(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.117
    Јас имам ставено 2 кг како резултат на софрите од минатиот викенд. Овој викенд имам уште 2 софри, па до тогаш морам да ги елиминирам. Знам дека само 2 дена да припазам ќе ги нема, ама ич не ми се издржува цел ден на овошје, не знам зошто.

Се надевам дека од денес ќе се вратам на вежбање. Закржлавена сум како стара баба. Ова дождливово време треба да го забранат со закон. Ни ми се јаде овошје, ни ми се вежба, ни ми се станува од кревет.

Ама во сабота сакам да го носам новиот фустан што го купив кога имав -2 кг, а ништо не може да ме мотивира да внимавам на исхраната како фустан што сакам да го носам :D

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    Конечно почнав :D:rofl: си скратив леб и благо, не вечерам, или ако ептен ми се јади супа или салата, сеа потешко ми е на почеток :sweat: веќе една недела е океј се навикнувам, прам исклучоци ама морав оти бев на роденден :( малце мезнав :| и утре на слава сум , ке каснам ама пак нормално без леб....оваа недела 2 исклучоци, ама наредна недела иччч...мора да одам построго оти имам 20 кила вишок :( ве читам сите овде, и алал да ви е (y)(y) само напред !!ние можимеее :muscle::muscle: :rofl:

3. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Супер ми оди слабеењево, изгледа се навикнав на здравиов режим на исхрана. Јадам, не се изгладнувам, навечер не јадам. Денес чорбичка за ручек имам, сабајле само пробав бејк ролс зошто немав што друго и не бев гладна. Сите ми рекоа дека сум ослабена, успеав да влезам во старите фармерки. Се надевам ќе ви се пофалам до Нова година дека сум ги постигнала посакуваните резултати.
    По грешка мислењево го ставив прво во поддршка за сите што сакаат да забременат и среќа видов на време каков кикс направив.:lol::lol::lol:

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.117
    Леле денес страшна бев! Какви зулуми, не знам што ми беше, а бе не престанав да мелам цел ден, само џанк фуд. Катастрофа.

Среќа што вежбав, па малку исправ совест, а и кога сум најадена со глупости кога вежбам ми се лоши, па утре се надевам дека нема да ми текне да јадам нешто друго. За беља по патишта сум и утре и задутре, а така најтешко е човек да се контролира. Ама ќе гледам да се наоружам со овошје, да не грешам душа.

Арно си се навикнав на режим, што ми стана деновиве појма немам. ПМС ли е, што ли е, ме уништува.

5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Јас да ви кажам....

Некогаш, ама некогаш, има периоди кога стварно нејќеш да чуеш ни Д од диета. Откако се вратив од туѓината, машала машала, ама се' што си стопив си вратив. Со овој види се на пиво, овде на ручек, онде на мезе, дома готвеа, јас како се разготвив, леле... абе многу е да си ги вратиш па и плус да се поправиш за толку кратко време, со сите на јадење, и викам ај у к, батали. Навистина не ми се припазуваше на исхрана и не знам зошто, ама порано бев поупорна, ако речев не јадам, не јадев, сега распашана команда.

Е, кога веќе газот ми се зголеми, а мене газот последно ми се зголемува, си викам ај сега стоп. Ама прво почнав да пратам што јадам и како јадам... Увидов дека кога ми е досадно, одам и готвам, спремна сум од досада да замесам цел бурек. :DАко се изнервирам, јадам, ако ми е денот во три лепе, јадам, ако сакам да се расположам, јадам, кога работам нешто што не ми е по ќеиф јадам за да се натерам да го сработам тоа... Ако не јадам, одам и трошам пари, и оди најди ми го крајот. :envy: Ко за белја, изгледа треба да станам пак 100 и кусур кила па да не можам ни алишта да си најдам, и тогаш апла ќе се опаметам. И сега, една финта што научив. Веќе кога имам проблем со емоционално јадење и прејадување, а очигледно е дека имам, тогаш ќе почнеме со други финти да го фаќаме организмот... А ми се пријаде и ми се здосади, ќесето мандарини до мене. Јади, јади, ама повеќе од три или четири не можеш да изедеш. (имате на Бит-пазар мандарини, открив, кило 40, епа се исплаќа, за разлика од пиљарите во центар, фобија имам веќе од кај купувам) Некои мевливи јаболка исто, стојат до мене, ги влечам, тоа од што се гадни повеќе од едно не јадеш. Мозокот ти перцепира дека мелеш нешто, ама не мелеш чоколадо.

После, да бидеме реални. Леб не јадев скоро 4 години, ама по некое време пак ќе пројадеш, малку од ова, малку од она, ќе поткаснеш. Со благото исто. На гости ќе отидам и ќе ми стават газиран сок, не можам да го вратам ради тоа што нема секој дома лимон мене да ми цеди... Да не спомнувам дека СТОПАТИ ама стопати немам испаднато или си имам скратено одење некаде само заради тоа што таму ќе има јадење, а јас ќе бидам како куче пуштено од ланец... Ајде малце и тука математика удрив.... Е, ама не мораш да јадеш секој ден леб, со секое јадење. Не мораш благо секој ден после секој ручек, или не мора сок да локаш 2-3 литра. Најголема умешност е да научиш да бидеш умерен во тоа што го јадеш. Ти излапај една капричиоза за ручек, ама сабајлето појадувај јогурт или мандарини, и не вечерај, или вечерај нешто полесно.

Пробувам да одам на некој ваков терк на живот, гледам дека стомакот ми се вовлекува полека. Брзи резултати, се знае чарето... Ми фали, реално ми фали, физичка активност. Може нешто да почнам, ама очигледно е дека не сакам и дека немам желба. Можам да се лажам дека ќе ми биде убаво, ама ќе ми биде терет и ќе биде нешто привремено. Плус финансиски не стојам баш нај-нај да плаќам нешто повеќе од 500-600 денари, што реално, во метрополава не постои. Здравје, решив да не си ја теретам убавата главичка со вакви мисли.:wasntme:

Од привремени работи преку таквоето ми е дојдено, да ви кажам право, веќе ни блузи не купувам за сезонава само... инвестирам на долгорочни патишта, од друго аир нема. Па така еве среќно опстојувам некој период, и испадната, и овошјенце и салатки, и румче си пијам на испаѓање, и алиштенца си наоѓам, и софрички си држам, а убавко ми е... вагата покажува минус од 2-3кг, ама нигде не се брзам, доволно е што јас убавко си се осеќам.:D

На SV1911, Marossa, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Девојки јас дефинитивно активно се враќам во темава....си давам себеси фора до недела полека да го подготвоам организмот и мускулите. И од понеделник почнувам активно да се фрлам на работа. Се читкаме. fitmamaheader_zps9647b9d2.png

7. kaatty

kaatty Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    397
    Eve me i mene 1 mesec kako me nema otkako se pofaliv deka namaliv 4 kg. I eve do denes ne sum mrdnala ne sum na mn.strog rezim no jadam pomalku i se otkazav od mn.raboti ne znam sto se slucuva so mene dali treba da smenam nesto baram sovet od poiskusnite??? I edno golemo izvinuvanje sto pisuvam latinica no ne mozam da se snajdam

8. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Веројатно не си во дефицит. Мора да внимаваш колку калории внесуваш.

9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Имам за симнување околу 6/7 килца, али и целта ми е да се стегнам, повеќе отколку само така да ги изгубам килата.
    Овој период немам никаква,буквално никаква мотивација.Ниту ми се вежба, само сакам да јадам, ништо друго.Нешто катастрофа сум, пубертет валјда.Немам волја за ништо, ја би само да одмарам и да спијам.Тешко ми е и на училиште да одам,а не па да се исхранувам правилно, или да вежбам после напорните 6/7 часа на училиште.;(
    Не сум била ваква, често пати сум била мотивирана, ете неколку килца ќе симнев.Можеби потоа пак ќе си се вратев на старо,али сепак имав барем малку мотивација.
    Ми треба било каков совет, или поддршка од вас, што веќе сте навлезени во ова.Не знам од каде и како да почнам, катастрофа се осеќам, и ако продолжам вака ќе се направам свинче,а тоа не не сакам никако.:shake:

10. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Најди барем една причина зошто сакаш да ослабеш. Едуцирај се за калории, вежбање. Можам да ти помогнам не е проблем. Поздрав.

11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Имам милион силни причини, не е само една.
    И мислам дека сум доволно едуцирана во врска со калории, вежбање и здрава исхрана.Ех, да знаеш од кога пробувам да ослабнам..Ми треба магично стапче да го избркам овој лош период и да свртам нова страница, али тешко ми е.

12. kaatty

kaatty Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    397
    Te molam ako ne ti e tesko da mi pises edno dnevno meni kako treba da jadam mozebi tuka gresam :/

13. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Прво треба да пресметаш кој ти е дневниот внес на калории http://www.niddk.nih.gov/research-f...ht-simulator/Pages/body-weight-simulator.aspx. За менито можам да ти кажам да јадеш на секој 4 часа. Доручек-Ручек-Ужина-Вечера и ништо друго меѓу нив освен вода и течности. Храната што ја јадеш нека ги содржи сите макронутриенти (протеини,јаглехидрати и масти). И број ги калориите имаш апликации http://www.myfitnesspal.com/ или запишувај во тетратка што јадеш. Мора да имаш контрола на внесените калории.

14. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Тогаш напиши ги на лист сите причини зошто. А магичното стапче кое го бараш е всушност тоа ЗОШТО.

15. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    Не сум била тука некое време, ама еве да си признам ...почнав Ун диета -- откажав зошто доручекоѕ ми беше слаб а цел ден дома трлам неам време да јадам некогаш. Башла овошје на праџен стомак нбе ми оди, желудникот ми е осетлив. После тоа пробав DASH диета, здрава исхрана со броење какории ама кој има време да брои, па батралив и тоа. Килцата си стојат,ништо не ме собира и на крај се налутив бидрјчи не можев на раат да се наведнувам, гледам виси само од стомак, од грб....уххх грдо!!!! и си ја купив книгата South beach и почнав. Па здравје сега да успеам! :) Е не се измерив ама голема работа, отприлика знам колку бев. За резултати е рано имам упте време да завршам со првата фаза. Е сеа уште да почнам да вежбам дома ....си го купив jilien michaels Shred in 30 -- па ќе барам барем 30 min да избежбам :)

има некој друг на оваа диета?

16. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    Лелеее колку бев среќна вчера,ма и денес сум, -2 кг за 1 недела и тоа само од вежбање,а јадев 5 пати на ден..:D8):rock:

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Што е ова немање воља да се ослабне. Желбата ми згаснала максимално. Порано станував и се шминкав па средување коса... после туш мачкање млеко, парфимирани креми... маникир - педикир редовно, вежбав и си бев задоволна од себе си.
    Сега стани легни, истото па истото. Редно е да фатам швалер бидејќи мм не ме мотивира повеќе.:wasntme:

18. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    anina воља за да ослабам имам исто колку и желба за јадење:D, е затоа неможам да ослабам сега и со славиве и само викам од понеделник, :!: а кога ќе дојде понеделник заборавам дека дошол (facepalm)

Туку ај од овај пон да почнеме :muscle:

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ајде биди ми ти мене а јас тебе подршка. Барем до понеделник. А во понеделник ќе го чекаме наредниот. :rofl: Е кај мене не е проблем желбата за јадење туку начинот на јадење. Јадам еднаш дневно ама квалитетно:(. Немам време за повеќе оброци ама кога ќе седнам околу 16h, јадам како свиња.
    Ама од понеделник почнуваме, нели?:muscle:

20. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    Девојки, најискрено утре заборавете го како датум за почеток. Почнете сега, денес и тоа како припрема ...речете си, еве сега баш ќе си средам листа со храна па запишете и така да ментално за диетата ја започнувате веднаш , а физичкиот дел може од следното утро. Ова го кажувам од искуство, зошто моите 87 килца се базираа на -- еј , да си каснам денес благце па од утре почнувам! И наредното утро сум била уморна, па ова па она, и по кафето прво посегнував по нешто благо. Нешто што ќе го мафнам брзо, од стоење и што ќче ми даде енергија за да туркам поголемиот дел од денот. Јас и откако се накалемив за диетава, пак одлагав ... и конечно се прејадов сладолед и му викам на мм " ова дури и зс мене е премногу шеќер". И сабајлето почнав. Не е лесно. Јас сум зависна од леб, благо а две недели не смеан никакви јаглехидрати. Поспана суn, ymorna....ама не сум гладна. Верувајте декс по една недела, пијам ксакао без шеќер и ме се чини дека е благо.
    За оние кои не знаат, или кои слушналев делимично, South beach диетата не е иста како аткинсова, значи не морате да јадете само месо, јас бидејќи не сум ептен по месото. Исто така за разлика од Аткинс, овде се применуваат строго здрави маснотии и месо кое е здраво. И се јади салата во огромни количини ....со секој оброк мора да се има салата и тоа позамсшна порција.
    Јас не знаев од каде да почнам ....изгубена бев иако готвењето ми е страст, ама кига наеднаш нема ова нема она ....е човек станува инвентивен.
    Е сега, по недела дена, знам да напраам cupcakes без брашно и без шеќер и повт9рно се вкусни :) уште учам, и уште имам кризи, само човек некако почнува да сваќа дека не мора да се јаде леб со секој оброк....или еурокрем или благо од било кој вид.
    Секија диета е борба, и тоа секојдневна. Мене ми е тешко бидејќи морам да пазам кога готвам за другите да не пробам од храната.... :) ама можам, и ќе издржам!
    Ссмо препорака ....за било која диета, првин барајте инфгормации зошто јас за малку ќе почнев и се погрешно ќе правев.

Последна измена: 22 ноември 2014
    На anina му/ѝ се допаѓа ова.