1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    јади 5 пати на ден но по малку(на секои 3 саати јади)
    за доручек јади овесни снегулки со јогурт
    ужина-овошна салата или зеленчукова
    ручек-грашок грав ориз леќа месо со многу салата
    ужина-јогурт 2 чаши, јатки,соја грицки,може и протеинско чоколадо но не секој ден да јадеш од него(од ужинките се прави избор од едно не се од наведеното да изедеш)
    вечерата-секогаш протеин(пилешко,риба,соја) со салата
    пиј вода 8 чаши на ден,не претерувај со солта и зејтинот,повеќе варено јади не пржено и ако можеш вежбај 2-3 пати неделно :mm:

На macence4 и delevingne им се допаѓа ова.
  2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Скокајте повеќе во кревет. И тоа помага. :D

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Искрено не знам по кој пат се приклучувам на темава(се надевам последен):D Сеуште сум истата килажа претежно варирам килце,две.Се решив дефинитвно да ослабнам до летотo и треба да симнам 10 кила,so here we come.:D
    Веќе 2 дена како сум на диета,не баш на диета туку се трудам да го исфрлам лебот и благото.Си формирам некој мој режим на исхрана кој се надевам ќе го испочитувам.

4. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Доста беше јадење кифли, руска, мафини и благо. Го прекршив режимот и од денес пак почнувам по старо. Цел ден сум на овошје и 2 посни сарми без леб. Планирам после да си пуштам некоја серија и да вртам орбитрек, мора да почнам и со вежбање од денес. После ќе јадам ананас и ќе си сварам чај. Мора да се доведам во ред деновиве.

5. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Поздрав до сите диеталки. Воедно се извинувам што многумина од вас ми пратија ЛП. А не успеав да одговорам.

Сакам да кажам бидете истрајни во својата цел. Пронајдете го вистинското Зошто сакате да го одстраните вишокот на килограми. Верувам дека нема да се откажете после првите резултати.
    Знам, разбирам како е. Во иста состојба бев јас до пред 10,5 месеци. Но само бидејќи трошев повеќе време да ја убедам околината дека неможам да ослабнам, јадам 'малку' а се дебелеам, вода да се напијам се 'фаќа' за мене итд.... Во стварност на никој од страна не му е гајле за нашето здравје, пред се. После естетскиот проблем.

Се се промени одкако си поставив јасни и предизвикувачки цели во даден временски период.
    Ја негував и сеуште ја негувам мотивацијата бидејќи знам дека правам нешто заради себе.
    Ако мотивацијата е потикната од погрешна работа, површински , тогаш голема е веројатноста дека ќе се откажеме.
    Почнав да верувам во себе, се изненадив од успехот кој се здобив.

Во моментот кога се скарав со сестра ми почна мојата трансформација. Оние што ме читаат , знаат за што пишувам. Сега знам дека се што ми кажала -било за мое лично добро, само бидејќи била навистина загрижена за мене. Сега и благодарам. Но, тој момент одлучив почнувам СЕГА а не следниот понеделник, месец. За кратко направив цели, предизвици. Секој успех ми е запишан во оваа тема.

Немам слики како слабо девојќе. Одсекогаш бев дебела. Да, дебела.
    Но, сепак имав своја замислена слика како сакам да изгледам, како не сакам да изгледам. Места и планови каде би се почестила за моето достигнување, како награда. Гардеробата по која копнеев. И слично. Врската со сликите и мотивацијата беше и сеуште Е се поголема какк почнав да ги постигнувам резултатите. Визуелизацијата е моќна сила која може да ни го промени животот во позитивна насока :)

Сега, од 110 кг можам слободно да се пофалам со 64 кг! Да, се гордеам со себе. Најголемата награда за мене беше кога сестра ми ми рече 'Се гордеам со тебе'. Да.

Сега ја забележувам справата за вежбање, вежбам. Здравата храна која порано ја прескокнував.
    И покрај толку празници, одење по ресторани јас успеав да балансирам Се и се придобив со -800 гр.

Благо, алкохол знам да се почастам, но успешно го компензирам.
    грицките, пржената храна, тестенини, секаков вид на сокови , брза храна-не постојат во мојата исхрана, трпеза. :)

Да, сега со нова личност. Ми се промени погледот кон животот, успеав да си докажам себеси дека не постои пречка која што ќе ме одалечи од успехот.

Се потрудив да ја објаснам мојата трансформација, се надевам некој нешто ќе извлече позитивно. :)
    Тоа беше мојата најдобра животна одлука, зад која што стојам и ден- денеска и до која ќе стојам до крајот на животот.

Ви посакувам среќа и успешни трансформации. Уште еднаш. Напишете си ги вашите цели, фотографии какк сакате изгледате, направете се што е потребно да бидете опкружени со визуелни симболи на вашата цел. Изговорите оставете ги во минатото. Почнете да пишувате нова книга, полна со успеси.

На Mrs.Bass, francais, sanji4kamwa и 23 други им се допаѓа ова.
  6. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    Како точно се мери струкот?Кај папокот или над него?Ако некој знае нека ми каже точно кај да мерам,ме интересира колку ми е струкот а има голема разлика меѓу мерките на овие две места.

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735
    Јас сакам нешто да прашам. :)
    Прочитав дека со чучњеви и класични стомачни ти се „пумпале“ бутовите т.е. се зголемуваат.Јас имам проблем со тој дел,односно секаде слабеам освен во бутовите,сега би требало да не правам чучњеви или...?

8. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Комбинација на кардио со вежби за цело и плус калориски дефицит. А тоа дека се пумпале нема врска. Да беше така сите ќе бевме напумпани :)

9. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Еве како бразилките ги пумпаат бутовите:
    Знам дека е одвратно за гледање, ама тоа е тајната на сите оние совршени задници.

10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    ^ Можеше барем во спојлер да го ставиш видеово.:bandit:

После оти сум се гадела од дупчиња. :puke::puke::puke::puke:Не го ни отворив, доволно беше да го видам. Сега се наежив како коковче и цел ден ќе ми испаѓа сликава пред очи.(wtf) А успешно ја заобиколував низ сите весници и статии. :bandit::drunk:

11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Зошто морав пак да го видам видеото |(
    Првиот пат некој го имаше постирано на фејсбук, јас сум лесно гадлива и после цел ден ми беше во глава :puke:

Инаку, јас се вратив на вежбање денес, после пауза од две недели. Се чувствувам толку млитаво и надвор од форма, едвај издржав.

12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.702
    Допаѓања:
    141.302
    2 кила помалце, 8 ту гоу. Ке се издржи. Недела ми е ден за сешто јадење :) :)

На MiaNmaR и zeka им се допаѓа ова.
  13. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    10489680_766605820056013_2741678865070368055_n.jpg
    artwork: "Wrong Century” by Tomas Kucerovsky

14. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.578
    Овде ми е местото :!: !!!
    А досега освен во темета Бебе на друго место и ме немаше :$
    После бременоста не запнав да слабеам, туку јадев како стока (facepalm). Никогаш во животот не сум била дебела и искрено тешко ми паѓа кога ќе помислам дека после 8 месеци од породувањето јас сеуште имам 4+кг од тежината кога забременив. . Цел ми е да се вратам на тежината пред да останам бремена (а и тогаш бев здебелена 3-4кг. како резултат на кломифен претоставувам) ама засега ќе се усреќам ако ги скинам тие 4кг,за понатака ќе видиме.

Од вчера почнав да внимавам што јадам...поточно колку јадам. Не појадував (скоро и никогаш не појадувам), ручекот си го преполовив буквално (наместо 2 парчиња леб изедов 1 парче црн леб, повеќе салата и половина од храната во чинијата).
    Пешачев 3км - малку е знам, ама со мало бебе оставено на чување не можам повеќе да си дозволам засега.
    Вечерав туна без леб...и се принудив да легнам порано оти ќе паднеше во вода цел напор да јадам помалку. Ме фати криза, ама легнав со празен стомак.
    А искуство со диети скоро и да немам,се надевам темата ќе ми е од помош. Вака од почеток ептен залетена сум ]:) Само да ме држи волјата... се надевма ќе успеам:mm:

15. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    И јас ќе ви кажам како ослабев.Не слабеев брзо,а и така е подобро,за 3 години од 68 кг се спуштив на 50.Појадокот ми беше најобилен и сеуште ми е,ручекот среден,а вечерата најлесна или ја прескокнував.Режимот ми е нешто слиќен со хроно исхраната само што во мојот режим се дозволени и јогуртот и благото млеко и овошјето и благите работи.Благите работи најдобро е да ги јадете меѓу ручекот и вечерата,а не наутро,затоа што даваат енергија,но таа енергија брзо се губи.

На bussines-woman му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    ако не ти е тешко напиши ни пр,за доручек ручек( дали мешаше протеини и јх)и вечера и дали внимаваше на количината
    тнх
    ми се допаѓа хроно исхраната ама неможам да издржам без овошје и благо бидејки дојам, би сакала да ми дадеш насоки

17. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Па вака:
    За доручек можеш да мешаш протеини и јх,поточно треба да ти биде најобилен.
    За ручек манџи,печени меса,риби со салата и треба да изедеш максимум 1 кришка леб,а пожено е и без леб да го јадеш ручекот.
    Меѓу ручекот и вечерата можеш да си каснеш овошје,благо зашто насабајле не е убаво благо да се јаде,а овошје можеш и меѓу доручекот и ручекот.
    А вечерата треба да ти биде најлесна,да не мешаш јх или скроб со протеини(јх или за вечера НИКАКО)можеш на пример месо или риба со салата,или млечни производи со салата или јајца со салата.Но можеш и само салата или само протеини.И да напоменам никако не мешајте млеко и месо,риба и млеко или јајца и месо.И кога ќе осетиш дека се се најала да престанеш да јадеш. @rokiroksana се надевам дека помогнав.

18. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    да да баш одамна и се мислев на хроно исх.ама неможам во целост да ја следам па кога го прочитав тв,пост баш ми дојде олеснително дека може да се ослабе како твојот режим
    фала ти

19. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    ако јадам само овесни снегулки и јогурт има ли шанси да ослабнам ? и јас само доручкувам а потоа ако ептен не можам да издржав без јадење ќе си каснам нешто и вода пијам около литар ипол понекогаш и два литра ...

20. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Така само го успоруваш метаболизмот, поарно јади 3 пати во денот ама по малку ама здрава храна и вежбај

На delevingne му/ѝ се допаѓа ова.