л вода обавезно значи и вежбам на оргитрејкот по 40 мин обично сега како за почеток.

И тоа е тоа се надевам дека сум на вистинскиот пат, ке продолжам така па ќе ги видиме резултатите! :)
    Ако некаде грешам ве молам да ме поправите :$

gingerchild likes this.
  18. XstrongerX

Од ноќно бдение во црква си дојдов дома и продолжив да чистам, дремнав малку и таман сум заспала ме разбуди дечкото од кабловска и продолжив со денот. Имено, бев на работа, активно работење на нога нешто повеќе од 15 часа, се вратив дома во 5 и нешто сабајле. Заминав на трчање, легнав и планирам да одам на вежбање уште малку.

Воља ! Изговори не топат килограми.

Морам да се потрудам да јадам редовно. На работа вчера буквално заборавив да јадам, а и малку вода испив :sweat: .

19. StefChef

StefChef Истакнат член

20. SexiLy

SexiLy Популарен член

И официјално ја завршив третата недела. Последниве два дена скршнав од дозволеното, но од утре се враќам на повторни патеки заедно со муслите, јогуртот, ленененото семе, јајцата и остали срања. Заокружив три успешни недели со еден тон обврски, а сепак направив невиден прогрес и издржав 3 по 15 повторувања на исчекор со 20 кг на мене. Епа гзот и бутот ќе пукаат, ами како! :lol:

Реалноста е дека за минимална промена на огледало со активно вежбање се потребни 2 месеци, за се`останато од соништата се потребни минимум 6 месеци. Јас најдобри ги оформувам екстремитетите. Дали затоа што некогаш бев активен спортист незнам меѓутоа факт е дека тоа и најбрзо ми оди. Салото околу стомакот... уф. :envy:
    Тешко ми е на таа тема да зборувам. Толку макотрпно само за неколку сантиметри. :!: Сепак има и добра вест. Завчера се заборавив од пробување фустани. И влегов во М. Пука на мене, ама влегов и реков дури ова не се истенчи како што треба нема запирање.

Големи напори за намалување на еден конфекциски број. Тие последните килограми, она најтврдокорно и тврдоглаво сало многу е тешко да се симне. Дупло поголема работа се вложува отколку со поголем број кг. Ама ако идеме напред. На еден месец ќе направам споредба и ако има потреба ќе менувам, додавам или одземам. Тие кг до крајот на август, до мојот роденден мора да се симнат.