(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.748
    Допаѓања:
    6.742
    Дефинитивно од сите диети што сум ги пробала во последно време, како најефикасна за мене можам да ја посочам диетата со хељда. За 2 недели се губи од 7-10 килограми. Највеќе ми се свиѓа што не е многу ригорозна во поглед на количините, само намирниците се ограничени. Исто така и ако се направи грешка не мора да се прикине диетата туку се продолжува понатака по правило. :))

На Sasha-Fierce и macence4 им се допаѓа ова.
  2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Јас се дружам од денеска со чичко Жан :D Сега моментално ручам кисело млеко, и тоа цело канче од 400 гр. пола саат уште го јадам.Не осеќам некоја глад одсабајле, јес да доручкував во 1 попладне, ќе гледам и вечерата да ми е пред 8.јајцето што го јадев му бапнав и кари, телешко не можам да мириснам ќе го заменам со пилешко или туна, и сирење што го има во еден ден со кисело млеко или јогурт.Си одам и во теретана редовно, приметив дека ми се познаваат мускули на раката и доста кондиција набив, цел ми се некои си 10-12 кг, а се научив многу помалце да јадам периодов, еднаш бурек јадев го повратив многу тешко ми дојде, од тост домашен еден се прејадов цел ден ништо не јадев друго, исто од 2 парчиња пица а порано пола пица јадев комотно па и благо после, затоа сум цел живот симни 8 качи 10, мерка немам за јадење колку 3 жени јадам заедно.

3. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    tie sho rabotite cel den na biro sho jadete?

4. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    За една недела -2кг, ама навечер ептен кризи ме фаќаат:worried:

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Kаква е таа диета со хељда?
    Мени (теби), детаљи и така натака...

На Rose-tulip и Smiley11 им се допаѓа ова.
  6. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Овошје и тоа некое лесно што се лупи- банана, мандарини, јаболка и по некое јогуртче или кисело млеко, али тоа поретко :)

7. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Едно прашање, зошто кога трчам/пешачам, деловите каде што имам сало многу ме чешаат?
    И што би ми препорачале за топење на салото на нозете, значи нема нешто што не сум направила, трчам, правев чучњеви, џогирав, вежбав видеа од интернет, се, а нозете што е најинтересно не ми се ни загреваат.

8. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Можно е да доаѓа до тирење на кожата па затоа да те чеша.
    А за вишокот мој совет и според мене единствен начин е со калориски дефицит и високо интензивни вежби.

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Еве ме и ја :rofl:
    Значи мразам диети, сакам здрав режим на исхрана!!!!
    Ме затера стресен период кој заврши со пневмонија. 20 дена во кревет, јогињата у мене вриштеше за тренинг и квалитетна храна. Јас ко да бев у некој дисбаланс, акутна фаза на депресија која постпразнично ми дојде на изволте со пневмонијата. И така фино си се опуштив и си качив 4 килца кои ете, направија 28мица фармерки да не ме собираат :@ У рок од 2 дена симнав 3 кг. Нека не ве чуди, многу лесно вадам вода и слабеам зошто цел живот со спорт се фуцкарам. Сега освен јога немам ништо вежбано (а општо познато е дека од јога не се слабее) само дека оздравев се вратив на стариот ми живот. Подршка у стилот бутни ме да кинисам , не ми треба, ама се придружувам ако подршка ако некој му треба. :D

10. inn

inn Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    29
    има ли некој што ја држи диетава од жан митрев?
    сакам да ја почнам, исто сакам да прашам што јадете за викенд? и дали баш така почитувате кафе чај во редослед како што пишува?

11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @waterllady мене ме чеша кога се топи сало.

На waterllady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sasha-Fierce

Sasha-Fierce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    95
    Многу ме нервирате вака коа си пишувате за ефикасни диети а не ги наведувате кои, која е протекал диета, која е диетата со хељда,и која е диетата со слабеете 10 кила за 7 дена?

13. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    Моја Диета..10 кг за 1 месец
    1.Не се замарајте со тежината
    2.Малце по малце намалете со јадење..
    3.Повеќе пешачење
    4.Повеќе јадите житарици,мусли ово оно..
    5.Секојдневно вежбање...
    Позз :D

14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    Ако некој го интересира:

На MiaNmaR и mirandaa им се допаѓа ова.
  15. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Многу ме интересира една работа. Сите зборуваат дека треба да си во калориски дефицит за да ослабеш па затоа и сите дити се со калориски рестрикции. Но, познавам луѓе кои ослабеле преку сирова храна, а таму јадат мнооооооогу овошје и зеленчук што според мои стандарди надминува нормален дневен калориски внес. Значи зборувам за 2500- 3000 калории дневно, меѓутоа преку овошје за доручек и ручек(за доручек по 8-10 банани), а за вечера може и нешто варено/ печено како компири,ориз(ќе кажам мннооогу компири) плус салата. Е нема воопшто сол и масло, а вклучува физичка активност, како трчање и сл. И? Како така? Ениуан?

16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    Јас така ослабев, не беше намерно, само го сменив начинот на исхрана. Од 68 дојдов до 55kg за неколку месеци, плус јас користев масло и сол. :)

На Rose-tulip му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Па да да, знам и верувам дека слабеат само ме интересира на кој начин се врзуваат состојките од храната во организмот за ти и после толку калории внесени пак да слабееш. И ќе го почнам овој начин на исхрана( Raw till 4) кога ќе почнам со постот, па баш да видиме...Сега исклучив месо и сол, до 4 само овошје јадам, уште млечни производи да исфрлам и супер...ајде од март идам јако :D па ќе раскажувам и јас после :)

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Значи темава не е КАЖИ ДИЕТА,туку е морална подршка.Можеш слободно да прашаш по лп или овде.Не се нервирај до толку.

На IronLady и m2m2m2 им се допаѓа ова.
  19. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Се додека си во дефицит ќе слабееш. А тоа дека ако внесеш 2500 калории од јадење само овошје и пак ќе слабееш се чисти глупости. Телото познава само калории. Што значи дека јаглехидратите телото (црниот дроб) ги претвара во глукоза и ги користи за енергија а бидејќи калоријата е единица за енергија телото вишокот на енергија=калории ги складира дел во црниот дроб и дел во муслулите како гликоген и ако тие резерви се пополнети тогаш вишокот е скалдиран во вид на масно ткиво што е еднакво на дебелеење.
    И според мене не е возможно да изедеш 2500 калории само од овошје.

20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Е многу грешиш у тоа што го кажа.

На Rose-tulip, Angel.girl и Jordanovska-K им се допаѓа ова.