Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    ... Сепак ве подржувам во диетите бидејќи најголемо задоволство е да застанеш во огледалото и да викаш дека идеалот од тело кое го замислуваш го имаш.
    Поетски, нема шо :D.
    PS:Сега до недела дада ќе ја придружам во диетата, само нема да успее бидејки е стрвна по благо :D - сеа дојдоа наши другари и бев со веспата да купам нешто и купив штрудли - абре очите и се насолзија :D.

2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Ок е ти да не поддржуваш, ама морална поддршка. :lol:
    А не да бидеш со килограми помалку од нормалната телесна тежина. Околу 50 и нешто треба да тежиш а ти си играш. Сигурно не сакаш да те посетуваме во болница.
    Ај оди мавни една милка или еден магнум и не се блесави.

А мене ми се јаде ми се плаче ... пмс пусто да си остане. :D
    Ама се лакирав сега и да сакам не можам да земам нешто.

А попосле ќе се напијам пак нес, и марула ќе јадам или нешто слично. 8)

3. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Не сакам благо - резлутат од диетите :D.
    Ќе си каснам малку компир салата.

4. argentina

argentina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    Јас на 18 години имав 44 кг и таман бев сега се борам со 60 и нешто да се вратам на 58 и само таратур цела недела и чај

5. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Леле немам никаков апетит - во 12 и 30ч. јадев доручек според таа диетана и сеа ништо не ми се јаде а е време за ручек-.-

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ве следам јас, добри сте девојки само храбро, можете вие.
    Ако не држам диета, најголема поддршка имате од мене, зошто знам како е да бидеш со килажа испод нормална па и нормална, па после да качиш повеќе од нормална и да ослабеш и да имаш нормална килажа. ;)
    И бидејќи знам дека сум на вистинската тема, овде сигурно знаете, не бројам калории и затоа не ни знам што колку има, ама ме интересира сок за растворање од лимон и боровинка колку калории имаат, дека повеќе се на вода или имаат повеќе шеќери и од овие купечките сокови ?
    Во последно време многу пијам сок за растворање.
    П.С што викате да имаме една тема (колку за уште поголема мотивација) за пријаување кој колку вежбал и што во текот на денот ? Може да се вика Вашата денешна активност или нема потреба од ваква тема?
    Модератор на фитнес може исто да каже мислење за предлогов или е глупав/непотребен покрај другите теми ?
    Ако давате зелено светло одма отварам

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.181
    Допаѓања:
    156.667
    Гага,да сум ти мајка на доктор би те однела.Твоите не забележуваат дека не јадеш доволно?!
    Јас кога имав 44 кг на твојата висина и ги имав твоите години,бев болна со инфузија во рака (не од анорексија де :D ,туку од нешто така тро посериозно).Нозете ми беа ко чепкалки и не можев да се поднесам кога се видов потоа.Се чувствував ко маче и се фрлив на дебелеење со 6-7 кг и качив убаво мевце.Тебе ти треба вежбање да качиш мускулна маса и тежина со тоа и повеќе јадење,а не диета!

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Гага е навистина фан на Гага :D

И таа од салце сега оди кон анорексија па вистински фан мора да го следи тоа нели- NOT!

Инаку јас сега се лажам со 3во1 кафе а ми се јаде ми се плаче :(

9. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    ке ве замолам апомош,ако некој знае како да ми помогне да се ставам на диета,не ми е проблем гладот туку психички сум уништена кога сум на диета и секој момент се колебам дали да ја прекршам диетата или не ..и сепак на крај ке јадам и ке речам од утре на диета и така секој ден и ништо ;( :worried:

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Мислам дека немаш доволно занимација во животот па цело време на тоа мислиш. Најди си нешто што ќе те држи зафатена по цел ден, излегувај цело време, некој спорт, некој курс....и така ќе немаш време психички да се замараш со јадењето
    Барем кај мене е така ова, ако по цел ден сум некаде, неми текнува на јадење, ептен глад коа ќе осетам, а коа сум дома по цел ден, јадам и коа не ми се јаде, онака од досада и психа

11. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Од кога не сум пишала на темава. Не за друго, нема што да се каже.
    Добро се држам, не сум се мерела, ама дефинитивно има некоја разлика во стомакот, спојлерите, рацете :D
    Си ставив и јас таков тикер(да не останам покуса де :P ), и не ми се верува дека поминале само 14 дена откога сум на "диета"! Јас мислев дека поминале повеќе од три недели :D
    Како и да е, ме интересира дали сум загубила макар едно килце две, па ќе одам сега да се измерам :)

Едит: -2 кила за две недели. Не цели, претходно бев 63,5, сега сум 61,8, ама сепак има напредок :D
    Се надевам до 30 ќе ослабам уште 4 и таман ќе бидам :)

12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    Гага имам прашање до тебе...си ставила дека си МАШКО(сега видов) па дека имаш 21 година ,па велиш имаш 44кг па дека ти трба диета (да ослабнеш) па дека си висока 165см...
    И ме интерсира што е точно од сето ова ?
    Затоа што овде сме да си помогнеме еден на друг , да се поддржиме а не да се лажеме и да измислуваме басни за мали деца...
    Не мислиш дека е малку иронично да кажеш дека си на диета и да збориш колку малку ти јадеш со твоите 44кг (ако е тоа така)...овде луѓето имаат проблем....не треба да се ситиш на туѓа мака
    огледај се малку на LU:@таа секогаш само бодри) потруди се да бидеш како неа...
    п.с.Реков дека нема да пишувам повеке но стварно ме изнервира :envy: мразам луѓе кои се смеат на туѓа несреќа, и кои се не искрени -еднаш вака , после така , а утре.. е тоа е веќе друга приказна

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Гага, до некаде ќе ја разберам твојата моментална тежина зашто веројатно нагло си се извишила, сепак имаш 14, ама те молам не се будали и не се обидувај да си интересна, да привлекуваш внимание и слично, со држење диети на таа килажа, зашто еден ден многу ќе се каеш.Може се навреди, ама го мислам најдобронамерно ;)

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    де бе луѓе сфатеде дека е дете,м 14 години има, дури и да не е дебела таа можеби така го гледа тоа!
    Hе мора одма да ја нападнете, па таа не се исмејува со никој!
    едноставно е дете, во тие години е со бубачките!
    Kолку млади девојчиња дури и да не се дебели, во мозокот им се има увртено дека се!
    или некој можеби се зезал со нив, па тие сериозно си го сфатиле!
    Hајголемите комплекси се лепат на тие возрасти!
    :)

На gaga.rocks, zhap4e и wolf4e им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Јас на 18 години тежев 48 кила исто висока ко Гага и држев диети за да слабеам, za да бидам 44 :)
    Цел период од средно школо, всушност од 7мо одд. го имав поминато во диети држење.
    И кожата си ја гледав како сало и коските мислев дека ми се многу широки и што ли не. :D
    Не оти имаше што да се слабее, ама огледалото бе клето така ми викаше :P

16. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Баш ради тоа што има 14 години и веројатно си набила комплекси, треба некој да ја освести и да и каже дека тоа што го прави не е нормално.
    За да не си ги поминува најубавите години во животот држејќи непотребни диети, мора да сфати дека не е дебела!Ние овде не знаеме како изгледа, ама самата бројка 44 кажува доволно.

На Lux и zhap4e им се допаѓа ова.
  17. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    Ок сваќам дека е сеуште мала но немора да лаже за годините, за полот... да ова е слободна држава имаш право на избор ... но не го злоупотребувај тоа особено не на вакви теми ...
    а и мислам дека многумина од нас кажаа кој тежина ја имаат ...разгледај види до кај си ....па не е глупа има способност да прави разлика ...и кога си мал треба да слушаш и да учиш од постарите а не да делиш совети...(особено кога гледаш за што станува збор) јас мислам дека сите ние бевме јасни, па научи нешто....она не пишува последниве 2дена па да не и е јасно ...веќе 3недели е на темава.... ако до сега не не свати...
    Тогаш јас дефинитивно треба да почекам за да имам дете, зошто очигледно нема да си го разберам ;)

18. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Коловоз, не лажам...
    Што кажа лудо пост погоре - тоа сум.
    Инаку тоа ти е баш у некои фантазии сум, али реков после недела си јадам нормално (популарна е таа реченица кај мене и пак се враќам на старо).
    Тато и мама ме мислат дека јадам али сепак пола од тоа што мислат дека јдам го јадам. :D
    По оваа недела навистина си факам хранење без диета, само да изгурам до пон. со дада и толку.
    Дај сменете темата.

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Познато, јас ја валкав само чинијата пред да дојдат моите, со она што го имавме за ручек, да изгледа демек сум јадела. И тоа продолжи се додека не бев во состојба да не можам да се движам и да се онесвестувам ко коковче по пат.
    Озбилно престани со ова што го правиш, затоа што си штетиш на себе.
    Тргни се од огледалата, мој совет. Јас долго време ги избегавав. Ми ги тргнаа од дома тие големите за да не си го меркам телото :) и стана некако подобро. Си се прифатив каква сум. :)

20. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Јас ќе сум слабеела :P Што убави кифлички прави мама, а и сладоледчено во фрижидер ме чека...ОД УТРЕ СУМ НА ДИЕТА.... ;)