(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    Здраво, ај малку да те мотивирам јас сум 160цм висока бев тешка околу 74кг (катастрофа) се мачев 2 годуни со оваа килажа. Држев диети со неједење. Мислев брзо ке ослабам, глава секој ден ме болеше изнемоштена и... Но почнав да ја држам ун но постојано грешев и сепак имаше резултати три пати ја држев но ниеднаш повеќе од месец и половина. Сега имам 60 кг овие кг ги задржив некаде околу 5 месеци(до сега). Во јули месец имав и 58кг, бев блиску до моите сакани 56кг но бидејки не внимавав на јадење пак вратив 60, ама сум презадоволна сега почнав калории да бројам и да не мешам храна па ке се мерам за 5 дена и се надевам ке симнам некој кг. Затоа биди упорна и јади не се изгладнувај но внимавај не мешај храна.

2. Majcho

Majcho Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Барам друштво за диетирање!! Хахах , шала на страна, стварно ми е тешко да издржам со диета вака некако...

Има некој што сега почнува со диета да се подржуваме взаемно ? :)

3. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    Инаку со водата полека, секој ден зголемувај ја количината не наеднаш и јас пиев може само по две чаши дневно, ама сега добри 2-3л.

4. bojana.pec

bojana.pec Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    ај да ти се придрузам и јац...која диета ке ја дрзиме? :P ;)

5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Фенг шуи диета.
    Го ставате фрижидерот обратно и немате отстапки :D
    Не треба да сте на диета, треба навиките да ги промените.
    1 час активно пешачење секој ден.
    Елиминирај благи, пржени работи и замени со печено готвено.
    Додајте вежбање со тежини за забрзување на метаболизмот.
    Јадете повеќе протеини од пилешко, белки, риба, мисиркин стек.
    Бидете трпеливи :)

На Viktorii4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.773
    Допаѓања:
    141.859
    А како бе јас јадам ко вол и само се дебелам, а никако да пораснам во висина? Не верувам дека си станала пониска од диета.

А 5 литри вода е многу, терет е за бубрезите.

7. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12
    Јас сум на режим броење калории и сега како вечера јадев сладолед и едно колаче па сега се прашувам дали има врска ако јадев нездрава храна иако вкупно внесов 1100 калории преку целиот ден. Дали има врска дека јадев нездрава храна за вечера, од утре веќе не јадам секој ден нездрава храна туку само еднаш во неделата.

8. bella96

bella96 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.027
    Да ти кажам искрено,така се чувствував.Баш гледав слики пред и по диетата и се чудам.Но и можно и да биле комплекси па така сум си впишала во глава дека сум намалила во висина.

9. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Се додека си во дозволени калории нема проблем.

10. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ова можеби ќе ти го одговори прашањето.
    http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/11/0 ... professor/

11. bojana.pec

bojana.pec Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    подобар совет од ова никој нем ада ни даде,,,благодарност до стеф што уште има трпение со нас ваквите....јас како Што имам 4 5 кила за намалуванје...со овие совети за еден месец би имала резултат,,,но да би гонаправила ова мој жиботен стил би било идеално...до мене е се ми е во глава :fubar: :fubar: само сами можеме да си помогнеме практикувајки ги советите на добрите луге :hai: :hai:

12. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    Me interesira Kolku dijagnozata "policistichni jajnici" vlijae na slabeenjeto na apetitot I na zhelbata za vezhbanje? Ako Znae Nekoj,Neka pishe.Ja gledam zolvami Abe gnete sve I sveshto I fast food jade I sve makaroni shpageti I kje ide Malce kje povezhba Ete ti Se topi malku po malku a ja nakachiv od 450 cal na 900-1000 I nikako da slabeam.Aj pomosh od poiskusnite Ako mozhe.
    Izvinete za rakopisov od telefon sum.

13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Јас вратив 2 килограми од тоа што ослабев...
    не знам што ми е овие денови,јадам ко луда.
    Криво ми е многу,не знам како да си се вратам себе си од пред неколку дена...

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Женски а смоки со јогурт дали можи да се јади? или то е неуба комбинација :tmi:
    Леб прекинав мислам обичен леб, сега се думам да почнам да јадам црн леб, благо скоро ич не јадам по 1 во неделата и то дали ќе го изедам.
    Вода пијам ко будала :D

15. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Хмм.
    Прво ако јадеш 450 калории брзо ќе слабееш, ама и здравјето ќе ти отиде.
    И не лажи, вакви случаеви имам милион јадам малку не слабеат.
    Признај си дека скришно се прејадуваш и си дозволуваш повеќе него 450 калории.
    Пребарај минесота истражување каде што им дале половина од калориите да јадат одреден период.
    Знаеш што се десило потоа?
    Јаделе како луди, што е механизам за преживување и е нормално во твојата ситуација.
    Треба да внесувате прво на одржување калории 2 недели и потоа са намалувате.

16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Можеш да јадеш ако броиш калории и макронутриенти.

17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Стеф,јас колку што те разбирам,ти сакаш да кажеш дека можеме да слабееме и со благо секој ден само доколку не прејдеме калориса граница.
    Значи исто е 1000 калории дневно (цел ден благо) и 1000 калории дневно (нормална исхрана).
    Стварно ништо не сфаќам. :D

18. Majcho

Majcho Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5

Aj, јас веќе почнав со некаква модификација на УН, али битно да е здрава исхрана. Може? :)

19. Majcho

Majcho Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Здраво.
    Сестра ми има полицистични јајници, и проблем со тежината. Меѓутоа кога држи диета успева да ослабе, сега последно (и уште е во процес) ослабе 15кг за некои 3-4 месеци.
    И да, има влијание проблемот со јајниците за прекумерната тежина, но не е невозможно да се ослабе доколку се има волја.

20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Е де макронутренти, многумина од вас не се запозаени со точното значење на терминов затоа не ви е јасно. Не е сета филозофија во броење калории како целина, нивно разложување и приближно максимално придржување внес на дневни потреби од одредени макронутренти би дало идеални резултати.

Поентата поедноставена, ништо не ќе ви е ако ретко каснете парче торта и тоа да е планирано во лимитот на дневни калориски потреби, пожелно и макронутрентски. Обично "нездравата" храна е богата со јаглехидрати, па нека си го најдат своето место меѓу останатата храна која ќе ја конзумирате во текот на денот if you know what I mean ;) Некако, на крајот на краевите тоа е НЕЗДРАВА ХРАНА и затоа се советува да се избегнува, не нуди никаков особен бенефит само празни калории. Нема да сте сити, а во обид да се придржите до дневните калориски потреби ќе сте во исушение да каснете било што и секако ќе останете дебели, тоа мислам ако сте само на благо. Дебели, нездрави и млитави.