1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Побрзо не значи подобро.
    Побавниот пат е пократок пат да знаеш.

На Heartbeat му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Felisiti

Felisiti Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Јас те разбирам и не негирам дека си во право. Ама немам многу време...

3. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Да не си на коњски трки па да немаш време.
    Сигурно си младо девојче што прочитало некоја диета и мисли дека тоа е најдобро за неа.
    Побавно е посигурно и прави помалку компликации со како после ќе ја одржуваш тежината.
    Си видела другарка твоја што е констатно на диета и прави јо-јо со тежината?
    Сакаш да бидеш како неа или сакаш констатно да си ја одржуваш тежината?

4. Felisiti

Felisiti Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Нормално дека сакам константно да ја одржувам тежината. И се ќе дадам од себе така да биде.
    Имам време до средината на октомври, а ако јадам повеќе не верувам дека дотогаш би ослабела. Треба да ослабам 15 кг. Се надевам ќе ги симнам до тогаш.

5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    За 2 месеци можеш да ослабнеш реално 2.5 кг до 8 кг се што е над тоа е губење мускули.

6. Heartbeat

Heartbeat Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2013
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    270
    Нема потреба да објаснувам. Еве StefChef го кажал тоа што го мислев и јас.
    Според мене ти си на гладување, а не на диета.

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.743
    ^Стеф,како тоа за 2 месеци најмногу 8 кг?Па нели ти за 3 месеци 30 кг си ослабел? :o

Јас сум се здебелила од благото деновиве.Не,многу но...
    Денеска бев на шопинг, 5 броја помалку сум.
    Утре ми е точно 1 месец од кога почнав да слабеам.Ке се мерам,можеби и слика ке ставам,не сум сигурна.

Туку,денеска доручкував половина тост,кој имаше внатре пржени јајца и домати.Мајка ми ме „советуваше“ дека бидејќи сум имала калоричен доручек,да имам полесен ручек и изедов шопска салата.За вечера овошје.И ајде,ми пропадна денот,веќе никогаш не ја слушам мајка ми.Знам дека не е здраво ова што највеќе ми се случува а тоа е за доручек да јадам салата,ручек саглам,а вечера обично пак салата или овошка.Сега пченка ке земам и чаша јогурт ке испијам,гладна сум.
    Не можам да дочекам да се видам на вагата.
    А,добивам многу комплименти дека сум ослабена.
    Пред некое време само фантазирав за ова што ми се случува. :geek:

На Cakica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Луѓе јас веќе полека но сигурно падам во депресија поради ова моја килажа. Веќе не знам што да правам се чувствувам изгубено во време и простор. Отсекогаш имав проблем со вишок на килограми, но пред 5 години успеав со здрава исхрана да ги симнам тие 15 килограми. Бев задоволна, ја одржував истата килажа без конзумирање леб и благо. Но, после година време почнав по малку благо, па по некоја пица, тост и кога и да забележам дек сум малку поправена веднаш се ставав на некоја строга диета. Веќе добри 2 години се вртам во круг, поправи се 4-5 килограми па ајде пак на диета и се така. И сега имам вишок од 5-6 кг, но веќе го немам тој цврст карактер да ја издржам диетата до крај, туку 5 дена се придржувам, наредниот ден веќе се прејадувам. Веќе ми е смачено, здодеано и лошо се чувствувам бидејќи сум оспедната со мојот изглед. Почнаа и од дома да ме приметуваат и да ми го префрлуваат тоа.Муабетите со другарките, роднините се ми се сведуваат на тоа како јас сум дебела и како јас се сум на диета, значи ги замарам луѓето. Навечер, насабајле прва помисла ми е тоа, се се сведува како изгледам и како ми сметаа тие вишок килограми. Лошо е и тоа што 5 дена сум на диета и се гледам во огледало и очекувам резултати, па кога ке видам дека нема никаков резултат што е и нормално веднаш се разочарувам, и ми иде да плачам. Се извинувам за долгиот пост навистина сакам да се искажам на некој како се чувствувам, а мислам ке ме разберат само тие кои го имаат овој проблем како мене или пак јас сум единствена- изрод! Знам како треба за да ослабам, но каде ми е тој цврст карактер за да издржам, навистина незнам што да правам...

9. abcd11

abcd11 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    не си единствена Софи :)
    и јас сум иста премногу очекуваме за малку време а тоа неможе да е така
    треба највеќе барем еден месец за 5кг и јас имам 5-6 вишка за симнување :?:

10. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Еве и јас ќе се приклучам. Периодов ми е катастрофа што се однесува до исхрана, нит пазам што јадам, нит кога јадам :@ и лута сум си на себе, зашто накачаив некои си 5 кила, познативе ми викаат дека не делувам поправено ама ја си се осеќам така едноставно ми тежат овие 5 кила. Е сеа најголемиот проблем е што ми фали мотивација, тотално ја изгубив периодов и не знам како да си ја вратам. Давајте чаре диеталки!!! Која сака може и шамар да ми врзе, комотно,нема лутиш :rofl: Се мислам да почнам со хроно исхрана, еве го симнав прирачников баш ми изглеа ок, пошо не е диета туку нешто како стил на живеење, не сакам брзи диети у принцип.... Па ајде дечки, дајте малце мотивација, не бидете скржави :geek: :*

11. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Кога си тинејџер се ќе пробаш за внимание.
    Сега бавно но сигурно.
    П. С сите имаме нереални очекувања во животот и се сакаме брзо да добиеме.
    Си помислила ли некогаш да работиш со професионалец?
    Еве можам да споделам што постигнавме со еден клиент за два месеци со исхрана и вежбање. https://m.facebook.com/ZevsFitness/albu ... f=bookmark
    Мислам дека некој со менторство ќе те доведе до подобра личност.

12. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    Јас ништо не применувам, никаква разлика?
    Може малку во грбот, но споредените слики исто ми изгледаат :geek:

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    За 2 месеци што очекувате да изгради тело на Зевс.
    4 килограми мускулна маса е супер почеток.
    И не е само за добивање мускули.
    Види што пишува друго.

На LiliMari му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.743
    1 месец,конечен резултат:
    -13 килограми (96кг - 83кг)
    -8cm обем.
    -5цм бутови.

#Proud

На Marossa и sofijanoka им се допаѓа ова.
  15. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Утре ќе бидам надвор од дома а тамо немам вага.
    Се измерив сега, една ден претркав, во ред е.

Значи за цел, полн месец = од 81 кг на 75,5 кг! Интуиција. :inlove:

За мене одличен успех за 1 месец.

Уште точно 20 кг за слабеење од неверојатни 55 кг!
    Се на се - 35 кг до сега. :bow:

Се придржувам кон мојата цел…преостанува само да УСПЕАМ ! Благодарам! :hug:

На Serafima, Buttterfly, Ammy.Lee и 17 други им се допаѓа ова.
  16. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    ^ Браво zeka :clap: , . Туку кажи ми zeka на која диета и на што се должи овој твој голем успех.

17. bella96

bella96 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.027
    Ќе се килнам еден ден мајке ми.
    Проблем ми е задницата.Ненормално ме нервира.Се` може да ми ослабне,ама тоа никако.Имам спомнато во УН диета,дека ја држев ама тоа пред три години кога уште бев во равој.Ослабнав ненормално многу и некако како да намалив во висина.Е кога видов не видов што направив,почнав со вежбање по некој мој план.И имав доста резултати.И сега кога вежбам,се` ми губи само задницата.Значи не се изгладнувам како што правев пред три години,јадам што сакам но умерено,а и да пијам многу вода дури и по 5 литри на ден,ама затоа тоалетот не ми бега.
    Сакам да прашам дали е здраво толку пиење вода?
    И дали има шанси ако продолжам со вежбите кои ги вежбам,да ја намалам задницата?

Ги комбинирам сите заедно,со стомачни и грбни,понекогаш склекови.
    http://zena.hr/images/clanci/6726_big.jpg
    http://zena.hr/images/clanci/6892_big.jpg
    http://www.zena.hr/upload/vjezbe%20cije ... jelo03.jpg
    http://www.hellomagazin.rs/wp-content/u ... _glute.jpg
    http://www.24sata.hr/image/pilates-vjez ... 773046.jpg

18. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Браво zeka, девојко навистина верувам дека ке успееш да ги симнеш и тие 20 кг, навистина се радувам за тебе и за постигнатиот успех ! Е сега, од денес и јас повторно се вратив на мојот режим кој до сега најдобро се покажал. Сватив дека ако само се жалам, а не преземам ништо вишокот кг тука ке бидат.
    Овојпат нема да си поставувам нереална цел, ќе ги избегнувам огледалата, ќе се придржувам до режимот односно до поздравата храна и се надевам на добар резултат ! Ви посакувам успех на сите ! :)

19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Глутеус максимус и цело тело се гради во теретана.
    Дома само рекреативно.
    Освен ако имаш добра генетика за убав задник, тогаш можеш да го одржуваш со тие вежби.
    Иначе треба да создадеш мускули за да изгледа убаво и да не изгледа спласнато.
    И со било која диета што нема балансиран пристап и не ги задоволува сите макро и мирко нутриенти во текот на денот не можеш да создадеш убаво и здраво тело.

20. Felisiti

Felisiti Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Очајна сум. Во депресија. Никако не можам да не јадам. Денес сум на малку грозје, чаша јогурт, едно јајце и парче двопек. Мајка ми денес ми го направи омиленото јадење. Толку лошо се чувствувам и ми е тешко. Не можам вака да живеам.