(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Друшке @Daleron убаво што не правиш ништо лошо на своето тело. Горда сум на тебе за тоа. Ретко која жена прекинала да си го жртвува своето тело за само да влезе у старите фармерки.
    СО исфрлен леб , благо и газирано, 3 пати тренинг по 40 мин (кардио) ти неделно минимум по 2 кг ќе губиш. Немаш потреба од 1 час кардио, 30-40 и што почесто, ете нека се 3 пати неделно.
    Ако те фати криза за благо-мало чинивче пудинг без шеќер (со стевиа) правен со 0.1 % масленост млеко, или оние пуслици од белки, исто така со стевиа. Или рака ориз со какао исто така со стевиа, додај и цимет за вкус (плус убрзува метаболизам). Пиј МНОГУ вода и верувај-ем ќе ти се свиѓа бројката на вага, ем ќе се осеќаш супер ем ќе добиеш здрав режим за понатаму.
    Кога ќе ја постигнеш целта-префрли се на ХРОНО диета, и тоа нека ти е животна навика. Така ем се ќе си каснуваш ем ќе држиш линија.

П.С. ќе заборавев-не е битно колку се тешки теговите, битно е повеќе повторувања во серија да се прават. :*

На Daleron и Rose-tulip им се допаѓа ова.
  2. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Дечки, без намера за солење памет, ама немојте толку да се оптеретувате со килажа, битно е како изгледате. Еве јас од кога ставив некое килце плус сите ме фалат, а и сама си се гледам на слики дека сум била ко костур, испиена во лицето, а што е најтрагично мислев дека добро изгледам, но сега сфаќам дека сум се лажела. Муабетот ми е, не се најбитни килограмите што ќе ги покаже вагата. Битно е да сме здрави, да внесуваме она што му е потребно на телото, да спортуваме и да се чувствуваме живо и убаво во сопственото тело и дух. Преголема реклама се прави преку медиумите во денешно време, а и на темава гледам многу збунети фаци зашто веќе не знаеме во што да веруваме. Затоа викам: повеќе вода, овошје и зеленчук, помалку процесирана храна и висење пред компјутер и палете патиките, тек сега ќе се разубавува времево, па на трчанката, планинарење, на воздух чист колку што е можно повеќе и тоа би било тоа. Што е можно поедноставно, мислам дека нема утка :) :*
    Бај д`уеј, ќе се отвара некоја тема за претстојните пости?

На crimson, do-re-mi, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  3. smajlii

smajlii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    242
    Порано бев премногу слаба и стварно несакам да иам 45кг, пошто сум имала и знам дека не сум личела на ништо, е сега имам 60, за висината е океј, ама иам големи колкови и задник и со некое килце плус делувам многу поголема одколку што покажува вагата, нозете ми се таман и цврсти, ама пределот кај стомакот е страшен (барем за мене) секогаш сум имала рамен и сега сакам него највеќе да го симнам, си знам од што ми е, бев зависник од кока-кола и леб, јадев премногу и во било кое време и секогаш сум јадела толку ама ете сега почна да ми се фаќа, морав да ја кренам рачната пошто стварно ќе бев сега дупло, сок се немам напиено во новава година.

4. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387

5. Hrono devojka

Hrono devojka Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Devojki probaje so hrono ishrana, pravat tuka i vo skopje, se slabee do 7 kg mesecno i toa masti :D :P i plus ti davaat licen rezim na ishrana, a i merenjeta na aparatot za sostavot na telo e fantasticen . pozz do site

6. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Одамна не сум пишувала во темата, еден месец, со сигурност.

Гледам убаво друштво се собира, велам да се замешам и јас. Да си ги кажам маките, да се пофалам. Тешко мене. Ги разгледував моите мислења во темата кроз целион процес. Емоции, емоции еден тон се собрале на едно место.
    Не постојат зборови за да ги пренесам, едноставно се доживува, се чуствува.

Март 2014 почна мојата трансформација. Од 110 кг сега сум горда на моите 63 кг. Сакам уште 8 кг да елеменирам. Ослабнав цели 47 кг.

Обем:
    Првите се почетни.. Вторите се сегашни.
    колкови 129-97
    Струк 118- 78
    раце 41-31
    бут 139-106
    гради 140- 93

Поздрава исхра + физичка активност. Во првите месеци немав справи, пешачев-џогирав на игралиште. Потоа се префрлив на степер и орбитрек и тегови. Ете така.
    Без да го мрднеме газето нема напредок.
    Да не се лажеме дека и вода се фаќа за нас. Не е точно.
    Тоа само е изговор.
    Паталец... тоа е.

Колку сум горда на постигнатото, толку сум и тажна бидејќи сум дозволила да зафаќам толкав волумен.
    Да да, извлеков заклучок.

Сега знам колку и како треба да конзумирам храна.
    Тоа е тоа.

На Avokado, Ammy.Lee, Mrs.Bass и 17 други им се допаѓа ова.
  7. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.934
    sekoja cest ti se voshituvam no sega najteskoto doprvo ti doaga a'toa e da ja zadrzis segas ata tezina

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981

Еве ме, кој ме бараше. :D

Јас ако отидам под 70 ми штрчи ковче од рамото, така да, тенкју, бат ноу, тенкју. :D Ама сепак конструкција, дека сум ситна некоја, не сум, 173-4 висина и голема мома. :D Мада што ми имаат речено дека со описиве очекувале зграда и пол да видат а стасал нормален човек,:rofl: ама шта је ту је, ко ме зна, зна, ко не, идемо далје. :D

Сега сакам да дојдам до БМИ до 25 максимум, не ја бива вака, ослаби, здебели се, и така во круг... чисто од здравствен аспект. Од мојот изглед сум горе-доле задоволна, најозбилна сум. :D Целиме 75-76-77 еве, една од овие три бројки е солидна. Конфекциска величина 40че е за мене тоа, сега машала си фаќам повеќе. :D

Живи здрави, не се нервирам, не се замарам, здравјето само пред се', гурам диета веќе еден месец, истешко иде, ама ќе го мрднеме газето и ќе мрдне и стрелката и фигурата во огледалото. :D

На Mrs.Bass и Hipster им се допаѓа ова.
  9. 2658

2658 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Бев на работ да се откажам ама се совладав и не се откажувам.Некои луѓе за лоши моменти како утеха земаат дрога, други пак алкохол, а јас храна. Секогаш кога ми било најтешко земав храна, јадев се што ќе посакав и колку ке посакав. Ама денес се совладав.

На piksooki, ForeverYoung и bojana.pec им се допаѓа ова.
  10. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.934
    koga lugeto ke naucat da si gi sovladaat emociite i potrebite vo svojot zivot samo taka ke uspat sekoja cest za tebe koja si uspeala da sovladas eden svoj problem a toa e hranata

На 2658 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Девојки јас утнав :(
    Мислев дека вчера е 19-ти цел ден на вода (издржав) според лунарната, ама денес кога видов дека сме 19-ти ми се стемни и пак цел ден на вода.:worried:
    Ако ме нема утре знајте дека сум одапнала.:tmi:

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Daleron ни јас не бев нешто поарна :D прочка-па си простив :lol: јово на ново од денес.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    2.270
    Еве вака јас веќе една година сум на здрава храна значи без леб,благо...првите 5-6 месеци мои беше така потешко па јадев секој ден или пире од компири или ориз ..после кога дојде лето јадев само лубеници и салата од домати ништо друго ...па сега 3 месеци само сум на свежа храна овошје и салати а последен месец дена пак само на сокови 100 % овошни ии така на течност само ии дојдов до 47 кг а висока сум 154цм аа летоска бев 50кг...ии сега поради здравствени причини ќе мора да почнам со повеќе протеини и калциум бидејќи одам накај остеопороза бидејќи и не добивам мензис ...но јас се водам по тоа дека треба да сум 44 според висина,но морам д апочнам да јадам и сега пак сум 50 ..ии не ми е јасно сега кога јадам по еден оброк како за една недела се вратив на 50, паа јас кога би јадела повеќе незнам колку би била ..а иначе и кога почнав со ваков начин на исхрана не бев дебела 54кг .Па ако може некој совет во врска со исхрана ии воедно ако може некој да ми каже како можам со исхрана да ги зголемам хормон ЕСТРОГЕН бидејќи ми е под нормала ? Извинете можеби ова прашање не е за тука но секаде прашувам ми треба помош. Фала Ви однапред :*

14. starish

starish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    80
    Здраво, се надевам дека ќе помогнам. Со оглед на тоа дека знаеш дека си на раб на остеопороза претпоставувам дека се имаш консултирано со лекар и дека ти има препишано соодветна терапија со калциум и магнезиум. Вообичаено кога нивото на естроген е многу намалено следи и терапија со естроген ( најчесто лекови кои се даваат кај жени кои се веќе во предменопауза)
    Естрогенот природно се зголемува со поголема консумација на природни фитоестрогени кои ги има во сојата (особено)и други легуминозни растенија (грав, леќа, грашок и др.) и повеќе лигнани ( во овошје и зеленчук, ленено семе е одличен извор на лигнани)
    Друга алтернатива се препарати кои се на база на црвена детелина за оние кои бараат поприродна варијанта од хормоналната терапија.
    Сепак мое субјективно мислење е прво консултација со лекар кој подобро може да ти објасни која ти е најдобра опција.
    Второ, исхраната треба да се состои и од течна и од цврста храна, повеќе оброци кои сите си ги распоредуваме индивидуално, значи потецирам и цврста храна не само сокови. Оние две кила кои мислиш дека ги имаш накачено претпоставувам дека е од цврстата храна на која сепак и е потребно подолго време да ја свариме и елиминираме.
    И уште, немој да се раководиш толку од вагата, раководи се од бројот на гардеробата. Не вреди и тоа најдобро од мене си знам да губиш наместо сало муслулна и коскена маса. Активирај се, пешачи вежбај нешто што те прави среќна и не ти е обврска, супер ќе им дојде и на коските :)

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Читајте да ви кажам. Доста е на 170/65 и на 47 години доста е аман веќе. 2 дена вода у пм Пред некој ден се соочив со болест на бизок и баш ме заболе дали имам 70 или 65. Чувајте го зрајето, живејте здраво, а не за некому да му изгледате убаво. Толку од мене, живејте го животот се додека килажате не биде пречка за некоја си болест.:hug: :hug: :hug: :* :* :*

На Ariel, Doozy и Anaouou им се допаѓа ова.
  16. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    2.270
    Многу Ви благодарам навистина ми помогна само незнам тоа црвена детелина какво е тоа ? А да вака во врска со тежина имам проблем што имам надуеност и мене во еден ден може да ми покаже до 5 кг повеќе страшно вака е добро по гардероба хах ...многу ви фала :*

17. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Ќе си го расипеш здравјето и после ни тежина ни изглед нема да ти е важен.
    Мораш да се храниш побалансирано, вака со сокови само си го расипуваш здравјето. Како тоа еден оброк на ден? Ако не можеш да се контролираш, смисли си однапред што ќе јадеш цел ден и после не се замарај.
    Научи да готвиш здрави и вкусни оброци. Не се преоптеретувај со калории и слушај си го телото.

18. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    2.270
    Па почнав по еден оброк баш онака поголем и меѓувреме пијам млеко и овошје јадам да се привикнам бидејќи изгубив навика за јадење ...мене ми е чудно сега кога слушнам некој ми се јаде ја си мислам како може да му се јаде,јас не чувствувам потреба ...страшно... но се враќам во нормала еве скоро две недели напредувам ...ноо сеуште ме јаде совест си велам труд од една година ми пропадна за недела дена но морам..здравје побитно :)

19. starish

starish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    80
    Препарат со црвена детелина во принцип ти е чај или капсула или таблета што се дава најчесто кај жени во период на предменопауза со цел да се нормализира колку толку ниво на естроген и го има како фемисан, феминорм и појма немам какви се има на наш пазар. Исто како и хормоналната терапија и овој вид на препарати се зема по консултација со гинеколог зашто тие се сепак стручни за тоа.
    Сега најважно за тебе е повторно да почнеш со нормален внес на храна, ќе си готвиш со план, и ќе научиш што ти бара организмот во смисла колкава количина, на колку саати внесуваш нешто, колку вода внесуваш што е исто важно, која храна треба да ја избегнуваш што те подува и слично.
    Знам дека ќе мислиш многу на тоа дека цела година си се трудела и дека можно е резултатот да ти отиде во вода ама ако правилно постапиш, не се прејадуваш, се движиш, правилно распоредуваш се и се научиш самата себеси се ќе биде и повеќе од одлично:)

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sanimk1

Sanimk1 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    97
    Zdravo decki! Denes ja pocnav UN dieta, dali ima nekoj sto ja drzi istata dieta ili sto saka da ja pocni? Pred 2 godini se obidov da ja drzam, ama ne izdrzav :) Sega, ovoj pat ne otstapuvam, imam pregolema zelba i volja da oslabam. Dali ima kandidati za istava dieta, pa zaedno da se bodrime i davame moralna poddrska, zasto znam koga kje dojde ovosniot i den kje bide smrt :D A i ne bi bilo loso da razmenime idei za kombiniranje na namirnicite. Pozdrav

На Alek-Stitch му/ѝ се допаѓа ова.