(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    1 nedela imam apetit nula sto mi godi ;) ne se zalam jadam po 1 salata so 1kriska crn leb i lubenica preku cel den moze i po 1 tanjirce od rucekot bez leb ama ne mrda vagava a vezbam na orbitrek i sum cel den vo dvizenje so malava masina :D kerka mi 8)sto se slucuva pagam u depresija :(

2. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    41
    Епа драги мои еве да ве известам како напредувам до сега сум на -37 кг уште 13 кг и ќе ја постигнам целта, макотрпно но слатко ;) :lol: :rofl:

На Ariel, Rose-tulip, LiliMari и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Стартувам од денеска со хроно исхрана. Се измерив во обем, измерив килограми и понатаму за резултатите ќе ве известувам. Се надевам дека овој начин ќе има идентичен ефект како и бројањето калории кога успеав да симнам 26 кг, но си качив повторно во бременоста, а да напоменам дека имам и хипотиреоза, што дополнително ја влошува ситуацијата. Стискајте ми палци. Верувам дека ќе истраам во намерата, бидејќи желбата да бидам повторно 60 кг. е огромна.

На Anja98 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Секоја диета функционира ако си во калориски дефиицит.
    Потребен е баланс не ви треба некоја посебна и магична диета.
    Нема магија само трпение :)

5. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    А зошто не би ти помогнал тенисот? Вака може ти изгледа лесно по телевизииве Федерер, Надал ау, фати рекетот во рака и потрчкај по топчето 5 мин. па ќе видиме што ќе мислиш :D Како и да е, ако сакаш да ослабеш најефективно е трчањето дефинитивно....

6. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Јас од денес ќе почнам да пијам јогурт Balans+, од причина што имам огромни проблеми со желудникот. Да се разбереме, не е од диети. :!:
    Досега не пиев многу јогурт, ама од сега овошната салата која ми беше ужинка, ја заменувам со јогуртот.
    Денес пак станав кај 12, бидејќи сабајле си легнав во 5, и доручекот фактички ми беше ручек. Јадев компир манџа со салата од красавички и месо, иако сепак мислам дека месото требаше да си го оставам за вечера.
    Вчера си купив нов и хулахоп бидејќи стариот ми го зеде братучедка ми и не ми го врати. |( И сега дури да се навикнам на овој ќе помине доста време, бидејќи стариот ми беше поголем и подебел, навикната си бев на него.. На овој не можам да вртам. :( Инаку зимата си вртев по 30-40 минути дневно, и по згодна во живот не сум била. Според мене дефинитивно најдобри резултати дава вртењето хулахоп, само треба да бидеш трпелив и истраен, само така ќе постигнеш добар резултат. Јас вртев цел еден месец, како што кажав, по 30-40 минути дневно. ;)

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Squirrel329

Squirrel329 Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Вака сеа. Мене најмногу ми помогнаа Велигденските пости, значи 49 дена без зејтин.Јадев овошје, зеленчук, грав, леќа, супа таква храна , а и да не ги заборавам кикириките и секако многу чај и вода. 2 години ги постам, првата година од 77 кг., стигнав на 70, а сега имам 63 (висока сум 1.62) :( . Сакам да ослабам уште 5 и се надевам дека ќе успеам . :sun:
    Инаку за враќање на кг, овој пат вратив 2 кг само, ама одма ги смалив.

8. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Gea, добредојде! ти посакувам успешна борба против вишокот на килограми. :)

Јас да се фалам.
    Имам уште еден, дополнителен мотив за отстранување на преостанатите вишок килограми.
    Ново работно место.
    Нов кодекс на облекување. Мислам ќе имам достапна гардероба , секако, како ќе одминуваат деновите се подобро ќе ми стое на мене.

Во Петок шопинг! :geek:

За појадок имав салата од домати и едно јајде.
    За ручек ке си готвам пиперки полнети со урда и јајце. Со салата исто така.
    Инаку, неделава сум трета смена, затоа оброците ми се поместени малку. За вечера супа.
    Никако не ме бендисува распоредот на оброци неделава, нема што да се одбере, се нездраво на мени, и кога и супа имаше, ноќеска беше пресолена. Па не јадев. јас толку сол колку што имаше во супата не конзумирам 3 дена. |(

Сеуште не сум вежбала, покасно, 40 минути ми е цел на орбитрек.
    Ќе биде. Да завршам некои активности, да се соземам уште малку.
    Две, или три у једној. :geek:

На Gea и Ariel им се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Цела недела сум на здрава исхрана и се чувстувам многу поенергично и повеќе сила имам за вежбање.
    Појадок:
    -прво една лажичка од смесата со мед, таан, мелени ореви, бадеми и лешници
    -потоа шолја зелен чај со ѓумбри, а почнав да пијам и комбуха направена со зелен чај, кафеав шеќер и билки како мајчина душичка, малку рузмарин и нане - пијам по една чаша на ден ама постепено си ја пијам неколку саати
    -јогурт обавезно за појадок плус двопек или печено лебче со некој намаз или пак житарки ама не од оние слатките туку овесни снегулки со просо, ленено семе, чиа и слично, варено јајце, домашен џем, путер, тоа би биле комбинациите кои ги јадам за појадок
    Ручек:
    -свежа салата, периодов омилена ми е со рукола и домат, ама јадам се од зеленчук така да си правам различни комбинации
    -пилешко бело месо варено или печено на скара со малку маслиново или риба која исто избегнувам да ја пржам туку ја печам на скара или во грил тава со мала количина на маслиново масло и одозгора многу убаво ми оди прелив направен од лук, магоднос и маслиново масло, ова најдобро оди со Скуша и Лосос
    Значи ручекот гледам да ми е салата + протеини, леб и онака никогаш не јадам, понекогаш е домашна манџа, домашни чорби и супи.
    Не вечерам класично туку кога ќе ми се пријаде нешто после ручекот јадам овошје, грицкам суво овошје во комбинација со бадеми, лешници, индиски ореви од нив неможам да изедам голема количина, а сепак многу заситуваат. И чаша јогурт ми е задолжителна пред спиење.
    Освен ова попладне знам да се напијам какао во кое наместо шеќер додавам мед и цимет обавезно и ми е превкусно!
    Грицки, чипс, благо од продавница немам купено скоро две недели и тоа за мене е успех.
    Не бројам колку калории внесувам на ден затоа што не слабеам веќе, а кога вежбам просечно трошам по 600 калории.
    Денес ќе трчам околу 6-7 км и планкот ќе го зголемам на 3 минути, да видам дали ќе издржам толку. :muscle:

На Rose-tulip, zeka и simoncelicius им се допаѓа ова.
  10. abcd11

abcd11 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    158цм висока 61 кг
    како да го намалам апетитот и да ослабнам барем до 52-3 кг?

11. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    so koja dieta ja postigna celta

12. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    Во последно време бројам калории и гледам да не надминувам 1000.За доручек јадев цитрон(90 кал),испив пола филџан топло чоколадо,криво ми е ама ајде(45 кал),за ручек салата од марула со краставица и патлиџан плус ranch dressing(150 кал),гравче тавче(300 кал) и едно поскуриче(околу 220 кал).вечера не сум гладна.све на све 805 калории.not too bad.. :) мора да се издржи и да се ослабе :)

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не внесуваш доволно протеини,ќе губиш мускули.
    Нема друга резерва телото на амино киселини и бидејќи аминокиселините се есенцијални и не можат да бидат внесени од друг извор мора секојдневно да ги надокнадиш.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.741
    Тудеј он д менито:
    Д: Половина геврече со чаша јогурт. (морав,пијам јаки лекови)
    Р: 4 лажици ориз со салата,и две залчиња бел леб (немав апетит)
    У: Чаша јогурт (требаше да примам инекција)
    В:Ориз,салата,една кришка интегрален леб.
    У: (не ми требаше) Една ипол Интегрална ,печена мекица со парче кашкавал.

Утре проверувам крвна слика,се плашам најискрено,ама мораме да видиме.
    Полека се „опоравувам“. :)

15. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    после тежински тренинг пијам протеински шејк(некад насабајле некад навечер) тоа е некаде околу 29гр протеини.дали е тоа доволно за дневна доза??

16. beauty1000000

beauty1000000 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    170cm сум висока а сум околу 63 kg, дали мислите дека треба да држам диета?

17. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    1.5 грам протеин на секој кг.

18. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Не ;)

19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.741
    Прашувам како почетник:со која тежина тег да почнам?

Инаку железо во крвта имам 5-ка на округло,сега мајка ми ке ме удави во какао,цвекло и најважното-суви кајсии |(

Нека ви бидам пример како не треба да се храните. :wasntme:

Инаку докторката ми рече дека очајната потреба за слабеење што доведува до гладување е психичко пореметување.Не дека сум луда,но,како да кажам,не е нормално. :D
    Анорексијата пред се е психичка болест,така рече.
    (не боледувам од анорексија,далеку од тоа)

20. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Имаш body dismorphia и лош однос со храната.
    Тоа е психичко пореметување,не се лечи лесно.
    Треба време да созрееш и да разбереш дека го правиш за себе тоа и за сопственото здравје.
    Гладување ништо не постигнуваш.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.