(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    А, зошто чоколадото, какаото и кремот не е здраво?

Слушнала жабата дека коњот ја кове ногата, па и тој кренал.

2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Значи не ме цитирај молим те.

На Rose-tulip му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Па, одговори ми што толку знаеш? Не бегај, лол!

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ќе одговорам од култура-Чоколадите се полни со шеќер односно бел шеќер односно нема споредба со здравите шеќери. Ќе ослабеш,да ама на што ќе личиш. На вреќа? Да. Ете ти одговор и те молам продолжи да комуницираш со останатите членови, мене ми падна интелигенцијата само што те читам. А тоа не е бегање, туку игнорирање. Поздрав

5. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Тие топ модели машки и женски што ги гледаш по интернет не го добиле тоа свое тело, затоа што не јаделе чоколадо и крем, туку затоа што земаат многу хемија срце.

Не јадам чоколадо и крем секој ден, туку 1-2 пати во недела и не планирам да се занимавам со манекенство и бодибилдинг, па да се просеравам и да бројам цел ден што јадам и како јадам.

И да, тие бодибилдери ми се најсмешни. Подобро да ги крстат хемичари.

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Не мењај тема. Не зборевме за билдинг,зборевме за калории. Патем после 2 пати нагласување да не ме цитираш-и пак да продолжиш,не очекувам да си паметен чим не се разбираш од збор. Поздрав.

7. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    После вежбањето се јаде суво грозје, па после протеински оброк.

Сите билдери јадат темно чоколадо. Whey протеините со вкус на ванила или чоколадо од што се направени?:)

Мислиш дека се што ти пишува позади на производот е точно?

8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    ...ниту броев калории ниту мерев колку ќе изедам...
    Зеленчук, овошје, риба на скара, зелен чај, вода, исфрлени леб и благо.
    Нема вечера а има утра со домашно приготвен сок.
    На Орбитрекот му ја извадив маста а тој ги извади, стопи моите начукани вишок кг.
    Да, добро тело се гради со правилна здрава исхрана а не со хемија.
    Хемијата кад тад ќе удри на некој орган.

Петре бе, не ги лажи вежбаш на тоа справите;)

Физичка активност му треба на телото, да се потроши тоа што се внело..
    чоколадо по можност црно, какао може, а кремот Петре за тебе:)

Па ќе бегаат бре(facepalm) море и ќе ги стопиш со режимов твој :D
    Нека, ја само по мои правила едноставно знам што му треба на мојот организам.

На calliope, Annath, nuh_uh69 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Leeeeleee Petre i ovde ekspert.
    Ja dojdi Petre vo trudnicki muabeti i podsovetuvaj ne malku..:D

More ovie dva tri dena postojano nesto grickam..jadam de :bandit:
    A so ubavo psle 17-18h znaev samo ovosje,nekoj domasen sok..I mnooooogu voda.
    Ne sum za na temava ama ke bidam kaj i da e...

На kolovoz, calliope, smajlii и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Ja kade i da otvoram Petre e prisuten :D i sekogas kontra na ostanatite:rofl: znaci tesko na onie koi se fakaat vo oro so nego:smirk:......me asocira malku na Boki13:sun: Sepak uspeva da me nasmee od srce:D

На anina и Doozy им се допаѓа ова.
  11. smajlii

smajlii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    242
    Дечки ми треба помош, висока сум 1.72 а имам 60кг што и не е многу страшно ама сакам да симнам 5-6кг, на диета сум 40дена јадам само здрава храна, шејкови си правам во блендер тоа ми е еден оброк, вода пијам 2,5-3литра на ден, вежбам секој ден по 30мин и ако ми верувате немам симнато ни 100грама за месец дена, незнам што е, што правам погрешно?

12. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Јадеш премногу. Храната треба да ти е сведена само на 2 литри вода и тоа по можност од бунар, затоа што од чешма има 5 калории повеќе.

Мотивации за денес

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. smajlii

smajlii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    242
    Не можам да те сфатам како може толку да имаш време а и живци да контрираш на секој пост, имаш ли бре живот или само на фемина? Ако незнаеш нешто паметно да кажеш, не ни пишувај и дај олабаи малце, напорен си само од што те читам @Петре Прличко

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Очигледно нема живот и полн е со комплекси, но тоа не е тема на муабет.
    Изгледа количински ти е многу или пак внесуваш многу јагле хидрати. Како и да е, чим здраво се храниш резултатите со сигурност ќе си дојдат. Гледај после 6 да си само на протеин и ЗЕЛЕНА салата, додај зелен чај после тренинг и полека барај кај е проблемот.

На smajlii му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.925
    10425353_925751277457486_5222181562923822943_n.jpg

Оптеретив денес со сликава, насекаде, ама морав, многу убаво делува на мене ;)

На Mrs.Bass и macence4 им се допаѓа ова.
  16. Blindfold

Blindfold Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    За девојката што е 172 цм а 60 кг,сигурно не слабее бидејки нема што да слабее.Сфаќам дека секој си има различни цели,некои преферираат послабо тело ама ова мислам дека е претерано.Немој да ме сфатиш погрешно,ама не ми е јасно.Читам понекогаш на темата и еве конкректно на Дузи ми текнува дека беше исто така висока некаде колку тебе а целта и беше околу 70 кг ако не се лажам.Исто и Анабела на таа висона со повеќе кг од тебе а супер изгледа.Можеби е конструкција ама ако е така,посвети се на вежбање а не на намалување на кг.

На eminik, anina, Rose-tulip и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    I jas sakam da oslabam ama prirodno bez nekoi dieti :D:D;)

18. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Jas mislam @smajlii deka voopsto ne treba da se zamaras so slabeenje, kilogramite i visinata super ti odgovaraat,mozes edinstveno da si uzivas vo zdrava ishrana i odrzuvanje na zdrav duh vo zdravo telo:)
    Jas sum 175cm i 63kg, zabremeniv i pocnav da kacuvam kilogrami, svativ kolku poubavo i posvezo izgledam so nekolku kilogrami poveke, i planiram stom se porodam da se odrzuvam na 65kg! Ono mnogu zavisii od konstrukcijata, ama pa i premnogu slab necini! Spored mene imas super visina i tezina i ne treba da imas kompleks vo vrska so niv! pozdrav

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @DigY Не ја држам стриктно онаа со 8 дена 8 кгр,(како што кажа губиш само течности) туку почнав и комбинации со ун диетата, односно си направив некоја си моја комбинација со мал внес на калории.
    Јадам само овошје, туна, салата цвекло и морков, марула и краставица, конзерва пченка, благо и леб многу ретко, скоро ич. Сокови не пијам, само обична вода и понекогаш кисела. Почнав со кардио 2 пати неделно по 1 час односно трчање на трака по 3 км (200 кал) и веслање 1 км. Од време на време и по некое тегче од 15 кгр, за грб, нозе, гради.
    За овие 3-4 недели 4 кгр помалку на вага и облеката ми е малку поширочка, што значи обемот се намалува.
    Да напоменам за викенди се јадам само количински помалку, ама секое утро на гладно чаша јаболков оцет (домашен) и млака вода
    Сега сум 66 кгр, а целта ми е 60-62, што значи уште еден месец на ваков режим смислен од мене.
    На 19-ти е млада месечина и планирам тој ден да го поминам само со вода, ако успеам, ама мислам дека ќе можам.

На Viktorijaaa5, Ammy.Lee, do-re-mi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. starish

starish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    80
    јас веќе 2-3 месеци се раководам според ова: литар вода на секои 25 кг маса ( иако во поново време велат пиј колку ти се пие при вежбање телото си бара:) и исхрана од 50% јаглехидрати, 25% масти и 25% протеини. Јадам на секои 4 саати за да не се осекам гладна вкупен калориски внес ми е околу 1800 калории :) можам да си дозволам затоа што вежбам секој ден скоро:) убаво ми е, мене ми е за цел не само да намалам килограми туку и масти. Имав 36%, сега се 30% :) до 22 нормални имам уште многу ама работам на тоа:) тежински малку стагнирам ама обемот се губи :), и така имам уште малку вишок некои 5 кг:)
    Е сега муабетот ми беше, да, за телото калорија си е калорија тоа си знае, се што е вишок претвара во масти, тоа ни е одбрамбен механизам останат одамна кога немало храна во изобилство па самото тело мора да прави резерви за црни дани:). Е сеа, заради таа глупа причина нема да ослабеш повеќе ако внесеш 500 калории чоколадо цел ден од 1000 калории здрава храна. Ако внесеш 500 калории чоколадо телото ќе си рече готово, нема храна, ќе гладувам и оп метаболизмот се забавува. Ако внесеш 1000 калории овошје, зеленчук кои имаат и поголем волумен плус желудникот ќе си вари, мозокот ќе има повеќе шеќер исто и срцето и бубрезите и се што е витално за да работат и телото нема да се исклучи ( иако 1000 е пак малку, минимум е 1200 ама да не го тупам).
    Правилниот внес на исправни калории ( под ова мислам внес на здрава храна и нејзина правилна комбинација и сооднос на масти јх и протеини) ќе одреди што и како ќе ослабнеме. Јас одам на здрава варијанта, ми се смачи од јојо и од се:) извинете за должината на текстов :)

На Carolin., Ammy.Lee, Rose-tulip и 2 други им се допаѓа ова.