Пред околу повеќе од еден месец почнав и јас да држам диета.. Не некоја строга, туку како што кажа феминката над мене, здрава храна. Се што не е благо, леб, тестенини, брза храна, мрсно, пржено и премногу калорично. До сега, најдобриот начин за слабеење, за мене и најлесниот. Сега за сега ослабев 4-5 кила, и планирам да „скинам“ уште 7-8 најмалку.. Цел живот имав проблеми со прекумерна тежина (не којзнае колку, ама сепак сметаше), и сега некако пресеков, нема повеќе враќање назад. Точно е дека поддршката влијае многу. За мене тука е дечко ми, кога ќе го видам се потсетувам што требало да постигнам и не ми е тешко. Не оди баш брзо, ама има резултати, а тоа ме радува Ми несотасува само физичка активност, планирам да почнам да вежбам деновиве. Се надевам дека тоа ќе го забрза процесот колку - толку.. Совет: ако сакате да ослабете почнете СЕГА, не УТРЕ. Слабеењето ефикасно се остварува само на долгорочен план, не планирајте дека ќе држите диета една недела и ќе ослабете 10 кила, кои после нема да се вратат. Единствено што бара е одлучност и принципиелност. После се е лесно
Dosega ne sum bila nitu eden den na dieta i ne sum imala problemi so kilogramite. Jadam sto mi dusha saka imam svoja formula do koja se drzam a mislam deka i vie feminki treba da ja probate mozda ke zvuci kako klise ama toa e toa nema drug nacin. Ne se ubeduvajte deka so tableti i izgladnuvacki dieti ke skinete nekoe kilo nema vrska samo psihicki ke se istostite. Vo mojata familija site se krupni samo jas sum koska i koza i toa e taka blagodarenie na ovaa formula hrana vo mali porcii od organsko poteklo + mnogu mnogu mnogu aktivnost + zivot so minimum stres ova go praktikuvam cel zivot i se osekam tiptop pozdrav i srekno
@zeka , more tie farmerki me kostaa nekoi 7-9 kila ko nisto jas si imas eeeeeden kup alista po doma. I trsni , i mnogu tesni, samo nemam taman alista. De bre luge, ko krofna sum se napravila, i treba da pocnam da vezbam ama nemam vreme ic. Cel den po doma ova ona i na kraj za mene trtka vreme. Mene petok mi zavrsyva prvata faza, poslem na vtora. Sum iznakupila organska hrana....i crno brasno taka da se sto ke pravam ke bide od toa. Ke si mesam lebce doma ne se osekam oslabeno ama sto znam. Ne sum komotna vo sboja koza, stomakov moj samo so stomacni vezbi inaku tesko za tie koi prasyvaat kolku kalorii ima domasna pita -- zavisi si so sto. Ama sigurno ima pomalku od kupecka bidejki parce pita od lebara ima trista aditivi i sekeri, a koga mesec sam edno malo lazice a moze i bez. Drug sover,ako jadesputa -- napravi si salata kako prilog, bidejki toa objadnyva vo mojava dieta -- rastitelnite vlakna go usporyvaat primanjeto hranlivi materii i jaglehidratite pobavno se absorbiraat, sto e dobro.
Zdravo na site.. sakam da ve prasam ako nekoj znae da mi kaze dali e zapoznat so zavisnik od jadenje opsto ne za nekoe konkretno jadenje mislam deka ovie 2 meseca sum sum zavisnik pred 3 meseca bev vo Makedonija i jadev normalno bev slaba a sega odkako se preseliv vo Italija sum zavisnik po cel den nesto jadam ne e bitno sto prvo se tesev deka se e novo za mene sakam da gi probam italijanskite jadenje posle si velev vo kriza sum nedostiga mi mojot star zivot vo Makedonija no sepak mislam deka toa e zavisnik od jadenje kako boles neznam sepak kje probam nekoja dieta i kje vezbam, mojot predizvik e 10kg za eden mesec neznam toa kolku kje bide ama vredi da se proba pozz...
ZA DIETATA OD 7 DENA vidov deka ste pisale kolku kompir kolicinski treba ili neznam za sto drugo bese spored mene pisuva kompir bi trebalo eden da e sepak mnogu i ne e dobro a za makaroni ne bi trebalo strikno integralni da se samo da ne se mnogu kolicinski i da ne se so zejtik kako sto gi praveme po doma jas sega ziveam vo italija site italijanci se slabi i jadat obicni makaroni samo napraveni so bura i malku kolicinski se nadevam na nekoj pomognav inaku bi pocnala za 2 3 dena so ovaa dieta prvo da zavrsam so edna druga mi izgleda efikasna
@EL! нема брзи резултати, ама барем на време ти текнало да започнеш. Не одоговлекувај зошто од лично искуство ќе ти кажам дека килажата многу лесно се става али брате тешко се ваѓа. Некои брзо слабеат, јас не сум од тој тип зс жал. Пробував јсс неколку диети и сега сум на south beach и туркам. Само некои многу ослабеле с јас не баш. Не лажам, јадам тоа што треба. Убаво прочитај се за која диета и да се решиш зошто многу често некои не се воопшто здрави или едноставно нема да тик одговарааат.
jas neznam so mi se slucuva mislam deka sum zavisnik od jadenje vo posleno vreme opsto za bilo kakvo jadenje kako se preseliv vo italija i non stop jadam nemozam povekje vaka mn se zdebeliv sakam da oslabnam za nova godina barem da si gi vratam tie 7-8 kg na pocetokot se tesev novi nesta sakam da probam ama kako se zdebeliv i ne mi se faknat nekoj raboti ne e vo red potoa vikav vo krizi sum mala sum uste a saka ziveam vo druga drzava ama sepak mislam deka toa ne e izgovor i deka sum zavisnik se nadevam kje mozam nekako da si pomognam
@EL! твојот проблем ми личи на емоционално прејадување. Преселбата во нова држава е доволно стресна ситуација сама по себе. Од страна гледано, изгледа ко да го неутрализираш целиот тој стрес преку јадење на храна што ти носи своевидена утеха и комфор. Не спомена колку години имаш и дали си таму со некој близок од фамилија или си сама. Ако си во работоспособна возраст, верувам дека постои и притисокот околу наоѓање работа и што побрзо адаптирање во новата средина. Затоа, соочи се со промените, дај си време и престани да го храниш стравот од промени (во буквална и во преносна смисла). И премногу амбициозно е да симнеш 10 кг. за еден месец. Внимавај да не си навлечеш други компликации со здравјето. Знам колку е вкусна италијанската кујна, но успехот лежи во самоконтролата. Good luck.
Не пишувам многу овој пат. Само да кажам, достигнав - 45 кг ! моментално сум 65 кг. од неверојатни 110 кг! Spoiler Една слика 10000000000 зборови! Сон кој стана реалност! Ја победив мрзеливоста, изговорите и ја добив војната, Да, војната ! Инаку, уште 10-12 кг ми остануваат до целта.
@zeka, браво! Секогаш се радувам кога ќе видам твој пост, многу сум среќна што твојата решителност вроди со таков плод. Не можам ни да замислам сега колку лесно се чувствуваш, како да си симнала еден човек од себе нели? Ти посакувам да ја оствариш твојата крајна цел, па кога нема да мораш на неколку недели да ја менуваш облеката да си набавиш облека каква што отсекогаш си посакувала да носиш, па после да те гледаме во темата Модни критики. Само мислам дека тогаш нема да ти одговара името Зека, ќе треба да те прекрстиме во Мачкица .
ме насмеавте со некои одговори... иначе јас сум едно 50кила 160 и нешто висока и нешто салце иам па ај си велам да ослабам и сеа ми вели мајка ми ај во тинекс 29 се портокалите и му велам купи 3-4 кила и ми вели ок и така јас си почнав секој ден да јадам по 3-4 портокали житарки секој ден нашколо играме одбојка трчање ова она и плус надвор шо играм на ѕидо и така а иначе незз дали сум ослабела ама до кај 40-45 планирам да стигнам и да неменвам ништо ама баш ништо хихи (иначе без навреда ноеков со газо ми беше смешен и морав да го стаам овде хаха) но девојки ако планирате да започнете диета знајте дека ДИЕТА значи јадење на здрава храна,а НЕ ЗНАЧИ забрана за јадење <------ ова да ви влези во глата и запишете си го то во речничето во мозокот аа и ве молам ако имате андроид ви ја препорачувам оваа апликација https://play.google.com/store/apps/details?id=com.popularapp.periodcalendar специјално е дизајнирана за девојки и има таму си пишите колку кг сте денес и колку сте високи а тоа ви кажува дали сте имате доволно кг или треба да ослабите т.е. здебелите... кис4иња од мене и ви посакувам здрава диета
И јас сум во друга држава....море на друг континент и тазе сум, плус мајка и плус се сама....иииииии така јас си се здебелив. Овде дружење како кај нас нема, надвор жешко,кафе мафе многу не прават туку најчесто се е околу јадење, а јас не јадам по ресторани така да се домашно Е освен некогаш пица ради немање време или умор. Моето не е емоционално јадење, туку јадев благи бидејќи дава енергија а ми требаше ради станување и нишање цела ноќ, и уште тоа си трае. Лесно се дебелеам, а бе ид вода ...сало ќе направам а за слабеење ....тешко! ич ич не намалувам,ми треба многу вежбање и пазење али без вежбање нема резултат кај мене. Време ретко кога пстанува и звучи може смешно пошо сум дома ама цел ден си имам работа....де ова де она испаднало и додека дојде мм во 8 вечер јас сум мртва уморна пошо легнувам во 12+ а станувам во 1, 3,..зависи...и во 5 сум веќе со кафе во рака. И башка, а бе малово ко да знае....облечам шорц за вежбање и оппп будно кукурек. И така слечи облечи @zeka....cestito!!!! за мене рано е уште. Еве и домашни пецива со цело зрнесто брашно праам ама бре јок....си се надевав ама може треба уште една недела да додадам на диетчево....
Смени си го Аватарот. Не ти одговара. Ти си една од најсилните жени и ова мече не ти одговара. Секси и
девојки ,денес почнав со jillien да се дружам посакајте ми дружбата да е редовна и секојдневна и долготрајна 30 day shred и отидов директива на второ ниво. Првото два пати го почнувсав и до некаде па застани. И си реков заеби, одам нса второ па што биде биде. Не е баш лесно.... ама како можеб, на ден и пол си ја скршив диетата ради thansgiving , стрвна за пивски колачи бе! Што е тука е. Сега да се запнам да издржам два три дена пак и послем на втора фаза да продолжам. ☺
Ах за каков ќотек сум ви јас. Што убаво си ослабев и малку попуштив со пазењето и се мерам и оп сум накачила 2-3 кг. Не е ништо многу и страшно,ама да си почнам со пазење, со време е најубаво. Плус сега празници се ближат,не сакам килограми да се нижат. И така,се враќам на Ун најверојатно,најдобри резултати добивам од неа и така. Утре прв ден. Почнувам со појадок јаболка,ручек варено пилешко и салата и за вечера пола од ручекот + многу салата. Се читаме на темава. П.С. Зека,браво! Прекрасна си,само напред и секоја чест за истрајноста.
@EL! vo pravo si zavisnosta od jadenje. Poslednite medicinski studii pokazuvaat deka od jadenje se zavisni i lugjeto so pomala prekumerna tezina. Hranata predizvikuva lacenje na serotonin i dopamin vo cerebelumot, i ottamu doaga zadovolstvoto i zavisnosta od jadenje. Na slicen nacin deluvaat i nekoi narkotici, a i seksot. Nema brz nacin za osloboduvanjeto od zavisnosta, no sekako ima mnogu efektivni metodi za osloboduvanje od nea. Klucot e vo postepenoto reduciranje na inputot na hrana. Ne se obiduvaj so drasticni dieti, tuku na sekoi 3 - 4 dena namaluvaj go vnesot na hrana, a istovremeno kako sto ubavo kaza bidi fizicki aktivna, no ne preterano bidejki toa ponatamu moze da predizvika zgolemen apetit, koj ke se odrzuva duri i vo pasivna sostojba.
Селењето во друга држава предизвкува зголемување на килограмите. ДА. Тука потврдувам. НО! Предизвикот од 10кг за еден месец е ту мач!! Воопшто не е ниту здраво, а и чисто сумљам дека ќе успееш. Пробај да јадеш повеќе овошје и салати, јади месо, туни такви работи и вежбај. Но 10кг за еден месец нема да ослабнеш! Јас сум на здрава исхрана и вежби веќе два ипол месеци и ослабнав 10кг. Значи еден месец е импосибл. И покрај тоа што јас многу исклучив од јадењето што го јадев претходно - леб, благо, тестенини, компири, алкохол, газирано ... од тоа ништо не јадам. Не си прави рестрикции со јадењето многу. Значи пробај да го исклучиш лебот, благото, газираните пијалоци, алкохол, тестенини и такви работи. Се друго јади си нормално. И да, вежбај, трчи, вози точак било што, само зголеми ја физичката активност. Тешко се слабее, но сепак зависи од секој метаболизам. Гуд лак