1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    Има ли некоја овде што оди на училиште? Што јадете кога сте прва смена ,а што кога сте втора ... тоа ми е најтешко. :^) :)

2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    21.508
    И мене ми е тоа проблем, огромен.
    Кога сум поручек на училиште гледам дома убаво да се најадам, па на училиште земам една витанова или диетална плочка.Знам дека не е доволно, ама не ми се вкусни сендвичите со зеленчук и све диетално во нив.Сакав и да прашам, дали бејк ролс од сол дебелеат?
    Од сабајче ѓеврек варен и јогуртче.Ме најадува доволно.

3. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    18.234
    Само да ви кажам дека беjк ролс, брускети и сличните грицки се едни од најштетните јадења кои можете да ги внесете во вас, особено кога стe на диета. Мижеби ви се чинат малку по количина, па и дека крцкави не се осеќаат, ама преполни се со масти и емулгатори, а поштетно од тоа нема. Значи, јадење такви грицки - не. Подобро од витанoва или од виталија земете си од оние малине што се како чоколатца, тие се правени со разни мусли, сушено овошје и што ти не, и се каде-каде поздрави и подиетални отколку бејк ролс.

4. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Незнам дали некој од вас има прочитано што се содржат тие такви "диетални чоколадца" особено витановата. Можам слободно да кажам дека се исти како и другите недиетални чоколади.И имаат повеќе калории. Нека некоја од вас ги прочита состојките на витановата и нека ги спореди со др.чоколадца ќе видите дека ги има истите состојки.

5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Високо протеински храни луѓе.
    Може да си земете соја,пилешки сендвич,туна сендвич или салати и ќе бидете најадени.
    Се додека не внесувате доволно протеини нема ништо да направите.

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
    АзискаСтршелнке само исфрли пржена храна, благо со бел шеќер и бел леб и ништо повеќе не треба да се замараш. Започни некоја лесна физичка активност, пиј по 2 литри вода на ден и зелен чај и килограмите ќе исчезнат.

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    24.031

Кога сум прва смена јадам пред часови,и јадам некој нискокалоричен но богат доручек.
    За време на паузата во училиштето некогаш си земам јогуртче,овошка,витанова и сл. но во главно ништо не јадам и после кога ке се вратам од училиште си ручам.
    Кога сум 2-ра смена,бидејќи јас станувам околу 8 часот,си доручкувам и пред да одам на часови ручам,и потоа исто во училиште некоја мала ужинка си имам и после училиште вечерам.
    Секој ден си имам некои ситни ужинки и тоа ме одржува да не бидам гладна. :)

Ајварот не е штетен,во смисла не е многу калоричен и мрсен,така?

8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Зависи колку зејтин ставиле твоите толку му е калориската вредност.

9. mici1

mici1 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Напротив мене баш ми одговараше втора смена си јадам од дома времето додека сум во школо си носам свежо овошје некогаш и овошни салати и сосема ми беше доволно додека да дојдам дома. Од друга страна зависи од тоа каде учиш и какви ти се другарите и другарките моите беа мн фини и културни па немав некои коментати како "што јадеш тоа, некои некултурни коментари си слично' некогаш се случуваше и да си ручкам во школо ке си премам од дома и си јадев крставички, спанаќ, печурки и сли :rofl:

10. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Има некоја храна-замена за туната и добра за мозокот?

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Има, конзерва туна. ;)
    Било која риба, ама варена или печена никако пржена.
    Салатичка од октопод.

12. ristovska123

ristovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Јас на училиште на 1 смена си купував секој ден орбит и си џвакам така и ич не ми се јаде :D

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Сардина, ослич, пастрмка, лосос.

14. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    4.074
    Дали е многу ако за доручек и вечера јадам овесни снегулки со јогурт зборувам само за денес, а за ручек имав туна со салата?

15. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    2.241
    Многу не е, ама со овој режим ќе се откажеш на половина пат. Најдобро инсталирај си myfitnesspal на мобилниот и број си калориски внес дневно

16. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    4.074
    Почнав режим без леб и благо, овојпат не брзам со симнување на кг,имам вишок 5-6кг. Денеска така ми се погоди двапати да јадам овесни снегулки, но не сум сигурна колку имаат калории и затоа и прашав дали е мн што двапати од нив јадев.

17. mici1

mici1 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Појадокот е најважниот оброк така да можеби не си гладна но тоа никако не е во корист на твоето здравје ;( Подобро купи си јаболки 1-2 и гркицкај си ги, ќе те заситат и секако полни се со витамини :rofl:

18. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    2.241
    Според myfitnesspal 372 калории една порција да ја наречеме..

19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    24.031
    Да ве прашам,на прослави на кои има богати јадења на маса,што правите?
    Дали си куснувате по малку,дали само ја гледате храната или пак зимате само од здравите ствари? :D
    Малце глупо,ама ме интересира како да постапам. :)

20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.248
    Јас кога сум на прослави си земам кифличка-две, торта секако и малку салата. :)