(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    clap: :clap: браво на која диета беше и пиши ни ако мозеш мени што јадеш

2. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Сакам да прашам колку калории се согоруваат со 1 час трчање (нормално темпо) :) ?

3. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    ^ Без застанување, околу 500-600. Сеа зависи од телесната тежина, времето, патеката итн.

На Saki15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    892
    Еве јас со исто искуство,и не не е до психата,демек си мислам нема доволно млеко туку стварно нема. И со двете деца сум била во иста ситуација,јас сум од оние што после породување донекаде и тежината ок ама со доење за година качував по 10 кила.И јас како тебе пробував без леб,со салати,со овошје,пиев течности,јогурт- безуспешно.Има жени што и да јадат имаат млеко ете јас не сум од тие,ваљда е до организмот,незнам.Искрено имав две решенија-да го одбијам детето или да почекам.Ги доев и двете по година и се вратив на посакуваната килажа кога престанаа да цицаат. Бев дебела ама ете не сум од среќничките што изгледаат убаво одма после породување.Мој совет,опушти се и уживај со бебето,брзо раснат,малку повеќе шетање.. :hai:

На Serafima и Ariel им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Serafima, моја препорака е да не брзаш со диети. Верувам дека ти тежат тие 10+ и сакаш да се ослободиш од нив, но ако гледаш дека ти влијае на млекото, издржи со нив уште 6 месеци, па после држи диета.

Јас не сакав да вежбам додека доев, имам читано дека наводно млекото можело да се скисели ако вежбаш, па треба да се измолзуваш и да го фрлиш тоа после вежбање. Мене веќе ми беше преку глава од измолзување затоа што тргнав на работа кога бебето имаше 3 месеци, а толку бев преморена и ненаспана што не можев ни да помислам на вежбање. Пешачење е друго, не се потиш и тоа би можело да ти помогне. И онака сигурно го шеташ бебето со количка, нека бидат прошетките подолги. Сигурно ќе има резултат, но не верувам дека така ќе ослабеш 10 кг, за тоа сепак треба диета.

Јас ја почнав УН диетата после 6 месеци од породдување и за 3 недели ги изгубив 7-те кг вишок во мојот случај, но не ми влијаеше на млекото, немав никакви проблеми (освен што ми се јадеше ненормално многу :D ). Мојата мотивација беше тоа што ништо не ме собираше, на работа одев во едни пантолани и две кошули кои ги носев и во бременоста, па веќе не можев да ги гледам. И срам ми беше да одам се во едно исто, на страна од тоа што воопшто не бев задоволна од изгледот. Ама ти ако си дома периодов нема зошто да си правиш притисок, истерај го периодов, па после ќе ослабеш.

На Serafima и mimoza.mk им се допаѓа ова.
  6. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Ви благодарам за издвеното време и за искрените совети.
    Да, тие килограми навистина ми пречат, ама сепак приоритет ми е бебенцето. По никоја цена нема да го оставам гладно, за сметка на моите желби. Да не ме сфатите погрешно, не сум жедна за убаво тело, едноставно за здравјето се грижам, зашто сепак тие килограми и не носат нешто позитивно.
    Но во секој случај и кога размислам подобро и добра сум што стагнирам и ги задржуваам тие килограми, па не одам во нагорна линија.

Дека се обидував, навистина се обидував со се. Не на строга диета и слично, бев само на себе испитување како храната ми влијае на млекото доколку би ја заменила со помалку калорична. И постот помина цел месец и него го издржав, па не јадев ни воопшто мрсно (јајца, млеко, месо), иако ми беше благословено како доилка и да мрсам, ама килограмите не се мрднаа ни долу, ни горе. Сепак останува она што го кажа феминката погоре, дека факт е дека внесувам плус калории од оние што сум ги внесувала пред бременоста, па затоа и не ослабувам. Ама тоа е, има време. Ќе биде и тоа еден ден, само бебулето да е здраво и убаво да си се храни и напредува. Другото не е важно.
    Ви благодарам уште еднаш :* .

На mimoza.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Ви текнува дека ке слабеев? Е наместо да ослабам, јас се здебелив, е сега незнам колку поточно, бидеќи и не му верувам баш на вагата, од сабајле ако се мерам секогаш сум полесна, а навечер најадена, напиена мора 2кг плус да ми покажи.
    Одприлика сум 65кг и сакам да ослабам 10тина кила. За висината таман ќе бидам 55кг иако сакам да се видам каква ќе бидам и на 50 кг. :lol:
    Овај пат не се брзам да ослабам, ете за 1 месец, до август оваа дата да имам ослабено 5кг а за останатите не ми се брза, полека, полека се ќе биде, барем слабеењето лесно ми оди, богами и дебелеењето. :lol:
    Знам дека сега побрзо ќе оди бидеќи и ќе вежбам.
    Ме интересира дали е доволно 30 минути вежбање на орбитрек? И колку калории се трошат одприлика?

8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Битно е да следиш калории и макронутриенти преку myfitnespal.
    Кардиото е само алатка за да ги согориш калориите и да ја подобриш кардиоваскуларната ефикасност.
    Дознај повеќе зашто тоа е така и зашто служи кардиото.
    https://www.youtube.com/watch?v=9xB3HKYC6Zg

9. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Сериозно размислувам да се преселам во Скопје и да го изнајмам Стефан за личен тренер, секако, ако ме ставе во листата на ,потенцијални, клиенти.

Сериозен кандидат, клиент , послушен и се надевам на попуст за членарина барем во првиот месец! -25 % задоволително. |( Ако земеме во обзир дека и стан треба да изнајмам. :^)

Темата одамна изгуби секој смисол. :| Намената за истата... :sweat:

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Што дава најбрзи резултати за најкратко време?
    Стомачен вирус! Со здравје да си го носам.

Се мислам да почнам една -8 кг за 20 дена, ама ќе видам, да ми помине вирусот.
    Малку зимска диета е таа, греота е на сите овошки што ги има периодов да држам таква диета.

Ама морам да раководам по нешто пишано, инаку правам глупости. Особено со сите кафанчиња планирани за периодов.

11. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Сега ми е на попуст така да можеш да размисли за тоа.
    Повеќе тука.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 909&type=1
    Те следам долго време.
    Се мачиш цело време.
    Сето тоа што го правиш е заради тоа што си цело време на некоја диета.
    Имај долготрајно решение,ова е животен стил не е само кратка прошетка низ паркот.
    П.С не се љути сакам да те едуцирам.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.290
    И јас се мислам за таа. Ама она макаронине ме двоумат, многу јагле се тоа, плус не знам количински колку можеш во текот на денот, не можам да најдам верзија со мерки. Јас и две пакетчиња би смачкала у текот на денот ако се прашувам... И тоа без јогурт и сирење, туку со маслиново масло со лук и свежи домати, може и босилек, па ќе се занесам и бело вино ќе си се напијам.

13. blosson

blosson Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    263
    Ајде јас уште малку да ја додржам диетата до петок и крај да стигнам фо 55 кила :D Само некако ме чуди додека си ја држев диетата јапонско чудо тоа до 10 кила за 2 недели ама јас држев 6 ден незнам баш зошто едноставно не сакав ептен да се исушам и така најак 4 килограми ослабнав немав некој проблем и си вежбав....а со оваа Данска диета...ме исцрпува едвај истрчувам 25 мин. а камо ли уште плус пола саат фитнес вежби па се одлучив откако ќе помине диетата ќе вежбам и така инаку нема да ја држам цела само 7 дена таман работа ако смакнам 20 кила лелеее за никаде ќе сум.... :)

14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Зезам работа деновиве,мајката!
    Правам грешки,ама обратно од тоа што очекувате да кажам :|
    Имам зор да ослабам,а појма си немам како да се хранам,тоа е...вчера,не знам кој ме ѓавол ме тераше цел ден бев на салати и овошје,како будала некоја.Божем сакав да си ја видам изджливоста,океј.Денеска,имав друг план,си ветив вчера дека нема да правам грешки,ама иста приказна - насабајле овошје,навечер овошје,единствено саглам ручек имав.Се на се денеска бев на 853 калории,без вклучени двете чаши густ сок што ги испив.Најискрено,помило ке ми беше да изедов цел бурек.При крајот на денот снагата ми се стресе,ми се слоша.Утре(т.е. денес)ке имам богато мени,i promise!Не можам ни да замислам каков шок му правам на организмот,со оглед на тоа што пред неколку дена дневно внесував 1500 калории минимум.

П.С.
    -3цм во обем.
    -2цм колкови.

Вагата ја исфрлив комплетно од употреба.

15. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Толку НЕ ми се држат диети периодов тоа страшно нешто! Па откога ги откажав цигариве, дупло повеќе ми бара организмов, посебно благо. И секако, поправена сум 3 кг во рок од еден месец :tmi: , али добро е, на оваа храна што ја изедов периодов, не знам како + 10 кг не ми даде вагата :D
    Ајде, излегов малце од форма мора да се вратиме назад, па си почнав вчера(демек понеделнички) со мој некој си режим што до сега најдобро се покажал за мене, па ќе видиме. Не се брзам, се надевам ќе симнам некои 5 кг, па да стигнам до 50, али не се ограничувам временски :) Како и да е, физички сум активна константно, така да, бар на тоа поле не сум за ќотек :)

16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Макароните не се страшни. И јас многу сакам тестенини, особено така ти како што ги опиша :D , ама само варените макарони без никакви зачини, освен сол, се прилично грди, па не можеш којзнае колку да изедеш. Само 2 дена се јадат и целта им е да ти го подготват организмот за еднолична храна. Јас макарони мислам дека јадев по 2 порции, не многу големи затоа што без зачини не ми се допаѓаа, а месо јадев по 2-3 пати дневно, по едно нормално парче и многу салата. Првите денови јадев по 3 пати, а по некое време се навикнуваш на помалку храна. Плус кога јадеш 3 дена исто за доручек, ручек и вечера, на крај веќе не можеш да го поднесеш.

17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Сакам, ама никако како што треба цврсто да одлучам и да се нафатам на чекор за слабеење. По мене, моја ескпертска проценка, потребно ми е да симнам околу 5 кг, да си се вратам на она што си бев.НО...срам да ми е.
    Претходно имам ослабено 5 кг за еден месец, со одење на фитнес и држење умерена диета. Конкретно некоја варијанта на УН диетата, без овошни денови и без водни денови. Битно беше да не се мешат протеини и јаглехидрати. Јадев или само месо, или само ориз/компир/грав/леќа/боранија, посебен ден само за тестенини, каде си довзолував и парче пица и благо во тој ден.
    Арно ама никако да се решам повторно барем за една од варијантите, како за почеток, или умерена диета, или фитнес.
    Порано јадев поприлично многу, во споредба со сега, а си бев слабичка и витка. Но поминало тоа време.Сега јадам 1- 2 дневно, ретко појадувам (иако знам да се почастам бурек или сендвич но тоа е навистина ретко- поретко од 1 месечно), си одам од работа и ручам. Вечера, ретко,а која може да се сведе на салата, кесе смоки и јогурт, но може и на богато мезе за со гости и сл.
    А кај маж ми има голем напредок. За околу 4,5 месеци успеа да симне околу 16 кг. со следниве правила
    Секојдневно пешачење до миним 5 км
    Нејадење на благо (ако веќе ептен му се пријаде, имаме диетален мед, чоколадо со фруктоза)
    Никако газиран сок (во исклучоци Кока кола зеро)
    Црн леб, односно било каков освен бел

За јадење си јаде се.
    Значи кај него пресудно му било движењето.
    Он си слабее, јас си гледам... :^)

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12
    Здраво девојки, јас сум нова овде и ќе ми бидат потребни ваши совети. Сакам да ослабнам барем до Нова Година околу 14килограми. Висока сум околу 164 цм а тешка 68 кг а некогаш 69 кг. Пред едн ипол година изгубив 10 кг и до сега вратив скоро дупло. Во изминатите месеци пробав секакви диети и режими и после еден мессец секогаш се откажував. Немав доволно мотивација. Но, еден ден се погледнав во огледало и веќе не го познавав моето тело. На сите страни стрии. На половината од двете страни и по целите нозе. Овој пат сум искрено решена дека најпрво поради моето здравје а потоа и изглед треба да пронајдам некоја диета што ќе ми помогне да ги симнам тие 14 кг вишок. Дали ун диета ќе ми помогне? Имам читано за неа многу добри коментари. Сакам барем за 4 месеци да ги симнам тие 14 кг. И незнам каква физичка активност ќе ми помогне најмногу. Навистина ми требаат вашите совети и препораки за диети бидејќи веќе воопшто не се чувствувам добро во моето тело. Благодарам однапред на сите

19. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    124
    Здарво Бифит - добредојде на форумот :)
    Ун диетата на немам дршено па затоа не можам ни да ти ја препорачам ниту пак да ти речам да не ја започнуваш, но мора да знаеш дека најважно за секоја диета е да пиеш мнопгу вода, последниот оброк во денот да ти е четири саати пред да си легнеш, јади повеќе луто, бибер и слично. 14 кг се сепак многу и доколку сакаш да имаш оформено тело ќе мораш и да вежбаш.
    Мене ме мачат уште само 5 кг ама искрено сега многу не сум упорна за да ги симнам , но најдов на нет вчера еден крем кој сакам да го направам за да видам дали навистина ќе има резултати. Еве го линкот па одлучи дали вреди да се направи или не :)
    http://popara.mk/2014/zhivot/ubavina/domashen-krem-od-ren-koj-gi-topi-masnite-naslagi-od-stomakot/

20. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12
    Ти благодарам на одговорот многу. Јас јадам луто така да ќе го земам во предвид целиот твој совет. Дали може некој друг да му препорача диета или дали ун диета е ефикасна бидејќи сепак сакам да се држам до некоја диета затоа што 14 кг навистина не се малку.. Ви благодарам однапред! :)