(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Денес за доручек кафе и бразилски орев. Ручек туна и патлиџани салата ммм, супер ми иде сега за сега слабеењево.

2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.551
    Допаѓања:
    180.900
    Ариел од мое искуство смени диета ако имаш слаби резултати од оваа
    јас бев почесто на аткинс од поцетокот симнував многу брзо ама после ептен слабо и бавно па ја сменив со 7дневната терам втора недела имам симнато 5кг за некои си 14 дена си ја модифицирав по мое пр денес имав јајце и парче сирење ам ајас си изпрзив јајца со урда и пиперки
    пробај смени нешто мора да има реакција

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    каде можам да купам козја сурутка (или како и да се викаше) во прашок? и колку пари е?

4. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    И денов супер ми помина. Туна со патлиџани, кафе, вода многу, 1 парче тиква печена и 5 маслинки за вечера. Издржувам, мора да ослабам.

5. d(r)ama

d(r)ama Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Сакам да намалам килажа,внимавам што јадам,ама на школо ми е проблемот,неможам да носам овошје и салати во школо нормално:D.Ми рекоа бејк ролсот,посебно тој од сол,бил за слабеење.Мислите дека би можела да јадам?И да ми предложите нешто друго освен бејк ролс?:)

6. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Варен геврек со јогурт ти е подобра варијанта и повеќе ќе те најаде.

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Можеш во продавниците за здрава храна или на Зелено Зазарче. Јас земав од Зелен Пазар од продавничката на Био Космос, во последно време се купувам од таму. Еве ти линк од нивната интернет страна можеш за се да си видиш, сурутката им е 160 ден таа со 80% протеин, а обичната е 87 денари за 200грама.
    http://www.biocosmos.mk/

Инаку на темава дојдов да поставам една слика која Стеф ја има поставено на неговиот рекламен профил за да продискутираме. Мене искрено сликава ми ја уби секоја желба за правење чучеви.
    Еве нека каже дали ова може да се направи само од правење чучеви со тежини многу нормално или потребни се и „суплименти„ , иако на сите ни е јасно. Ве молам не станувајте вакви и не се палете на ова, претходно девојкава била сто пати позгодна, а сега бутот и е :o :puke:

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Мене ми е чудна една работа.
    Намалив неколку килограми(од 75 на 67),во бутовите намалив,и прстите од рацете ми се ослабени ама стомакот не.
    Не јадам премногу јаглехидрати(понекогаш- по едно парче леб и толку за два дена ме држи).
    Пијам течности,зеленчук,овошје задолжително.
    Вежбам,ама стомачево не се намалува.
    Помош?
    :?:

9. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Пробај да не пиеш вода 2 саата по ручек, овошје не јади навечер, само до 4 саат. Пиј лимонада, чај камилица, нане, магдонос.

10. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    Едно време ми тргна работата. После тоа стоев во место. Ми тргна пак, ама брзо ми згасна мотивацијата, па почнав да се дебелеам.

Сега се решив конечно да ја остварам целта!
    Од вторникот сум на моја диета.
    Сеуште нема резултати, рано е за тоа, ама јас важно сум си задоволна уште од старт. Мотивирана до даска!:rofl::muscle:
    Исто така оваа година сериозно ќе се посветам на каратето.Одамна тренирам, ама последниов период, бев малку неактивна. Планирам асално да вежбам, барем 3 пати неделно да дадам се од себе. Е сега за жал неможам да трчам, надвор е бррр од сабајле. А и страв ми е, нема жива душа надвор. Ама од пролет натаму, кејот е само мој! ;)

Ќе си терам јас со моево диетиче и еднаш неделно ќе пишувам тука за резултатите.:)

11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Вчера каков зулум направив, денес реков дека не заслужувам ни вода, ама сепак изедов две парчиња тиква и една риба. Долг денот, не се издржува :D

Леле каков период ме чека од четврток до недела - софри и частовки на секој чекор, од јутра до сутра. Како ќе го поднесам и како ќе се одрази врз резултатите не сакам ни да мислам.

Ај, да сме живи и здрави.

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Божеее, на ништо не личи бутот :o Не ми се верува дека некој би вежбал со ваква цел. Ми изгледа ко напумпан да и е или евентуално грешка во фотошоп. Еве не знам.. (facepalm)
    Инаку нека не ти се убива желбата за чучњеви. Јас правам без тежини и сум далеку од ова, за среќа.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Значи нема да ти се направи вакво телото од чучњеви, не се секирај. Јас колку време вежбам и чучњеви и се, а имам природно јаки бутови, па не ми се направиле вакви....За ваков резултат треба и суплементи и тежини и мнооогу храна и мноогу часови во теретана итн, така да немаш гајле :)

14. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Зека се враќа со нови планови, цели и стремење кон идеално тело какво што одсекогаш сум сонувала!

Следните 3 дена планирам да бидам на овошје и зеленчук. Еден вид детоксикација на организамот. Ова не сум го правела порано, ниеднаш.
    Сега верувам дека многу добро ќе ми дојде.

Од овошје располагам со киви, лимон, круши, ананас, мандарини, цитрон.
    Ке има вкусни овошни салати. ^_^

Од зеленчук располагам со краставички, цвекло, морков, брокула и домати.

Добро ќе ми дојде да ги почистам гревовите од викендот! :worried: Малку се опуштив, но не ми е мака, воопшто. Добро е да се опуштиме два пати во месецот.

Од четврток после детоксикацијата повторно си направив измени во исхраната.
    Да додадам малку свежина. Да ги симнам и преостанатите 15 кг (читај за цел ми се 53 кг :bow:), не сум променила ништо во однос на исхраната а не сакам да стагнирам.:party:
    Значи, во исхрана додавам и овесни снегулки, мусли и корнфлекс за појадок.
    Млеко ке земам со најниска млечна маст.

Вчера во 11 пред полноќ вежбав на степер 35 мин.Утрово вежбав цели 45 мин, на степер.
    Утре ќе комбинирам и степер и орбитрек. Во среда и орбитрек, степер и тегови.
    Убаво ја затворив изминатата недела а уште поубаво ја почнав предстојаната недела!

Тоа е мојот план за неделава. Мора зека да се доведе до ред. Подолго време ги мислам тие 53 кг. Значи до крајната цел ќе бидам - 57 к. Дополнителна мотивација ми се минусираните 4 цм во бутовите. Прилагодената кожа, воопшто немам висната кожа. Има наде за зеки..

Вчера брат ми за прв пат ми упати еден комплимент, коментар кој ми го стопли срцето и ми даде поголема сила, мотивација да продолжам со својата цел.

Убаво е чувството кога најблиските те подржуваат.

Е така.:hug:

Последна измена: 10 ноември 2014
    На Marge, Annath, Daleron и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Еве ме и мене во клубов :l:(по не знам кој пат) :tmi:

Седењето дома си го прави своето.
    Денес веќе си почнав мој режим, т.е. без многу филозофии: леб и благо НЕ.

Додека правиме вакви или онакви менија, полесно е вака си скратиш (т.е. ЈХ). Просо, кафеав ориз, гравче, грашак се супер јадења и не сметам дека треба да се отстранат од исхраната, всушност не треба да се прејадуваме и тоа е тоа.

Овој пат мотивација ми се хулахопките кои ми се скинаа кај бутките. Премногу ги напнав, а и салцето немаше веќе каде да бега :rofl: Ич не ми е смешно, ама еве ме фати инат - одиме до крај! (hollest)

На honey95 и Doozy им се допаѓа ова.
  16. leona08

leona08 Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Кажете некоја диета со која ќе ослабам 6-7 кила за месец и пол. :)

17. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Може некоја да ми прати линк за кардио вежби?
    :$

18. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    да не знае некој колку е cell activator и чајот термоџетикс од хербалајф??

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    И јас сум тука, не се откажувам:P
    Овие денови ќе имам систематски преглед во школо, и ќе Ви напишам колку кг сум;)
    Денешно мени: јаболко, банани, јогурт и кафе секако:)

На MiaNmaR му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    Ne znam dali jadev mnogu denes Ama Se osekjam podueno mozhno e od kompirot, ispiv mnogu voda isto.
    denes na menito-doruchek-jabolko I kafe,ruchek-dva sredni kompiri pecheni vo mikro krishka leb I zelka salata,vechera-lupeno jabolko so puter od kikiriki posle vecherata izedov ushte edno jabolko.Ova Se e nekade okolu 900cal ne znam sho me pravi tolku poduena.
    se izvinuvam za lat od telefon sum.