(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Sasha-Fierce

Sasha-Fierce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    95
    Знам дека има и ги имам прегледано речиси сите, ама ми треба некој што веќе вежбал и некој што веќе имал резултати од одредени вежби, мрзлива сум сакам на готово :D

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Јас од вчера. Сум на диета ја имам држано еднаш и има добри резултати слична на аткинсовата но овде ја има и 20кг за 24дена.секако јас не ја држев толку ригорозно и за 18дена тогаш изгубив 10кг.Ајде сега да видам колку ке издржам и колку ке ослабам.Ке пишувам резултати кога ке завршам

На a.nuska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    900
    Која е диетата? Ќе може ли да ми ја пратиш?

4. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Поставуваш прашање, а со прашањето даваш и одговор. Толку вредела таа диета штом повторно пак мислиш да држиш диета. Се е тоа краткорочно, а особено таков вид на исцрпувачки диети и глад.

5. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Оваа диета воопшто не е исцрпувачка затоа што намирниците се ограничени но не и количините од дозволените производи.Невелам дека е здрава диетата впрочем ниту една диета не е здрава но дава добри резултати.Јас ја држевдиетата пред 1.5година и еве уште килограмите не ми се имаат вратено во целост.позз

На a.nuska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ar.ik

ar.ik Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    75
    Дали имал некој искуство со протекал диетата?

7. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65

ај пиши ја диетата

8. mici1

mici1 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Zdravo feminki :)
    Posle pauza od 1mesec se vrakam na stariot rezim na zdrava ishrana :) kako sto spomenav prethodno za 3 meseci oslabnav 12 kg togas moze i ne bev mn zadovolna no koga posle 1mesec pauza i hranjenje nezdravo vakata pokaza ista kilaza bev presreknja 1 mesec istata kilaza so jadenje za praznici kiflicki ruski slatki :/ taka ako sakate da imate podolgotrajni rezultati slabejte poleka no sigurno :) se vrakam na rezimot sledna cel -20 kg se nadevam ke uspeam vi posakuvam mnogu srekja i zapomnete ubavoto go pravat malite nesta :*

9. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    каков ти е режимот ако можеш подетало пиши ни

10. mici1

mici1 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    9 sekako trite osnovni moi pravila 1jadenje na sekoj 3 chasa 2pienje 2-2.5l voda 3fizicka aktivnoat sekoj 2 den sea sto jadev jadev se sto e zdravo jadev za dorucek jogurt i snegulki 4-5 lazici uzina obavezno ovosje 2 parcinja ili zelencuk svez ili jajce i casa jogurt rucekot mi bese voglavno mandza standard zelnik so meso (samo svinsko da ne e ) sarma grasok riba stek pecen nikako prizen kompiri peceni vareni i obavezno salata potoa imav pak uzina i vecera pola od toa sto jadev za rucek vo meguvreme dokolku mi se prijade nesto si grickav bademi, lesnici leblebija edna shaka si pravev ceden sok pozdrav :*

11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Јас сум ослабена некои си 5 кила за еден месец од кој една недела јадев се што ми паѓаше при рака, значи бетер од маж од 90 кила да речеме, една вечер јадев Ројал после цела Милка сама :tmi:Или тоа или по цел ден на кафиња и јадење само еднаш на ден, ако јадев два пати доручекот корнфлекс ми беше, а нит сум вежбала ни ништо, само денес што бев во теретана и саботата (башка сега со добиено се мерев).Сега мислам да ја почнам оваа на Жан Митрев, да ги симнам уште тие 10 кила набрзина и да ја одржувам таа тежина.
    Не сакам да проповедам нездрав начин на живот ама во главно цигарите си го направија своето, по пола кутија на ден пушев за распустов, бетер од Турчин.:smoke:

На zeka и Ariel им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    143.037
    Јас никако да се средам со здравиот начин на исхрана. Сакам целосно да исфрлам шеќер, кафе и алкохол од здравствени причини, ама не ми оди. Не дека многу нездраво се хранам, ама секој ден има по некој роденден и никако да кажам не на парче торта или чашка алкохол. Јас од здравствени причини до душа сакам да ги внесам промените во исхраната, ама убаво ми е кога пишувам на темава. А секако, ако направам такви промени - слабеењето нема да изостане.

А и да се исповедам дека со празниците вратив 1.5-2 кг. Не се многу, ама не е убаво да се враќаат. Денес мислам дека ќе поминат последните два родендени за оваа недела, па следната недела уште еден и после сум раат цели 3 недели. Единствено кога постам успевам да сум доследна.

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.611
    Јас само си водам здрав режим на исхрана.Не сакам многу и наеднаш да ослабам.Еве за 1 ипол месец од 58кг,сега имам 56кг...А,плус си поткаснувам и благо,и за празнициве исто така си јадев од се по нешто,што значи за брзо време ослабев,чудно.Наутро станувам во 9,си правам едно јајце на око и си правам со тортељина како сендвич.Внатре ставам кечап и павлака и јајцето секако :D Одам на аеробик (има многу тешки вежби,скокање,стомачни,нозе,абе што не.) Се враќам си правам милк шејк од банана и додавам една бисквита и несквик.Одам во школо,за голем одмор јадам брускети марети :) Се вракам,каснувам нешто благо пак или јадам овошје..И така :D

14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Гледајте Supersize vs Superskinny на youtube, мотивирачка е, плус многу поучна :)

На anngelique му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MacaJJ

MacaJJ Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    Здраво на сите :hai:
    Женски help me please :D, за почеток сакам да ослабнам 10кг но постепено не со брзо губење на килограми и потоа да има повторно враќање.
    Ве молам за помош и совет како да ослабнам со некоја диетичка, by the way ќе почнам повторно да вежбам и да се вратам на здравата исхрана.
    Поздрав и со среќа на сите. :*

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stefan-25

stefan-25 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    naj ednostavna dieta e da .......... ne jades normalno :) probuvajte koga vi se jade samo onaka idi vidi so ima u frizider i pak zatvori :)

17. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Јас за 10 дена ослабев 5.3 кг и сум задоволна од резултатот.Диетата дава резултати но потребна е истрајност зошто воопшто не е лесна.

На angelche16 и LiliMari им се допаѓа ова.
  18. MacaJJ

MacaJJ Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    Која диета ? :)

19. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    Ја лично не, ама имам другарка што ја држеше, сега јаде нормална храна ама се припазува.
    Она ако немаше 90 и нешо кг, ја да не се викам Ајрон, значи буквално дупло од мене подебела беше...
    А сега, сега е дупло послаба од мене :)

На ar.ik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Здраво дечки. Еве ме и мене повторно. Да си кажам дека конечно се решив да станам вегетеријанец( идеја за која размислував долги години) и еве ме, ја гурам првата недела :) се зезам, добро ми оди, плус гледам да избегнувам и млечни производи и јајца колку што можам повеќе, бидејќи планирам да ги држам велигденските пости па да се потспремам малце за тоа. Искрено, не се имам мерено одамна, ама дефинитивно имама качено на килажа периодов постпразничен, така што се надевам дека за некое време ќе успеам тоа вишокот да го симнам. И не пазам многу на калории, само гледам да јадам умерено и повеќе свежо овошје и зеленчук, секако без леб, тестенини, прженици и благо...а да, и солта ја сведов на минимум и си вежбам Т25 + тежински тренинг и искрено едвај чекам да потстопли времево и да му ја удрам трчанката на кеј и Водно :)